Știrea zilei
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni

Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.

Un strop de alinare și speranță pentru cei sărmani

 

Am stat de vorbă cu preotul Partenie Apostoaie de la Biserica Vovidenia despre importanța acestei sărbători, despre bucuria de a fi mai buni și despre multe altele.

 

Biserica Vovidenia precum și celelalte biserici încearcă să-i ajute pe credincioși mai ales pe cei care sunt în ispită, în nevoie. De pildă, în această perioadă importantă din an Biserica Vovidenia continuă proiectul pe care îl are în derulare cu Maternitatea din Botoșani acolo unde nou-născuții primesc, mai ales cei care provin din familii cu o situație precară, diferite articolele de îmbrăcăminte.

 

De asemenea în preajma sărbătorilor pascale au fost ajutați mai mulți copii dar și în jur de 20 de familii nevoiașe.

 

 

 

„Continuăm de asemenea acțiunile la Centrul de Excelență Lucian unde avem copii pe care iată de 4 ani îi îngrijim, termină clasa a XII-a unii dintre ei. Acolo unde copiii din mediul rural sunt găzduiți și întreținuți de Biserica noastră cu ajutorul lui Dumnezeu și a Maicii Domnului și cu ajutorul creștinilor. De asemenea, copiii nevoiași atât din municipiul Botoșani cât și din mediul rural vor primi alimente, articolele de îmbrăcăminte și un semn ca nu sunt uitați. Nu în ultimul rând câteva familii de creștini cu nevoi materiale în anumite situații și chiar bolnavi”

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia

 

Preotul a făcut un apel către credincioși să-i ajute pe cei aflați în suferință pentru că binele va fi răsplătit.

 

Singura șansă a noastră de a fi mai buni

 

 

Ce semnifică Paștele?

 

„Învierea Domnului Hristos este sărbătoarea cu cea mai mare semnificație pentru noi creștinii. Nu aș putea spune într-un cuvânt ci aș putea spune doar câteva idei. În primul rând fără Învierea Domnului Hristos așa cum spunea Părintele Dumitru Stăniloaie, tot cosmosul nu ar fi decât un cimitir, o necropolă rotitoare. Învierea Domnului nostru Iisus Hristos ne dă speranță că fapta bună ce o săvârșim aici, un gest frumos, o vorbă bună, un gând curat au toate ecouri în veșnicie că nimic nu se pierde din ceea ce este frumos și plin de dragoste și plin de sens. Învierea lui Hristos este cea care aduce lumină în întuneric este singura șansă a noastră de a fi mai buni, mai iertători și de a spera că lumea aceasta cu ispitele, încercările, și valurile ei are un final frumos acolo unde Domnul Hristos a biruit moartea, întunericul și răutatea și cu iubirea sa nesfârșită, cu puterea crucii și cu Lumina Învierii și că și noi după cum a Înviat Hristos vom învia”,

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia.

 

Părintele Partenie Apostoaie este de părere că în această perioadă noi toți ar trebui să fim conștienți de bucurie, de dragoste, de sensibilitate, de armonie, să nu ne împiedicăm lucrurile mărunte în orgolii, în porniri pătimașe și deci să fim buni, iertători și plini de dragoste.

 

Și cu siguranță dacă fiecare dintre noi ar dărui câtuși de puțin nu ar mai fi atâția oameni necăjiți.

 

 

„Ortodoxul trebuie să fie un om printre oameni, să fie un zâmbet și un soare pentru cei care sunt atâția și atâția prinși de întuneric, de necazuri. Să avem această forță că Hristos n-a Înviat doar pentru sine, ci și printre noi. Din nefericire, nu-i putem ajuta pe toți, dar rugăm pe Dumnezeu să dea inimă bună tuturor ca din puținul pe care fiecare din noi îl are să ofere și celui de lângă el pentru că dacă oferi puținul pe care îl ai Dumnezeu îl înmulțește și pentru tine și pentru cei din jurul tău”,

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia.

 

L-am întrebat pe preotul Partenie Apostoaie ce-l impresionează mai mult un copil necăjit sau un bătrân abandonat.

 

Iată ce a răspuns:

 

Mă impresionează suferința și amândoi sunt în suferință și ambii au suflet iubitor care trebuie cu adevărat să dobândească bucuria, bucuria să-l cunoască pe Dumnezeu și să împărtășească dragostea de Dumnezeu prin dragostea și grija noastră

 

Mesaj de suflet către botoșăneni

 

Iar la final un gând bun pentru botoșăneni la ceas de sărbătoare:

 

Le doresc tuturor botoșănenilor ca puterea muncii Domnului, pacea apostolilor, bucuria femeilor mironosițe, emoția mucenicilor Domnului Hristos și dragostea sfinților îngeri și a tuturor celor care au plăcut lui Dumnezeu în istorie și care au mărturisit Învierea Domnului Hristos să fie în inima, în adâncurile sufletului fiecărui botoșănean

 

Sărbători cu pace și liniște în suflet, dragi botoșăneni!

loading...
Un preot a oferit miei şi peşti mai multor familii din Botoşani – GALERIE FOTO
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Moment CHEIE în proces, tot dosarul trimis la București
Au trecut aproape patru ani de la groaznicul accident rutier în care doi tineri părinți au murit și au lăsat în urmă doi copii orfani. Patru ani în care familia a așteptat ca justiția să facă dreptate, iar vinovatul de acest accident, dacă există, să fie tras la răspundere. 
Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
mai oameni buni, unde ati vaut voi las un popa "bucuria de a darui"....poate de a lua, putini sunt care mai au harul Domnului
28 mai 2019, 19:21
"dacă fiecare dintre noi ar dărui câtuși de puțin nu ar mai fi atâția oameni necăjiți." Cu siguranţă, ar curge lapte şi miere în românica. A uitat părintele să spună de unde vor dărui cei peste 35% care trăiesc sub limita sărăciei conform statisticilor internaţionale. Sau poate domnia sa se referă la cei care au furat fără jenă şi fără milă de la cei săraci. Amin!
30 aprilie 2019, 14:57
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Vă permiteți să plecați vara aceasta în vacanță?
Da, în străinătate
Da, în țară
Doar un weekend
Nu
Declaraţia zilei
”Nu se omoară toți cu cartea, nu sunt foarte conștiincioși, ca să o spunem pe aia dreaptă, dar bine măcar că vin să facă sport și mișcare. Să luăm și partea pozitivă a lucrurilor. Aici, vrei - nu vrei, intri pe un tobogan ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7249 lei
USD
Dolarul SUA
4.2241 lei
CHF
Francul elveţian
4.2222 lei
GBP
Lira sterlină
5.2925 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8996 lei
XAU
Gramul de aur
182.6326 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2315 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4662 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8905 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1455 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6328 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.