Știrea zilei
Povestea nespusă a condamnării lui Ţurcanu: Răzbunare din Israel cu nevastă de lider PSD
Condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals a preşedintelui PNL Botoşani este o poveste care începe în urmă cu cinci ani. De atât a fost nevoie pentru ca fostul şef al liberalilor, îndepărtat cu largul sprijin al lui Florin Ţurcanu, să se răzbune pentru pierderea conducerii filialei judeţene. Deşi n-a fost recunoscut oficial, fostul deputat şi senator Liviu Câmpanu a avut un rol important în condamnarea lui Florin Ţurcanu.


2009 : Ţurcanu îl lasă pe Câmpanu fără funcţia de preşedinte al PNL Botoşani

În primăvara anului 2009 Liviu Câmpanu l-a sprijinit pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile interne, iar Florin Ţurcanu, proaspăt devenit deputat, pe Crin Antonescu. A câştigat cel din urmă, iar prima mişcare de amploare pe care a făcut-o Ţurcanu a fost să-l îndepărteze pe Câmpanu din funcţia de preşedinte şi să-i ia locul, lucru pe care, cu susţinerea consistentă a conducerii centrale, l-a reuşit. Imediat a trecut la excluderea din partid a membrilor percepuţi drept „oamenii lui Câmpanu”, printre care Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, ambele apropiate actualului consul al României în Israel. Prima a şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pentru o lună, soţul său devenind ulterior preşedinte judeţean al UNPR, după ce Liviu Câmpanu dobândise funcţia de vicepreşedinte la nivel de ţară al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Cea de-a doua este nimeni alta decât soţia lui Mihai Aroşoaie, fost vicepreşedinte al CJ, în prezent consilier judeţean PSD.
CITEŞTE ŞI:
Cristina Bahrin învinsă de CJ

Actele cu falsuri se scurg din partid

Cele două au fost excluse din partid, însă cum Liviu Câmpanu avea încă oameni fideli în organizaţie, a aflat că Florin Ţurcanu ar fi falsificat anumite acte, privitoare se pare la prezenţă şi implicit la cvorum. Ar fi reuşit să obţină documentele respective, iar Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie au formulat plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Neştiind se pare că membrii repudiaţi au pus mâna pe acte, la PNL Botoşani s-a trecut la refacerea proceselor verbale de şedinţă, liberalii aducându-le ulterior ca probă că excluderile au respectat statutul.

La magistraţi ajung câte două originale

Aici ar fi fost una dintre marile greşeli fiindcă şi-au dovedit astfel propria falsificare de acte întrucât magistraţii aveau deja copii după primele originale. Neconfirmată oficial de liberali, varianta este însă confirmată de sentinţa dată ieri de Judecătoria Botoşani, unde se face referire în două rânduri la câte o hotărâre „întocmită în două exemplare originale”. În consecinţă, Judecătoria Botoşani a dispus anularea a 17 acte interne de la PNL Botoşani, toate adoptate în lunile iunie şi iulie 2009, la scurt timp de la dobândirea funcţiei de preşedinte de către Florin Ţurcanu.
CITEŞTE ŞI:
ȘOC la liberali: Judecătoria a anulat pentru fals 17 documente, s-au găsit câte două acte originale

Soţia lui Aroşoaie a cerut şi sechestru pe bunurile lui Ţurcanu

Atunci când s-a format Uniunea Social Liberală, preşedintele PNL Botoşani a reproşat mai mult sau mai puţin direct social-democraţilor faptul că se află în alianţă şi că are proces din cauza soţiei unui lider PSD Botoşani, fără însă ca „roşii” să acţioneze în sensul retragerii plângerii. Ba mai mult, atât Aurelia Aroşoaie, cât şi Cristina Bahrin s-au constituit părţi civile şi au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor acestuia, acţiune considerată însă inadmisibilă de către instanţă.

Învestire "pe repede înainte" în fruntea CJ Botoşani

Procesul pentru fals intelectual şi uz de fals al lui Florin Ţurcanu a început la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece şeful liberalilor botoşăneni era la acea dată parlamentar şi după cum Botoşăneanul a redat la vremea respectivă, Florin Ţurcanu a accelerat demisia din Parlament şi învestirea ca preşedinte al CJ Botoşani deoarece procesul de la ICCJ ajunsese spre final şi risca să fie condamnat. Demisionând după modelul lui Dan Voiculescu – PC, procesul s-a reluat de la Judecătoria Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
„Împărat” fără fals intelectual la Înalta Curte – cum a scăpat Ţurcanu de procesul de la Bucureşti

De ce evită Ţurcanu să mai semneze acte

Procesul a produs consecinţe cu mult timp înainte de a fi dată sentinţa, Florin Ţurcanu evitând să semneze majoritatea actelor de la CJ Botoşani şi PNL Botoşani, unde atribuţiile le-au fost delegate vicepreşedintelui Gheorghe Sorescu şi administratorului public Radu Judele, respectiv lui Stelian Pleşca, secretar coordonator. (S.B.)


Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
kalapod.net%20
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Asta-i anticristul pe pamant, asta nu pleaca decat daca intra cu adevarat la mititica.
14 martie 2014, 14:56
Pariem ca ajunge pana la urma la inchisoare?
14 martie 2014, 08:38
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„ Au alocat acolo 9 milioane așa numai să nu spună ca nu au alocat. Dar în genere nu vor să transfere tronsonul Târgu Neamț - Iași la ministerul Transporturilor așa cum prevede legea adoptată anul trecut. Vor să continue cu ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7619 lei
USD
Dolarul SUA
4.1988 lei
CHF
Francul elveţian
4.1953 lei
GBP
Lira sterlină
5.4653 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7869 lei
XAU
Gramul de aur
178.5589 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2449 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9841 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1775 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1856 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6381 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-6 o C
Bucecea
-4.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-6 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.