Știrea zilei
Povestea nespusă a condamnării lui Ţurcanu: Răzbunare din Israel cu nevastă de lider PSD
Condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals a preşedintelui PNL Botoşani este o poveste care începe în urmă cu cinci ani. De atât a fost nevoie pentru ca fostul şef al liberalilor, îndepărtat cu largul sprijin al lui Florin Ţurcanu, să se răzbune pentru pierderea conducerii filialei judeţene. Deşi n-a fost recunoscut oficial, fostul deputat şi senator Liviu Câmpanu a avut un rol important în condamnarea lui Florin Ţurcanu.


2009 : Ţurcanu îl lasă pe Câmpanu fără funcţia de preşedinte al PNL Botoşani

În primăvara anului 2009 Liviu Câmpanu l-a sprijinit pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile interne, iar Florin Ţurcanu, proaspăt devenit deputat, pe Crin Antonescu. A câştigat cel din urmă, iar prima mişcare de amploare pe care a făcut-o Ţurcanu a fost să-l îndepărteze pe Câmpanu din funcţia de preşedinte şi să-i ia locul, lucru pe care, cu susţinerea consistentă a conducerii centrale, l-a reuşit. Imediat a trecut la excluderea din partid a membrilor percepuţi drept „oamenii lui Câmpanu”, printre care Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, ambele apropiate actualului consul al României în Israel. Prima a şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pentru o lună, soţul său devenind ulterior preşedinte judeţean al UNPR, după ce Liviu Câmpanu dobândise funcţia de vicepreşedinte la nivel de ţară al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Cea de-a doua este nimeni alta decât soţia lui Mihai Aroşoaie, fost vicepreşedinte al CJ, în prezent consilier judeţean PSD.
CITEŞTE ŞI:
Cristina Bahrin învinsă de CJ

Actele cu falsuri se scurg din partid

Cele două au fost excluse din partid, însă cum Liviu Câmpanu avea încă oameni fideli în organizaţie, a aflat că Florin Ţurcanu ar fi falsificat anumite acte, privitoare se pare la prezenţă şi implicit la cvorum. Ar fi reuşit să obţină documentele respective, iar Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie au formulat plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Neştiind se pare că membrii repudiaţi au pus mâna pe acte, la PNL Botoşani s-a trecut la refacerea proceselor verbale de şedinţă, liberalii aducându-le ulterior ca probă că excluderile au respectat statutul.

La magistraţi ajung câte două originale

Aici ar fi fost una dintre marile greşeli fiindcă şi-au dovedit astfel propria falsificare de acte întrucât magistraţii aveau deja copii după primele originale. Neconfirmată oficial de liberali, varianta este însă confirmată de sentinţa dată ieri de Judecătoria Botoşani, unde se face referire în două rânduri la câte o hotărâre „întocmită în două exemplare originale”. În consecinţă, Judecătoria Botoşani a dispus anularea a 17 acte interne de la PNL Botoşani, toate adoptate în lunile iunie şi iulie 2009, la scurt timp de la dobândirea funcţiei de preşedinte de către Florin Ţurcanu.
CITEŞTE ŞI:
ȘOC la liberali: Judecătoria a anulat pentru fals 17 documente, s-au găsit câte două acte originale

Soţia lui Aroşoaie a cerut şi sechestru pe bunurile lui Ţurcanu

Atunci când s-a format Uniunea Social Liberală, preşedintele PNL Botoşani a reproşat mai mult sau mai puţin direct social-democraţilor faptul că se află în alianţă şi că are proces din cauza soţiei unui lider PSD Botoşani, fără însă ca „roşii” să acţioneze în sensul retragerii plângerii. Ba mai mult, atât Aurelia Aroşoaie, cât şi Cristina Bahrin s-au constituit părţi civile şi au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor acestuia, acţiune considerată însă inadmisibilă de către instanţă.

Învestire "pe repede înainte" în fruntea CJ Botoşani

Procesul pentru fals intelectual şi uz de fals al lui Florin Ţurcanu a început la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece şeful liberalilor botoşăneni era la acea dată parlamentar şi după cum Botoşăneanul a redat la vremea respectivă, Florin Ţurcanu a accelerat demisia din Parlament şi învestirea ca preşedinte al CJ Botoşani deoarece procesul de la ICCJ ajunsese spre final şi risca să fie condamnat. Demisionând după modelul lui Dan Voiculescu – PC, procesul s-a reluat de la Judecătoria Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
„Împărat” fără fals intelectual la Înalta Curte – cum a scăpat Ţurcanu de procesul de la Bucureşti

De ce evită Ţurcanu să mai semneze acte

Procesul a produs consecinţe cu mult timp înainte de a fi dată sentinţa, Florin Ţurcanu evitând să semneze majoritatea actelor de la CJ Botoşani şi PNL Botoşani, unde atribuţiile le-au fost delegate vicepreşedintelui Gheorghe Sorescu şi administratorului public Radu Judele, respectiv lui Stelian Pleşca, secretar coordonator. (S.B.)


FOTOGALERIE Crima care îngrozește Botoșaniul: Bărbatul ucis în casa prietenei, găsit într-o baltă de sânge cu mai multe coaste rupte
Noi informații ies la iveală în legătură cu crima care a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-un apartament din Aleea Scurtă.
Baie la Cornișa în piscina interioară și relaxare la saune și jacuzzi cu primar și mai mulți băieți mișto – GALERIE FOTO & VIDEO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa și-a deschis porțile preferențial în cursul după amiezii de joi, 6 decembrie 2018, de Moș Nicolae. Au făcut baie în piscina interioară și s-au bucurat de zona de relaxare pompieri și polițiști.
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
kalapod.net%20
O companie din Botoşani în primele 300 din România, patronul s-a apucat de construit blocuri
Înainte de a întocmi clasamentul celor mai bogaţi români, revista Capital a scos pe piaţă un număr special, intitulat „Top 300 companii”.
Asta-i anticristul pe pamant, asta nu pleaca decat daca intra cu adevarat la mititica.
14 martie 2014, 14:56
Pariem ca ajunge pana la urma la inchisoare?
14 martie 2014, 08:38
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
"Toate lumea ştie, nu pot să ascund faptul că simpatizez cu Dinamo. Este un lucru normal, pentru că am jucat acolo, am antrenat la Dinamo, am copilul care joacă la Dinamo. Se cunoaşte simpatia mea faţă de Dinamo.Acum eu sunt la FC ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6540 lei
USD
Dolarul SUA
4.1197 lei
CHF
Francul elveţian
4.1341 lei
GBP
Lira sterlină
5.1867 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6288 lei
XAU
Gramul de aur
164.1137 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4376 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9530 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0770 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6234 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3 o C
Dorohoi
-3 o C
Bucecea
-3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.