Știrea zilei
Propteaua lui Şologon de la ANOFM – înhăţată pentru mită

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică sub acuzaţia de luare de mită. Direcţia Naţională Anticorupţie a organiza un flagrant la Braşov în timp ce lui Silviu Bian i s-ar fi acordat mită de 80.000 de lei pentru a ţine în funcţie anumiţi angajaţi.

Cum l-a "albit" pe Şologon
Şeful ANOFM este nimeni altul decât cel care a contribuit decisiv la „albirea” directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Serialul de  investigaţii privitoare la programele europene derulate de AJOFM Botoşani şi averea lui Sorin Şologon au avut parte de o anchetă de paradă a instituţiilor abilitate. Prefectul Cristian Roman nu a făcut vreo sesizare, ci l-a pus pe şeful AJOFM să îşi aducă singuri nişte documente de la ANOFM şi Ministerul Muncii prin care să dovedească faptul că tot ceea ce a făcut este în regulă. Ei bine, una dintre adresele obţinute a fost semnată chiar de preşedintele ANOFM reţinut pentru 24 de ore. „În conformitate cu prevederile art.96 alin 1 din legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice (…). Pe cale de consecinţă, considerăm că formatorii pot presta activităţi pe proiect, cu condiţia desemnării prin act administrativ şi cu respectarea celorlalte condiţii prevăzute de lege”, se arăta în răspunsul trimis de Silviu Bian, preşedintele ANOFM pe 2 iunie. În adresa remisă de ANOFM nu se menţiona însă ceva despre faptul că Şologon a ajuns pe statele de plată ale unei firme cu care chiar el a semnat parteneriat pentru accesarea unor programe europene, că fosta soţie (cu care în realitate stă la un loc în continuare şi care îi poartă şi numele) a devenit la rândul ei salariată a aceleiaşi firme, dar şi a unei asociaţii, ambele cu care AJOFM a parafat parteneriate, nu se aminteşte ceva despre faptul că Simona Şologon a ajuns angajată a respectivelor unităţi chiar în momentul declanşării programelor europene pentru care fostul său soţ a semnat parteneriate. La fel, în adresă nu se menţionează ceva despre incredibila declaraţie de avere a şefului AJOFM plină de lucruri care miros a falsuri grosolane în condiţiile în care acesta iniţial nu şi-a specificat nici un venit pe anul trecut şi şi-a trecut soţia în declaraţie de avere, deşi susţine că este divorţat.
http://www.botosaneanul.ro/stiri/ancheta-parada-la-ajofm-sologon-isi-scoate-singur-hartie-ca/

Alba-neagra cu averea lui Şologon pe site-ul ANOFM
Acesta nu pare să fie însă singurul ajutor dat de Silviu Bian directorului AJOFM Botoşani. Aşa cum Botoşăneanul.ro a relatat la vremea respectivă, pe site-ul oficial al ANOFM, instituţie condusă de cel reţinut de DNA, a dispărut declaraţia de avere plină de suspiciuni de falsuri grosolane a lui Şologon şi a apărut o alta, în care sunt corectate tocmai respectivele suspiciuni. Culmea este că ambele declaraţii de avere aveau aceeaşi dată, 11 martie 2011, numai că prima nu a mai apărut pe pagina web a ANOFM, fiind înlocuită cu cealaltă, „corectată”. Aceasta în condiţiile în care declaraţiile de avere ale lui Şologon din anii precedenţi nu au fost şterse.
http://www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/sologon-ajofm-ping-pong-cu-peste-400-milioane-lei-vechi-in/

Şologon a ajuns director în mandatul lui Bian

Dar asta nu este tot. Demn de menţionat este şi faptul că Silviu Bian este membru PDL şi că, în 2009, la scurt timp după ce PSD a ieşit de la guvernare, social-democratul Teodor Dimitriu şi-a pierdut postul de director al AJOFM după ce chiar preşedintele ANOFM, care atunci ca şi acum era şi este Silviu Bian, a ordonat nişte evaluări. Beneficiarul final a fost PDL-istul Sorin Şologon, ajuns în acea toamnă director plin la AJOFM.
http://www.botosaneanul.ro/stiri/scaune-directoriale-subrede-la-ajofm/
Sergiu BĂLĂŞCĂU

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Ce este aşa greu să i se verifice averea de bugetar a lui Şologon,şi a ciracilor inculţi susţinuţi de el..
17 octombrie 2011, 06:32
apa trece pietrele raman
16 octombrie 2011, 19:33
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.