Știrea zilei
Primul șef PSD de instituție care NU pleacă: Am contract până în 2021

Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a adoptat în urmă cu opt zile o hotărâre privind sprijinirea mai multor liberali pentru ocuparea unor funcții de conducere în așa numitele servicii publice deconcentrate.

Liberalii au nominalizat și adjuncții, dar nu pleacă nici generalul


Singura instituție pentru care s-au stabilit inclusiv adjuncții este Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), pe motiv că actualul inspector școlar general ar fi transmis neoficial că este dispus să renunțe la funcție.


Gabriel Hârtie neagă însă acest lucru. Șeful educației botoșănene susține că nu a discutat cu vreun reprezentant al PNL aceste aspecte și că nu intenționează să demisioneze.


”Eu nu am nimic de comentat vizavi de noua organigramă care se pregătește pentru IȘJ. Lucrul care mă deranjează este că cineva își permite să vorbească în numele meu. Eu nu am transmis nimănui nici un mesaj de felul că renunț/nu renunț. Vizavi de această situație există doar două persoane care pot decide: ministrul educației și/sau subsemnatul, având în vedere că mai am contract până în 2021”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Liberalii l-au nominalizat pe Daniel Botezatu pentru funcția de inspector școlar general și pe Rodica Abăcioaei și Paul Octav pentru cele două posturi de inspector școlar general adjunct.

 

”Mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”

 

gabriel hartieȘeful IȘJ Botoșani a arătat însă că nu a desemnat vreo persoană care să transmită liberalilor un mesaj că este sau nu dispus să renunțe la funcție.


”Dacă mă întrebați pe mine personal vă spun că până în acest moment (sâmbătă, 7 decembrie – n.r.) nu m-am gândit la acest lucru pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut în această perioadă la nivel de învățământ și nu am avut timp: stabilirea rețelei școlare și a planului de școlarizare pentru 2020-2021, încheierea anului bugetar 2019 cu plata salariilor/navetei elevilor/burselor. Repet: mă deranjează că anumite surse vorbesc în numele meu fără ca eu să fi făcut vreo afirmație în acest sens”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.

 

”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal”

 

Problema schimbării conducerilor instituțiilor cu subordonare guvernamentală a fost abordată și la prima întâlnire pe care liberalii au avut-o cu presa după numirea noului prefect.


costel sopticaPreședintele PNL Botoșani a arătat că lista a apărut în presă ”pe surse”, fără să fie făcută publică de partid tocmai pentru că discuția a fost deocamdată doar una internă.


”Avem o politică de cadre în interiorul Partidului Național Liberal, în cadrul discuțiilor încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru eventuale posturi care ar putea să apară în viitor și este și normal să avem în interior o competiție pentru aceste posturi, fără a avea pretenția în acest moment că intrăm pe piața din Botoșani într-o competiție cu nu știu cine. Nu este cazul și de aceea vreau să rămână încheiat acest subiect, în sensul în care aceste discuții au loc deocamdată doar în interiorul PNL”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Spre deosebire de alte județe, unde inclusiv prefecții au renunțat la funcție, în Botoșani nici măcar un director nu a demisionat.


Revenind la Gabriel Hârtie, acesta a dobândit funcția de inspector școlar general în ianuarie 2017, după ce Mihaela Huncă, ocupanta postului, a devenit deputat. Anterior, în 2014 devenise inspector școlar general adjunct.

 

loading...
EXCLUSIV: Doi consilieri de la municipiu plus o profesoară din Flămânzi preiau conducerea Inspectoratului Școlar
Întâiul director căruia liberalii îi cer demisia: Își bate joc de trei ani de zile de județul Botoșani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Loading...
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Majorare de … 1 leu la mesele pacienților din spital – TOPUL bolnavilor de la Mavromati care mănâncă cel mai bine
Noile tarife au fost aplicate la Spitalul Județean Mavromati începând din luna mai a anului 2021. Majorarea este însă aproape nesemnificativă, iar suma alocată normei de hrană este astfel insuficientă pentru a le asigura pacienților un meniu cât mai bogat, cu alimente de bună calitate.
Domn Hartie stie ce multi sefi au plecat de la conducerea scolilor sau ISJ pe MANAGEMENT DEFECTUOS.Vrea sa fie si el parte.O sintagma folosita des de sefimea ISJ PSD.
17 decembrie 2019, 18:24
Nici nu-i bine sa-si dea demisia ...pentru modul cum s-au comportat in 2012 PSD et comp. in plin an scolar.Cel mai bine ar trebui trimise niste echipe de la minister sa evalueze situatia.Cam cum procedau pesedistii in 2012 cand au ras tot ce inseamna inspector sau director.Vii pe modelul lor ...inspectii ,calificative etc ...cu siguranta au ce gasi in acesti 9 ani de cand au prins radacini .Asa e simplu.Isi dau demisia ,au calificative bune date de predecesori au trait traiul si-au mancat malaiul.Tine-o tare domn Hartie ascult-o pe nasa si Fedorovici ,ele te vor acolo cat se poate .Tu dai in judecata cum zici si ...Numai ca o sa fie o problema .Calificativul nu ti-l mai da Abramburica ...sau Genunche ...ca asa a vorbit nasa sau Doinita.
17 decembrie 2019, 18:22
desfiintare inspectorat judetean si infiintare inspectorat regional cu sediul la Botosani, idem finante.
14 decembrie 2019, 12:28
Șoptică nu a fost în stare să managerieze 1Ha cu popușoi și două vaci sterpe la marea sa fermă și acum face strategii pentru tot județul.
14 decembrie 2019, 10:18
Indiferent de partid politica de cadre nu trebuie sa conțină: neamuri, fini, cumatri pentru ca partidul se transforma in camarila.
14 decembrie 2019, 09:47
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.5 o C
Dorohoi
20.0 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
19.5 o C
Saveni
20.5 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.