Știrea zilei
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO

Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.

Cer mohorât, străpuns doar de tristeţea sutelor de oameni şi de zecile de coroane cu mesaje de condoleanţe.

 

”Dumnezeu să îl ierte”, rosteau oamenii rând pe rând, parcă nevenindu-le să creadă că tinereţea părintelui lor a încremenit la cei 35 de ani pământeşti.

 

”Să te ierte pe tine, părinte Daniel, de tot ce ai greşit ca om, ca preot, ca duhovnic, ca soţ, ca tată şi ca părinte. Să te ierte de tot ce ai greşit în viaţă, cu voie sau fără de voie”, a rostit și P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul, ierarhul care vineri a fost în fruntea soborului de preoţi veniţi să îl conducă pe ultimul drum pe fratele lor.

 

Nu mai puţin de 60 de preoţi au fost alături de familie şi de enoriaşii preotului Cojocaru.

 

 

P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul: ”A fost primul şi ultimul său transfer!”

 

P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul s-a aflat, vineri, alături de preoţii din Protopopiatul Botoşani, la slujba de înmormântare a fratelui Daniel, părintele care s-a mutat ”într-o ”parohie” Împărăţia lui Dumnezeu”.

 

”Am săvârşit slujba de înmormântare a părintelui Daniel Lucian Cojocaru care, după aproape şapte ani de slujire preoţească în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Viişoara Mică, s-a transferat în Ajunul Botezului Domnului, la numai 35 ani, într-o „parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu. A fost primul şi ultimul său transfer”, a spus P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul.

 

Daniel Cojocaru s-a născut pe 28 iulie 1984, în Darabani, din părinţii Lucia şi Gheorghe Cojocaru.  După absolvirea gimnaziului în localitatea Bajura, între anii 1999-2004 a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din oraşul Dorohoi, avându-l ca îndrumător de an şi director pe Părintele prof. dr. Constantin Muha.

 

A urmat apoi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. în 2009 s-a căsătorit religios cu Adriana-Carmen Nazare care, în 2013, a dat naştere lui Dragoş-Teodor.

 

S-a titularizat în învăţământ, la catedra de religie, fiind, în cei doisprezece ani de activitate didactică, profesor la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi (2008-2010), la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani (2010-2015 şi 2017 până în prezent) şi la Liceul Tehnologic din localitatea Coţuşca (2012 – până în prezent).

 

”A fi profesor nu-i o profesie obişnuită, ci o misiune sfântă, care cere jertfă, fiindcă principala vocaţie a profesorului este dăruirea de sine. Slujirea pe altarul neprihănit al tinerilor a dat sens însăşi vieţii sale. A ştiut să slujească, cu multă pasiune, liturghia cunoaşterii în sufletele copiilor şi ale elevilor. Nu a fost doar un profesor, ci şi un mistagog, iniţiindu-i pe învăţăceii săi în tainele lui Dumnezeu”, spune P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul.

 

A intrat în cler în anul 2013, fiind hirotonit diacon în parohia „Intrarea Maicii Domnului” – Cuza Vodă, în ziua Sfântului Mare Mucenic „Ioan cel Nou de la Suceava”, la 2 iunie, de către Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul. În ziua de 11 iunie 2013 a fost hirotonit preot la Mănăstirea Durău, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe seama Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Viişoara Mică.

 

”Taina aceasta, iubiţii mei, n-a rânduit-o un om sau un înger sau un arhanghel, ci a rânduit-o Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, prin Duhul Lui cel Sfânt. Aşadar, preoţii sunt trimişii lui Hristos pe pământ, pentru a continua opera de mântuire a sufletelor credincioşilor, ei fiind administratori ai Tainelor lui Dumnezeu. Da, preoţii trebuie să fie oameni de o curăţenie sufletească ireproşabilă, pentru că ceea ce fac ei nu pot să facă nici îngerii şi nici arhanghelii; ei trebuie să fie pilde şi modele de virtute în societate, în parohie, în şcoală şi, nu în ultimul rând, în familie”, rosteşte P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul.

 

Înaltul ierarh al Bisericii Ortodoxe a apreciat faptul că părintele Daniel s-a afirmat în timpul scurtei sale vieți pământești nu prin publicaţii editoriale, ci prin conferinţele susţinute în cadrul cercului pastoral „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” şi a şedinţelor lunare, abordând teme de actualitate ca: „Sfinţii Martiri Brâncoveni – an omagial” (2014); „Educaţia religioasă a tineretului creştin” (2016); „Sfântul Cuvios Ioan Iacob – model de vieţuire creştină” şi „Spovedania – taina eliberării” (2017); „Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe” (2018); „Ziua odihnei şi starea de sărbătoare” (2019).

 

”Prin felul său de a fi, dar mai ales prin lucrarea sa pastoral-misionară şi culturală, părintele Daniel Lucian Cojocaru şi-a găsit, fără echivoc, locul binemeritat în sufletele elevilor, ale credincioşilor, dar şi în comunitatea în care a trăit”, a adăugat P.S.Episcop Vicar Calinic Botoșăneanul.

 

Rămân în urma părintelui un fiu fără tată la doar 7 ani, o soţie văduvă, doi părinţi arşi de durere, o soră şi un frate cu sufletele îndurerate, o parohie fără păstor, o instituţie de învăţământ fără mentorul lor spiritual şi o mulţime de colegi, prieteni şi rude de aproape sau de departe au rămas fără mijlocitorul lor către Dumnezeu.

 

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

 

(Foto & Video: Glasul Nordului)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.