Știrea zilei
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice

Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.

Postul de director pe care NU l-a vrut nimeni 

 

Despre schimbarea directorului din fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani se vorbește de săptămâni bune. Pârghii legale au existat, nu însă și o persoană asumată. Pentru că, după cum spunea și președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică „acolo nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace, să stea pe un post călduț. Acolo trebuie trimis cineva care, tehnic vorbind, știe cum stau lucrurile și care să poată rezolva problemele”.

 

Medicul Monica Adăscăliței din cadrul UPU Botoșani a acceptat în cele din urmă să preia această funcție, bineînțeles, cu girul ministerului de resort.

 

În cursul zilei de luni, 27 aprilie 2020 un document semnat de șefii Prefecturii Botoșani care îi era adresat ministrului sănătății Nelu Tătaru a plecat cu propunerea de numire a Monicăi Adăscăliței pe postul de director executiv al DSP Botoșani.

 

Reproșuri către actuala conducere

 

Adresa plecată spre București a cuprins și o serie de motive pentru care se impune schimbarea managementului de la DSP.

 

Această instituție a avut obligația să transmită către unitățile spitalicești, începând cu 24 februarie 2020, informări cu privire la existența, necesarul de stocuri de materiale de protecție, precum și modul de organizare și gestionare atât înainte cât și după instituirea stării de urgență.

 

Mai apoi, să verifice și să controleze dacă au fost duse la îndeplinire toate măsurile impuse, lucru care nu s-a întâmplat.

 

DSP doar a adus la cunoștința spitalelor obligațiile ce le revin, fără a exista și un control, o colaborare și o conlucrare permanentă. În document se mai amintește și despre…

 

„disfuncționalitățile manageriale de la nivelul DSP Botoșani, respectiv lipsa unei reacții imediate la apariția primelor cazuri de COVID-19, în vederea limitării răspândirii acestui virus, printr-o colaborare și comunicare eficientă cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati și cu autoritățile județene”.

 

Date „eronate” transmise la București 

 

De asemenea, actualei conduceri a DSP Botoșani i se reproșează și transmiterea eronată a numărului de persoane testate pozitiv în județul Botoșani, către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

 

Evident că s-a pus accent și pe exercitarea cu caracter temporar a funcției de director a lui Teodor Ferariu care are atribuții pe partea economică și nu este medic la bază, în condițiile în care în vremuri de pandemie, la conducerea DSP este nevoie de management de specialitate.

 

În consecință, pentru întărirea echipei manageriale de la nivelul instituției, s-a înaintat:

 

„Propunerea este de încetare a „exercitării cu caracter temporar a funcției publice de conducere de director executiv a dlui Ferariu Teodor și,

De numire a d-nei doctor Adăscăliței Monica Delia în funcția de director executiv al DSP Botoșani”.

 

Monica Adăscăliței este medic de medicină generală la UPU Botoșani din anul 2008. A fost elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu și a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

 

Deține un atestat de medicină de urgență și totodată este calificată în management spitalicesc.

 

loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Loading...
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Loading...
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Ati auzit cumva de renumita facultate V. Goldis din Arad, eu nu am auzit.
6 mai 2020, 19:06
Normal , comentariile mele deranjeaza ! Si vor fi cenzurate! Draga Romanie, cand te vei schimba in bine?!
28 aprilie 2020, 22:13
Prost sa fii noroc sa ai ! Normal ca acum e momentul potrivit să ajungi in niste functii la care nici nu visa-i! Si intelectual nu te bati decat cu tine!
28 aprilie 2020, 22:07
O functie pe care nu o merita toti parvenitii, care uita de unde au plecat, isi trateaza pacientii cu superioritate! Un medic mediocru cu niste relatii , cu bani Asa zisi oameni de afaceri!!! Faptele vorbesc si nu am auzit de minuni facute de acest medic Monica ... sau de acritura si incompetentul Alamaie!Sau Ciofu care bagata in politica adica face multe pentru Botosani! Cica doctori?! Toti deranjati vizibil cand sunt treziti in garzi pentru Urgente! Toti Isi urmaresc Propriile scopuri de avutie si putere! Nimeni nu face nimic DEZINTERESAT in Romania! Mai luati exemplu tarilor civilizate! Iti trebuie foarte putin sa fii fericit si să faci fericiti pe cei din jur! Incepe prin ai trata pe semenii tai ca si egalul tau indiferent de functii si studii! Diferenta nu o fac acestea ,ci faptele bune facute dezinteresat,atat ia fiecare cu el indiferent de situatie!
28 aprilie 2020, 22:01
Se pare ca o parte a comentatorilor sunt din sistemul sanitar si cunosc oamenii din domeniu. Pacat ca unii iau in deradere situatia, fara a veni cu propuneri de valoare in aceste momente de criza.
28 aprilie 2020, 21:59
Bine că gospodina de la PSD Coșula e în regulă..m-am liniștit.
28 aprilie 2020, 18:48
PNL Rachiti....cred ca am zis TOT
28 aprilie 2020, 16:13
D-na Geta, cu tot respectul, oare pt faptul ca dna dr Adascalitei lucreaza din 2008 la UPU, nu are destula experienta? Eu cred ca e de admirat si felicitat pentru ce si-a asumat. BRAVO d-nei dr!
28 aprilie 2020, 15:06
Nu doar directorul trebuie schimbat acolo, este o clica intreaga care taie frunze la caini, pusi acolo pe criterii politice si soferi analfabeti care au ajuns sa ocupe posturi de specialisti.
28 aprilie 2020, 14:37
DSP, mie unul un comentac necalificat, imi pare un fel de "cimitir al elefantilor" un loc in care , in vremuri normale, te duci la serviciu pentru a avea de unde sa te intorci. In ultimele 3 luni treaba s-a imputit rau de tot si nu stiu cati din cadrul DSP-urilor din tara au stiut exact ce si cum asa ca schimbarea celui care ocupa aceasta functie la Botosani printr-un concurs de imprejurari nu are de ce sa fie miraculoasa. Daca optiunile politice ale celor care ocupa aceste functii sunt principalul criteriu este clar ca vor fi la conducere intotdeauna doar profesionisti.
28 aprilie 2020, 12:59
Poate cu instalarea unei noi conduceri, la DSP se va face curatenie, persoane precum purtatoarea de cuvant care taie frunze la caini si nu stie bn sa scrie dar platita cu un salariu baban, contabile aduse de oamenii PSD-ului, sa nu mai aiba ce cauta in aceasta institutie care ar trebui sa fie preponderent cu persoanal medical.
28 aprilie 2020, 12:39
Avand in vedere unde si-a facut studiile, respectiv Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, am dubii asupra profesionalismul acestei duduie.
28 aprilie 2020, 11:22
In sfarsit, omul potrivit la locul potrivit. O profesionista desavarsita. Numai cu oameni competenti vom reusi sa iesim din criza asta. Succes!
28 aprilie 2020, 10:07
sincer va spun apreciez vizitele de control ale ministrului sanatatii acum, dar daca la nivel de minister in luna februarie se imparteau subsecretarii de stat sa controleze pe zone geografice nivelul de pregatire a dsp-urilor si spitalelor din tara poate altfel era, ce ziceti ? Se vdeau stocurile de materiale, numarul de specialisti epidemiologi, ati-urile, pregatirea circuitelor in spitale , proceduri, nivel de instruire personal, etc. .
28 aprilie 2020, 08:58
Ce experienta are Adascalitei? Ea saraca nici nu stie sa vorbeasca, nu stie unde e DSP-ul, Prefectura, dar stie unde e sediul PNL
28 aprilie 2020, 08:18
Si cine sint astea viorica si fedorovici? 2 babete expirate de sub puscariasul dragnea.
28 aprilie 2020, 08:08
Ma asteptam sa fie nominalizata dna doctor Guraliuc pt DSP, a făcut multe poze cu Viorica Dancila, Federovici prin curtea spitalului. Și acum cum rămâne ? Doar cu pozele ?
28 aprilie 2020, 07:41
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
 Poate credem, unii dintre noi, că am auzit de prea multe ori că trebuie să ne deșteptăm, așa cum spune probabil cel mai cunoscut vers al Imnului. Dar oare înțelegem cu adevărat chemarea la trezire? La rațiune? La ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9198 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5704 lei
GBP
Lira sterlină
5.7754 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7739 lei
XAU
Gramul de aur
243.1200 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2312 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3765 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0534 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3243 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
28.1 o C
Dorohoi
26.2 o C
Bucecea
27.9 o C
Darabani
25.7 o C
Saveni
26.8 o C
Ştefăneşti
24.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.