Știrea zilei
Povestea nespusă a condamnării lui Ţurcanu: Răzbunare din Israel cu nevastă de lider PSD
Condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals a preşedintelui PNL Botoşani este o poveste care începe în urmă cu cinci ani. De atât a fost nevoie pentru ca fostul şef al liberalilor, îndepărtat cu largul sprijin al lui Florin Ţurcanu, să se răzbune pentru pierderea conducerii filialei judeţene. Deşi n-a fost recunoscut oficial, fostul deputat şi senator Liviu Câmpanu a avut un rol important în condamnarea lui Florin Ţurcanu.


2009 : Ţurcanu îl lasă pe Câmpanu fără funcţia de preşedinte al PNL Botoşani

În primăvara anului 2009 Liviu Câmpanu l-a sprijinit pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile interne, iar Florin Ţurcanu, proaspăt devenit deputat, pe Crin Antonescu. A câştigat cel din urmă, iar prima mişcare de amploare pe care a făcut-o Ţurcanu a fost să-l îndepărteze pe Câmpanu din funcţia de preşedinte şi să-i ia locul, lucru pe care, cu susţinerea consistentă a conducerii centrale, l-a reuşit. Imediat a trecut la excluderea din partid a membrilor percepuţi drept „oamenii lui Câmpanu”, printre care Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, ambele apropiate actualului consul al României în Israel. Prima a şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pentru o lună, soţul său devenind ulterior preşedinte judeţean al UNPR, după ce Liviu Câmpanu dobândise funcţia de vicepreşedinte la nivel de ţară al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Cea de-a doua este nimeni alta decât soţia lui Mihai Aroşoaie, fost vicepreşedinte al CJ, în prezent consilier judeţean PSD.
CITEŞTE ŞI:
Cristina Bahrin învinsă de CJ

Actele cu falsuri se scurg din partid

Cele două au fost excluse din partid, însă cum Liviu Câmpanu avea încă oameni fideli în organizaţie, a aflat că Florin Ţurcanu ar fi falsificat anumite acte, privitoare se pare la prezenţă şi implicit la cvorum. Ar fi reuşit să obţină documentele respective, iar Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie au formulat plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Neştiind se pare că membrii repudiaţi au pus mâna pe acte, la PNL Botoşani s-a trecut la refacerea proceselor verbale de şedinţă, liberalii aducându-le ulterior ca probă că excluderile au respectat statutul.

La magistraţi ajung câte două originale

Aici ar fi fost una dintre marile greşeli fiindcă şi-au dovedit astfel propria falsificare de acte întrucât magistraţii aveau deja copii după primele originale. Neconfirmată oficial de liberali, varianta este însă confirmată de sentinţa dată ieri de Judecătoria Botoşani, unde se face referire în două rânduri la câte o hotărâre „întocmită în două exemplare originale”. În consecinţă, Judecătoria Botoşani a dispus anularea a 17 acte interne de la PNL Botoşani, toate adoptate în lunile iunie şi iulie 2009, la scurt timp de la dobândirea funcţiei de preşedinte de către Florin Ţurcanu.
CITEŞTE ŞI:
ȘOC la liberali: Judecătoria a anulat pentru fals 17 documente, s-au găsit câte două acte originale

Soţia lui Aroşoaie a cerut şi sechestru pe bunurile lui Ţurcanu

Atunci când s-a format Uniunea Social Liberală, preşedintele PNL Botoşani a reproşat mai mult sau mai puţin direct social-democraţilor faptul că se află în alianţă şi că are proces din cauza soţiei unui lider PSD Botoşani, fără însă ca „roşii” să acţioneze în sensul retragerii plângerii. Ba mai mult, atât Aurelia Aroşoaie, cât şi Cristina Bahrin s-au constituit părţi civile şi au cerut instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor acestuia, acţiune considerată însă inadmisibilă de către instanţă.

Învestire "pe repede înainte" în fruntea CJ Botoşani

Procesul pentru fals intelectual şi uz de fals al lui Florin Ţurcanu a început la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece şeful liberalilor botoşăneni era la acea dată parlamentar şi după cum Botoşăneanul a redat la vremea respectivă, Florin Ţurcanu a accelerat demisia din Parlament şi învestirea ca preşedinte al CJ Botoşani deoarece procesul de la ICCJ ajunsese spre final şi risca să fie condamnat. Demisionând după modelul lui Dan Voiculescu – PC, procesul s-a reluat de la Judecătoria Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
„Împărat” fără fals intelectual la Înalta Curte – cum a scăpat Ţurcanu de procesul de la Bucureşti

De ce evită Ţurcanu să mai semneze acte

Procesul a produs consecinţe cu mult timp înainte de a fi dată sentinţa, Florin Ţurcanu evitând să semneze majoritatea actelor de la CJ Botoşani şi PNL Botoşani, unde atribuţiile le-au fost delegate vicepreşedintelui Gheorghe Sorescu şi administratorului public Radu Judele, respectiv lui Stelian Pleşca, secretar coordonator. (S.B.)


Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
Asta-i anticristul pe pamant, asta nu pleaca decat daca intra cu adevarat la mititica.
14 martie 2014, 14:56
Pariem ca ajunge pana la urma la inchisoare?
14 martie 2014, 08:38
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.