Știrea zilei
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”

O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.

Sediul PSD în vălul înfrângerii 

 

În premieră pentru istoria modernă a alegerilor electorale de la Botoșani, în apropierea fostei case a căsătoriilor se simțea deja gustul amărăciunii amestecat cu cel al oboselii și înfrângerii, încă de la ora 20:30, cu aproximativ jumătate de oră înainte de exit poll-uri.

 

Altădată plin de tot felul de persoane care adulmecau după eventuale funcții, în seara zilei de 26 mai 2019, sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era aproape pustiu. Cei câțiva care s-au încumetat totuși să vină la partid, cu fețe mohorâte, erau răsfirați prin încăperile din interior sau afară pe bănci.  

 

S-a încercat totuși să se păstreze aparențele cu o serie de zâmbete forțate, pentru ziariști.

 

Mulți au fost, puțini rămași

 

Nu au fost văzuți la partid Mihai Tincu, președintele Organizației Municipale a PSD sau deputatul Tamara Ciofu sau o sumedenie de consilieri județeni și locali. Din rândul primarilor, probabil că nici nu au mai fost așteptări.

 

Din interiorul sediului au dispărut și LCD-urile pe care s-au urmărit rezultatele de la scrutinele precedente. Cu câteva minute înainte de la ora 21:00 s-a găsit totuși un televizor din biroul președintelui PSD, Doina Federovici care a fost așezat în secretariat și nu în sala mare care ar fi arătat aproape goală, la anunțarea rezultatelor neoficiale.

 

„Dragi români, ați fost fantastici”

 

Puținii PSD-iști rămași pe baricade până la final s-au așezat anevoie în fața televizorului și au primit lovitura, fără a scoate vreun sunet. „Dragi români, ați fost fantastici”, primele cuvinte ale președintelui țării, s-au spart în liniștea mormântală din sediul partidului de la Botoșani.

 

Costică Macaleți a stat pe un fotoliu, ascuns privirilor și fără să iasă în evidență și doar a ascultat rezultatele. Ulterior a ieșit și s-a așezat pe o bancă, cu privirea goală.

 

Odată dezastrul social-democrat concretizat, jurnaliștii au solicitat o declarație oficială de la președintele PSD Botoșani, Doina Federovici care în primă fază a refuzat să comenteze rezultatele alegerilor europarlamentare. Îndemnată totuși de Marius Budăi, ministrul muncii și președinte executiv al organizației județene, Doina Federovici a acceptat să ofere o declarație în care și-a arătat scepticismul în privința voturilor (atât de puține) pentru PSD. În realitate avea avea să fie chiar mai mic decât la exit-poll.

 

Doina Federovici a ajuns singură la panoul cu sigla PSD din sala mare și a cerut să i se mai alăture și alți reprezentanți ai partidului, pentru a nu da declarații fără vreun coleg prin preajmă.

 

Și cam asta a fost. La puține minute, sediul PSD s-a golit. Unul dintre parlamentari a prins cumva curaj: „Cei care conduc să-și asume și să-și dea demisia, așa e normal”. Cuvintele au plutit în aer și probabil că prevestesc ce urmează să se întâmple în PSD Botoșani, asemenea altor organizații din țară care și-au arătat susținerea fără crâcnire față de Liviu Dragnea, președintele condamnat definitiv la închisoare cu executare.

 

PSD Botoșani a câștigat la mare luptă alegerile, cu doar 3 și ceva la sută în fața PNL-ului, pierzând însă aproape un sfert din procentul pe care l-a avut la precedentele alegeri europarlamentare.

 

loading...
Deputatul Rotaru prevede căderea Doinei Federovici: Și-a făcut poze cu primarii PNL pe scări
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Știți cum suntem noi acum după alegeri? Ca o tipă care-şi schimbă chiloții. Îi dă jos pe cei kăkaţi şi-i îmbracă pe cei pișați!
28 mai 2019, 20:31
Sub conducerea lui Dragnea PSD-ul a înregistrat acest eșec usturător și cred că îl merită,deși programul lor de guvernare este unul bun pentru România. Pesediștii știu de ce. La Botoșani însă au fost și alte,, hibe” de natură programatică sau strategică. Spre exemplu, inconsistența comunicatelor de presă în marea lor majoritate, ,,colorarea” unor mesaje cu idei care au stârnit hazul( ex. dacă unii primari au cîștigat proiecte cu finanțare europeană, PSD-iștii botoșăneni ne spuneau că guvernul sau nu știu care minister au alocat acest fonduri, ceea ce reprezintă un neadevăr;am mai putea adăuga lentoarea sau lipsa de reacție după apariția unor articole sau știri defăimătoare la adresa PSD Botoșani și a parlamentarilor lor și câte altele. Acest mod de acțiune practicat de cei din conducerea PSD a făcut ca alegătorii să ridice din sprânceană și să rămână cu convingerea că multe persoane ,, alese”sunt slab pregătite sau lipsite de inteligență.
28 mai 2019, 19:56
La baza menajere,soferi,barancardieri..pe cine intereseaza hartiile unor slugi de puscarias?Demisia
28 mai 2019, 18:21
Prezentați domnule odată sa știe toată lumea ce studii au, de tot ii criticati atât. Prezentați cv cu tot cu școala absolvita, vârsta absolvirii și vechimea in domeniul absolvirii. La dna doctor Ciofu nu cred ca este nevoie, la Macaleti la fel dar sunt curioasa sa văd la restul
28 mai 2019, 17:06
Stim toti ce studii si pregatire au psdragnistii de la BT..norocul lor e ca vine prasitul.Le ofer 50 lei pe zi+mancare sau 70 lei cu mancare de acasa.E alegerea lor..
28 mai 2019, 16:34
Greșeală cea mai mare pe care o poate face partidul este sa le pastreze in conducere pe Doncila, Doinita, Olguța.
28 mai 2019, 16:25
Demisia Feredovici si Trofin de urgenta.Budai e capabil si trbuie sa ramana in vreme ce Rotaru e singurul in stare sa conduca.Restul e hau-hau
28 mai 2019, 16:05
Daca si Chinezu a ajuns deputat fost gainar prin Sucevei api cam ar fi cazul sa ma ntorc pe cele meleaguri. Sper la macar un mandat de primar desi Catalin face treaba buna si nu l as incurca
28 mai 2019, 14:47
Șansa PSD-ului este fără PSDragnea .
28 mai 2019, 14:22
Persoanele care au caracter demisioneaza si salveaza echipa pe care o conduc.
28 mai 2019, 14:18
Oricum acești susținători ai lui Draknea nu mai au nici o credibilitate in fata cetățenilor. Nu au nici o scuza pentru 3 ani de neguvernare, cu 50 de miniștri și toate tâmpeniile lor la comanda lui Draknea. Am convingerea ca Draknea ia ținut lângă el pentru ca ia convenit sa aibă oameni slabi și supuși politic.
28 mai 2019, 14:04
Atata slugarnicie din partea parlamentarilor din PSD Botosani fata de Dragnea nu a existat nici pe timpul lui Ceausescu, iar acest lucru nu poate fi uitat usor. Pentru imaginea partidului conducerea trebuie preluata de o persoana care nu a fost coada de topor in dictatura Dragnea.
28 mai 2019, 13:55
Dragnea s-a crezut nemuritor si a tras si partidul in mocirla, Federovici va face la fel, nu o mai intereseaza decat persoana ei, Portariuc stie cel mai bine acest lucru.
28 mai 2019, 13:48
E normal ca sclavii intemnitatului sa fie inlaturati,ca trufia li s a urcat destul la cap si au facut numai nenorociri pana acum dupa modelul jupanului lor.
28 mai 2019, 13:17
Games of thrones varianta Ciuma Rosie...toti cei din haita lui Daddy vor fi hingheriti de catre cei care pana acum au avut loc doar pe partea fara carne a ciosvartei. S-ar putea ca unii dintre ei sa poftiti la baie de catre chiar stapanul lor priponit.
28 mai 2019, 12:35
Dacă demisionează Federovici, UPU scapă de Guraliuc care s-a crezut stăpână și și-a bătut joc din personal.
28 mai 2019, 11:35
Psd trebuie interzis. Nu este posibil ca un partid sa fie condus de infractori de la înființare și până astăzi si el sa mai existe (Nastase, Dragnea, Mazăre, Mitrea, Sova, Rădulescu, Badalau etc). Nu este posibil ca un partid care are atat în structurile de conducere cât și în parlament sau in institutiile statului oameni cu studii îndoielnice facute la 30_50 de ani la facultăți obscure , bașca si repetenți, sa mai existe ( aici exemplele , atât din Botosani cât și din toată țara , sunt cu zecile de mii). Nu se poate vorbi de reformare în acest caz. Singura soluție viabilă este de radiere din registrul partidelor politice.
28 mai 2019, 11:33
Demisia d-nei Federovici nu poate fi evitata daca mai traim intr-o tara normala.I-as sugera totusi sa nu dispere si sa incerce un azil politic sub tutela d-nei Hunca..Caragiale e prunc in scutece in raport cu ce vremuri parcurgem..
28 mai 2019, 09:52
Doina deja constituie o vulnerabilitate pentru partid prin percepția publică referitoare la atitudinea ei de vasalitate (prefer acest eufemism) în fața condamnatului Dragnea. Prin urmare, schimbarea este iminentă, în primul rând pentru a se diminua pagubele de imagine ale PSD la nivel local, la care se poate adăuga și o firească opțiune de onoare. În acest moment l-aș vedea pe Răzvan singurul capabil să preia conducerea filialei județene, dar în politică s-a văzut chiar alaltăieri că nu aduce anul ce aduce ceasul..
28 mai 2019, 09:05
Ca sa mai fie credibil psd -ul trebuie reformat din viscere, dupa demisiile de onoare care ar trebui sa urmeze.Dar la noi, cum nu exista onoare, nu vor fi nici demisii. Dati-vă la o parte şi lăsaţi valorile (puţine, ce-i drept) să iasă la lumină! Ne-am săturat de voi, până peste cap! Mizerie umană, incultură (ca să nu zic analfabetism), hoţie, inşelătorie, îngâmfare, fariseism, nepotism, nonvaloare, corupţie, abuz de putere (toate concursurile de angajări la stat, aranjate pe pile ori pe bani grei), pensii speciale acordate fără contribuţie, influenţă politică peste tot, angajarea tării în imprumuturi grele pentru a plati salarii la bugetari şi pomenile electorale, imprumuri pe care le vor plăti si nepotii nepotilor noştri. Ceausescu, cum a fost, cum n-a fost, ne-a lăsat fără datorii externe. Voi ce-aţi făcut??!! Ne-aţi făcut vasalii bancilor, voi sunteţi cei care au vândut ţara, ca să cumpăraţi puterea!! Acum trebuie să suportaţi consecinţele!!
28 mai 2019, 09:00
E de noaptea mintii sa vezi cativa comentatori de mucava, platiti de "Father and son" pentru a denigra. E ordin pe tara pentru destructurarea PSD probabil....dar la Botosani ECHIPA nu va permite asa ceva. Partidul va ramane unit, e echipa care din 2012 incoace nu a pierdut nici o runda de alegeri. Felicitari tuturor celor care au facut posibil acest lucru, hai sictir tradatorilor si celor care mananca rahat pe paine
28 mai 2019, 08:54
si de acum incolo CEX-urile de la PSD unde se vor tine ? la Rahova ?
28 mai 2019, 08:45
In memoria mea va rămâne veșnic imaginea cu Dragnea in cătușe , in poza cu Federovici , Lupascu, Trufin susținătorii lui
28 mai 2019, 08:22
Incepe tiganeala cand este foarte simplu / demisia si ciocu mic, poporul nu este prost
28 mai 2019, 08:16
au votat tot felul de legi pentru al salva pe Dragnea si acum nu stiu cum sa se mai salveze pe ei, prea tarziu
28 mai 2019, 08:15
nici nu trebuie pronuntat acest cuvant DEMISIE, trebuie sa vina de la sine, intr-o astfel de situatie, este si ridicol ca seful tau in care ai crezut sa fie arestat iar tu sa te tii legat de scaun si sa nu demisionezi
28 mai 2019, 08:13
DEMISIA pt cine l-a pupincurat pe infractorul iesit din politica # ca prostul!E simplu: stiai clar ca slujesti un puscarias, acum speli putina!
28 mai 2019, 08:10
Cel mai probabil, Federovici, urmează sa-și dea demisia de onoare, dacă are onoare. A fost susținută necondiționat de Dragnea pentru supunere. Dacă nu va demisiona va lasă partidul doar cu cumatri, fini și oameni veniți in partid pt un loc de munca. Cei vechi in partid și care nu au crezut in Dragnea se vor orienta către ProRomania.
28 mai 2019, 08:09
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Pe fondul acesta emoțional s-a creat o isterie, la Iași au deraiat două tramvaie săptămâna trecută, nimeni nu a spus nimic. La noi cum se întâmplă acum ceva, imediat, gata comentariile. E adevărat că sunt mai vechi ale ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7345 lei
USD
Dolarul SUA
4.2201 lei
CHF
Francul elveţian
4.2663 lei
GBP
Lira sterlină
5.2361 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8990 lei
XAU
Gramul de aur
190.0986 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4497 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9590 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2327 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.