Știrea zilei
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai

Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.

Falsul intelectual din urmă cu 4 ani i-a creat noi probleme

 

Astfel, lui i s-a aplicat mai întâi o sancțiune de 3 ani de închisoare pentru pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Tot 3 ani de închisoare i s-au dat și pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor.

 

Instanța a constatat însă că infracţiunile sunt concurente cu cele de fals intelectual şi uz de fals pentru care Florin Ţurcanu fusese condamnat în 2014 la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare.

 

Ca atare, a anulat suspendarea condiţionată a executării pedepsei stabilite de Judecătoria Botoşani, modificată şi rămasă definitivă ulterior prin decizia penală a Curţii de Apel Suceava.

 

Totodată, magistrații au descontopit pedeapsa de 6 luni închisoare în pedepsele componente: 6 luni pentru infracţiunea de fals intelectual și 3 luni pentru infracţiunea de uz de fals.

 

Mai departe, judecătorul a contopit cele două pedepse a câte 3 ani închisoare din noul dosar cu pedepsele de 6 luni închisoare şi 3 luni închisoare din dosarul anterior şi a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 3 luni (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), pedeapsa de executat fiind de 4 (patru) ani şi 3 (trei) luni închisoare.

 

Cum însă actualul vicepreședinte ALDE Botoșani a stat un an în arest, din pedeapsa totală se scade perioada privativă de libertate, astfel încât va mai avea de stat după gratii 3 ani și 3 luni, în cazul în care Curtea de Apel Suceava nu modifică hotărârea Tribunalului Botoșani.

 

Ținut departe de Parlament, CJ, Primărie

 

Pe de altă parte, cum infracțiunile pentru care a fost găsit vinovat au fost comise în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, instanța a decis să îi dea și o sacțiune complementară.


”În temeiul art.45 alin.3 lit.a din Codul penal aplică inculpatului Ţurcanu Florin, alături de pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b din Codul penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 4 ani”,


Hotărâre Tribunalul Botoșani.


Astfel, actualul vicepreședinte al ALDE Botoșani nu va putea ocupa vreo funcție publică timp de patru ani, nici aleasă și nici numită, adică nu va putea fi parlamentar, primar, președinte de CJ, consilier județean sau local și nici prefect ori subprefect.


În rezumat, Florin Țurcanu este trimis la închisoare, i se iau o mulțime de bani și nici nu mai poate deveni prea curând demnitar.


Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla la Curtea de Apel Suceava, acolo unde poate fi atacată hotărârea de la Botoșani.

 

loading...

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Loading...
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Isi merita soarta, toti care au fost angajati, sau directorii care si-au pastrat functiile au trebuit sa cotizeze, altfel erau destituiti, de cate ori cununa si boteza trebuia sa aiba suita de primari, viceprimai, directori de deconcetate, tot activul PNl, sa il sustina pe IMPARAT. O multime de intalniri cu mese somptuase la care trebuia sa cotizezi, altfel se supara oerul de la Sulita.
30 ianuarie 2020, 17:19
La prima vedere Țurcanu a primit ce-a meritat. Dar beneficiază în continuare de vizualitate maximă, cu atenția pe care i-o dă presa se transformă în erou, iar ALDE în partid țurcanian. La Botoșani, deși pentru prima dată în istoria postdecembristă liberalii au reușit să învingă pesedeul, județul cu instituții publice cu tot este călărit de Țurcanu și Popescu, unul condamnat deja, celălalt încă mai caută pasta de dinți pentru peștii din Delta Dunării, că nu s-or mai fi spălat de când avea dânsul grija danturii lor. În politica botoșăneană liberalii peneliști nici nu se mai văd, Șoptică se simte și el victimă pe la colțuri, că doar a conlucrat bine cu cei doi, iar Flutur nu se știe pe unde-i mai sticlesc ochii că pare absent total. La numiri de șefi nu are acces niciunul dintre liberali, că Popescu și Țurcanu, cu totul întâmplător consăteni, fac legea în județul ăsta, ei taie, ei spânzură, că așa-i politichia modernă, nu contează câte voturi ai, contează cu cine ai aranjat, cu cine ai numărat. Nu vi se pare cunoscut? Parcă așa au venit și comuniștii la putere, prin numărare, deși n-au avut ce.
30 ianuarie 2020, 16:20
Cine isi aminteste de vremurile țurcane cand lumea se apleca sa-i pupe poala prostului, ca altfel iesea public si era denigrat nepupatorul de nu facea doua parale. Ba chiar impreuna cu stelica secretossul mai falsificau niste docomente si mai trânteau si un dosar penal . Cum mama drekului sa apara un impostor si sa intrebe de ce Catalin Rotundu nu a fost pedepsit? Impostorule, ai uitat de vremurile cand tu il pupai in Koor pe Țurcanu si ii spuneai ca-i imparat? In vremurile acelea, daca Rotundu ar fi comentat in fața ”imparatului”tau, ar fi fost executat instant. Si, cel mai probabil, nimeni nu i-ar fi luat apararea. Crezi ca Țurcanu isi cerea voie de la Rotundu? Uita-te la el, si condamnat in prima instanta la PATRU ANI JUMATE CU EXECUTARE, tot isi permite sa ameninte si sa dicteze. Unde mai pui ca matrakuka e subprefect, pe-acolo pe undeva.
30 ianuarie 2020, 15:39
Bine,bine dar cu complicii cum ramane?De ei nu se mai aude nimic.Ce pedepse au luat primarii de la dingeni (rotundu)cel de pe la Avrameni precum si ceilalti care au mai beneficiat pe seama lui Turcanelu? Cum ei nu au gresit?Halal judecata!!!!!!!
30 ianuarie 2020, 14:59
Fluorine, ai primit vot de blană!
30 ianuarie 2020, 11:35
A primit ce a meritat. Sper doar ca judecatorii de la Suceava să menţină sentinţa şi să facă zi cu zi până la 4ani şi 3luni. Păcat că merge singur şi nu alături de toţi cei care i-au fost complici şi care acum ori nu-şi amintesc,ori susţin că au fost obligaţi.
30 ianuarie 2020, 11:11
Măcar in toata perioada asta cand se credea ca va pensiona toti judecatorii din Tribunalul Bt, publicatia dvs si-a facut treaba cu profesionalism- nu l-a laudat, nu l-a criticat, nu v-ati compromis profesional fiindca, probabil, ati realizat ca atunci cand ridici in slavi un asemenea om, cobori la nivelul sau si minti cu buna stiinta cititorul.
30 ianuarie 2020, 10:28
Cine se aseamana, se aduna. Cei compatibili sunt”uniti in cuget si in simtiri” ia la umbra lor nu cresc decat țurcănei mai mici si mai periculoși.
30 ianuarie 2020, 10:00
Am fi curioși să aflăm care este punctul de vedere al amicului Șoptică. Era o vreme când cei doi băteau județul în lung și în lat, uniți în cuget și-n simțiri, spre bunastarea generală, desigur.
30 ianuarie 2020, 09:36
Rau faci, rau atragi! Ce fel de om se considera acest individ in conditiile in care , cu bunastiinta, a fabricat dosare penale aducand ca probe documente falsificate? Evident, in tot demersul sau mizerabil a avut si complici asa cum complici a avut si atunci cand s-a apucat de jaf. Doar ca ai sai complici spun acum ca nu-si mai amintesc.
30 ianuarie 2020, 08:47
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Candidează la Primăria Botoșani (n.r Roxana Țurcanu) pentru că așa am apreciat într-un termen foarte scurt că este persoana potrivită, fiind și președintele partidului. Are experiența necesară să ducă o campanie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8341 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4795 lei
GBP
Lira sterlină
5.3537 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8671 lei
XAU
Gramul de aur
260.3097 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4026 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9278 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0629 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.