Știrea zilei
Neverosimila concediere a unui director cu tată liberal

A condus câţiva ani a o instituţie de stat, iar acum a rămas pe drumuri, fără să i se dea măcar o simplă explicaţie. A manageriat, a semnat sute de acte în calitate de director, iar în octombrie a aflat nu doar că nu mai are loc de muncă, dar şi că nu există vreun om sau o unitate de stat care să îi încheie cartea de muncă. Astfel, în momentul de faţă nu poate nici măcar să îşi facă dosar de şomaj.

Toate acestea i se întâmplă Oanei Norses, fost director al Spitalului Orăşenesc Săveni. După preluarea acestuia de către Spitalul Judeţean conducerea de la „Mavromati” a continuat să vină la serviciu ca şi cum nu s-ar fi întâmplat ceva, însă în această lună, deşi iniţial i s-ar fi spus că se regăseşte printre angajaţii preluaţi de cea mai mare unitate medială a judeţului, i s-a transmis că nu mai este nevoie de ea. Mai mult, i s-a comunicat şi că Spitalul Judeţean nu poate să îi elibereze nici măcar un act de încetare a contractului de muncă, o demitere sau ceva de acest gen pentru că nu ar fi fost vreodată salariată a acestei instituţii. Astfel, în momentul de faţă nici măcar actele de şomaj nu le poate depune. Pentru rezolvarea situaţiei a avut loc o şedinţă între preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, vicepreşedintele Cătălina Lupaşcu, managerul de la „Mavromati” Ovidiu Mimor şi fosta şefă de la Săveni, Oana Norses. Concluzia trasă de preşedintele CJ şi directorul de la „Mavromati” a fost aceea că nici CJ şi nici Spitalul Judeţean nu o pot ajuta cu ceva deoarece ea nu era angajată a Spitalului Orăşenesc Săveni, astfel încât, chiar dacă acesta a devenit între timp secţie a celui judeţean, ea nu a fost preluată.

Divergenţe Ţâbuleac - Lupaşcu

Oana Norses ar fi avut contract de management cu Ministerul Sănătăţii, iar în vara anului trecut, când unitatea a trecut la Primăria Săveni, ea nu ar mai fi încheiat un contract cu autoritatea locală, aşa cum s-a întâmplat cu directorii spitalelor preluate de CJ. Astfel, i s-a recomandat să îşi rezolve problema la Săveni şi la Ministerul Sănătăţii. „A fost şi pe la mine şi ne-am lămurit că, de fapt, problema ei nu are nici o legătură cu Spitalul Judeţean. Ea era manager în momentul în care spitalul a trecut de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Local Săveni. Contractul ei de management a fost încheiat cu Ministerul Sănătăţii, Săveni a preluat spitalul, dar nu a făcut un nou contract de management, ea însă a prestat munca de manager în perioada asta.  După aceea s-a făcut comasarea, ea neavând calitatea de salariat - managerul are un statut separat – ea a venit din afară, ca şi cum ai face contract de management cu o firmă, a încetat”, ne-a declarat Mihai Ţâbuleac. Concluzia la care a ajuns acesta şi Ovidiu Mimor nu este însă îmbrăţişată şi de vicepreşedintele liberal de la CJ. „După trecerea spitalului la Consiliul Judeţean femeia aceasta a prestat în continuare activitate de manager, a semnat acte, are dovezi. Acum nu poate nici măcar să ia şomaj”,  ne-a spus Cătălina Lupaşcu.

Miroase iar a muncpă "la negru"

Oana Norses este fiica unuia dintre membrii PNL Botoşani, însă despre ea Cătălina Lupaşcu spune că nu ştie să aibă adeziune semnată la partid. Botoşăneanul.ro a mai scris despre problemele neaşteptate generate de trecerea Spitalului Orăşenesc Săveni. Salvarea de către CJ a unităţii medicale a provocat şi situaţii cel puţin ciudate, precum faptul că cei 80 de angajaţi au lucrat fără să aibă contract de muncă la "Mavromati" şi nici măcar act adiţional. Deşi Inspectoratul Teritorial de Muncă nu a găsit cevea în neregulă acolo, ceea ce se întâmplă acum Oanei Norses vine să confirme faptul că angajaţii au muncit "la negru".

Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI

O instituţie din Botoşani lucrează cu aproape 100 de oameni „la negru”

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sa mearga cu Dna Lupascu la Dl. Oprisanu si Dna Director economic Cristina Panait si s-o angajeze pe firma de prestari servicii si dupa aceea s-o plateasca casa de asigurari........Mai intai sa-si ia concediu fara plata obligatoriu , stie Oprisanu si Panaite cum......, o sa-i explice si Catalina de la CJ cum se face
22 octombrie 2011, 18:23
Domnisoara supraponderala.Oana ,fiica de liberal sa pofteasca la MUNCA,nu la functie de directorat MOCA!Daca stapaneste meseria care-i problema?domeniul privat are nevoie de profesionisti ca domnisoara,care trebuie sa confirme, s-o dovedeasca ca stiu meserie,nu doar sa semneze ceea ce au muncit altii pentru dânsa!
21 octombrie 2011, 17:53
Astia sint fascisti d-le Sergiu distrug vieti omenesti. Mai umani erau comunistii. Roubini spunea ca va fi o revolutie mondiala si vom scapa de astia
21 octombrie 2011, 13:02
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.