Știrea zilei
PNL-ul ”rașchetează” tot: La ceas de seară s-a făcut comisie specială pentru desemnarea directorilor, se depun CV-uri

Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.

Iar semnalul dat de Ludovic Orban privind destituirea tuturor șefilor de instituții care au dobândit funcțiile pe criterii politice s-a propagat până la Botoșani.

 

Directorii de deconcentrate stau la mâna a 11 oameni


În cadrul ședinței de ieri s-a hotărât înființarea unei comisii de analiză a persoanelor susceptibile de a ocupa posturi de conducere în cadrul unităților cu subordonare ministerială.


Aceasta este formată din președinții de la județ și municipiu, din prim-vicepreședinți și din responsabilii zonali, în general primari de orașe.


Iată componența:


Costel Șoptică – senator, președinte județean PNL Botoșani
Cristian Achiței – deputat
Cătălin Flutur – primarul municipiului Botoșani
Dan Oloeru – primarul orașului Flămânzi
Florin Buţura -  primarul orașul Ștefănești
Verginel Gireadă – șef zonal
Cristian Roman – prim-vicepreședinte județean
Gheorghe Sorescu – prim-vicepreședinte județean
Viorel Iliuță – președintele organizației municipale Botoșani

Viorel Grigoraș - vicepreședinte județean 

Cătălin Rotundu - secretar general

 

 

E pe bază de CV


La sediul partidului se așteaptă CV-uri din partea celor interesați. Liberalii și-au propus să numească directori în funcții ținând cont de meritocrație și profesionalism întrucât nu doresc să repete ceea ce au făcut social-democrații și să provoace ura și disprețul populației prin desemnarea ca șefi ai unităților de stat a unor persoane care au picat rușinos la concursuri, pentru ca ulterior să le numească directori cu titlul de interimar.


Pe de altă parte, PNL-iștii vor totuși să țină cont și de fidelitatea față de partid a unor membri, în sensul sprijinirii celor care au fost alături de liberali și în perioada de opoziție, semnalul dat fiind că nu vor fi acceptați trădătorii, nici din rândul directorilor și nici al primarilor.


Aceasta mai ales că, imediat după preluarea guvernării, tot mai mulți ex-PNL – iști, care au părăsit partidul în Opoziție, încep să își regăsească valențele liberale după ce în guvernarea PSD își descoperiseră înclinațiile spre social-democrație. .

 

PSD-iștii mai respiră sigur aer de directori până la prezidențiale


Problema directorilor va fi efectiv abordată după alegerile prezidențiale. Aceasta mai ales că trebuie găsite soluții la instituțiile ale căror posturi de conducere au fost ocupate prin concurs.

 

Cabinetul Orban are însă doar 16 ministere, mult mai puține decât Guvernul Dăncilă, ceea ce va duce la reorganizarea mai multor instituții, lucru care oferă posibilitatea organizării unor noi concursuri pentru unitățile (re)înființate.

 

Cert este că, spre deosebire de guvernarea tehnocrată, neasumată oficial, de PNL-iști, de această dată liberalii sunt deciși să preia conducerea serviciilor publice deconcentrate.

 

loading...
Doi foști prefecți revin în Prefectură în guvernarea liberală, aer proaspăt pe postul de subprefect
LOVITURĂ liberală pentru Liliana Mincă: Va pleca mâine din Ministerul Finanțelor

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
Nuntă de poveste în curtea bisericii: doctorand la teologie căsătorit de fratele preot într-un decor desprins din filme – GALERIE FOTO
O nuntă cum mai rar se poate vedea a avut loc sâmbăta trecută într-un loc încărcat de istorie și tradiție. La Vorona și-au unit destinele Dumitru și Alexandra, doi tineri botoșăneni care studiază la Iași, dar care au ales biserica din centrul Voronei pentru cea mai importantă zi a vieții lor.
Primarul a răbufnit: Simt câteodată că USL trăiește. Nu am văzut niciodată un atac la baionetă împotriva dlui Șoptică. Și nici invers VIDEO
Primarul municipiului reședință a făcut mai multe declarații surprinzătoare în cadrul unui interviu acordat pentru Botoșăneanul. Acesta a făcut parte din seria celor realizate cu pretendenții la postul de edil șef și a atins și unele aspecte mai sensibile.
PREMIERĂ în administrația publică de la Botoșani! Primul președinte de CJ care se pensionează în timpul mandatului
Costică Macaleți a fost prefect în două rânduri, a fost parlamentar ales de trei ori, însă și-a dus la capăt un singur mandat, la celelalte renunțând pentru alte funcții de demnitate publică. Și a condus și Consiliul Județean Botoșani. A avut funcții de conducere și prin alte instituții pe unde a trecut și chiar obișnuia să spună la un moment dat, mai în glumă, mai în serios, că toată viața sa a fost șef.
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Loading...
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
Loading...
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Daca stau la masa cu Flutur si Verginel doua esecuri indubitabile ale geneticii nu pot sa cred decat ca vor face ca ei. Cred ca ii si respecta. Ca au putut fura atat si nimeni nu le-a spus nimic.
7 noiembrie 2019, 19:31
Verginel Gireada a favorizat pe multi cu ani in urma angajandu-i în instituții cu școli la mâna a doua. Si mai sunt in acest grup niste personaje în care nu poti sa ai incredere in frunte cu Șoptită. Nu cred că vor fi cu adevărat raționali sa rada inclusiv pe cei ai lor care s-au pesedizat. Spre exemplu Delibas de la agricultura care a fost la panarama de întâlnire cu Dragnea si a făcut multe gafe. Dar este susținut de Andrici junior care și asta a fost în poza la Dragnea. Si banii fac totul. Suntèm curioși sa vedem cine merita sa fie votat. Asteptam...vin localele și parlamentarele.......Suntem deja scîrbiți și sperăm ca acestia sa ne trateze cu adevărat.... Toți cei care apar in poze la venirea infractorului Dragnea sa plece Acești oameni nu au scrupule si verticalitate în fața oamenilor cinstiti.
7 noiembrie 2019, 19:16
Sunt extrem de interesat de un post! Nici nu stiam ca functiile publice se ocupa prin depunerea cv ului la partid!? Dar multumesc anticipat!
7 noiembrie 2019, 18:41
Bine grait dl Busnosu.la Dangeni este si va fi pt eternitate primarie liberala pt. ca Rotundu a reconstruit scolile,caminele culturale,a asfaltat drumurile,a introdus apa-canal,va inaugura aductiunea de gaz metan,ce mai... a modermizat comuna.Daca nu le convine la comunisti,sa plece in alte comune.La Dangeni liberalii si primarul Rotundu in urmatorul mandat vor da cea mai frumoasa comuna din jud. Botosani.
7 noiembrie 2019, 17:00
Din cate am citit prin ziare ăstia toti careva afisati ca cinstiti aveti un singur scop sa prindere un ciolan vorba veche,,fata mamii cea fudula,umbla noaptea dupa funda,,asa si voi.Domnilor daca ati fi destept si bine intenționați ati face si ati tace sa ne demonstranți ca nu este asa cum credem noi cei de jos.Mai întâi vedeti cum sau cheltuit banii publici pe nimicuri,cum sa facut incadrarilor in primarii,cum sa dublat nr salariatilor la unele primarii si altele.Ma ghidez dupa o vorbă ,,cine se aseamănă se aduna,,deci cunoscînd o parte din voi nu mai vorbiti va rog frumos de cinste,corectitudine si altele.Deci vrem fapte si nu vorbe.
7 noiembrie 2019, 13:43
Am citit cine face parte din acea comisie dar vad ca s a strcurat o greseala lipseste Turcanu.Dar nu i nimic este ucenicul lui turcanu Rotundu care voi nu stiti ca se pricepe de minune la CHELTUIT BANI PE NIMICURI si mai ales la incadrari la primarie de prietenasi unul si unul care efectiv vin la 9 si pleaca la 14.niste frecatori de menta care nu ar trebui sa existe la o primarie asa mica. Ma gândesc dac primaria noastra este o primarie a pnl cum spune administratorul Buznosu dan va veni cu datul afara si aici? Asteptam sa vedem rezultatul caci acum toti sint euforici dar vom vedea rezultatul.AMIN TIE DOAMNE,,!
7 noiembrie 2019, 11:29
Cum promovarile se anunta ca incep cu turcanii, este clar cam ce voturi veti primi la alegeri.
7 noiembrie 2019, 11:21
Noaptea? Ca hotii? Nu se poate.....
7 noiembrie 2019, 11:19
Material pentru presa ,o parte din asa zisa comisie sunt oameni onesti ce merita respect dar sunt si persoane care nar avea ce cauta in aceasta comisie e o parere personala dar e un proverb care se potriveste la noi de la revolutie pana in prezent e zicala - pleaca ai nostri vin ai vostri dar tot asa merg treburile .
7 noiembrie 2019, 10:53
Și PSD-istii au strâns CV-uri și ce folos pentru ca ulterior au promovat doar: șoferi, magazioneri, tractoriști, menajere, brancardieri, intinzatori de cablu pe stâlpi, lipitori de afișe, comercianți de apa minerală, fini, nepoate, cumatri, iar cei capabili au fost îndepărtați pentru ca nu au acceptat sa fie obedienti sistemului Dragnea-Dancila-Doinita. De stabilit criterii valorice și nici intr-un caz NON-valori pentru a avea succes.
7 noiembrie 2019, 10:28
Presedinte incatusat fiind in functie urmat de o analfabeta de larga recunoastere planetara - de aceste specimene am reusit in sfarsit sa scapam.Restul sunt povesti pentru prosti..
7 noiembrie 2019, 10:27
Mai rau decit ciuma lui dragnea nu mai are ce sa fie asta e clar.
7 noiembrie 2019, 10:13
De la ce suma pornește licitația pentru posturi?
7 noiembrie 2019, 10:06
PSD-ul in 2017 a numit prefect pe Dan Slincu de la PNL. Sa vedem PNL-ul dacă va numi prefect de la PSD. Pentru fair play așa ar fi corect
7 noiembrie 2019, 10:01
Sa trecem la treaba......
7 noiembrie 2019, 09:55
Bine,bine,schimbare,sint decord,dar cînd intr un post este un salariat corect,bun specialist il dăm afara ca nu este pnlist? Mare greseala! Se vede in poza de sedinta ca cel care gavareste este primarul ROTUNDU GHEORGHE CATALIN,ochii voi stiti cel lup este el îmbrăcat in piele de oaie? Majoritatea celor din pnl sint fosti membrii pnl acum acestea zic ca sunt cinstiți! .?Ma refer la primarul de la Dingeni care foloseste salariații primariei la el la ferma,pe cele de la social prin gospodărie,care ia oamenii de pe strada sii aduce sa le faca dosare pentru lemne,care tot ce face este pentru buzunarul lui.Oameni buni nu va incredeti in oameni prefăcută caci acestea sunt mai răi ca ciuma rosie.Da la Dingeni fetele de la social au fost îmbrăcate in haine albastre pe care scrie vot stil pe ohanis,este corect c in timpul programului sa faca campanie?
7 noiembrie 2019, 09:54
Să vină și un klingonian numai să ne scăpați odată de ciuma roșie!!!
7 noiembrie 2019, 09:02
Tot cumatrie va fi, ca și până acum.Apropos, faceți curățenie și prin învățământ? Dar nu cu Ada, Onofrei și Prajinaru, că ne-am lămurit.
7 noiembrie 2019, 08:49
Sa nu facem greseala PSD-istilor sa numim pe functii neamurile si cumatrii celor care conduc partidul. Vom pati ca ei si nu vom mai avea nici o credibilitate.
7 noiembrie 2019, 08:08
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Consider că dl primar a intrat într-o etapă în care se victimizează și aduce tot felul de argumente care nu sunt adevărate, pentru a susține faptul că nu a pierdut această bătălie. În loc să fie bărbat și să recunoasc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8698 lei
USD
Dolarul SUA
4.1617 lei
CHF
Francul elveţian
4.5043 lei
GBP
Lira sterlină
5.3406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9382 lei
XAU
Gramul de aur
252.1123 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3330 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9625 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1050 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6540 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.6 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
11.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.