Știrea zilei
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai

Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.

Falsul intelectual din urmă cu 4 ani i-a creat noi probleme

 

Astfel, lui i s-a aplicat mai întâi o sancțiune de 3 ani de închisoare pentru pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Tot 3 ani de închisoare i s-au dat și pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor.

 

Instanța a constatat însă că infracţiunile sunt concurente cu cele de fals intelectual şi uz de fals pentru care Florin Ţurcanu fusese condamnat în 2014 la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare.

 

Ca atare, a anulat suspendarea condiţionată a executării pedepsei stabilite de Judecătoria Botoşani, modificată şi rămasă definitivă ulterior prin decizia penală a Curţii de Apel Suceava.

 

Totodată, magistrații au descontopit pedeapsa de 6 luni închisoare în pedepsele componente: 6 luni pentru infracţiunea de fals intelectual și 3 luni pentru infracţiunea de uz de fals.

 

Mai departe, judecătorul a contopit cele două pedepse a câte 3 ani închisoare din noul dosar cu pedepsele de 6 luni închisoare şi 3 luni închisoare din dosarul anterior şi a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 3 luni (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), pedeapsa de executat fiind de 4 (patru) ani şi 3 (trei) luni închisoare.

 

Cum însă actualul vicepreședinte ALDE Botoșani a stat un an în arest, din pedeapsa totală se scade perioada privativă de libertate, astfel încât va mai avea de stat după gratii 3 ani și 3 luni, în cazul în care Curtea de Apel Suceava nu modifică hotărârea Tribunalului Botoșani.

 

Ținut departe de Parlament, CJ, Primărie

 

Pe de altă parte, cum infracțiunile pentru care a fost găsit vinovat au fost comise în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, instanța a decis să îi dea și o sacțiune complementară.


”În temeiul art.45 alin.3 lit.a din Codul penal aplică inculpatului Ţurcanu Florin, alături de pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b din Codul penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 4 ani”,


Hotărâre Tribunalul Botoșani.


Astfel, actualul vicepreședinte al ALDE Botoșani nu va putea ocupa vreo funcție publică timp de patru ani, nici aleasă și nici numită, adică nu va putea fi parlamentar, primar, președinte de CJ, consilier județean sau local și nici prefect ori subprefect.


În rezumat, Florin Țurcanu este trimis la închisoare, i se iau o mulțime de bani și nici nu mai poate deveni prea curând demnitar.


Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla la Curtea de Apel Suceava, acolo unde poate fi atacată hotărârea de la Botoșani.

 

loading...
Vila din Aleea Pajiștii sub sechestru, Florin Țurcanu pus să plătească o sumă uriașă
Socrul lui Florin Țurcanu ACHITAT în procesul de corupție

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
PSD-istul care a demisionat din Parlament după două săptămâni cheltuise 130.000 de lei în campanie
Retragerea lui Costel Pătrăuceanu din Camera Deputaților la numai două săptămâni de la validare reprezintă un mister și din punct de vedere financiar. Aceasta prin prisma banilor pe care i-a cheltuit ca să dobândească mandatul.
Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.
Jihad în PNL: Șefii botoșăneni de la București trimiși acasă, unul singur scapă după negocieri cu Orban, dar cu funcție mai mică
Pierderea categorică a alegerilor parlamentare de către PNL Botoșani, venită după înfrângerea de la locale, lasă județul fără reprezentanți la nivel înalt în Guvernul Cîțu. Absolut toți liberalii care au deținut funcții în Cabinetul Orban le vor pierde în scurt timp.
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Loading...
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Loading...
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Isi merita soarta, toti care au fost angajati, sau directorii care si-au pastrat functiile au trebuit sa cotizeze, altfel erau destituiti, de cate ori cununa si boteza trebuia sa aiba suita de primari, viceprimai, directori de deconcetate, tot activul PNl, sa il sustina pe IMPARAT. O multime de intalniri cu mese somptuase la care trebuia sa cotizezi, altfel se supara oerul de la Sulita.
30 ianuarie 2020, 17:19
La prima vedere Țurcanu a primit ce-a meritat. Dar beneficiază în continuare de vizualitate maximă, cu atenția pe care i-o dă presa se transformă în erou, iar ALDE în partid țurcanian. La Botoșani, deși pentru prima dată în istoria postdecembristă liberalii au reușit să învingă pesedeul, județul cu instituții publice cu tot este călărit de Țurcanu și Popescu, unul condamnat deja, celălalt încă mai caută pasta de dinți pentru peștii din Delta Dunării, că nu s-or mai fi spălat de când avea dânsul grija danturii lor. În politica botoșăneană liberalii peneliști nici nu se mai văd, Șoptică se simte și el victimă pe la colțuri, că doar a conlucrat bine cu cei doi, iar Flutur nu se știe pe unde-i mai sticlesc ochii că pare absent total. La numiri de șefi nu are acces niciunul dintre liberali, că Popescu și Țurcanu, cu totul întâmplător consăteni, fac legea în județul ăsta, ei taie, ei spânzură, că așa-i politichia modernă, nu contează câte voturi ai, contează cu cine ai aranjat, cu cine ai numărat. Nu vi se pare cunoscut? Parcă așa au venit și comuniștii la putere, prin numărare, deși n-au avut ce.
30 ianuarie 2020, 16:20
Cine isi aminteste de vremurile țurcane cand lumea se apleca sa-i pupe poala prostului, ca altfel iesea public si era denigrat nepupatorul de nu facea doua parale. Ba chiar impreuna cu stelica secretossul mai falsificau niste docomente si mai trânteau si un dosar penal . Cum mama drekului sa apara un impostor si sa intrebe de ce Catalin Rotundu nu a fost pedepsit? Impostorule, ai uitat de vremurile cand tu il pupai in Koor pe Țurcanu si ii spuneai ca-i imparat? In vremurile acelea, daca Rotundu ar fi comentat in fața ”imparatului”tau, ar fi fost executat instant. Si, cel mai probabil, nimeni nu i-ar fi luat apararea. Crezi ca Țurcanu isi cerea voie de la Rotundu? Uita-te la el, si condamnat in prima instanta la PATRU ANI JUMATE CU EXECUTARE, tot isi permite sa ameninte si sa dicteze. Unde mai pui ca matrakuka e subprefect, pe-acolo pe undeva.
30 ianuarie 2020, 15:39
Bine,bine dar cu complicii cum ramane?De ei nu se mai aude nimic.Ce pedepse au luat primarii de la dingeni (rotundu)cel de pe la Avrameni precum si ceilalti care au mai beneficiat pe seama lui Turcanelu? Cum ei nu au gresit?Halal judecata!!!!!!!
30 ianuarie 2020, 14:59
Fluorine, ai primit vot de blană!
30 ianuarie 2020, 11:35
A primit ce a meritat. Sper doar ca judecatorii de la Suceava să menţină sentinţa şi să facă zi cu zi până la 4ani şi 3luni. Păcat că merge singur şi nu alături de toţi cei care i-au fost complici şi care acum ori nu-şi amintesc,ori susţin că au fost obligaţi.
30 ianuarie 2020, 11:11
Măcar in toata perioada asta cand se credea ca va pensiona toti judecatorii din Tribunalul Bt, publicatia dvs si-a facut treaba cu profesionalism- nu l-a laudat, nu l-a criticat, nu v-ati compromis profesional fiindca, probabil, ati realizat ca atunci cand ridici in slavi un asemenea om, cobori la nivelul sau si minti cu buna stiinta cititorul.
30 ianuarie 2020, 10:28
Cine se aseamana, se aduna. Cei compatibili sunt”uniti in cuget si in simtiri” ia la umbra lor nu cresc decat țurcănei mai mici si mai periculoși.
30 ianuarie 2020, 10:00
Am fi curioși să aflăm care este punctul de vedere al amicului Șoptică. Era o vreme când cei doi băteau județul în lung și în lat, uniți în cuget și-n simțiri, spre bunastarea generală, desigur.
30 ianuarie 2020, 09:36
Rau faci, rau atragi! Ce fel de om se considera acest individ in conditiile in care , cu bunastiinta, a fabricat dosare penale aducand ca probe documente falsificate? Evident, in tot demersul sau mizerabil a avut si complici asa cum complici a avut si atunci cand s-a apucat de jaf. Doar ca ai sai complici spun acum ca nu-si mai amintesc.
30 ianuarie 2020, 08:47
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
"Din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutorul social, de venitul minim garantat, beneficiază și de ajutorul pentru sprijinirea familiei, au și alocațiile pentru copii, au și ajutorul pentru încălzire. Am făcut o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0034 lei
CHF
Francul elveţian
4.5255 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8612 lei
XAU
Gramul de aur
238.5807 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2300 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3656 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0904 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1866 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.0 o C
Dorohoi
5.6 o C
Bucecea
7.0 o C
Darabani
3.9 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
4.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.