Știrea zilei
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului

Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.

Accident cu fugă la Carrefour

 

Accidentul rutier a avut loc pe data de 17 ianuarie 2020, la primele ore ale dimineții. Tânărul P.L. a venit în municipiu de la Corni, după o noapte albă petrecută cu prietenii la un bar din comună. A împrumutat mașina, un BMW, de la cumnatul său. S-a urcat la volan deși băuse ceva bere și avea permisul de conducere anulat. În mașină era cu doi amici.

 

Au alimentat la o stație PECO de unde au cumpărat și un pet de bere după care au intenționat să se întoarcă la Corni. Pe drum, în dreptul parcării de la Carrefour, tânărul de 27 de ani care era la volanul BMW-ului a lovit pe trecerea de pietoni o femeie de 72 de ani.

 

Victima, proiectată în aer

 

„Femeia rănită a relatat că în dimineața zilei de 17 ianuarie, la ora 8:35 s-a angajat în traversarea străzii pe marcaj pietonal, dinspre intrarea în hipermarketul Carrefour, după ce s-a asigurat corespunzător. Persoana vătămată a mai declarat că după ce a traversat prima bandă a sensului de mers, a fost surprinsă și accidentată de un autoturism de culoare neagră, fiind proiectată în aer, după care a căzut pe partea carosabilă”,

Se arată în rechizitoriul organelor de cercetare penală

 

Tânărul de 27 de ani a impactat mai apoi o altă mașină care se afla pe prima bandă de circulație, un Ford înmatriculat în Italia. Și-a continuat drumul fără a opri să vadă ce s-a întâmplat cu femeia lovită sau cu cealaltă mașină.

 

La aproape 3 luni de zile de la accident, avocatul său îi explică comportamentul.

 

„Problema pe care a avut-o el și care l-a determinat pe el să părăsească locul accidentului a fost situația dlui juridică pentru că el știa foarte bine că este sub imperiul stării de recidivă. Are o recidivă care a avut o influență negativă la arestarea sa preventivă și cu nu număr de infracțiuni destul de mare”,

Avocat Eduard Luca din Baroul Botoșani (foto jos)

 


 

 

Tânărul fusese liberat condiționat de curând după ce a fost condamnat pentru fapte similare la 2 ani și 8 luni de închisoare.

 

Avea permisul anulat din 2018.

 

A abandonat mașina în zona Poligonului ACR unde s-a întâlnit cu iubita pentru scurt timp, după care pe parcursul zilei a stat într-un loc necunoscut. Din spusele apărătorului său legal ar fi consumat alcool.

 

S-a predat singur

 

Ulterior s-a prezentat singur la Poliție: „Eu sunt autorul faptei de la Carrefour”, i-ar fi spus polițistului care „l-a luat în primire”.

 

Se întâmpla aproape de ceasul serii, în jurul orelor 18:30. Polițiștii l-au transportat la spital pentru a fi testat alcoolscopic reieșind o concentrație de 0.90 g/l alcool pur în sânge.

 

I-au întocmit un dosar penal pentru următoarele infracțiuni: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă.

 

În același dosar a avut calitate de inculpat și cumnatul său care i-a dat BMW-ul deși știa că are permisul anulat.

 

„S-a predat singur la Poliția Rutieră și a spus că el este autorul faptei pentru că Poliția demarase cercetări. Numai că a comis o greșeală, după eveniment consumase niște băuturi alcoolice și aici este o dispoziție a legii care spune că este interzis să consumi băuturi alcoolice între momentul producerii unui accident și momentul testării efective a alcoolemiei. Iar acest lucru a avut o influență negativă, chiar dacă alcoolemia din momentul producerii accidentului nu putea fi stabilită pentru că trecuseră deja opt ore”,

Avocat Eduard Luca din Baroul Botoșani

 

A fost reținut de polițiști pentru 24 de ore după care a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți care a admis solicitarea polițiștilor de emitere a unui mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Arest la domiciliu după 3 luni

 

„A fost primul mandat de arestare preventivă emis anul acesta de Judecătorie, chiar s-a numit mandatul nr. 1, pe data de 18 ianuarie 2020. În prezent se află în arest la domiciliu în localitatea Corni, unde locuiește. Sunt 31 de cetățeni care au semnat o petiție pentru eliberarea lui, are caracterizări foarte bune din partea consătenilor, am făcut și anchetă socială”,

Avocat Eduard Luca din Baroul Botoșani

 

Apărătorul său legal a reușit să schimbe opinia judecătorilor prin înscrisurile depuse la dosar iar tânărul de 27 de ani a fost eliberat din arest înaintea Paștelui.

 

Un lucru pozitiv care s-a luat în considerare la punerea în libertate, pe lângă recunoașterea faptelor a fost și decizia de a se preda singur la Poliție. El va rămâne la domiciliu cu respectarea mai multor obligații stabilite de instanța de judecată. În cazul în care le va încălca, se va întoarce în arest.

 

Cumnatul său a fost cercetat în stare de libertate și așa a rămas și după trimiterea în judecată.

Femeia rănită în accidentul rutier s-a constituit parte civilă în proces și urmează să formuleze și pretenții civile de la cel care i-a produs traumatisme la începutul anului.

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Loading...
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mare isprava a facut avocatelul. Poate data viitoare il calca pe el sau vreun membru din familie. Hai golanilor ca e liber la calcat oameni si scapati de pedeapsă.
24 aprilie 2020, 17:29
"El va rămâne la domiciliu cu respectarea mai multor obligații stabilite de instanța de judecată." Acum domnului avocat i-a rămas sarcina de a verifica condițiile de detenție de la domiciliu să facă o plângere că nu sunt conforme cu normele europene şi să ceară eliberarea din detenţie şi o despăgubire de 10.000 de euro.
24 aprilie 2020, 12:38
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Candidează la Primăria Botoșani (n.r Roxana Țurcanu) pentru că așa am apreciat într-un termen foarte scurt că este persoana potrivită, fiind și președintele partidului. Are experiența necesară să ducă o campanie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8341 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4795 lei
GBP
Lira sterlină
5.3537 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8671 lei
XAU
Gramul de aur
260.3097 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4026 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9278 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0629 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.