Știrea zilei
Primarul de Botoşani ameninţat de Tudor Giurgiu culanţuri şi Ponta – VIDEO & FOTO
Scene fără precedent joi seară la Cinematograful Unirea. Nu au fost în vreun film, ci în direct, în faţa celor aproximativ 400 de oameni care au asistat la premiera filmului „Despre oameni şi melci” regizat de cunoscutul Tudor Giurgiu. Participant la eveniment, acesta a lansat un atac violent la adresa primarului Ovidiu Portariuc.
regizorul Tudor Giurgiu la Botosani

„Vorbe de adormit copiii”, „Ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”

Motivul l-a constituit intenţia edilului şef de Botoşani de a închide Cinematograful Unirea. În urmă cu două săptămâni şeful de la municipiu şi-a făcut publică intenţia Tudor Giurgiu la Cinematograful Unirea Botosanide a transforma obiectivul în sediul Filarmonicii de Stat şi sistarea difuzării filmelor în această locaţie pentru că oraşul ar urma să aibă multiplex la Uvertura Mall. Fostul director al Televiziunii Române a aflat de acest lucru şi a ameninţat cu proteste extreme în cazul în care primarul de Botoşani chiar începe să îşi pună în practică planurile. Astfel, înainte de difuzarea filmului pe care l-a regizat, Tudor Giurgiu (foto stânga), actorul Andi Vasluianu şi alţii care au jucat în această producţie au urcat pe scenă şi s-au adresat oamenilor. Regizorul a folosit acest prilej pentru a menţiona că în toată ţara mai există doar 35 de cinematografe de stat care trebuie ţinute deschise cu orice preţ. El l-a atacat frontal pe Ovidiu Portariuc.„Vreau să vă asigur, şi dacă puteţi să transmiteţi mesajul ăsta la Primărie, că nu numai eu, dar voi convinge toţi regizorii, prieteni sau neprieteni, de la Mungiu şi Porumboiu, că sunt şi ei moldoveni. Avem şi noi prieteni în politică, putem să mergem şi noi la primul ministru. Nu vom permite să se transfere nici un cinematograf la Filarmonică, nu cred că trebuie distrus”, a afirmat Tudor Giurgiu. Discursul său cu referiri la şefii administraţiei publice locale de la Botoşani a fost întrerupt de ropotele de aplauze din partea spectatorilor prezenţi în sală. Regizorul a continuat. „Faptul că Botoşaniul va avea nu ştiu când un mall şi se vor face cinemauri, astea sunt cuvinte şi vorbe de adormit copiii. Cred că, dacă mai avem puţine săli cu oameni care ştiu să le conducă, trebuie lăsate în felul acesta şi mai mult decât atât ar trebui modernizate. Eu vă asigur, şi voi face din chestia asta o cauză foarte, foarte serioasă, dacă se va întâmpla lucrul acesta venim şi ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”, a ameninţat regizorul Tudor Giurgiu.

VEZI ÎN VIDEO AMENINŢĂRILE LUI TUDOR GIURGIUSalutări de la Monica Bârlădeanu pentru publicul cald de la Botoşani

De altfel, Tudor Giurgiu a menţionat şi că, din tot periplul său prin ţară prilejuit de lansarea filmului „Despre oameni şi melci”, la Botoşani a întâlnit cel mai cald public şi a avut parte de cea mai frumoasă primire. Mai mult, el a transmis şi scuzele Monicăi Bârlădeanu, care evoluează într-unul din rolurile principale, pentru că nu a putut veni la Botoşani deoarece se află între două deplasări în China şi SUA, dar ea i-a povestit ce public călduros a întâlnit aici în 2010, când a venit în oraş pentru a participa la premiera filmului „Francesca”.

Apel de la spectatori să nu se închidă Cinematograful Unirea

Discuţiile pe această temă au părut abandonate, numai că ele au fost reluate după difuzarea filmului. Atunci regizorul şi actorii au urcat din nou pe scenă pentru a discuta cu spectatorii, iar unul dintre aceştia, Radu Lebădă, a redeschis subiectul. Radu Lebada spectator Oameni si melci „Cum puteţi ajuta la salvarea Cinematografului? E un loc romantic pentru oraşul nostru. Ne-am obişnuit cu filmele vechi, mergeam pe stradă, ştiam că aici trebuie să fie Cinematograful. Ne puteţi ajuta cu ceva? Pentru noi înseamnă foarte, foarte mult”, a întrebat Radu Lebădă (foto dreapta, cu ochelari). În acest moment regizorul a întărit cele afirmate înainte de film, susţinând că nu a glumit deloc. „De obicei aici ţine de înţelegeri politice, doar că politicienii trebuie să ţină cont că existaţi dvs., un public care are nevoie de aşa ceva şi mai suntem şi noi. Ori în momentul acesta, cred că ce a făcut filmul românesc pentru ţara asta în ultimii 10 ani la nivel de imagine, ce le place politicienilor să spună, cred că n-a făcut nimeni”, a mai spus Tudor Giurgiu.

VEZI APELUL DIN PUBLIC ŞI REACŢIA LUI TUDOR GIURGIU


Explicaţii de la un fost viceprimar

Aflat în sală, fostul viceprimar Cătălin Alexa a luat la rândul său cuvântul. Actualul consilier local a explicat că şi precedenta conducere de la municipiu a intenţionat să aducă Filarmonica în locaţia Cinematografului, dar fără a opri difuzarea filmelor. El a menţionat că s-a dorit inclusiv renovarea sălii concomitent cu reducerea capacităţii acesteia. „Cred că era mult mai interesant dacă era o sală cu 250 de locuri arhiplină, ar fi dat mult mai bine”, a afirmat Cătălin Alexa, arătând că, în ciuda prezenţei bune de la premieră, au mai rămas totuşi ceva locuri neocupate în sală.

Primarul de Fălticeni, un cinefil, primar de Botoşani… lipsă

Spre final Tudor Giurgiu l-a atacat din nou pe primar, indirect de această dată, arătând că aproape pe nici un edil nu din ţară nu îl interesează soarta cinematografului şi nici filmul românesc. „Singurul primar care a venit la filmul acesta a fost ieri la Fălticeni, un primar extraordinar. De partea noastră este un faliment total pentru că nu am reuşit să schimbăm nimic. De ce? Pentru că, cultura, filmul în general, sunt ultima prioritate, iar problemele dvs., la fel, sunt total neinteresate pentru ei”, a afirmat Tudor Giurgiu. Primarul Ovidiu Portariuc nu a participat la premiera de ieri seară.
CITEŞTE CUM A DECLANŞAT OVIDIU PORTARIUC FURIA LUI TUDOR GIURGIU
Primarul vrea să transforme cinema Unirea în sediu pentru Filarmonică

Premiera oameni si melci la Botosani
Premiera oameni si melci la Botosani 2
Premiera oameni si melci la Botosani 3
Premiera oameni si melci la Botosani 4
Premiera oameni si melci la Botosani 5

CITEŞTE ŞI:
 Actori de Hollywood la Botosani

La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
Polițist bătut în seara alegerilor în apropierea unei secții de votare! A primit un pumn în plină figură
Un cadru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din structura Inspectoratului de Poliție Județean a fost agresat fizic duminică seara, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie 2019.
REZULTATE FINALE: 4.623 de votanți au izolat Botoșaniul de restul țării, o blondă cvasinecunoscută votată de mii de oameni
Procentual am putea spune că rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale seamănă izbitor cu cel înregistrat, la nivel de județ Botoșani, la europarlamentare.
REZULTATE BOTOȘANI: PSD, izbândă cu mari emoții în județ, PNL câștigă municipiul reședință, surpriză colosală pe 3
Social-democrații botoșăneni reușesc să câștige alegerile prezidențiale la nivel județean în ciuda celui mai slab scor din istorie obținut de candidatul PSD la nivel național.
Cred ca e de prisos sa spunem ca din cei prezenti in sala,nu va vota nici unul niciodata cu mincinosii Psd-istului Portariuc!
5 octombrie 2012, 09:34
Pai a avut Stiulete cinema la Vlasinesti ca sa stie cu ce se mananca? Ma mir ca nu vrea sa-l transforme in camin cultural...
5 octombrie 2012, 09:31
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am refuzat și vom refuza tot timpul. Și am avut oferte de la fiecare partid politic și la pachet: consilieri, primari din județ. De la toate partidele”,Andrei Drancă, președinte USR Botoșani ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7785 lei
USD
Dolarul SUA
4.3069 lei
CHF
Francul elveţian
4.3582 lei
GBP
Lira sterlină
5.6554 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9667 lei
XAU
Gramul de aur
204.2895 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4461 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9491 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2680 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1871 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.