Știrea zilei
Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO

Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.

Fără apă în oraș „european”

 

Locuiesc pe strada Popa Șapcă din municipiul Botoșani. Oamenii de acolo susțin că în acest interval au încercat singuri să-și rezolve problema cu care se confruntă. Mai ales că traversăm o nefericită perioadă de pandemie cumulată cu canicula de afară.

 

Eforturile lor au rămas în van, așa că au apelat la alte metode pentru a se face auziți. Iată mesajul lor transmis pe adresa redacției Botoșăneanul.

 

 

„Nu știm cu cine să mai luăm legătura și unde să mai facem plângeri. Pe strada Popa Șapcă, începând cu numărul 92 până la capătul străzii pe o parte de mers, nu avem apă de o lună jumătate!!!! Au venit de la Nova Apaserv și au spart strada în multe locuri, au stricat asfaltul, au lipit înapoi și văd că tot degeaba... Nu mai știm ce să facem și unde să ne pornim ! Nu avem apă să spălăm copiii pe vremea asta, să spălăm vasele sau să ne spălăm pe mâini ! Abia după ora 23 dacă începe să curgă câte puțin. Domnii de la Nova Apaserv au zis să fim înțelegători și răbdători că vine un proiect de schimbare a țevilor în 2 ani !!!! Ne mai iau și în râs”,

Ne-a transmis o botoșăneancă de pe strada Popa Șapcă

 

„Spălați-vă pe mâini, faceți baie în pandemie”

 

În completarea mesajului, o botoșăneancă a filmat „presiunea” apei atât de la bucătărie, cât și de la baie.

 

 

„În 9 august 2020, strada Popa Șapcă. Poftim, apă, spălați-vă pe mâine, faceți baie, coronavirus... Presiunea e mică. Dacă mai las să curgă, poftim, apa în 2020”

 

Într-adevăr din robinet se poate observa cum se prelinge un firișor de apă din ce în ce mai firav. Presiunea scăzută pune probleme și centralelor electrice care nu pornesc și astfel oamenii nu beneficiază nici de apă caldă.

 

La bucătărie, aceeași „presiune”. Din robinet se prelinge un firicel de apă, robinetul gâlgâie obosit după care „moare” complet.

 

„Nu există așa ceva”

 

Directorul general al societății Nova Apaserv care oferă servicii de apă și canalizare în municipiu și județ susține că nu știe de vreo avarie care să dateze de o lună și jumătate.

Și că situația este mai gravă în județ.

 

„Nu există nicăieri să nu fie apă, indiferent unde, de o lună jumătate. Conductele sunt aceleași, de pompat se pompează tot 24 din 24. Eu am spus și la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și la Prefectură, pe municipiu se mai rezolvă dar în județ este dezastru. Dăm apă, acum pe pandemie, o zi la o comună, o zi la o altă comună. Conductele sunt mici, sunt subdimensionate”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Oamenii udă culturile agricole

 

În comunele din județ oamenii obișnuiesc să folosească apa din rețea pentru culturile agricole, mai ales că afară este extrem de cald.

 

„În contract scrie foarte clar că apa este folosită numai în scop casnic. Nu pentru udat. Nu avem ce face pentru că nu avem cum să intervenim. Prin județ, dacă luăm o direcție și mergem unde doriți, se udă continuu. Vara sunt problemele care sunt. Nu este dintr-o incapacitate a operatorului, ci dintr-o incapacitate a sistemului”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

În orice caz, Albert Tănasă a declarat că va delega această sarcină către directorul adjunct al societății, Romeo Obuf care să verifice situația de pe strada Popa Șapcă.

 

„Nu există să nu fie deloc, la noi toate avariile care apar astăzi, sunt rezolvate mâine, cel târziu. Dar problema este cu consumul. Nu există să fi fost o avarie care să nu fi fost făcută”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Problema cu presiunea apei este una de notorietate la Botoșani, mai ales pe timpul verii. Rețeaua este învechită iar ultimele proiecte investiționale au vizat mai degrabă extinderile decât reabilitările.

Și asta întrucât politica UE, finanțatorul acestor programe spune că nu mai trebuie să existe niciun cătun fără servicii de apă și canalizare.

 

Se fac proiecte pe toate dealurile unde nu se branșează oamenii.

 

În același timp....

 

„Se neglijează reabilitările unde ar trebui schimbate, înlocuite și redimensionate conductele, dar asta este. Sunt bani de la UE și nu depinde de noi”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Reprezentanții societății Nova Apaserv reiterează apelul către populație de a consuma apă cu chibzuință.

loading...
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
Loading...
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Nu uda nimeni pe acest tronson, nici nu sunt gradini sau gazoane ! E casa langa casa , cei ce vin in asa zisele “ inspectii pe teren” se plimba cu masina pe strada si pleaca . Nu coboara nimeni, nu verifica nimeni. Daca le am facut sesizari, scrisori, adrese, cereri, am cerut sa merg in audienta la CJ si mi s a zis ca nu mai fac vinerea ca nu au cereri si sa incerc luni, eu mai am si de mers la servici, nu mi pot petrece timpul doar pe strazi dupa ei . Avem 2 luni de cand ne paseaza de la un director la altul si nimeni nu verifica nimic concret. Le am sesizat cu adresa si numar complet unde au fost tavile sparte si curgea apa din asfalt, atat au facut . Presiune nu este din motive stiute doar de ei . Oamenii din zona sunt batrani care nu au ce uda, abia ies din case, ce zic cei de la Apanova sunt minciuni si duc cu vorba de la unul la altul pentru a ne lasa pagubasi.
11 august 2020, 14:34
stati la distanta unii de altii, spalati-va pe maini, fiti cuminti si veniti la alegeri ca sa iesim tot noi ca apoi sa va fentam pe voi, hai la alegeri !!! dupa mai vedem noi
11 august 2020, 12:54
staţi la 10 metri faţă de o altă persoană, purtați mască, spălați-vă pe mâini. Statul mafiot vă dă de toate: AMENZI DE JDEMII DE LEI.
11 august 2020, 11:45
de ce prefectul sau jandarmii nu intervin acolo unde se uda gazonul sau straturile in gradina ? eu cred ca daca se vrea se poate, numai ca dansii se ocupa de campanie si de alegeri locale si nu-i intereseaza de cetatenii nevinovati, la noi in dorohoi primaria toate aceste zile a udat spatiul verde de pe strazile principale , iar altii nu le ajungea apa la chiuveta
11 august 2020, 10:40
Acolo s-au inhaitat ciumele rosii incompetente.demisia urgent!
11 august 2020, 08:02
Oameni și oameni, unii nu au apa pentru uz casnic pentru ca alții uda in gradina .
11 august 2020, 07:56
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.2 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.