Știrea zilei
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO

Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.

Audiențe în Centrul Istoric 

 

Primarul Cosmin Andrei a preluat și în mod oficial spațiul din Centrul Istoric care a trecut de la SC Locativa SA în administrarea Primăriei. Și-a amenajat acolo un birou unde a promis că va avea întâlniri periodice cu cetățenii. Prima a fost în această săptămână.

 

Au fost în jur de 20 de persoane care s-au înscris pentru a discuta cu edilul șef. În general, la depunerea solicitării este expusă și problema întâmpinată astfel că alături de Cosmin Andrei au fost prezenți la întâlnirea cu cetățenii și persoane cu funcții de conducere din instituție pentru a oferi soluții sau explicații.

 

Centrală în pericol să explodeze

 

Printre persoanele care au ajuns la biroul primarului din Centrul Istoric a fost și un grup de cetățeni care au statut de chiriași în blocurile nou construite din ANL Șoseaua Iașului. I s-au plâns lui Cosmin Andrei de faptul că în continuare întâmpină probleme cu căldura din cauza centralei care este mai mereu defectă.

 

De la Locativa au transmis că nu au primit sprijin în rezolvarea acestei probleme.

 

„Nu s-a reușit să se rezolve nimic. Am înțeles că au chemat o firmă de la Suceava care are contract cu Locativa și nu s-a rezolvat nimic. Am vorbit cu domnii de la Locativa, am făcut cereri pentru a ne aproba să ne punem centrale proprii. Ne-au spus că începând cu 12 septembrie anul acesta se va face recepția finală și vom putea să ne punem centrale proprii. Acum ei ne spun că totul ține de Primărie”, afrima unul dintre cei prezenți.

 

Oamenii din ANL Șoseaua Iașului se trezesc la diferite ore din noapte pentru a reseta centrala și trăiesc cu frică întrucât defecțiunile frecvente ar putea produce o nenorocire.

 

„Centrala este pe gaz, eu am centrala de scară fix sub bucătărie, nu vă puteți imagine zgomotul pe care-l face și ce frică putem avea. Știți foarte bine, o centrală de apartament ce daune poate provoca. Eu nu mă pot duce să încerc să o repar, au venit acei oameni de o grămadă de ori și nu au reușit să-i dea de cap. Mi-e frică să stau în casă”, a povestit o tânără din cartierul menționat.

 

Primarul le-a răspuns că știe problema și a transmis deja o adresă către Agenția Națională de Locuințe (ANL).

 

„Știm problema și am făcut adrese la ANL să reclamăm faptul că aceste centrale sunt defecte și să le înlocuiască prin executarea garanției pe care au constituit-o la efectuarea lucrărilor. Mai așteptați câteva zile, încerc să obțin un răspuns cât mai rapid și să vedem dacă prin executarea garanției pentru cumpăra centrale noi”,

Cosmin Andrei, primar

 

În orice caz, i-a transmis și lui Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei, să caute soluții pentru achiziția de noi centrale de scări de bloc, care să fie în stare de funcționare și să nu pună în pericol oamenii care locuiesc acolo.

 

Alte probleme ridicate la audiențe:

 

  • Un cetățean a reclamat că asociația de proprietari a angajat o persoană fără studii de specialitate.
  • Un botoșănean vrea să facă schimb de terenuri cu Primăria în cartierul Tulbureni: „Noi nu facem afaceri proaste, în principiu nu sunt de acord să vindem ci mai degrabă să cumpărăm terenuri”, i-a transmis primarul, care a promis totuși că va analiza solicitarea sa.
  • O altă doamnă ar vrea să cumpere 24 mp din domeniul public pentru a-și putea continua activitatea dintr-un bar de cartier.
  • Un alt botoșănean solicită parcare pe Aleea Pinului, edilul șef i-a răspuns că se lucrează la documentația tehnică.
  • O botoșăneancă i-a cerut primarului să amenajeze o seră în municipiu, unde să fie plantate mușcate și unde să lucreze pensionarii din municipiu „ca să aibă activitate” și astfel să nu se mai cumpere flori din Olanda, care-s scumpe.
  • Un alt botoșănean s-a plâns că are locuri de parcare improvizate sub geamul locuinței și respiră gaze de eșapament, primarul i-a promis stâlpișori.
  • Un fiu de fost judecător este nemulțumit că șoferii parchează pe trotuar în fața Casei de Asigurări de Sănătate și nu are acces în garaj.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Centrul Vechi a fost scanat! TUR VIRTUAL creat în cadrul unui proiect transfrontalier: A fost o provocare pentru noiFOTO & VIDEO

 

Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.4 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
-0.9 o C
Darabani
-1.9 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.