Știrea zilei
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu

La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.

DNA, din nou la DSVSA

 

Marți, 14 iunie 2022, la primele ore ale dimineții, ofițerii judiciari se aflau în biroul care în trecut a fost ocupat de Mihai Țurcanu, fostul director al DSVSA Botoșani, care se află în prezent sub control judiciar.

 

Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Procurorii caută mobilierul 

 

Neoficial, DNA ar fi revenit după o nouă serie de documente, dar și pentru a verifica efectiv una dintre achizițiile asupra căreia planează suspiciuni de nelegalitate.

 

Este vorba despre mobilierul furnizat de către firma M Design din Botoșani în decembrie 2020, a cărui plată, care se ridică la suma de 130.000 de lei, a fost autorizată de Mihai Țurcanu în calitate de șef al instituției.

 

Ar fi fost vorba despre o achiziție directă prin care compania menționată urma să furnizeze instituției obiecte de mobilier, dar care nu ar fi fost livrate la data achitării. Ori procurorii DNA s-au întors la DSVSA tocmai pentru a verifica efectiv dacă există sau nu respectivul mobilier despre care ulterior s-ar fi transmis că era depozitat prin vreo magazie.

 

Pentru a justifica plata, Mihai Țurcanu ar fi încheiat un proces-verbal în care a atestat în fals că produsele fuseseră livrate în totalitate, după care a semnat dispoziția de plată, fără drept, în locul reprezentantului compartimentului de specialitate din cadrul instituției.

 

POVESTEA descinderilor la DSVSA: Mihai Țurcanu acuzat că ar fi forțat două angajate să favorizeze o firmă la o licitație

 

Ofițerii DNA se aflau marți dimineață însoțiți de juristul DSVSA, precum și membrii comisiei de recepție care a fost stabilită la momentul finalizării achiziției. S-ar fi verificat documentele aferente și obiectele de inventar.

 

„Nu știu exact toate detaliile, au prezentat o hârtie, dar nu vă pot da detalii, dosarul este la ei”,

 

Teodor Harabagiu, director executiv interimar DSVSA

 

„Este o perioadă dificilă, nu numai partea cu DNA-ul”

 

Dr. Teodor Harabagiu a primit prin ordin al președintelui ANSVSA atribuțiile de conducere cu o valabilitate de șase luni, în perioada 15 iunie – 15 decembrie 2022.

 

A preluat instituția într-o perioadă dificilă pe fondul anchetei DNA care cercetează activitatea fostului director, dar și în contextul conflictului din țara vecină.

 

„Este o perioadă dificilă, nu numai partea cu DNA-ul, dar este o perioadă mai greoaie ținând cont de contextul actual, inclusiv faptul că o să avem o activitate mai mare pe partea de vamă, de punct de intrare în țară alături de sprijinul pe care vrea să-l dea Guvernul României pentru tranzitul de cereale din Ucraina. Deci, vom avea o parte din personal ocupat, e posibil să facem 24/24 și atunci o parte din personal va fi prins în activitatea din Stânca - Costești”,

Teodor Harabagiu, director executiv interimar DSVSA Botoșani

 

Noul director a mai arătat că este și perioada concediilor, însă activitatea din cadrul instituției, chiar într-un context „destul de agitat și aglomerat”, se dorește a se desfășura în limite normale.

 

loading...
DNA-ul decapitează DSVSA-ul: Înlocuitorul lui Țurcanu schimbat la rândul lui prin ordin de la București
S-A JUDECAT: Mihai Țurcanu a atacat măsura preventivă a DNA-ului, judecătorii au decis

 

LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Poliția Locală dată în judecată de un angajat pentru mai puțin de 200 de lei
Cazurile în care angajații din sistemul bugetar sunt sancționați disciplinar sunt mai rare la Botoșani.
Povestea reglării de conturi dintre două găști: trei înjunghiați, polițiștii au tras cu arma într-un Passat și au dat peste un Mercedes plin cu săbii – FOTOGALERIE
S-a întâmplat în centrul orașului în urmă cu două nopți, când liniștea a fost spartă de scandaluri și focuri de armă, lucruri mai rare pentru Botoșani.
Praf în ochi,noi scriem să ne mai răcorim, cum spuneau bătrânii,dar ei între ei fac cărțile, exact ca o brichetă, 2 sau 3 pîlpîieli și gata se uită, cu ce ne încălzește, luat toate beneficiile
15 iunie 2022, 11:46
Va veni Mihai Turcanu director din nou când or zbura porcii pe sus,niciodată.Poate director la el la Dracsani la ferma de oi și capre,dar nici ferma nu va mai avea,va ajunge cioban la ferma cuiva ,doar asa.
15 iunie 2022, 11:34
Mihai Turcanu este istorie.Punct.Credeti ca ii mai răspund la telefon asa zisii prieteni de pe la București?Va zic eu nu.Se fac ca nici nu i-l mai cunosc.Aici la PNL Botosani nici nu vor sa mai audă de familia Turcanu.Are interzis sa mai intre în sediul lor.
15 iunie 2022, 11:29
Demn de luat in seama este activitatea fostei sotii a lui Turcanu, respectiv Ana-Maria Hertug. Aceasta in loc sa fie preocupata de atributiile din fisa postului, in timpul programului de lucru, umbla sa influenteze martorii din dosarul DNA, in sensul de a declara ca nimic din cele sesizate nu sunt adevarate. Ii minte ca Misu, datorita relatiilor inalte pe care le are (cu seful SRI -Helving, cu Rares Bogdan si alte persoane influente), va reveni pe postul de director, si cei care il vor ajuta cu declaratiile lor minciunoase vor fi rasplatiti, in timp ce cei care vor spune adevarul vor pleca acasa. In timp ce sunt functionari care sunt alergati pe la tot felul de alerte, in vama, pe teren la diverse situatii, aceasta functionara face ce vrea ea, fara ca cineva sa-i ceara socoteala. Este in continuare protejata de seful ei direct -Axinte Viorel, care probabil o si sustine in campania ei de influentare a martorilor, acest Acsinte find si el inclus pe lista DNA-ului. Caracatita din DSV are capuri si brate multiple. Succes domnilor procurori. Felicitari pentru curajul dvs. Vrem adevarul.
15 iunie 2022, 09:49
Au confectionat mobilierul dupa aceea si l-au depozitat pe undeva, spunand apoi ca au uitat de el.Voi credeti ca Soptica a dormit? Va apare probabil si un proces verbal de custodie.
15 iunie 2022, 09:05
Vad ca au si farmacie veterinara in curtea institutiei. Ce caută o farmacie privata in cirtea unei institutii publice?
15 iunie 2022, 08:51
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt momente în viața de zi cu zi când e foarte civilizat Marius Croitoru, dar își pierde rezistența asta în timpul meciurilor. Am avut și aici la Botoșani câteva situații, se certa cu presa. Încercam să-l calmez, dar nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9264 lei
USD
Dolarul SUA
4.8175 lei
CHF
Francul elveţian
5.0450 lei
GBP
Lira sterlină
5.8439 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6196 lei
XAU
Gramul de aur
276.7076 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2481 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3478 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7386 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2003 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6620 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.3 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
17.3 o C
Saveni
18.2 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.