Știrea zilei
Nuntă de comă la un salon de lux: muzicanţii au dispărut, mireasa a izbucnit în plâns, se lasă cu un proces greu

Doi tineri din Botoşani au avut o nuntă cu adevărat de neuitat. Şi aceasta după ce au constatat în momentul în care au ajuns la sala unde era programată petrecerea că formaţia care trebuia să le cânte nu s-a mai prezentat şi nici nu va mai veni.

Contract de 2.500 de euro semnat cu un an şi jumătate înaintea nunţii


Adrian şi Ana Maria Bocan au perfectat încă de pe 15 ianuarie 2016 un contract cu General Musik, o trupă din Suceava pe care au văzut-o la două evenimente private şi care le-a lăsat o impresie foarte bună. Au achitat şi un avans de 200 de euro dintr-o sumă totală de 2.500 de euro. În contract era prevăzut foarte clar că nunta va avea loc la complexul Casa Lux din Botoşani, pe data de 9 iulie 2017, în intervalul orar 19:00 – 6:00.
În urmă cu o lună mirele l-a contactat pe Ghiocel Cioltan (foto cu saxofon), reprezentantul amintitei formaţii, care i-a dat asigurări că va onora contractul. Acelaşi lucru l-a făcut şi cu o săptămână înainte de mult aşteptatul eveniment de la salonul Soul Mate.

„Care nuntă dom’le că eu sunt deja la nuntă?”


Adrian Bocan a început să simtă că ceva este în neregulă când se afla la oficierea religioasă şi încă nu a primise nici un telefon de la cineva din trupă. Iar când a ajuns la sală temerile i-au fost confirmate: nu era nici o formaţie acolo. L-a sunat pe Ghiocel Cioltan care i-ar fi răspuns: „care nuntă dom’le că eu sunt deja la nuntă?”. General Musik se afla într-adevăr la o nuntă, numai că la Gura Humorului, la Botoşani.

„Prin ce am trecut nu doresc nimănui. Aşteptam de opt ani clipa asta”


Au urmat zeci de minute groaznice pentru cei doi tineri. Mireasa a izbucnit în plâns, iar mirele a început să caute disperat pe cineva care să îi cânte la nuntă. Iar situaţia era mai mult decât jenantă pentru că, nunta fiind organizată duminică, oamenii au început să vină mai devreme, astfel încât aveau deja o mulţime de persoane ajunse care aşteptau pe afară.


„Oamenii stăteau la cafele, la terase, se uitau la noi. Şi nu am avut nici un stres până aseară când am ajuns lasă”,


Ana Maria Bocan, mireasă.


Nu exista nici măcar cineva care să le cânte tradiţionala „primire”.


„Aveam deja 40 de persoane venite, noi am scris ora 19:00 pe invitaţii. Prin ce am trecut nu doresc nimănui. Aşteptam de opt ani clipa asta. De opt ani ne cunoaştem şi de doi ani am rezervat sala”,


Adrian Bocan, mire.

A venit să cânte o trupă ai cărei membri au făcut cunoştinţă la nuntă


Acesta susţine că Ghiocel Cioltan i-a trimis în 20 de minute câţiva muzicanţi, numai că aceştia n-ar mai fi cântat împreună, acolo s-ar fi cunoscut, iar prestaţia n-ar fi avut darul să distreze lumea. Până la urmă l-ar fi ajutat şeful de sală cu o altă trupă, plus Luigi de la „Rapsozii Botoşanilor”. Iar marele noroc a fost că semnase un contract şi cu celebra formaţie „Generic”, pentru 45 de minute şi în urma insistenţelor sale pe lângă Dan Ciotoi a cântat 90 de minute. Bineînţeles însă că şi preţul a crescut de la 7.000 la 12.000 de lei.


Mirele este convins că la mijloc a fost o stratagemă a celor de la General Musik fiindcă i s-a părut foarte ciudat că în doar 20 de minute, prin telefon, Ghiocel Cioltan a reuşit să găsească o formaţie fără angajament în toiul sezonului de nunţi.


„Cumva au făcut premeditat. Ce formaţie găseşti în 20 de minute să fie deja îmbrăcaţi? Cei mai «nasoli». Când i-am văzut în faţă… ei nu se ştiau între ei. Ei făceau cunoştinţă la noi, la nuntă”,


Adrian Bocan, mire.

„O confuzie fatală, regret. E prima mea scăpare într-o carieră de 34 de ani”


Liderul General Musik respinge însă această acuzaţie şi susţine că totul s-a întâmplat din cauza unei confuzii pe care o regretă nespus de mult. El a relatat că, pur şi simplu, la telefoanele dinaintea nunţii era convins că vorbeşte cu mirii de la Gura Humorului şi că nu îşi explică faptul că atât el, cât şi ceilalţi patru membri ai trupei au uitat că încheiaseră o înţelegere la Botoşani. Muzicantul şi-a arătat disponibilitatea nu doar de a înapoia avansul, ci şi de a plăti despăgubiri.


„Este o scăpare din partea mea, din partea formaţiei, pentru că am rătăcit contractul, n-a putut fi pus în ordine. S-a dublat contractul într-o altă locaţie. Este adevărat, m-au sunat, am crezut că vorbesc cu nunta pe care era contractul (de la Gura Humorului – n-r.). Am făcut o confuzie fatală, regret. E prima mea scăpare într-o carieră de 34 de ani. Am cerut să căutăm o cale amiabilă”,


Ghiocel Cioltan, reprezentant General Musik.

Ofertă de împăcare: cântat „moca” la botez


Acesta susţine că a trimis mirilor ca alternativă două formaţii de top din Botoşani, din care tinerii au acceptat doar una.


„Am înţeles că nunta i-a ieşit. Mă bucur că le-a ieşit nunta. Vor să mă acţioneze în instanţă, ca tot omul trebuie să mă apăr. Vor să caute o cale amiabilă, găsesc înţelegere, ca orice oameni ne putem înţelege. Se poate întâmpla, sunt om, am greşit, îmi pare nespus de rău (…). Nu a fost o chestiune intenţionată, o regret profund toată viaţa mea. Mi-i ruşine de situaţie, am făcut o gafă, am confundat, am greşit ca orice om şi nu mai pot face nimic. Dacă aş putea face ceva cu siguranţă că le-aş cânta trei zile şi trei nopţi fără să le iau nici un ban pentru că nu au nici o vină.”,


Ghiocel Cioltan, reprezentant General Musik.


Muzicantul s-a oferit să le cânte gratuit la cumătrie şi chiar să le boteze copilul doar să le treacă supărarea, subliniind totuşi că i-a trimis la nuntă formaţia „Folclor”, care ar fi una de top la Botoşani.

Mirele recunoaşte că toţi cei de la General Musik sunt „foarte buni la ceea ce fac”, adică la cântat, dar susţine însă că darul de nuntă a avut considerabil de suferit din cauza problemelor generate de muzică şi, ca atare, intenţionează să deschidă un proces pentru recuperarea daunelor produse.

loading...
Florin Salam a botezat un băiețel la Botoșani într-o atmosferă de isterie totală – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceremonie 'modernă' la malul mării: Strunilă, cununat de un preot dat afară din biserică - FOTOGALERIE

 

Este oficial! Directorul de la Botoşani cu cea mai mare leafă de la societăţile de stat poate face piaţa cu maşina unităţii - FOTOGALERIE
Consiliul de administraţie al operatorului de apă şi canalizare i-a răspuns fostului director adjunct al societăţii la reclamaţia privind utilizarea de către Albert Tanasă a maşinii de serviciu în scop personal.
Construcție rasă de pe fața pământului cu viceprimar și Poliția Locală – Dacă nu se conformează, vor păți același lucru VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți muncitori de la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) a Primăriei, polițiști locali și funcționari în frunte cu viceprimarul Marian Murariu au participat miercuri la o acțiune care se întâmplă mai rar în municipiul reședință de județ.
Se pregătește desființarea jardinierelor și fântânilor de pe Pietonalul Unirii, cetățenii invitați să facă propuneri: Am avut și un accident mortal - FOTOGALERIE
Se pregătesc măsuri radicale pentru cea mai populată zonă a municipiului reședință. Reprezentanții Primăriei Botoșani propun dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii.
Ioana Ignat a refuzat să urce pe scenă alături de Edward Sanda, pentru o melodie, la September Fest: Îmi stric business-ul - VIDEO & GALERIE FOTO
Ultima seară de September Fest a produs o situație inedită, care le-a lăsat un gust amar organizatorilor.  A survenit la recitalul susținut de Edward Sanda, penultimul din festival.
Centrul Vechi s-a aprins feeric în noapte și a părut desprins din altă parte a lumii, dar a sfârșit tot în gunoaie - VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru câteva minute, Centrul Vechi al Botoșanilor a devenit locul care ar trebui să fie zi de zi. S-a întâmplat sâmbătă seară, la ultimul concert al zilei de la September Fest.
Moment IROSIT de botoșăneni! Teatru în curtea bisericii simbol a orașului, într-o atmosferă relaxantă, spectatorii pe iarbă – GALERIE FOTO & VIDEO
Marele păcat al momentului a fost poate lipsa de mediatizare la adevărata-i valoare. Și marea pierdere este a botoșănenilor care nu au putut ajunge sau pur și simplu nu au aflat despre acest eveniment.
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate
Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE
Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului
Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.
Prim-procuror de la Botoșani, rămas în aer la București; una dintre cele mai importante instituții din Justiția țării BLOCATĂ
Inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare (IJ), Gheorghe Stan, și-a încheiat mandatul la data de 1 septembrie, concomitent cu inspectorul șef, iar una dintre cele mai importante instituții din Justiția țării s-a blocat. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)  trebuie să delege pe cineva în aceste funcţii, dar şi să discute ordonanţa lui Toader de a prelungi mandatele actuale.
Povestea SINGURULUI arbitru de box INTERNAȚIONAL din Botoșani: A vrut să mă înfieze antrenorul - FOTOGALERIE
Botoșaniul se poate lăuda cu un singur arbitru internațional de box. Se numește Ioan Bârsan și s-a născut în satul Cerchejeni, comuna Blândești. Încă de mic a fost pasionat de box. A început timid, mai întâi ca boxer apoi prin muncă și perseverență a reușit să obțină ceea ce și-a propus: să devină arbitru internațional. S-a întâmplat în octombrie 2016.
După DOUĂ luni de zile, acoperișul dărâmat de furtună de pe clădirea fostei Direcții a Muncii STRÂNS de niște muncitori – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie 2018 furtuna ce a avut loc la Botoșani a smuls acoperișul de pe clădirea în care funcționează Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS).
ÎNCEPE! Se plătesc din nou parcările și se ridică mașinile - LISTA parcărilor cu plată și tarifele
Ceea ce municipalitatea botoșăneană a tot anunțat și amânat de câteva luni, adică revenirea la sistemul parcărilor cu plată, reintră cu certitudine în vigoare.
Un polițist și o polițistă din Botoșani filmați în timp ce au oprit mașini pe un pod, pe linie continuă – VIDEO
Un nou episod în care polițiștii sunt filmați de cetățeni își face apariția în spațiul public.
Bărbatul schilodit în gară NU a văzut trenul!?! Variante peste variante la Botoşani, anchetă la Iaşi
Tânărul lovit de tren la ieșirea din gara Botoșani nu va mai fi om în adevăratul sens al cuvântului.
Directorul Teatrului pentru Copii jigneşte incalificabil protestatarii: Beliţi, Mui…, Putori, Onanişti, Jeguri, MU… javrelor, Bot în c…
Directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” s-a dezlănţuit împotriva celor peste 100.000 de români care pe data de 10 august au protestat în Piaţa Victoriei.
Dramă din Diaspora: Sute de copii ai stranierilor întorşi la Botoşani NU mai ştiu româneşte, nu pot să citească şi să scrie
Sute de copii din Botoşani, care s-au întors din străinătate în ţară, după ce au locuit mai mulţi ani peste hotare, întâmpină probleme de adaptare în sistemul de învăţământ românesc. Inspectoratul Şcolar Botoşani a descoperit că unii dintre aceşti copii au probleme şi cu vorbirea limbii române, motiv pentru care se fac cursuri de logopedie.
Doi tineri rupți de băutură au zburat peste o mașină, au sfărâmat două garduri și s-au oprit în buruieni - FOTOGALERIE
Aproape că nu mai este noapte în care câte un bețiv inconștient să nu facă ravagii pe străzile orașului sau pe drumurile din județ.
S-au bătut toate recordurile! Cel mai scump loc de parcare din Botoşani a fost adjudecat la un preţ uriaş: Am rămas şi eu foarte uimit
Înmulţirea accelerată a posesorilor de automobile a provocat stabilirea unui nou record pentru concesionarea unui loc de parcare. S-a întâmplat la o licitaţie organizată miercuri de Primăria Botoşani.
Aventură la volan în plină noapte: Mort de beat, un șofer a rupt două garduri și a ajuns în curtea unei case din oraș - FOTOGALERIE
La un pas de tragedie au fost noaptea trecută șoferul unui Volkswagen Passat și botoșănenii care locuiesc într-o zonă de case a municipiului.
Am avut nunta anul acesta in Botoșani și am avut formația General Musik Suceava si nu vreau să vă spun decat că a fost cea mai buna alegere posibilă. Sunt niste oameni de nota 20+ . Nu cred că acești profesioniști au făcut cu intenție cele menționate mai sus. Noi am dat avans 200 euro și nu cred că poate fi vorba de suma care a fost plătită avans cum am citit mai sus "daca suma ar fi fost mai mare sigur nu uitau ". Este o mare prostie.Am vorbit de mai multe ori cu ei la telefon în special cu detalii referitoare la nunta și mereu ne-am.prezentat. suntem mirii de pe data de ....din locația x ...i-am sunat chiar și în ziua nunții și când am ajuns la sală mult mai devreme. Cred că a fost o eroare umană și sunt mai mult că sigură că acești oameni au făcut tot posibilul sa repare greșeala .Și încă un amănunt. NOI NU STIAM FIRNATIA DECAT DIN CELE AUZITE PE YOUTUBE și puteau foarte bine sa ne facă și nou așa ceva daca erau "repari" cum am citit mai susIi recomand cu drag și sunt sigur că orice greșeala e omenește și se poate repara .
17 iulie 2017, 12:38
Adevărul este următorul: reprezentantul formației a prins un contract mai bănos la o nuntă în humor și fiind avar pe bani a făcut totul premeditat. El a știut ca nu poate onora contractul și a avut pregătiți băieții din formați diferite care au reușit în fantasticul timp de 30min sa se prezinte la sală , pe cine incercati sa pacaliti ? acum caută scuze domnul ghiocel, dar pentru el bani contează, nu l interesează ca a afectat nunta unor tineri nevinovați , ar trebui să plătească mirilor contravaloarea plătită formației pentru disconfortul creat,atunci ar da dovada de caracter. Dar nu se va întâmpla asta, doar constrâns
14 iulie 2017, 11:18
O greseala în 34 de ani nu are cum sa păteze sau sa denigreze un om. Toți cei ce vorbesc atât de "frumos" la adresa formației, sunt muzicanții de nișă, frustrați, ce incearca sa profite de o eroare pentru a se simți ei mai bine, plus oamenîi simpli care nu au idee cât de multa munca este, iar din pat din fata televizorului e foarte ușor sa ti dai cu părerea. Oamenii încearcă sa rezolve amiabil, își accepta greșeală și cu siguranță nu se va mai repeta. Nunta a ieșit bine, toată lumea e fericita la final. Nu judecați ce nu înțelegeti și rămâne veșnic valabil faptul ca romanul se va bucura mereu când schioapăta capra vecinului. Sunt de apreciat oamenii seriosi, profesionisti, iar greșeală este omeneasca. Cu siguranță a fost un soc pentru toată lumea și lucrul ăsta nu are cum sa se mai întâmple a doua oară.
13 iulie 2017, 14:57
Darul cat a fost ?
13 iulie 2017, 06:10
ghiocel cioltan se pricepe la tras tepe. un flasnetar care se crede profesor de muzica cica a facut conservatorul la fratii de peste prut deoarece a putut da spaga.E dirijor la fanfara lui Lungu de la Prelipca deoarece la ansamblurile din Zona nu are sanse de izbanda. Daca imi facea mie asa ceva la nunta acuma era la dat cu sapa pe ogor il lasam si fara poza la buletin
13 iulie 2017, 00:59
Vasile, nu fi asa sigur. Ia du-ma la o nunta unde se rag manele si ai sa vezi cum se schimba darul :)
12 iulie 2017, 20:27
A fost ce a fost dar acum articolul parcă a dat-o în "mulțumesc mamei omida că mi-a dezlegat cununiile ieftin" Reclama este sufletul comerțului .....
12 iulie 2017, 16:33
Fac parte dintr-o trupa foarte cunoscuta din Botosani.Recunosc ca este intr-adevar destul de stanjenitor ceea ce s-a intamplat insa consider ca a gresi este omeneste.Acest articol cred ca denigreaza prea mult o trupa cu oameni seriosi , ei in acest caz vazundu-se intr-o incurcatura sigur ce s-a produs din cauza volumului mare de munca au incercat sa ia cea mai buna decizie.Respect aceasta trupa pentru ca nu este una de tepari a incercat sa rezolve problema si cred ca unele lucruri afirmate mai sus nu sunt adevarate.La nici o nunta muzica nu poate schimba darul.
12 iulie 2017, 16:11
Daca mirii plateau mai mult avans , cu siguranta nu mai uita nimeni. Asa, 200 de euro ori erau in buzunar , ori nu erau, usor sa uiti. Il inteleg perfect pe artist !
12 iulie 2017, 15:19
ANAF, ai legatura :)
12 iulie 2017, 14:16
.....ca o scurta completare la comentariu precedent : artistul Dan Ciotoi a avut contract doar pe o ora, iar cand Formatia Folclor era instalata si pregatita de-a primii oaspetii, sala era goala pentru ca au fost foarte promti si au ajuns la timp.
12 iulie 2017, 13:21
Precizari reale : 1. A fost o eroare personala care o sa mi-o regret toata viata !!! 2. Prima trupa ajunsa la sala se numeste " Profesional din Botosani" , iar ce-a de-a doua aleasa de mire este " Folclor " iar la rugamintea mea oricare din variante ar fi ales mirii, colegii de breasla ar fi prestat sub pretul contractului meu, ceea ce s-a si intamplat . 3. Formatia General Musik este foarte putin cunoscuta sau chiar deloc la nivelul publicului larg din orasului si judetului Botosani . Aparitii televizate la nivel local si national nu avem, iar din 2013 de cand suntem constituiti ca trupa nu am prestat mai mult de doua-trei evenimente in Botosani, asa ca nu avea cum sa aibe de suferit darul, iar apropiatii ,rudele,prietenii NU pun darul pe masa in functie de formatie.(,nunta nu este un spectacol unde se rup bilete valorice iar daca vedeta lipseste, spectatorii se intorc de la intrare ) . 4. Dan Ciotoi a avut un contract pe suma de 1300 euro, iar la solicitarea artistului de-a mai canta inca pentru un program in aceiasi suma, mirii nu au mai fost deacord. TEL. Dan Ciotoi 0766409976. 5. Artistul violonist Luigi a prestat pe-o suma ce o stiu, dar inca nu am acordul lui sa o comunic . 6. Tot din darul diminuat, pe la orele diminetii mirii si-au mai acontat fara contract o formatie de muzica moderna (manele) la un pret nesemnificativ pentru ca au venit pe dedicatii (unde muzicienii au scos un pret foarte bun ), iar in afara de Dan Ciotoi, toate prestatiile artistice adunate toate la un loc nu ajung la suma de 2500 euro. Inchei prin a-mi cere mii de scuze si iertare celor in fata carora ma simt vinovat, regret profund situatia , nu a fost cu intentie iar colegilor din Formatia Folclor le multumesc respectuos pentru promtitudinea si devotamentul artistic de-a fi la inaltime ! gcioltan 12.07.2017.
12 iulie 2017, 12:31
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Trebuiau să intervină Jandarmeria și Poliția în forță la priveghiul de cinci zile?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Trăim într-o lume foarte normală și probabil lucrurile astea, într-un fel pitorești, tradiționale, apar ca un subiect. Ca să fiu foarte sinceră, faptul că au cântat, dacă s-a bătut cineva, probabil au fost doi drogați. ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6524 lei
USD
Dolarul SUA
3.9764 lei
CHF
Francul elveţian
4.1141 lei
GBP
Lira sterlină
5.2395 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5396 lei
XAU
Gramul de aur
153.8126 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2372 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4389 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8832 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0701 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6237 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25 o C
Dorohoi
27 o C
Bucecea
28.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
25 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.