Știrea zilei
Primul pas! Primăria a scos la licitație documentația tehnică pentru un nou stadion: 10.000 – 12.000 de locuri acoperite, dotări pentru meciuri internaționale

Primăria Botoșani a făcut joi primul pas concret în vederea construirii unui nou stadion. A fost lansată electronic achiziția pentru serviciile de elaborare a Documentației Tehnice (D.A.L.I.) reabilitare, modernizare, dotare și extindere a Stadionului Municipal.

Arenă de standard UEFA


Firmele interesate se pot înscrie până pe data de 12 aprilie, iar cea câștigătoare va trebui să întocmească documentația pentru Certificatul de Urbanism, să-l și obțină și să efectueze studii de teren: o lucrare de topografie care să conțină planul de ridicare topografică, un extras de carte funciară actualizat la zi, studii topografice, geologice, de stabilitate ale terenului, hidrologice, hidrogeotehnice.


Municipalitatea a solicitat ca DALI (Documentație de Avizare pentru Lucrări de Intervenție) să propună, pe lângă funcțiunea principală de stadion pentru fotbal, și alte tipuri de utilizări sportive și non-sportive, conferind un caracter multifuncțional investiției, prin posibilitățile avute în vedere pentru evenimente culturale, sociale etc.


Cerința minimă impusă de Primăria Botoșani este ca extinderea, dotarea și modernizarea să transforme actuala arenă într-una cu tribune acoperite și cu o capacitate netă de minim 10.000 -12.000 de locuri.


De asemenea, proiectantul va trebui să țină cont de toate dotările necesare pentru ca noul stadion să poată găzdui meciuri din UEFA Europa League, dar și partide de rugby de nivel internațional.


Se dorește o arenă multifuncțională care să cuprindă săli de antrenament și recuperare pentru sportivi, birouri, spații comerciale și de alimentație publică, parcări subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei, facilități pentru persoanele cu dizabilități.


”Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort care să permită vizionarea jocurilor fără a se afla în bătaia vântului sau în bătaia ploii”,


Anunț de licitație Primăria Botoșani.

 

Pentru construcția noii arene se preia o sală de sport și se alipesc alte terenuri


Pe actualul amplasament, lipită de tribuna oficială, este situată ”Sala de lupte greco-romane”, care va fi transferată din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Clubul Sportiv Botoșani, în domeniul public al Municipiului Botoșani. Primăria se obligă să mențină destinația acestei construcții sau să ridice o altă sală de sport pe același amplasament.


În demersul său de creare a unei baze sportive care să se alinieze la standardele naționale și internaționale, municipalitatea negociază și intenționează să alipească și alte parcele de teren învecinate actualului amplasament, luându-se în calcul și posibilitatea extinderii actualului complex.


Aceasta pentru ca, prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv să poată găzdui și alte evenimente culturale sau sociale cum ar fi (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții).


Complexul sportiv va fi proiectat să îndeplinească minim standardele românești existente și aplicabile. În funcție de nivelul de competiție maxim care trebuie asigurat, se vor respecta în totalitate standardele respective FIFA, UEFA, FRF.

 

Cinci zone funcționale


Complexul sportiv se va compune din mai multe părți funcționale:


- zona jucătorilor și oficialilor (arbitri, însoțitori etc.);


- zona spectatorilor și a spectatorilor VIP;


- zona reprezentanților mass-media - jurnaliști, comentatori TV și radio, etc.;


- zona personalului tehnic - stewarzi, forțe de securitate și personalul auxiliar (majorete, copiii de mingi și players escorts etc);


- zone non-sportive - spații cazare sportivi, administrative, comerciale și pentru servicii, spații conexe.

 

”Toți acești experți, sub umbrela unei firme câștigătoare, trebuie să elibereze documentația care face și o proiectare a noului stadion”

 

Invitat joi la ”Botoșăneanul TV”, edilul șef a dat câteva detalii despre planurile municipalității privitoare la noua arenă.


A amintit că, încă din perioada în care era viceprimar, s-a ocupat de introducerea acestui obiectiv pe lista sinteză de investiții a CNI.


A relatat că, după ce a devenit primar, a dispus organizarea unei licitații pentru DALI, alocându-se prin buget 100.000 de lei. Doar că firma care a câștigat procedura de achiziție publică a comunicat ulterior că nu mai poate efectua lucrarea fiindcă banii alocați de Primărie ar fi prea puțini. Așa că s-a reluat procedura, mărindu-se suma la 600.000 de lei cu tot cu TVA.


”Este vorba de un studiu de fezabilitate, dar care pentru clădirile existente se numește DALI, Documentație de Avizare pentru Lucrări de Intervenție, în care se studiază posibilitățile de reabilitare ale stadionului. S-a modificat legislația și în această etapă este nevoie și de o securitate la incendiu care este destul de laborios făcută de către firme autorizate. Este vorba și de o expertiză tehnică, la fel este făcută de experți din domeniu, și toți acești experți, sub umbrela unei firme câștigătoare, trebuie să elibereze documentația care face și o proiectare a noului stadion”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani, la ”Botoșăneanul TV”.

 

botosaneanul tv primar cosmin andrei

 

Edilul șef crede că ridicarea unui nou stadion ar putea crea o veritabilă emulație nu doar în jurul fotbalului, ci și prin multitudinea de alte evenimente pe care o arenă sportivă, cu tribune integral acoperite, ar putea să le gâzduiască.


”Dacă lucrurile merg așa cum ne dorim, fără contestații, cu un câștigător, mergem cu documentația pe masa CNI-ului, acolo unde sperăm să fie introdusă la finanțare și avem promisiuni în acest sens”,


Cosmin Andrei, primar Botoșani, la ”Botoșăneanul TV”.
 

”Municipalul”, peste patru decenii de viață


Stadionul Municipal, denumit ”1 Mai” în perioada comunistă, a fost construit în două etape majore astfel: în perioada 1970-1980 tribunele A(est) și B(vest) și în anii 1980-1990 peluzele C(sud) și D(nord).


Construcția prezintă degradări nestructurale cauzate de exploatarea îndelungată și vechime, respectiv de infiltrațiile apei meteorice.


Actualul stadion are o capacitate de 7600 de locuri, este construit pe o suprafață de 20.392,00 mp, pe terenul proprietatea municipiului Botoșani, suprafața totală a terenului fiind de 30.673,00 mp.


Trei luni va avea la dispoziție firma câștigătoare să predea documentația, ceea ce înseamnă că, în varianta optimistă, în care se vor prezenta companii la licitație și nu vor exista contestații, până la sfârșitul verii DALI-ul ar trebui finalizat și se va cunoaște suma necesară pentru ridicarea unui nou stadion.  


Pe baza acestuia Primăria va întreprinde apoi demersurile necesare pentru obținerea finanțării de la Compania Națională de Investiții.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Șefii de la Botoșani l-au adus pe ministru pe stadion: Haideți cu proiectul și vă ajutămGALERIE FOTO&VIDEO
Stadion nou, cu 8.000 de locuri, la Botoșani - CINE îl construiește și CÂT costă

 

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
Problema grava este ca locuitorii pleaca in continuare din tara iar noi construim cu fonduri europene un mare centru de agrement Cornisa, camine culturale in sate, teatru reabilitat, scoli si gradinite noi sau reabilitate. Noul stadion va costa zeci de milioane de euro si probabil va fi construit de o firma care nu are muncitori constructori, nu are utilaje dar va opri 7-10 % si va angaja alti subantreprenori. La fel ca si la echipa de fotbal, nu producem fotbalisti locali dar perindam diversi fotbalisti adusi din toata lumea. Mai bine s-ar infiinta o fabrica de biscuiti care ar folosi faina locala si ar da de lucru unor tineri.
20 martie 2022, 19:58
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
15.6 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
12.1 o C
Saveni
16.0 o C
Ştefăneşti
10.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.