Știrea zilei
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți

Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.

Calificativ de Foarte Bine

 

Ba chiar a trecut de etapa de evaluare de la nivelul unității de învățământ, dosarul fiind înaintat către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani.

 

Cătălina Hodan, profesor la Liceul Sfântul Stelian din Botoșani, a făcut obiectul unei anchete penale după ce s-a depistat că a încasat bani pentru ore de logopedie la domiciliul unei eleve pe care, în realitate, nu a consiliat-o niciodată. Ba mai mult decât atât, pentru a încasa banii a falsificat semnătura mamei copilei, fetița fiind cu deficiențe locomotorii.

 

Anchetată penal și trimisă în judecată, Cătălina Hodan a fost condamnată la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de înşelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Pe parcursul termenului de supraveghere, ea a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Botoşani sau Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, pe o perioadă de 60 de zile.

 

Anul acesta a depus cerere pentru a participa la concursul pentru acordarea gradațiilor de merit.

 

„Este condamnată, avem o situație acolo mai deosebită, în sensul în care Consiliul de Administrație al școlii i-a dat calificativul Foarte Bine. Angajatorul acordă calificativul. Ei și-au motivat calificativul, având în vedere că a fost cercetată pe o faptă petrecută cu ani în urmă, iar calificativul a fost acordat pe anul școlar în curs. Fapta pentru care doamna este acuzată s-ar fi petrecut acum 3-4 ani în urmă. Și motivația dlor a fost că nu au putut să scadă calificativul pentru anul școlar în curs”,

Gabriel Hârtie, inspector școlar general.

 

Din punct de vedere legal, membrii CA nu ar fi avut cum să-i acorde un calificativ redus, în condițiile în care, în ultimul an, Cătălina Hodan ar fi avut o conduită corectă în activitatea profesorală. Iar o astfel de decizie ar fi atras probabil o contestație din partea Cătălinei Hodan împotriva CA-ului.

 

Totuși…

 

„Nu e moral, și noi suntem conștienți de lucrul acesta, dar CA era obligat să analizeze activitatea profesională pe anul școlar în curs”,

Gabriel Hârtie, inspector școlar general

 

Ajutată și de pandemie

 

Din metodologia de acordare a gradațiilor de merit pe anul acesta a fost eliminată recomandarea Consiliului Profesoral, care nu s-a mai întrunit în ședințe, din cauza pandemiei. Și astfel la dosar a rămas doar recomandarea CA-ului.

 

Dosarul Cătălinei Hodan urmează să fie evaluat de comisia din cadrul IȘJ începând cu data de 29 iunie, alături de toate celelalte depuse.

 

Gradaţia de merit prevăzută de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 se acordă prin concurs și reprezintă o majorare cu 25% a salariului de bază deținut pe perioada acordării gradaţiei de merit.

 

loading...
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe
GATA ancheta: Inspectorul acuzat că a luat bani pentru cursuri pe care nu le-a ținut PLEACĂ de la IȘJ

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Loading...
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Loading...
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Indiferent cand s-a petrecut fapta, calificatiful trebuia diminuat. Cum sa ai Foarte bine cand tu esti sanctionatsi mai ales ca si Tribunalul a hotarat ca sanctiunea a fost corecta. Revoltator este tupeul asa zisei ,,profesoare" care isi recunoaste vina si ...apoi vrea gradatie pentru ce??....pentru fapta penala? Un asemenea om ar trebui dat afara din invatamant ... cum sa formeze caractele copiilor?? Rusine!
21 iunie 2020, 12:18
Doamne , unde esti tu Tepes .si la titularizare /suplinire cere cazier , certificat de intergritate , declaratie pe propria raspundere ca nu ai treaba cu puscaria..etc ,,,,
20 iunie 2020, 16:52
Profa asta a fost numită de Hunca inspector școlar și a fost ținută de ea în inspectorat cat a fost inspector școlar general și după chiar.
20 iunie 2020, 12:54
Incredibil , ăsta da , tupeu ! Sper ( sperăm , multe dintre cadrele didactice ale județului ) că cei din ISJ vor analiza situația cu obiectivitate și vor lua în calcul aspectul moral . Totuși , gradația de merit se acordă pentru activitatea desfășurată în ultimii cinci ani , ce face doamna , pune la dosar și decizia de condamnare definitivă ?! Chiar atâta nesimțire ? De fapt , e sfidare !
20 iunie 2020, 10:48
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 `Sunt şapte suflete, cinci copii şi părinţii. Nu îşi doresc mare lucru, să aibă încălţări şi mâncare. Lucruri normale pentru orice copil, pentru ei sunt la acest moment dorinţe. Trăiesc cu toţii din alocaţiile ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8347 lei
USD
Dolarul SUA
4.1033 lei
CHF
Francul elveţian
4.4909 lei
GBP
Lira sterlină
5.3722 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
262.6798 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4021 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9441 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0852 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.