Știrea zilei
„Portocaliii” pregătesc primul lot de excluderi : doi primari şi posibil un director
Codul de etică adoptat la finele săptămânii trecute de Biroul Permanent Naţional al PDL va produce probabil chiar luna aceasta primele efecte în organizaţia judeţeană. Mai mulţi membri ai Biroului Permanent Judeţean (BPJ) au început deja să vorbească despre excluderea a doi primari care au fost dovediţi că au colaborat cu Securitatea. Pe numele acestora nu doar că există adrese oficiale emise de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), ci şi procese prin care s-a hotărât foarte clar că au turnat.

"Pantelimonescu" de la Mileanca l-a turnat pe directorul Casei Corpului Didactic
Unul dintre aceştia este omul care conduce Mileanca. Ioan Ursachi ar fi turnat la Securitate sub numele conspirativ „Pantelimonescu”, iar unul dintre cei pârâţi ar fi fost profesorul de istorie al şcolii Gică Manole. Ursachi era atunci secretar al şcolii. „Am avut o cruntă deziluzie”, susţine Gică Manole în urmă cu doi ani, care şi-a văzut dosarul de aproximativ 70 de pagini la CNSAS, unde ar fi observat că actualul primar ar fi avut cele mai multe note informative. Comunicarea CNSAS prin care Ursachi a fost trecut în rândul colaboratorilor a făcut şi obiectul unui proces la Curtea de Apel Bucureşti, pe care de asemenea primarul l-a pierdut. „Eu în 31 martie am fost citat, aştept comunicarea ca să formulez recurs. Comunicarea vine prin poştă, eu am citit, am aflat, dar nu am primit comunicarea. E dreptul meu, e dreptul fiecăruia să facă recurs, nu e normal?”, ne declara Ioan Ursachi în octombrie. Acesta a fost deja suspendat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL tocmai pe motivul colaborării cu Securitatea.
"Marinescu" de la Suliţa, un alt turnător şcolar
Alt primar PDL turnător este cel de Suliţa. Costinel Ciubotaru are verdict de colaborator atât de la CNSAS, cât şi de la Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât a epuizat toate căile de atac din România. Sub numele conspirativ „Marinescu”, Costinel Ciubotaru a dat note informative despre colegii de la Şcoala Suliţa. A făcut acest lucru în perioada 1984 – 1988 şi, ca toţi ceilalţi depistaţi, a pus placa cu ajutatul oamenilor. „N-am fost turnător, din contră, mi-am apărat colegii”, a spus Costinel Ciubotariu.

Este posibil ca BPJ al PDL Botoşani să se întrunească în şedinţă chiar la sfârşitul acestei săptămâni şi să sesizeze comisia de integritate, condusă de Viorel Alexandru. "Trebuie să discute concret, dar cineva trebuie să facă propunerea asta, ca să se discute aceste cazuri (...) Codul de etică, odată validat, produce efecte din momentul aprobării. Acum ai şi argumentul legal pe linie de partid să poţi să faci excluderea pentru că, până acum, dacă făceai excluderea nu aveai argument juridic în interiorul statutului", a afirmat deputatul Cătălin Buhăianu. Acesta crede că se impune mai întâi o discuţie în BPJ despre codul de etică, după care comisia de integritate să treacă la treabă.
Ar putea intra şi Pricopi în dezbaterea comisiei de integritate
Pe de altă parte, în afara celor doi primari printre democrat-liberali a început să se vehiculeze şi ideea sancţionării directorului SC Urban Serv SA. Acesta ar putea plăti astfel pentru afacerea derulată cu fostul director al Spitalului de Psihiatrie, nimeni altul decât candidatul USL la Primăria Botoşani. După cum Botoşăneanul.ro a dezvăluit, Gheorghe Pricopi s-a folosit de societatea de salubrizare a oraşului ca să obţină pentru propria firmă un contract de peste 100.000 de lei lunar pentru plasare de personal. Angajaţii în cauză s-au cerut în două zile în concediu fără plată de la unitatea sanitară şi au devenit imediat angajaţi ai SC Agrostar Experiment SRL, firmă administrată de şeful Urban Serv. "La partid încă n-am  discutat încă chestia asta, dar m-am băgat într-o chestie unde...  ce, nu puteam să stau liniştit? Ce câştig aşa de grozav?", ne spunea săptămâna trecută directorul Urban Serv.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI :
 Noii şefi de la PDL Botoşani – traseişti, profitori, turnător
 REMEMBER : Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
asta,trebuie dat afara, primarul, e cazul sa ia masuri pricopi fura si de la urban..
4 noiembrie 2011, 13:08
un bou in toata regula acest individ ,lipsit de tot ce inseamna bun simt .curios?!conduce o institutie de ceva vreme!!
3 noiembrie 2011, 22:00
PRICOPI E MANA DE FIER DE LA URBAN. PRICOPI AR TREBUI SA VA DEA IN JUDECATA SI SA CEARA DAUNE CA SCRIETI FARA ACORDUL LUI TOT CE VA TRECE PRIN CAP, SAU CUM ATI VREA VOI SA FIE. 03.11.2011 ora 5,40 pm
3 noiembrie 2011, 17:40
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.