Știrea zilei
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice

Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.

Postul de director pe care NU l-a vrut nimeni 

 

Despre schimbarea directorului din fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani se vorbește de săptămâni bune. Pârghii legale au existat, nu însă și o persoană asumată. Pentru că, după cum spunea și președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică „acolo nu trimiți un om să ia un post ca pe timp de pace, să stea pe un post călduț. Acolo trebuie trimis cineva care, tehnic vorbind, știe cum stau lucrurile și care să poată rezolva problemele”.

 

Medicul Monica Adăscăliței din cadrul UPU Botoșani a acceptat în cele din urmă să preia această funcție, bineînțeles, cu girul ministerului de resort.

 

În cursul zilei de luni, 27 aprilie 2020 un document semnat de șefii Prefecturii Botoșani care îi era adresat ministrului sănătății Nelu Tătaru a plecat cu propunerea de numire a Monicăi Adăscăliței pe postul de director executiv al DSP Botoșani.

 

Reproșuri către actuala conducere

 

Adresa plecată spre București a cuprins și o serie de motive pentru care se impune schimbarea managementului de la DSP.

 

Această instituție a avut obligația să transmită către unitățile spitalicești, începând cu 24 februarie 2020, informări cu privire la existența, necesarul de stocuri de materiale de protecție, precum și modul de organizare și gestionare atât înainte cât și după instituirea stării de urgență.

 

Mai apoi, să verifice și să controleze dacă au fost duse la îndeplinire toate măsurile impuse, lucru care nu s-a întâmplat.

 

DSP doar a adus la cunoștința spitalelor obligațiile ce le revin, fără a exista și un control, o colaborare și o conlucrare permanentă. În document se mai amintește și despre…

 

„disfuncționalitățile manageriale de la nivelul DSP Botoșani, respectiv lipsa unei reacții imediate la apariția primelor cazuri de COVID-19, în vederea limitării răspândirii acestui virus, printr-o colaborare și comunicare eficientă cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati și cu autoritățile județene”.

 

Date „eronate” transmise la București 

 

De asemenea, actualei conduceri a DSP Botoșani i se reproșează și transmiterea eronată a numărului de persoane testate pozitiv în județul Botoșani, către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

 

Evident că s-a pus accent și pe exercitarea cu caracter temporar a funcției de director a lui Teodor Ferariu care are atribuții pe partea economică și nu este medic la bază, în condițiile în care în vremuri de pandemie, la conducerea DSP este nevoie de management de specialitate.

 

În consecință, pentru întărirea echipei manageriale de la nivelul instituției, s-a înaintat:

 

„Propunerea este de încetare a „exercitării cu caracter temporar a funcției publice de conducere de director executiv a dlui Ferariu Teodor și,

De numire a d-nei doctor Adăscăliței Monica Delia în funcția de director executiv al DSP Botoșani”.

 

Monica Adăscăliței este medic de medicină generală la UPU Botoșani din anul 2008. A fost elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu și a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

 

Deține un atestat de medicină de urgență și totodată este calificată în management spitalicesc.

 

loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Ati auzit cumva de renumita facultate V. Goldis din Arad, eu nu am auzit.
6 mai 2020, 19:06
Normal , comentariile mele deranjeaza ! Si vor fi cenzurate! Draga Romanie, cand te vei schimba in bine?!
28 aprilie 2020, 22:13
Prost sa fii noroc sa ai ! Normal ca acum e momentul potrivit să ajungi in niste functii la care nici nu visa-i! Si intelectual nu te bati decat cu tine!
28 aprilie 2020, 22:07
O functie pe care nu o merita toti parvenitii, care uita de unde au plecat, isi trateaza pacientii cu superioritate! Un medic mediocru cu niste relatii , cu bani Asa zisi oameni de afaceri!!! Faptele vorbesc si nu am auzit de minuni facute de acest medic Monica ... sau de acritura si incompetentul Alamaie!Sau Ciofu care bagata in politica adica face multe pentru Botosani! Cica doctori?! Toti deranjati vizibil cand sunt treziti in garzi pentru Urgente! Toti Isi urmaresc Propriile scopuri de avutie si putere! Nimeni nu face nimic DEZINTERESAT in Romania! Mai luati exemplu tarilor civilizate! Iti trebuie foarte putin sa fii fericit si să faci fericiti pe cei din jur! Incepe prin ai trata pe semenii tai ca si egalul tau indiferent de functii si studii! Diferenta nu o fac acestea ,ci faptele bune facute dezinteresat,atat ia fiecare cu el indiferent de situatie!
28 aprilie 2020, 22:01
Se pare ca o parte a comentatorilor sunt din sistemul sanitar si cunosc oamenii din domeniu. Pacat ca unii iau in deradere situatia, fara a veni cu propuneri de valoare in aceste momente de criza.
28 aprilie 2020, 21:59
Bine că gospodina de la PSD Coșula e în regulă..m-am liniștit.
28 aprilie 2020, 18:48
PNL Rachiti....cred ca am zis TOT
28 aprilie 2020, 16:13
D-na Geta, cu tot respectul, oare pt faptul ca dna dr Adascalitei lucreaza din 2008 la UPU, nu are destula experienta? Eu cred ca e de admirat si felicitat pentru ce si-a asumat. BRAVO d-nei dr!
28 aprilie 2020, 15:06
Nu doar directorul trebuie schimbat acolo, este o clica intreaga care taie frunze la caini, pusi acolo pe criterii politice si soferi analfabeti care au ajuns sa ocupe posturi de specialisti.
28 aprilie 2020, 14:37
DSP, mie unul un comentac necalificat, imi pare un fel de "cimitir al elefantilor" un loc in care , in vremuri normale, te duci la serviciu pentru a avea de unde sa te intorci. In ultimele 3 luni treaba s-a imputit rau de tot si nu stiu cati din cadrul DSP-urilor din tara au stiut exact ce si cum asa ca schimbarea celui care ocupa aceasta functie la Botosani printr-un concurs de imprejurari nu are de ce sa fie miraculoasa. Daca optiunile politice ale celor care ocupa aceste functii sunt principalul criteriu este clar ca vor fi la conducere intotdeauna doar profesionisti.
28 aprilie 2020, 12:59
Poate cu instalarea unei noi conduceri, la DSP se va face curatenie, persoane precum purtatoarea de cuvant care taie frunze la caini si nu stie bn sa scrie dar platita cu un salariu baban, contabile aduse de oamenii PSD-ului, sa nu mai aiba ce cauta in aceasta institutie care ar trebui sa fie preponderent cu persoanal medical.
28 aprilie 2020, 12:39
Avand in vedere unde si-a facut studiile, respectiv Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, am dubii asupra profesionalismul acestei duduie.
28 aprilie 2020, 11:22
In sfarsit, omul potrivit la locul potrivit. O profesionista desavarsita. Numai cu oameni competenti vom reusi sa iesim din criza asta. Succes!
28 aprilie 2020, 10:07
sincer va spun apreciez vizitele de control ale ministrului sanatatii acum, dar daca la nivel de minister in luna februarie se imparteau subsecretarii de stat sa controleze pe zone geografice nivelul de pregatire a dsp-urilor si spitalelor din tara poate altfel era, ce ziceti ? Se vdeau stocurile de materiale, numarul de specialisti epidemiologi, ati-urile, pregatirea circuitelor in spitale , proceduri, nivel de instruire personal, etc. .
28 aprilie 2020, 08:58
Ce experienta are Adascalitei? Ea saraca nici nu stie sa vorbeasca, nu stie unde e DSP-ul, Prefectura, dar stie unde e sediul PNL
28 aprilie 2020, 08:18
Si cine sint astea viorica si fedorovici? 2 babete expirate de sub puscariasul dragnea.
28 aprilie 2020, 08:08
Ma asteptam sa fie nominalizata dna doctor Guraliuc pt DSP, a făcut multe poze cu Viorica Dancila, Federovici prin curtea spitalului. Și acum cum rămâne ? Doar cu pozele ?
28 aprilie 2020, 07:41
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.