Știrea zilei
Procesul lui Florin Țurcanu la FINAL în Botoșani – avocații cer ACHITAREA fostului președinte al CJ

Vizitele lunare la Tribunalul Botoșani începute în 2016 și mai ales stresul cauzat de problemele din justiție care s-au răsfrânt și asupra familiei sunt pe cale să ia sfârșit pentru Florin Țurcanu.  

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a avut un proces dificil, care a fost complicat de pensionările succesive a doi judecători (și al treilea la un pas), cărora le-a fost repartizat dosarul. A fost un proces greu și prin prisma numărului mare și petriț de martori, de la muncitori simpli și fără carte până la directori de instituții publice și parlamentari.

 

Astăzi, 21 ianuarie 2020, este ziua în care atât Florin Țurcanu, cât și socrul său, Aristomel Anușca, vor afla decizia instanței de la Tribunalul Botoșani.

Și probabil că nu va mai exista o amânare a pronunțării sentinței, în condițiile în care, de la 1 februarie 2020, Mihaela Mihalache își încetează activitatea de judecător, în favoarea pensiei.

 

Singurul avocat pe care l-a păstrat până la capăt Florin Țurcanu în acest proces este Vasile Tudor, care în concluziile scrise a solicitat instanței să-i achite pe ambii inculpați.

 

Florin Țurcanu, cel puțin, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, însă avocatul opinează că niciunul dintre martorii audiați nu a putut să probeze consumarea actelor de trafic de influență.

 

Nu a existat vreun funcționar sau primar care să probeze așa zisele promisiuni făcute de Florin Țurcanu omului de afaceri Marcel Bârsan, de acordare a unor contracte cu statul în schimbul construcției vilei din Aleea Pajiștii.

 

Singurul a fost Marcel Bârsan, cel care a dobândit calitatea de martor denunțător, din cea de inculpat.

 

Revenit în politică, Florin Țurcanu este și el optimist că, anul acesta cel puțin, se va putea ocupa de coordonarea ALDE Botoșani.

 

„Vă informez, dacă nu cunoașteți regulamentul oamenilor care au probleme și sunt pentru o perioadă izolați de societate, că nu sunt morți, au posibilitatea să comunice, să primească vizite și să transmită mesaje cum vor și de câte ori vor. Sunt izolați și atât. Adică să nu credeți că dacă se întâmplă ceva, Florin Țurcanu nu mai poate contribui să le spună colegilor ce au de făcut”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani

 

Odată pronunțată sentința la Tribunalul Botoșani, una dintre părți va face recurs la Curtea de Apel Suceava. În general, cea care pierde.

 

Și atunci, tot ce este posibil ca o decizie finală să necesite, din nou, mai mult timp.

 

„Deocamdată să avem răbdare. Încă nu avem sentința de la prima instanță. Mai avem a doua instanță care se mai duce într-un an și jumătate. Vă asigur eu că anul acesta sunt în picioare. Vedem după”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani

 

Florin Țurcanu nu mai are la acest moment nicio interdicție din partea instanței.

loading...
Florin Țurcanu pensionează și al treilea judecător dar și pe procurorul DNA

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Ce spune asta, domnilor???? Spune ca poate da ordine si din inchisoare, sau ce mama dre-ului vrea sa spuna?? Nu pot sa cred! Ce gunoi! Suntem chiar o turma de oi proaste???
21 ianuarie 2020, 15:48
BarsaN A CASTIGAT PRIMA LICITATIE la manastirea Cosula cand Turcanu era presedinte. Turcanu a primit de la barsan o casuta de dimensiuni importante cu toate dotarile , ba chiar i-a cumparat Barsan si televizor. Barsan spune ca turcanu nu i-a dat bani, ci i-a promis ca va primi lucrari de la cj. In rest, martorii, anusca cu mostenirea de la defuncta si economiile de la concubina, praf in ochi.
21 ianuarie 2020, 15:44
Sa intelegem din articol ca jurnalistul se pronunta inaintea judecatorului in legatura cu nevinovatia lui Turcanu?
21 ianuarie 2020, 14:21
Turcanu te rugam sa ne scapi de ciuma rosie in Botosani.
21 ianuarie 2020, 11:35
RESPECT FLORIN ȚURCANU!
21 ianuarie 2020, 11:01
Ce vor crede gainarii cînd vor auzi ca dosarul lui Turcanu a fost achitat din lipsa de probe.Stau si ma intreb ca cel care fura o găină el o maninca si atunci cum ii dai tu justiție sa faca puscarie pe ce probe te ai bazat.Credem ca daca se făcea control la fiecare primarie se găsea probe destule,dar cum justiția a tot amînat probele sau pierdut caci acesta era țelul si Turcanu este NEVINOVAT.Turcanu calcă foarte des parohia DOMNULUI ROTUNDU chiar la Dingeni nu s au gasit probe?Nu era data ca primarul sa nul ridice in slăvi si sa nu cânte osanale ,chiar sintem atât de prosti sa nu ne dăm seama ca el nu venea sa ne vada ci sa cîstige cate ceva pentru PUNGUTA lui? In concluzie avem o justiție de C - - - T.
21 ianuarie 2020, 09:43
Cred ca e nevinovat.Oricum ii doresc succes lui Florin in justitie si respect pt toate faptele bune facute pt judetul nostru.
21 ianuarie 2020, 09:41
E normal ca avocati pe care ia platit nu gluma sa ceara clasarea dosarului de coruptie la domnului Turcanu ,aici se va vedea adevarata fata ajustitiei ,sau vor fi indulgenti cu domnia sa intrucat e din nou pe cai mari in politica si cine stie ce ofera viitoru.
21 ianuarie 2020, 08:56
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Nu mai putem folosi toaletele. În urmă cu jumătate de an am avut inundație în casă, cu rahat. Tot ce venea de pe canal, mi-a refulat în casă. Problema este mai veche, știu toți cei de la Nova Apaserv, mi-au spus băieții de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8641 lei
USD
Dolarul SUA
4.1529 lei
CHF
Francul elveţian
4.5153 lei
GBP
Lira sterlină
5.2908 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9554 lei
XAU
Gramul de aur
252.2762 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2481 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9614 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1184 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6535 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
12.1 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.8 o C
Ştefăneşti
14.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.