Știrea zilei
Prefectul intră în meciul pentru șefia PNL Botoșani, COCON i-a băgat în priză pe liberali

Bătălia pentru președinția filialei județene a PNL Botoșani s-a precipitat în urma unei decizii luată la nivel central de Comisia de Organizare a Congresului PNL. Acest COCON, așa cum îl numesc prescurtat liberalii, a emis o circulară prin care a stabilit un calendar al scrutinelor interne.

COCON-ul prezidat de Stolojan le-a dat semnalul ”pe repede înainte”


Țara a fost împărțită pe zone și fiecăreia i s-a alocat câte maxim o săptămână în care să organizeze alegerile.


Iar liberalii din COCON au repartizat regiunii nord-est, deci implicit și județului Botoșani, intervalul 1 – 4 iulie, mult mai devreme față de ceea ce se așteptau liberalii botoșăneni.


”Mă gândesc că le-am putea face pe 3 iulie. Până la sfârșitul săptămânii vom convoca Biroul Politic Județean și vom stabili exact. La organizația municipală trebuie să aibă loc înainte”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


COCON este condusă de Theodor Stolojan, nimeni altul decât cel care în urmă cu 15 ani a rupt PNL-ul și a creat PLD, partid care a fuzionat cu fostul PD și a creat PDL, formațiune care la rândul său s-a unificat cu PNL.


Și atât la centru cât și la Botoșani lupta pentru putere în cadrul partidului pare a fi una între vechii liberalii și foștii ”portocalii”.

 

Prefectul pus să o facă pe-a Stolojan la Botoșani


COCON are o reprezentare și la nivel județean, unde este în curs de constituire o comisie de organizare a scrutinului. Surpriza o constituie faptul că la o întrunire a liderilor PNL, pentru ocuparea funcției de președinte a acestei structuri a fost propus și votat prefectul Dan Nechifor, abia intrat în partid.


”Va fi probabil o comisie cu dl prefect președinte și șase membri, trei din partea unui candidat, trei din partea celuilalt, ca să nu avem discuții”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Primul reprezentant al Guvernului în județ nu este încă decis dacă să accepte sau nu președinția comisiei menționate.


”Este o calitate pe care poți să o accepți sau poți să o refuzi. Deocamdată sunt în analiză dacă să accept această funcție sau nu. Este o funcție care nu îți permite să candidezi”,


Dan Nechifor, prefect.

 

Numai că Dan Nechifor se gândește inclusiv la o candidatură


Deși după ce postul de prefect a redevenit unul politic și a intrat în PNL, Dan Nechifor a declarat că nu își dorește o candidatură în cadrul organizației liberale, ci vrea doar să fie simplu membru, între timp lucrurile par să se mai fi schimbat.


”Dacă analizez să accept sau nu acea funcție de președinte al comisiei de organizare a alegerilor, înseamnă că analizez și dacă voi candida sau nu”,


Dan Nechifor, prefect.


Primul reprezentant al Guvernului în județ nu și-a ascuns surprinderea față de nominalizarea sa pentru amintita funcție și crede că este o dovadă a aprecierii activității sale.


Așadar, indiferent de decizie, prefectul va fi unul dintre actorii principali în disputa pe președinția filialei.

 

Presiuni de la minister?


Pe de altă parte, prezent săptămâna trecută la Botoșani, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că prefecții nu ar trebui să intre în bătălia electorală internă.


Pe de altă parte, neoficial, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ar fi încercat săptămâna trecută să determine prefecții să candideze la cele mai înalte funcții, dacă nu la organizația județeană, măcar la cea municipală.


Deputatul Costel Șoptică ar fi aflat de tentativa de racolare și ar fi purtat o discuție nu chiar din cale afara de prietenească cu oficialul guvernamental care îl sprijină pe Florin Cîțu în lupta cu Ludovic Orban pentru președinția PNL.


În mediile înalte de afaceri de la Botoșani se discuta încă de pe la Paști despre o posibilă candidatură a prefectului la alegerile din PNL.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
În fața lui Orban, Achiței și-a anunțat candidatura la șefia PNL Botoșani și sprijinul pentru Florin Cîțu: A tolerat lipsa de performanță înregistrată în PNL Botoșani
Liberalii își ascut săbiile pentru alegerile interne, Șoptică, Achiței și Gireadă printre numele vehiculate: Nici mort nu dau partidul pe mâinile pedeliștilor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Singurul care poate schimba partidul
18 iunie 2021, 20:16
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
16.1 o C
Darabani
14.5 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.