Știrea zilei
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO

În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.

Construcții fără autorizație

 

Marți dimineață, împreună cu șeful Serviciului Patrimoniu Iulius Gherase, cel al Direcției Edilitare, Bogdan Bețenchi, și mai multe echipaje ale Poliției Locale, edilul-șef a luat parte la demolarea unor construcții pentru care nu existau documente.

 

Erau ridicate în spatele clădirilor care se află în Centrul Istoric, zona Hotel Rareș, și erau utilizate pentru depozitarea a tot felul de lucruri, printre care lemne pentru încălzire.

 

Se aflau pe un teren concesionat de la Primărie, însă concesionarul ar fi declarat că nu-i aparțin, astfel că edilul-șef a emis dispoziție pentru demolarea lor.

 

Muncitorii de la Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) s-au ocupat de această activitate și au dezasamblat bucățile din tablă pentru o serie de magazii construite cu acest aliaj, iar la final au lăsat o construcție din beton.

 

„Așa cum am mai spus, Centrul Istoric este foarte important, un obiectiv special pentru municipiul Botoșani și am început să facem ordine și cu clădirile neautorizate. Demolăm o serie de magazii care nu au autorizații de construcție și din cauza cărora vecinii sunt într-un conflict cu accesul la spațiile din Centrul Istoric. Am emis dispoziție pentru dezafectare, i-am convocat pe colegii de la DSPSA și împreună cu Poliția Locală dezafectăm aceste magazii pentru a reanaliza cum împărțim acest teren, dacă vor să-l concesioneze sau nu”,

Cosmin Andrei, primar

 

Este doar începutul

 

Aceste magazii împiedicau accesul către un spațiu aflat în proximitatea hotelului și unde se dorește a se dezvolta o afacere locală.

 

Primarul Cosmin Andrei a arătat că în procesul de demolare intră și alte construcții pentru care nu există autorizații: „Continuăm și cu celelalte clădiri după ce vor fi făcute documentele de către colegii mei. Analizăm toate construcțiile și punctual intervenim cu demolarea lor”.

 

În urmă cu două săptămâni, primarul a invitat membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să se întrunească în sala Mihai Eminescu a Primăriei într-o ședință în care au fost dezbătute problemele și lipsurile din Centrul Istoric.

 

Ulterior, instituțiile aflate în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au organizat mai multe acțiuni în zonă cu scopul de a se restabili ordinea și liniștea publică.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Primarul s-a enervat după ce a mers noaptea în Centrul Istoric! Pregătește regulament și camere performante: recalcitranți, tupeiști, cu lipsă de respect față de autorități...
Ședință încinsă la Primărie cu problemele din Centrul Vechi, Poliția Locală și Jandarmeria acuzate că divulgă sursele către cetățenii de acolo: Mi-ați pus viața familiei în pericolVIDEO & FOTOGALERIE

 

Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE
Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.
OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
de garajele de langa Liceul "M.Eminescu" ce se aude, cand le demolati, alea nu sunt garje de mult ci depozite de muraturi...
16 iunie 2022, 20:00
Câtă nesimțire din partea șefilor dspsa, unii muncesc iar ei ,burtoșii, stau cu mâinile în buzunar, niste nesimțiți.
16 iunie 2022, 16:40
Dar de microbuzele de la Microuizul srl nu zice nimic primarul ? Ca dupa 20 de ani de promisiuni microbuzele tot nu au aer conditionat, ca sint ciuruite de rugina, podelele fiind peticite cu bucati de tabla, ca soferii sint obositi si iritati asmutindu-se la amaritii de pensionari din cauza ca ei soferii nupot respecta timpii de odihna si repaos, lucrind din zi si pina in noapte, zi de zi, saptamina de saptamina, luna de ,luna, pina cind s-o intimpla o mare nenorocire.Dar de motoarele microbuzelor din care curge motorina si uleiul, nu zice nimic primarul ? Dar Garda de Mediu ? Cel mai elocvent exemplu este capatul liniei 3 de la Kaufland unde dire mustind de ulei si motorina se intind pe citeva zeci de metri uritind asfaltul din parcare ! Dar primarul nu zice nimic de faptul xa pasagerii sint fugariti de la un microbuz la altul in cautarea celui ce trebuie sa plece in cursa de la capatul de la Kaufland. Dar ca cele 2 coperine de la capatul liniei 3 de la Kaufland au fost desfiintate ca sa nu se mai stie pasageii unde sa astepte astepte imbarcarea, nu are a zice nimic primarele ? Sau poate crede primarul ca cu 2, 3 strazi pavate si citeva semafoare inteligente care cine stie daca vor si functiona, primarele o sa-i abureasca pe alegatori la urmatoarele alegeri. RESTUL, DATA VIITOARE !!!
16 iunie 2022, 15:50
Dar cei care si au mutat gardurile in drum ca sa si mareasca gradinile lor de ce nu sant dati inapoi Au ingustat strada si mai si parcheaza masinile lor pe strada iar celelalte masini circula cu greu.Au pile ? ex: Dr Tatarilor 73 ,71 , 69 etc Cei care stau la bloc platesc pt bucatica de teren pe care isi parcheaza masina dar astia care au ingustat strada de ce nu platesc ?
16 iunie 2022, 11:01
Interesant dar asteptam sa dispara si garajele dintre blocuri. Si nu ca sa mai faceti alte blocuri.
16 iunie 2022, 07:39
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.