Știrea zilei
PRIMUL termen în procesul crimei de la Pacea: Părinții Petronelei, înfruntare cu elevul, mama fetei a început să urle de durere

Bogdan Ionel, tânărul de 17 ani care ar fi ucis-o pe eleva Petronela Mihalachi în pădurea de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Pacrhetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru omor calificat.

Proces început cu durere

 

Este acuzat că a omorât-o pe fată cu nu mai puțin de 32 de lovituri de cuțit, în cadrul unei ședințe foto.

 

Procesul a început cu ședința din cameră preliminară care este nepublică și la care asistă exclusiv părțile din dosar. Lucru care s-a întâmplat marți dimineață, la Tribunalul Botoșani.

 

Practic, atunci s-a consumat primul termen din acțiunea de trimitere în judecată.

 

Nu s-a discutat vinovăția lui Bogdan Ionel, ci probele ce vor fi prezentate de ambele părți.

Judecătorul de cameră preliminară are drept de decizie asupra probatoriului administrat în proces și poate dispune anularea, pe motive întemeiate, a unor probe, la cererea uneia dintre părți.

 

„Fiind primul termen, apărarea și-a expus partea de excepții, dacă solicită anularea unor acte, asta este procedura standard. Se verifică legalitatea rechizitoriului și a probelor. Din punctul nostru de vedere, al Parchetului, sunt în regulă, altfel nu le-am fi trimis în instanță. Urmează să vedem dacă s-a depus la instanță solicitări de anulare a unor probe sau acte de sesizare din partea inculpatului, prin apărător”,

Valeriu Chihaia, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Primul contact cu fotograful

 

Este foarte posibil ca ieri dimineață să fi avut loc și primul contact vizual dintre Bogdan Ionel și părinții Petronelei Mihalachi care au fost prezenți în sala de judecată, alături de fratele ei.

 

Neoficial, tânărul fotograf ar fi afișat o atitudine sfidătoare, lucru care i-ar fi scos din minți pe părinții fetei. Mama ei ar fi izbucnit în plâns și ar fi început să țipe, adresându-i diverse cuvinte celui acuzat că i-ar fi ucis fata într-un mod atât de brutal.

 

Scena a continuat și pe holul Tribunalului, mama fetei fiind practic ținută în brațe de tatăl Petronelei care la rându-i ar fi arătat că după condamnare, când Bogdan Ionel va ieși la închisoare, va intra el la pușcărie, din dreptate pentru fiica lui.

 

Martori la durerea incomensurabilă a celor doi oameni care și-au văzut fiica în mormânt au fost persoanele care se aflau în Tribunal sau avocați din Barou.

 

„Mi s-a spus de procurorul de ședință că a fost un incident din partea părinților fetei, atitudinea asta nici nu poți ști cât este de condamnabilă”,

Valeriu Chihaia, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Bogdan Ionel a ajuns în Penitenciar

 

După finalizarea rechizitoriului și trimiterea sa în judecată, Bogdan Ionel a fost transferat din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) la Penitenciarul Botoșani.

 

Prin legea de executare a pedepselor, procedura standard este ca după finalizarea rechizitoriului, inculpatul să fie transferat la Penitenciar, însă în cazul lui Bogdan Ionel, problema era dacă unitatea de detenție are disponibilitate pentru inculpați minori, aspect ce pare să se fi rezolvat.

 

Procesul nu va fi public

 

Imediat după ședința de cameră preliminară procesul intră pe fond, adică se trece la prezentarea probelor, expertizelor și sunt audiați martorii din dosar.

 

Totul însă cu ușile închise.

 

„Inculpatul este minor. Ședința de judecată este nepublică, spune articolul 509, alineat 2, referitor la procedura cu inculpat minor”,

Valeriu Chihaia, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani

 

Cu înviințarea instanței la proces pot asista pe lângă părțile din dosar, adică apărare și acuzare și alte persoane care primesc acceptul instanței, însă în această categorie pot intra reprezentanți ai unor instituții publice sau rude apropiate.

 

loading...
Povestea cuțitului din CRIMA de la PACEA – cum se demontează o minciună inclusiv cu Facebook-ul
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL
Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
inpuff.ro
Loading...
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această zi specială le urăm "La mulți ani!" tuturor copiilor adoptați, tuturor părinților adoptatori și tuturor celor care doresc să schimbe destinul unui copil prin adopție. Adopția este despre iubire necondi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8398 lei
USD
Dolarul SUA
4.3112 lei
CHF
Francul elveţian
4.4819 lei
GBP
Lira sterlină
5.4325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9648 lei
XAU
Gramul de aur
238.2284 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1924 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.