Știrea zilei
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO

Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.

De la certificatul verde la... Black Friday


La doar aproximativ cinci minute de la începerea manifestării din Piața Revoluției, în centrul protestatarilor s-a așezat Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.


Dotat cu un microfon și o boxă, acesta a început să citească de pe câteva pagini un mesaj pentru oamenii prezenți la acțiune și nu numai.


Lecturarea în fața AUR-iștilor a cuprins o mulțime de divagații, în care cadrul din învățământ își exprima tot felul de păreri despre ceea ce se întâmplă în România.


A povestit mai întâi că face școală de șoferi și că maistrul său instructor i-a relatat despre atitudinea patronului său.


„Șeful lui se manifesta în felul următor, că dacă ar fi să-i prindă pe vaccinați i-ar înfiera cu fierul înroșit, exact așa cum se făcea pe vremuri, erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri, că tot suntem în epoca aceasta a lui Black Friday și noi ne îngrămădim la Black Friday. Dar nu știm practic care este semnificația originală a lui Black Friday”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

”Vor ajunge cum s-a ajuns acum 70 de ani să se realizeze lagăre în afara societății, în afara orașelor și vor fi puși să locuiască acolo”


El a criticat implicarea unor persoane publice în campania de vaccinare și a arătat că aceasta poate însemna sfârșitul păcii pentru România.


”Când am auzit un astfel de lucru, rostit de șeful unei companii - și ar trebui să fie mai înțelept și să aibă o atitudine nediscriminatorie - m-a șocat foarte mult și m-am dat seama că efectele propagandei mediatice și lipsite de discernământ prin urmare – orice de propagandă este lipsită de discernământ – efectele mesajelor politice care sunt transmise în spațiul public pot să ducă chiar la război civil, ceea ce nu este deloc de glumit. Deci trebuie foarte multă responsabilitate”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.


Tabloul apocaliptic prezentat de cadrul didactic menționat în fața protestatarilor, în mare parte oameni veniți din mediul rural cărora li s-au adăugat enoriași de la unele biserici din oraș, a continuat, făcând trimitere la lagărele create de regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Profesorul a preconizat că acolo se poate ajunge dacă actualul procentaj de vaccinare a populației, de 36%, va continua să crească.


„Ei nu se vor lăsa. Dacă vor reuși un prag de 90%, cei 10% din această populație vor fi cred că paria, vor ajunge cum s-a ajuns acum 70 de ani să se realizeze lagăre în afara societății, în afara orașelor și vor fi puși să locuiască acolo, pentru că ei reprezintă un real pericol social. Dintr-o dată sănătatea publică a devenit interesul major al politicienilor, după ce timp de 32 de ani și-au bătut joc de această țară”,


Radu Benone Ciobanu, profesor la Colegiul Național AT Laurian.

 

Campanie furibundă și pe Facebook


Deși abia vorbise despre ”negri”, profesorul s-a plâns în mai multe rânduri tocmai de discriminare.


Fără mască, la un moment cadrul didactic nu și-a ascuns nemulțumirea că organizatorii mitingului de la AUR nu au pregătit ”infrastructura” necesară pentru ca discursul său să poată fi auzit mai puternic. Aceasta în condițiile în care, pentru a fi ascultat cât mai bine, unii protestatari i-au ținut pe rând deasupra capului boxa cu care profesorul se deplasase la eveniment.


Radu Benone Ciobanu a ajuns la mitingul AUR după ce în urmă cu jumătate de an a încercat să organizeze el un protest antivaccinare, la care însă a renunțat după ce a ajuns la fața locului și a constatat că nu era nimeni.


Profesorul duce pe Facebook o campanie furibundă împotriva vaccinării, numai în curul zilei de 16 noiembrie 2021 având peste 30 de postări pe contul său, o bună parte fiind preluate de pe site-uri apărute în pandemie, specializate în fake news – uri, publicații neasumate de cineva.


Fără plângere la Inspectoratul Școlar


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) susțin însă că toate activitățile antivacciniste sunt desfășurate în afara orelor de curs. Nu s-a verificat însă să se vadă dacă din sumedenia de postări pe Facebook nu sunt și unele făcute în timpul orelor de curs.


”La școală nu a fost înregistrată vreo sesizare referitoare la mesaje antivaccin, nepurtarea măștii sau ceva de genul acesta. Copiii nu s-au plâns niciodată că în timpul orelor ar vorbi despre altceva decât ceea ce ar trebui să facă la materie. La Inspectorat nu avem ceva înregistrat, vreo sesizare, iar dacă sunt postări pe Facebook nu știu dacă sunt sau nu în timpul programului, dar chiar dacă ar fi și în timpul programului, poate folosește acea funcție de programare și postează la ora la care își dorește. Am căutat și eu pe Facebook, am văzut că într-adevăr are foarte multe postări”,


Inspector Irina Telișcă, purtător de cuvânt IȘJ Botoșani.

 

Miting binecuvântat de preot


Radu Benone Ciobanu predă discipline socio-umane: Logică, Filosofie, Psihologie și Economie.


Înainte ca el să ia cuvântul, părintele Petru Chirvase, a cărui soție grav bolnavă de Covid a fost salvată anul trecut de medici, a binecuvântat mitingul.


”Nu ne vaccinăm”, ”Nu votați vaccinul”, ”Fără certificat”, ”Libertate”, s-a strigat la miting. Când s-a ajuns la ultima scandare, profesor a îndemânat să fie astfel completată: ”Libertate fără certificate”.


Organizat pentru a convinge parlamentarii să nu legalizeze certificatul verde la locul de muncă, mitingul celor de la AUR a fost lipsit de prezența senatorului Dorin Cosma și a deputatului Lucian Feodorov, parlamentarii de la Botoșani ai partidului, tocmai cei care pot vota împotriva introducerii acestui document.


Mitingul a degenerat pe alocuri în unul politic, fiind huiduiți președintele Klaus Iohannis și PNL, USR și PSD.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
”Istoria s-a făcut tot timpul cu oameni care au avut valori, idealuri, speranțe, principii ce erau mai importante decât viețuirea, pentru care merita să mori. Pentru toate drepturile pierdute de frică de covi în ultimii 2 ani de zile, au fost milioane de oameni ce au murit de-a lungul istoriei”.Dreptul de a merge la orice oră pe stradă, de dreptul de a nu fi marcat printr-un obiect vestimentar, dreptul de a nu fi obligat la proceduri medicale contra voinței tale, dreptul de a munci, dreptul de a îți trăi credința religioasă sau pur și simplu dreptul de a nu fi de acord cu inepția, fie ea și științifică, care e la modă.”Însă lumea noastră nu mai are genul acesta de resurse: oameni care înțeleg că viața e un mijloc, nu un scop în sine, că moartea e inevitabilă iar frica paralizantă de ea e o problemă mai mare decât moartea în sine...”.
21 noiembrie 2021, 09:36
Încă unul plecat cu sorcova. Dacii liberi în lupta cu Bill Gates și tata lu Soros sau Ciolos. Plina tara asta de specialiști de tot soiul. O fi și asta un motiv pt care am ajuns ultimii in Europa.
21 noiembrie 2021, 08:04
Om deosebit, cine nu il cunoaste in realitate sa inchida gura.
20 noiembrie 2021, 20:09
Un om cu inteligență sclipitoare sub care am avut onoarea de a fi elev. Reprezentant veritabil al libertății!
20 noiembrie 2021, 20:06
Individul asta sufera de schizofrenie ,fabuleaza,nu trebuie primit in scoala!
20 noiembrie 2021, 19:06
Rusine domnule profesor!!
20 noiembrie 2021, 18:55
Am cumpărat două aspirine de la farmacie și am primit o mască. Și iată, sunt doctor. Specialist in covid.
20 noiembrie 2021, 16:36
mai da are omul dreptul sa se exprime...voi astia de v-ascundeti dupa taste, de ce nu va exprimati opinia?....si nu sunt antivaccinisti, sunt oameni care au dreptul sa-si spuna punctul de vedere, ce e rau in asta?...vad ca majoritatea celor vaccinati s-au imbolnavit sau chiar au murit subit....da ce, preotul nu e cetatean roman?
20 noiembrie 2021, 14:20
Adunarea primitivilor.
20 noiembrie 2021, 14:06
E dreptul lor sa-si spuna parerea . Dar de aici si pana la a profera tot felul de injurii la adresa celor vaccinati e cale lunga. Dragi antivaccinisti de ce considerati ca nu aveti libertate ? Oare cunoasteti semnificatia cuvantului sau o confundati cu "a face ce vreau", a nu respecta nici o regula si, mai grav, a indemna si pe altii sa nu se vaccineze ? Oare Austria nu e o tara libera? Diferenta consta in gradul de educatie si de informare.
20 noiembrie 2021, 14:02
Sfântă Mărie de ce ai lăsat-o pe Neli să se vaccineze? Uite acum prinde Oculta liberă, vai mama ei, a fugit şi de acasă, o cată poliţia şi ea dă cu papagalul la presă. oare de unde?
20 noiembrie 2021, 12:39
Doamneeee !!! Am fost colegi , credeam că are toate țiglele pe casă...
20 noiembrie 2021, 12:15
Ce bine arata elita satelor romanesti, cei putini care beneficiaza de inteligenta necesara sa se prinda de intentiile ocultei mondiale.
20 noiembrie 2021, 12:10
Din ce observ, "văd" că s-au adunat toți imunologii din județ! Stimate domnule "profesor" sper să fiți sancționat! Apropo, ce materie predați?
20 noiembrie 2021, 11:47
Ăsta e cadru didactic??? Vai nouă!!!!!
20 noiembrie 2021, 08:24
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-1.8 o C
Ştefăneşti
-5.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.