Știrea zilei
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT

O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.

Toți vor directori, puțini pot 

 

Recent, unitatea mamă a organizat concurs pentru funcțiile de conducere ale structurilor din teritoriu, 40 la număr. Interesul pentru funcțiile de director CAS din județele țării a fost unul ridicat, fiind depuse în total 60 de dosare de participare la concurs.

 

De la Botoșani au existat trei candidați, anonimizați, a căror identitate a circulat doar pe surse în spațiul public.

Toate cele trei persoane care și-au dorit funcția de director al CAS Botoșani au trecut de selecția dosarelor, însă au picat la proba scrisă.

 

Rezultate probă scrisă:

 

BT 2717 – 61,00

BT 2827 – 57,30

BT 2900 – 52,50

*minimul de puncte pentru promovarea pentru interviu a fost 70.00

 

Conducerea CNAS a explicat ulterior că acest concurs a fost unul transparent și corect, iar candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru a conduce Casa de Asigurări. Dacă la proba scrisă participanții la concurs au trebuit să convingă comisia de faptul că stăpânesc noțiuni de bază din legislația incidență, la interviu au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale.

 

Doar că botoșănenii nu au mai apucat să ajungă la interviu.

Însă, au încercat. Doi dintre cei trei candidați au contestat notele de la proba scrisă. În timp de unul a primit două puncte în plus, în cazul celuilalt a fost scăzută și nota inițială.

 

Contestații proba scrisă

 

BT 2827 – 53.20 (57.30 în primă fază)

BT 2717 – 61,20 ( 61 în prima fază)

 

 

Și s-a ajuns astfel la rezultatele finale următoare:

 

 

Mai există speranță. Pentru candidații care au participat deja la concurs și au timp să mai învețe. Sau pentru alții mai bine pregătiți profesional care ar putea avea capacitatea de a conduce o asemenea instituție.

 

CNAS a anunțat că va relua procedura de concurs pentru ocuparea posturilor rămase vacante până când toate funcțiile de director de CAS-uri din teritoriu vor avea ocupanți.

Proba scrisă a fost programată pentru data de 16 iunie 2021.

 

La primul concurs s-au calificat pentru proba scrisă 54 de candidați dintre care prezenți la examinare au fost doar 33.

Doar 5 au fost declarați admiși și au susținut și interviul fiind în prezent directori cu concurs. Aceștia sunt: CAS Maramureș (Carmen Eleonora Prodan), CAS Iași (Gheorghe Radu Țibichi), CAS Cluj (Lucia Luminița Brustur Chirilă), CAS Tulcea (Eugenia Vasile) și CAS Bistrița Năsăud (Vilhelm Szekely).

loading...
„Măcel” la examenul pentru directori la CAS, la Botoșani TOȚI candidații picați: Concursurile pe bune sunt un început bun

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Loading...
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Loading...
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
Cand este"pe bune", cam atat valoreaza "profesionistii" din partide. Usr in Botosani este o nebuloasa totala. Niste precupete rele de gura si un parlamentar absent. De unde sa scoata astia profesionisti cand ei sunt nulitati? La fel ca si la Pnl, este inchis partidul la achizitii de oameni valorosi. Va pupa Doina pe toti de bun ramas si va scoate pe tusa la urmatoarele alegeri.
19 mai 2021, 20:00
Comentari inutile ,dar astai dreptul fiecaruia de asi spune un puct de vedere , va reamintesc un lucru multi dintre candidatii din tara stiau subectele inainte de-a fi publicate concurentilor jocul murdar al asa ziselor concursuri de praf in ochi celor ce mai citesc pe ici pe colo ceva stiri . Legat de USR cunosc o parte din acesti asa zisi intemeetori acestui partid anti social , ma refer de fapt la politica lor impotriva varstnicilor mai bine zis a pensionarilor . Indiferenta acestor personaje jalnice care cred ca nau fost nascuti de mamele lor ci au fost conceputi in vitro sunt o rusine .
19 mai 2021, 19:49
Pt diferenta sa treaca pe la casierie.
19 mai 2021, 17:55
Mare agitaie mare, se ascut sabiile, se apropie alegerile interne in filiala USR Botosani, dupa un sir de negocierii esuate cu PNL pentru obtinerea unor deconcentrate in care li s-a promis dar nu au primit nimic cei de la USR Botosani, dovada ultimul concurs de la CAS unde membru asumat de ei si sustinut de Ady si Raluca nici macar nu s-a prezentat la concurs pentru a salva onoarea de partid (se pare ca nu exista), fiecare din cei doi copresedinti incearca sa traga focul la oala lui , pe de o partea tanti Magdaneta activeaza esalonul doi si membrii mai putin vizibili cu un trecut indoielnic prin promisiuni de tot felul neonorate de fel, pe de alta parte oameni lui Drink arunca mizerii pe toate canalele impotriva lui tanti Magdaneta ultima si ceea mai controversata legata de ANI. In tot acest timp nenea Dan e obligat sa stea pe tusa de un dosar de coruptie de 285 lei prejudiciu si sa priveasca cum batranul trol Dacian opune mana pe partid. La Botosani se lupta pentru nimic, doua minti luminate de la bec, in cel mai sigur scenariu duamna Magdaneta, nu va prinde nici un loc in viitoarele birouri nici la municipiu, nici la judet, in consecinta va parasi si scaunelul din Piata Revolutiei . USR E FAIN !
19 mai 2021, 15:38
pai daca intra numai cei in baza concursului pe bune, adica meritocratie, credeti ca astia vor mai asculta de activul de partid, atunci pe aceasta logica asa cum cere anonim, se pune problema ca daca castiga toate posturile tehnocratii atunci, cum se mai implementeaza politica guvernului in teritoriu? Pai Institutia Prefectului codusa de politici si directorimea tehnocrata, nu merge; directorimea generala numita politic asumata de cei de la guvern, pleaca odata cu guvernul, fara sa ramana in instituti, iar directorii executivi, adjuncti, etc. sa fie numiti prin concursuri la sange, astia de fapt asigura managementul performant al institutiei, legalitatea demersurilor etc.
19 mai 2021, 13:02
Am o varsta nedefinita, sunt plescar de cariera si doresc sa fiu ajutat de orice partid politic/neopolitic sa ajung la conducerea unei institutii publice. Am pensie nespeciala, nesimitita (in sensul ca azi primesc pensia si maine nu mai am bani in buzunar, adica nu o simt) si doresc sa fiu platit in PLUS. Doresc sa fiu liber, atat eu cat si ceilalti cetatenii ai orasului. Libertatea mea presupune si libertatea ta. Daca nu punem ordine in urbea noastra va si vai si mai amar.
19 mai 2021, 12:41
Simpli membrii USR (DESI LE PLACE CIOLANUL) saraci cu duhul si la propriu si la figurat, dar vai napasta ce te faci cu cei autointitulati presedinti de partid fara a fi alesi de cineva, doar unsi de la centru. Daca tu ca copresedinte de partid si demnitar in acelasi timp nu esti capabil sa completez o simpla declaratie de avere cu toate ajutoarele posibile, cum isi poate imagina cineva ca poti sa organizezi, coordonezi o activitate in teritoriu ori a celor pe care ii reprezinti. Noroc ca il avem pe Ady pe langa noi sa ma demaste din nestiinta celor atotstiutor, dar acum sa nu va imaginati ca o fi el un august jurist care sa emane pareri elocvente, o sa aiba pretenti sa fie numit pa le Bucuresti consultant pe probleme juridice, investigatii si anchete dar de fapt e un sapator dupa mizerii aruncate pe facebook. Oare A.N.I. doarme ?
19 mai 2021, 12:09
La USR Botosani ca la nimeni nu e, oameni noi cu state vechi zic, zilele trecute un membru marcant, intemeitor si descalecator la innfintarea filiale, unul din multi cu pensii speciale (desi au mediatizat peste tot ca sunt oameni noi si ca lupta impotriv apensiilor speciale), participat inclusiv pe listele pentru alegerile locale care declara spre oroarea tuturor ca USR nu vrea sa schimbe ceva, USR vrea sa darame totul si sa construiasca de la zero, acest membru cu sprijinul neconditionat a fermecatorului seducatorului iubitor de minoritati ADY, cerea ajutorul, adica sprijunl politc din partea partidului pentru a deveni din rezervist membru activ in politia locala Botosani. Inarmat cu umarul solid de animal politic a lui ADITA isi doreste sa faca curatenie printre concetatenii. Ar fi bn sa inceapa cu sediul din Calea Nationala, nu de alta dar are suficiente exemple de politica de balta botosaneana. Totii membrii USR Botosani il sustin, ca tot am avut negocierii cu PENELELUL, unde am batut palma si ei ne-au batut obraz pentru ca la final sa ne trezim in pielea goala, dupa asa o negociere. La mai mare domnule caporal, colegii din Parlament impreuna cu Drink atenteaza la pensia speciala eu zic sa va reorientati catre AUR.
19 mai 2021, 11:22
Ar fi corect ca toate posturile bugetare sa fie ocupate prin concurs corect nu prin interventii si pile. prin concursuri aranjate dinainte cu subiectele deja stiute Atunci vom putea spune ca totul este corect si ca tara este condusa de persoane competente cu adevarat.Dar la noi s-a ajuns la o asemenea practica aproape peste tot, nu mai poti ocupa un post de bugetar daca nu esti sustinut de persoane influiente,partide,etc....
19 mai 2021, 11:10
Da, penibil putin spus, dar nu e nimic ce au reusit ca performante cele trei doamne PNL (2), PSD (1) in comparatie cu isprava membrului de partid asumat de USR, convins de colegii de partid Ady, Andrei si Raluca sa isi asume participarea la concurs, doar, doar ar putea sa arate in felul acesta ca pot avea si ei un om al lor acolo. Dar ce sa vezi minune, dupa ce a proclamta cu surle si trambite ale facebookului ca el asumatul USR este centrul transparentei si isi asuma rolul de lup[tator neinfricat cu meandrele adversarilor politicii, in ziua premergatoare concursului, tanarul aspirant la functia de directoras CAS Botosani, publica pe grupurile intern eo poza din masina in care neinstiinteaza ca este in drum spre Bucuresti pentru a castiga concursul cu suortuil lui Drink. Surprize, surprize, datorita presiuni asupra stomacului si lipsei de cunostintei, aflate la limita analfabetismului, unsul USRnu mai ajunge la concurs, de fapt nici nu se pornise, dar a facut o poza pentru posteritate pentru a demonstra ca isi asuma sofatul de la Botosani la Bucecea. Un exemplu tipic pentru toti membrii USR, isi asuma totul, darama institutii, reconstruiesc din temelii dar cand ajung in fata faptului dau bir cu fugiti. Domnisoara consilier ar fi bine pe viitor sa achizitionati mai multa hartie igienica, o sa aveti nevoie.
19 mai 2021, 10:15
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
 Poate credem, unii dintre noi, că am auzit de prea multe ori că trebuie să ne deșteptăm, așa cum spune probabil cel mai cunoscut vers al Imnului. Dar oare înțelegem cu adevărat chemarea la trezire? La rațiune? La ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9198 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5704 lei
GBP
Lira sterlină
5.7754 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7739 lei
XAU
Gramul de aur
243.1200 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2312 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3765 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0534 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3243 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
31.3 o C
Dorohoi
30.9 o C
Bucecea
30.6 o C
Darabani
29.8 o C
Saveni
31.5 o C
Ştefăneşti
36.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.