Știrea zilei
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO

Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.

 

PSD -ul tăcut la învăluirea întunericului

 

Mesaje telefonice, verbale sau altele transmise de intermediari păreau să îi dea credit candidatului la Primărie, Cosmin Andrei, că poate reuși să doboare un mit politic la Botoșani. Și să încheie o epocă începută în urmă cu 16 ani.

 

La Județ, emoțiile nu s-au ridicat la nivelul celor de la Municipiu, însă erau și acolo.

 

 

În schimb, în jurul orei 20:00, la PSD era o liniște curioasă, nemaifiind văzuți social-democrați răsfirați afară pe bănci sau printre mașini. Nu au mai fost văzuți nici oportuniștii care simt miros de putere și așteaptă să fie remarcați și fotografiați lângă câștigători. Oameni care înainte de alegeri aveau alte opțiuni, în funcție de propriile interese.

 

Erau în sediu câțiva tineri și parlamentarii. Și cei doi candidați cu fețe obosite, pe care zâmbetul se contura mai degrabă de complezență. Mai ales la ora la care deja minutele se scurgeau către ora 21:00, care încheia procesul de vot.

 

Șocul Gabriela Firea 

 

Se discuta mai degrabă șoptit, nimeni nu făcea remarci optimiste. Pesediștii s-au adunat în sala de conferințe în jurul televizorului amorțit pe postul Antena 3. Vestea pierderii Primăriei Generale de către Gabriela Firea a provocat o rumoare generală, după care s-a lăsat o liniște apăsătoare. Fiecare dintre cei aflați în semicerc priveau tăcut spre televizor, la bucuria liberală. Doar ochii obosiți trădau tensiunea ce avea să înceapă cât de curând.

 

S-au scos telefoane cu rapiditate, degetele căutau febril informații despre alegeri.

 

„La Botoșani ce-o fi oare?”

 

După câteva cuvinte de mobilizare rostite înaintea unei nopți albe și grele, a început corvoada așteptării rezultatelor din secțiile de vot. O etapă din procesul electoral, mai grea decât toată campania electorală, cu sutele de kilometri parcurse și răbdarea dusă la extrem în discuțiile cu oameni de toate felurile.

 

Timpul s-a oprit în loc la PSD 

 

Orele s-au scurs greoi. Dacă Doina Federovici avea mici izbucniri de bucurie reținută la primăriile pe care le tot aduna pentru PSD, Cosmin Andrei era într-un „du-te-vino” fără țintă.

 

Pentru un tânăr, a trăit probabil experiența pe care nu și-o dorește în carieră niciun politician.

 

PSD, PNL, PSD, PNL, PSD, PNL... PSD (!?)

 

Primele rezultate ajunse la sediul PSD... Cosmin Andrei câștigă secție după secție. Speranță. Următoarele mesaje transmise din secții, Flutur preia avantajul. Expectativă. În continuare lupta este strânsă, pesediștii pierd secții pe care se bazau pe voturi. Un nou val de rezultate. Diferență strânsă între cei doi: „Flutur în avantaj”, „Andrei din nou primul”, „câștigă Flutur”, ”câștigă Andrei”, iar „câștigă totuși Flutur”, ”Andrei preia avantajul”... câștigă... pierde... câștigă... pierde... extaz... agonie. Tăcere.

 

Miezul nopții trece, se discută șoptit. Liderii se ascund prin camere ale sediului unde nu ajunge privirea celor din afară. Acolo se scot probabil cărțile pe masă, se analizează șansele cu sânge rece. Sau se consumă din emoțiile reținute.

 

Tensiunea plutește în aer și reține cu atât mai mult stările tuturor.

 

Tinerii care au muncit în campanie au izbucnit

 

La un moment dat din sala în care se aflau tinerii cu laptopurile în față și care se ocupau de centralizarea rezultatelor se aude un prim cor de urale. Este stins rapid de liderii partidului care îndeamnă la calm. Pățania lui Geoană din 2009 continuă să bântuie și seceră orice licăr de bucurie.

 

Din nou așteptare. Trec zeci de minute în care din exterior pare că nu se întâmplă nimic. În sala statisticilor însă, telefoanele continuă să sune, se fac însemnări, degetele tastează cu înfrigurare. Se numără, se fac tot felul de calcule, se șterg calculele inițiale, se fac altele. Și tot așa.

 

S-a trăit o noapte despre care se va vorbi probabil mult timp încolo. O premieră a alegerilor postrevoluționare de la Botoșani.

 

Calcule fără rezultat după ore întregi de numărare

 

Zorii zilei se apropie, în sediul PSD se strecoară oboseala accentuată. Sunt peste 20 de ore de muncă la mulți dintre cei care au un motiv să fie acolo.

 

A mai rămas o secție unde s-a defectat tableta, iar procesele verbale nu se pot introduce în baza de date. Ultima și cea mai problematică. Nervii tuturor s-au întins la maximum.

 

Abia puțin peste 4:30 se rezolvă și această ultimă problemă. La numărătoarea PSD, Cosmin Andrei are doar un avans de 6 voturi în fața lui Cătălin Flutur. Doina Federovici este deja câștigătoare.

 

Cosmin Andrei privește deasupra măștii de protecție, privirea este fixă, nu se ghicește nicio urmă de zâmbet. La o diferență de 6 voturi încă nu se poate bucura. Noaptea s-a încheiat așa cum a început, în tăcere. Fără urale.  

 

 

 

loading...
Cosmin Andrei, fără un zâmbet la aflarea rezultatelor: A fost o luptă crâncenă / Se decide matematic și în politică - GALERIE FOTO
Cătălin Flutur și suspiciunile care îl determină la contestații după înfrângerea ”la fotografie”: Nu știu când au avut timp să numere

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
11.7 o C
Saveni
10.6 o C
Ştefăneşti
9.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.