Știrea zilei
Primarul de Botoşani ameninţat de Tudor Giurgiu culanţuri şi Ponta – VIDEO & FOTO
Scene fără precedent joi seară la Cinematograful Unirea. Nu au fost în vreun film, ci în direct, în faţa celor aproximativ 400 de oameni care au asistat la premiera filmului „Despre oameni şi melci” regizat de cunoscutul Tudor Giurgiu. Participant la eveniment, acesta a lansat un atac violent la adresa primarului Ovidiu Portariuc.
regizorul Tudor Giurgiu la Botosani

„Vorbe de adormit copiii”, „Ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”

Motivul l-a constituit intenţia edilului şef de Botoşani de a închide Cinematograful Unirea. În urmă cu două săptămâni şeful de la municipiu şi-a făcut publică intenţia Tudor Giurgiu la Cinematograful Unirea Botosanide a transforma obiectivul în sediul Filarmonicii de Stat şi sistarea difuzării filmelor în această locaţie pentru că oraşul ar urma să aibă multiplex la Uvertura Mall. Fostul director al Televiziunii Române a aflat de acest lucru şi a ameninţat cu proteste extreme în cazul în care primarul de Botoşani chiar începe să îşi pună în practică planurile. Astfel, înainte de difuzarea filmului pe care l-a regizat, Tudor Giurgiu (foto stânga), actorul Andi Vasluianu şi alţii care au jucat în această producţie au urcat pe scenă şi s-au adresat oamenilor. Regizorul a folosit acest prilej pentru a menţiona că în toată ţara mai există doar 35 de cinematografe de stat care trebuie ţinute deschise cu orice preţ. El l-a atacat frontal pe Ovidiu Portariuc.„Vreau să vă asigur, şi dacă puteţi să transmiteţi mesajul ăsta la Primărie, că nu numai eu, dar voi convinge toţi regizorii, prieteni sau neprieteni, de la Mungiu şi Porumboiu, că sunt şi ei moldoveni. Avem şi noi prieteni în politică, putem să mergem şi noi la primul ministru. Nu vom permite să se transfere nici un cinematograf la Filarmonică, nu cred că trebuie distrus”, a afirmat Tudor Giurgiu. Discursul său cu referiri la şefii administraţiei publice locale de la Botoşani a fost întrerupt de ropotele de aplauze din partea spectatorilor prezenţi în sală. Regizorul a continuat. „Faptul că Botoşaniul va avea nu ştiu când un mall şi se vor face cinemauri, astea sunt cuvinte şi vorbe de adormit copiii. Cred că, dacă mai avem puţine săli cu oameni care ştiu să le conducă, trebuie lăsate în felul acesta şi mai mult decât atât ar trebui modernizate. Eu vă asigur, şi voi face din chestia asta o cauză foarte, foarte serioasă, dacă se va întâmpla lucrul acesta venim şi ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”, a ameninţat regizorul Tudor Giurgiu.

VEZI ÎN VIDEO AMENINŢĂRILE LUI TUDOR GIURGIUSalutări de la Monica Bârlădeanu pentru publicul cald de la Botoşani

De altfel, Tudor Giurgiu a menţionat şi că, din tot periplul său prin ţară prilejuit de lansarea filmului „Despre oameni şi melci”, la Botoşani a întâlnit cel mai cald public şi a avut parte de cea mai frumoasă primire. Mai mult, el a transmis şi scuzele Monicăi Bârlădeanu, care evoluează într-unul din rolurile principale, pentru că nu a putut veni la Botoşani deoarece se află între două deplasări în China şi SUA, dar ea i-a povestit ce public călduros a întâlnit aici în 2010, când a venit în oraş pentru a participa la premiera filmului „Francesca”.

Apel de la spectatori să nu se închidă Cinematograful Unirea

Discuţiile pe această temă au părut abandonate, numai că ele au fost reluate după difuzarea filmului. Atunci regizorul şi actorii au urcat din nou pe scenă pentru a discuta cu spectatorii, iar unul dintre aceştia, Radu Lebădă, a redeschis subiectul. Radu Lebada spectator Oameni si melci „Cum puteţi ajuta la salvarea Cinematografului? E un loc romantic pentru oraşul nostru. Ne-am obişnuit cu filmele vechi, mergeam pe stradă, ştiam că aici trebuie să fie Cinematograful. Ne puteţi ajuta cu ceva? Pentru noi înseamnă foarte, foarte mult”, a întrebat Radu Lebădă (foto dreapta, cu ochelari). În acest moment regizorul a întărit cele afirmate înainte de film, susţinând că nu a glumit deloc. „De obicei aici ţine de înţelegeri politice, doar că politicienii trebuie să ţină cont că existaţi dvs., un public care are nevoie de aşa ceva şi mai suntem şi noi. Ori în momentul acesta, cred că ce a făcut filmul românesc pentru ţara asta în ultimii 10 ani la nivel de imagine, ce le place politicienilor să spună, cred că n-a făcut nimeni”, a mai spus Tudor Giurgiu.

VEZI APELUL DIN PUBLIC ŞI REACŢIA LUI TUDOR GIURGIU


Explicaţii de la un fost viceprimar

Aflat în sală, fostul viceprimar Cătălin Alexa a luat la rândul său cuvântul. Actualul consilier local a explicat că şi precedenta conducere de la municipiu a intenţionat să aducă Filarmonica în locaţia Cinematografului, dar fără a opri difuzarea filmelor. El a menţionat că s-a dorit inclusiv renovarea sălii concomitent cu reducerea capacităţii acesteia. „Cred că era mult mai interesant dacă era o sală cu 250 de locuri arhiplină, ar fi dat mult mai bine”, a afirmat Cătălin Alexa, arătând că, în ciuda prezenţei bune de la premieră, au mai rămas totuşi ceva locuri neocupate în sală.

Primarul de Fălticeni, un cinefil, primar de Botoşani… lipsă

Spre final Tudor Giurgiu l-a atacat din nou pe primar, indirect de această dată, arătând că aproape pe nici un edil nu din ţară nu îl interesează soarta cinematografului şi nici filmul românesc. „Singurul primar care a venit la filmul acesta a fost ieri la Fălticeni, un primar extraordinar. De partea noastră este un faliment total pentru că nu am reuşit să schimbăm nimic. De ce? Pentru că, cultura, filmul în general, sunt ultima prioritate, iar problemele dvs., la fel, sunt total neinteresate pentru ei”, a afirmat Tudor Giurgiu. Primarul Ovidiu Portariuc nu a participat la premiera de ieri seară.
CITEŞTE CUM A DECLANŞAT OVIDIU PORTARIUC FURIA LUI TUDOR GIURGIU
Primarul vrea să transforme cinema Unirea în sediu pentru Filarmonică

Premiera oameni si melci la Botosani
Premiera oameni si melci la Botosani 2
Premiera oameni si melci la Botosani 3
Premiera oameni si melci la Botosani 4
Premiera oameni si melci la Botosani 5

CITEŞTE ŞI:
 Actori de Hollywood la Botosani

Urmărește-ne și pe Google News

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Cred ca e de prisos sa spunem ca din cei prezenti in sala,nu va vota nici unul niciodata cu mincinosii Psd-istului Portariuc!
5 octombrie 2012, 09:34
Pai a avut Stiulete cinema la Vlasinesti ca sa stie cu ce se mananca? Ma mir ca nu vrea sa-l transforme in camin cultural...
5 octombrie 2012, 09:31
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
8.8 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
9.7 o C
Darabani
8.0 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.