Știrea zilei
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO

Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.

Fără apă în oraș „european”

 

Locuiesc pe strada Popa Șapcă din municipiul Botoșani. Oamenii de acolo susțin că în acest interval au încercat singuri să-și rezolve problema cu care se confruntă. Mai ales că traversăm o nefericită perioadă de pandemie cumulată cu canicula de afară.

 

Eforturile lor au rămas în van, așa că au apelat la alte metode pentru a se face auziți. Iată mesajul lor transmis pe adresa redacției Botoșăneanul.

 

 

„Nu știm cu cine să mai luăm legătura și unde să mai facem plângeri. Pe strada Popa Șapcă, începând cu numărul 92 până la capătul străzii pe o parte de mers, nu avem apă de o lună jumătate!!!! Au venit de la Nova Apaserv și au spart strada în multe locuri, au stricat asfaltul, au lipit înapoi și văd că tot degeaba... Nu mai știm ce să facem și unde să ne pornim ! Nu avem apă să spălăm copiii pe vremea asta, să spălăm vasele sau să ne spălăm pe mâini ! Abia după ora 23 dacă începe să curgă câte puțin. Domnii de la Nova Apaserv au zis să fim înțelegători și răbdători că vine un proiect de schimbare a țevilor în 2 ani !!!! Ne mai iau și în râs”,

Ne-a transmis o botoșăneancă de pe strada Popa Șapcă

 

„Spălați-vă pe mâini, faceți baie în pandemie”

 

În completarea mesajului, o botoșăneancă a filmat „presiunea” apei atât de la bucătărie, cât și de la baie.

 

 

„În 9 august 2020, strada Popa Șapcă. Poftim, apă, spălați-vă pe mâine, faceți baie, coronavirus... Presiunea e mică. Dacă mai las să curgă, poftim, apa în 2020”

 

Într-adevăr din robinet se poate observa cum se prelinge un firișor de apă din ce în ce mai firav. Presiunea scăzută pune probleme și centralelor electrice care nu pornesc și astfel oamenii nu beneficiază nici de apă caldă.

 

La bucătărie, aceeași „presiune”. Din robinet se prelinge un firicel de apă, robinetul gâlgâie obosit după care „moare” complet.

 

„Nu există așa ceva”

 

Directorul general al societății Nova Apaserv care oferă servicii de apă și canalizare în municipiu și județ susține că nu știe de vreo avarie care să dateze de o lună și jumătate.

Și că situația este mai gravă în județ.

 

„Nu există nicăieri să nu fie apă, indiferent unde, de o lună jumătate. Conductele sunt aceleași, de pompat se pompează tot 24 din 24. Eu am spus și la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și la Prefectură, pe municipiu se mai rezolvă dar în județ este dezastru. Dăm apă, acum pe pandemie, o zi la o comună, o zi la o altă comună. Conductele sunt mici, sunt subdimensionate”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Oamenii udă culturile agricole

 

În comunele din județ oamenii obișnuiesc să folosească apa din rețea pentru culturile agricole, mai ales că afară este extrem de cald.

 

„În contract scrie foarte clar că apa este folosită numai în scop casnic. Nu pentru udat. Nu avem ce face pentru că nu avem cum să intervenim. Prin județ, dacă luăm o direcție și mergem unde doriți, se udă continuu. Vara sunt problemele care sunt. Nu este dintr-o incapacitate a operatorului, ci dintr-o incapacitate a sistemului”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

În orice caz, Albert Tănasă a declarat că va delega această sarcină către directorul adjunct al societății, Romeo Obuf care să verifice situația de pe strada Popa Șapcă.

 

„Nu există să nu fie deloc, la noi toate avariile care apar astăzi, sunt rezolvate mâine, cel târziu. Dar problema este cu consumul. Nu există să fi fost o avarie care să nu fi fost făcută”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Problema cu presiunea apei este una de notorietate la Botoșani, mai ales pe timpul verii. Rețeaua este învechită iar ultimele proiecte investiționale au vizat mai degrabă extinderile decât reabilitările.

Și asta întrucât politica UE, finanțatorul acestor programe spune că nu mai trebuie să existe niciun cătun fără servicii de apă și canalizare.

 

Se fac proiecte pe toate dealurile unde nu se branșează oamenii.

 

În același timp....

 

„Se neglijează reabilitările unde ar trebui schimbate, înlocuite și redimensionate conductele, dar asta este. Sunt bani de la UE și nu depinde de noi”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Reprezentanții societății Nova Apaserv reiterează apelul către populație de a consuma apă cu chibzuință.

loading...
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
Nuntă de poveste în curtea bisericii: doctorand la teologie căsătorit de fratele preot într-un decor desprins din filme – GALERIE FOTO
O nuntă cum mai rar se poate vedea a avut loc sâmbăta trecută într-un loc încărcat de istorie și tradiție. La Vorona și-au unit destinele Dumitru și Alexandra, doi tineri botoșăneni care studiază la Iași, dar care au ales biserica din centrul Voronei pentru cea mai importantă zi a vieții lor.
Primarul a răbufnit: Simt câteodată că USL trăiește. Nu am văzut niciodată un atac la baionetă împotriva dlui Șoptică. Și nici invers VIDEO
Primarul municipiului reședință a făcut mai multe declarații surprinzătoare în cadrul unui interviu acordat pentru Botoșăneanul. Acesta a făcut parte din seria celor realizate cu pretendenții la postul de edil șef și a atins și unele aspecte mai sensibile.
PREMIERĂ în administrația publică de la Botoșani! Primul președinte de CJ care se pensionează în timpul mandatului
Costică Macaleți a fost prefect în două rânduri, a fost parlamentar ales de trei ori, însă și-a dus la capăt un singur mandat, la celelalte renunțând pentru alte funcții de demnitate publică. Și a condus și Consiliul Județean Botoșani. A avut funcții de conducere și prin alte instituții pe unde a trecut și chiar obișnuia să spună la un moment dat, mai în glumă, mai în serios, că toată viața sa a fost șef.
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Loading...
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
Loading...
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Nu uda nimeni pe acest tronson, nici nu sunt gradini sau gazoane ! E casa langa casa , cei ce vin in asa zisele “ inspectii pe teren” se plimba cu masina pe strada si pleaca . Nu coboara nimeni, nu verifica nimeni. Daca le am facut sesizari, scrisori, adrese, cereri, am cerut sa merg in audienta la CJ si mi s a zis ca nu mai fac vinerea ca nu au cereri si sa incerc luni, eu mai am si de mers la servici, nu mi pot petrece timpul doar pe strazi dupa ei . Avem 2 luni de cand ne paseaza de la un director la altul si nimeni nu verifica nimic concret. Le am sesizat cu adresa si numar complet unde au fost tavile sparte si curgea apa din asfalt, atat au facut . Presiune nu este din motive stiute doar de ei . Oamenii din zona sunt batrani care nu au ce uda, abia ies din case, ce zic cei de la Apanova sunt minciuni si duc cu vorba de la unul la altul pentru a ne lasa pagubasi.
11 august 2020, 14:34
stati la distanta unii de altii, spalati-va pe maini, fiti cuminti si veniti la alegeri ca sa iesim tot noi ca apoi sa va fentam pe voi, hai la alegeri !!! dupa mai vedem noi
11 august 2020, 12:54
staţi la 10 metri faţă de o altă persoană, purtați mască, spălați-vă pe mâini. Statul mafiot vă dă de toate: AMENZI DE JDEMII DE LEI.
11 august 2020, 11:45
de ce prefectul sau jandarmii nu intervin acolo unde se uda gazonul sau straturile in gradina ? eu cred ca daca se vrea se poate, numai ca dansii se ocupa de campanie si de alegeri locale si nu-i intereseaza de cetatenii nevinovati, la noi in dorohoi primaria toate aceste zile a udat spatiul verde de pe strazile principale , iar altii nu le ajungea apa la chiuveta
11 august 2020, 10:40
Acolo s-au inhaitat ciumele rosii incompetente.demisia urgent!
11 august 2020, 08:02
Oameni și oameni, unii nu au apa pentru uz casnic pentru ca alții uda in gradina .
11 august 2020, 07:56
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Consider că dl primar a intrat într-o etapă în care se victimizează și aduce tot felul de argumente care nu sunt adevărate, pentru a susține faptul că nu a pierdut această bătălie. În loc să fie bărbat și să recunoasc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8698 lei
USD
Dolarul SUA
4.1617 lei
CHF
Francul elveţian
4.5043 lei
GBP
Lira sterlină
5.3406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9382 lei
XAU
Gramul de aur
252.1123 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3330 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9625 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1050 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6540 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.8 o C
Dorohoi
11.0 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
12.1 o C
Saveni
10.8 o C
Ştefăneşti
11.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.