Știrea zilei
Nervi grei de la funcția de prefect, vărul Flutur a băgat liberalii botoșăneni în ședință: De ce mai primesc telefoane?

După ce s-a întâlnit miercuri cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, Gheorghe Flutur a avut o întrevedere și cu liderii PNL Botoșani. Ședința s-a desfășurat în cabinetul prefectului și a avut ca temă principală tocmai bătălia care se poartă în organizație pe această funcție.

”Să respectăm democrația de partid!”


Președintele CJ Suceava, care este și prim-vicepreședinte național al PNL, s-a arătat contrariat de faptul că este contactat în continuare de unii capi ai filialei de la Botoșani pentru a bloca înlocuirea lui Dan Nechifor sau pentru a impune o altă persoană în această funcție.


”Să respectăm democrația de partid”, a fost îndemnul lui Gheorghe Flutur, care a amintit faptul că Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a votat deja susținerea lui Sorin Cornilă pentru ocuparea acestui post.


Hotărârea a fost adoptată încă de la începutul lunii octombrie a anului trecut, iar Gheorghe Flutur i-a întrebat pe liberalii prezenți la ședință ”de ce mai primesc telefoane?”


Și-a exprimat nedumerirea și față de faptul că, în ciuda deciziei din BPJ, unii liberali au făcut intervenții pe cont propriu și la București pentru nerespectarea acesteia și rămânerea în funcție a lui Dan Nechifor sau nominalizarea altei persoane decât Sorin Cornilă.

 

Unde-s foștii pedeliști?


Culmea este că în acea ședință restrânsă Gheorghe Flutur și-a exprimat nemulțumirea și față de atitudinea vărului său, Cătălin Flutur, care ar fi încercat blocarea schimbării prefectului.


De altfel, prim-vicepreședintele PNL a întrebat unde se află actualul consilier local și a fost informat că este plecat în concediu, în Dubai.


Gheorghe Flutur a întrebat și de ce lipsește Cristian Achiței, unul dintre cei prezenți răspunzându-i că a fost invitat și nu cunoaște motivele pentru care nu a venit la întrunire.


”Atunci ne supărăm”, a fost reacția lui Gheorghe Flutur.

 

Mulțumiri lui Dan Nechifor


Acesta le-a transmis liberalilor să se liniștească și să se alinieze în spatele ”lui Costel” (Costel Șoptică – președintele PNL Botoșani – n.r.) și să înceteze orice acțiune privitoare la schimbarea prefectului care nu respectă hotărârea aprobată de BPJ.


La final, Gheorghe Flutur chiar i-a strâns mâna lui Dan Nechifor, căruia i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca prim reprezentant al Guvernului în județ, exprimându-și totodată dorința ca acesta să rămână în continuare în echipa liberalilor.


Doar că actualul prefect a replicat că se va întoarce la Fisc pe un post de funcționar public și nu va putea activa decât ca simplu membru PNL.


De altfel, la ședință a luat parte și succesorul desemnat al lui Dan Nechifor, consilierul județean Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Alături de deputatul Costel Șoptică, la întâlnire au participat primarii orașelor Flămânzi – Dan Oloieriu, Darabani – Alin Gârbaci, Ștefănești – Florin Buțura, Mihai Eminescu – Verginel Gireadă și Păltiniș – Costel Romanescu.


Când Gheorghe Flutur și-a exprimat consternarea pentru meciurile din PNL Botoșani s-a făcut liniște, mai ale că unul dintre cei prezenți la ședință s-a dat peste cap pentru a impune alt prefect decât cel votat în BPJ.

 

De ce atâta înverșunare pentru această funcție


Unii lideri proveniți din fostul PDL și alții din actualul ALDE, care va fuziona însă cu PNL, încearcă din octombrie, de la nominalizarea lui Sorin Cornilă, blocarea accederii acestuia pe post.  


Miza înlocuirii prefectului este una uriașă pentru ex-primar întrucât relația pe care o are cu Dan Nechifor a constituit o centură de siguranță pentru fostul edil șef. Astfel, unele hotărâri ale Consiliului Local pe care social-democrații reușeau să și le impună chiar dacă nu au majoritatea, erau atacate de prefect în instanță, blocând astfel aplicarea lor. Valul de atacuri asupra hotărârilor privitoare la SC Eltrans SA, acolo unde liberalii dețineau postul de director, este un exemplu în această privință.


Ei bine, numirea unui alt prefect ar putea însemna startul inițierii hotărârilor referitoare la destructurarea SC Locativa SA, condusă de Cătălin Flutur și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement, în fruntea căreia se află Eugen Țurcanu, doi ex-PDL-iști care sunt directorii acestor unități încă de la înființarea lor.

 

PSD-iștii: oricine, numai Nechifor nu


Sunt proiecte pe care social-democrații nici nu le-au inițiat de când au preluat conducerea Primăriei Botoșani și pentru că erau convinși că și chiar dacă reușesc să obțină girul Consiliului Local, Prefectura le-ar fi atacat în instanță și nu ar fi putut să le aplice.


Ori tema schimbării prefectului a fost abordată se pare și la întâlnirea pe care lidera județeană a PSD a avut-o cu omologul sucevean de la PNL. Și asta în condițiile în care, nemulțumiți de atacarea de către prefect a bugetului pentru drumuri al CJ pe 2021 și a mai multor hotărâri ale Consiliului Local inițiate de primarul Cosmin Andrei, social-democrații ar fi transmis la negocierile privind împărțirea funcțiilor de conducere la Prefectură, că sunt de acord să primească PNL postul de prefect doar cu condiția ca Dan Nechifor să fie înlocuit.


Iar Gheorghe Flutur le-ar fi dat de înțeles că schimbarea se va produce, posibil chiar săptămâna viitoare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Val de demiteri în rândul prefecților și subprefecților, s-au făcut și mai multe numiri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
I-as trimite pe toti in Dubai si as aduce aduce altii care au lucrat ceva util, au experienta minimum 10 ani si nu au furat.
22 ianuarie 2022, 17:55
am impresia ca unii crapa de ciuda ca prin schimbarea lui nechifor, le cad scaunele, wauuu, devin chiar someri si cum nu stiu nika sa faca decat datul cu gura, e jale ba
22 ianuarie 2022, 17:15
Poate te sună "băse"Sau poate "nuți"p.s pentru oi
22 ianuarie 2022, 13:37
Nu vă este rușine?Băsiști,i aia care ați pupat și pupați dosul.Acum sunteți "liberali"?Serios....niște zdrențe curviștine....zdrențe....Toți informatori și membri comuniști!!!!Oamenii mureau în spitale fără tratament, iar tu aveai rezerva și mâncare de la restaurant ptr că erai "medic"Marș!Vii tu acum și faci ordine?Mută oile de pe munte!Acum nu mai scrii nimic pentru Elena Udrea?Eu la 14 ani am ieșit în Piața Revoluției, tu ai fost ascuns prin "grajuduri" cu unul cozmâncă (ăla de la Talpa)
22 ianuarie 2022, 13:35
soptica și cățelul cornila sunt mana în mana cu PSD. Asta e realitatea, de asta se și vrea impunerea gusatului la prefectura...
22 ianuarie 2022, 13:00
Eujeeen!!! Unde ești capi tuti capi??? Hai treci in particular javra ordinara.
22 ianuarie 2022, 12:01
Curvarsareala PSD-PNL pe banii nostri.Asta votează prostimea. Niste nulități care după ce se vad vedete încep să nu mai încapă unul de altul.Culmea, acuma stau bot la bot, mâine se spurca pe la televiziuni și în presa. Iar noi suportăm acești nesimțiți care li se pare ca ei pot decide soarta oamenilor, cand ei nici pe a lor nu o au clară și nu o decid corect.Duduia Federovici cu scoala vieții, având doar golani analfabeti pe lângă ea, nu-i convine de cei cu scoala.Incet, încet, aceasta elimină toti adevărații intelectuali, iar Botosani va fi sub dominația de gașca făcuți unul și unul pe același calapot. Șoferi, metrese, menajere, fufe care sa-i cante osanele.Federovici = Elena Ceaușescu
22 ianuarie 2022, 11:24
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Aseară mi s-a împlinit un vis, acela de a vedea județul Botoșani pe harta meteo de la ProTV. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru pentru mine și pentru botoșăneni. Sunt fericit!”,Rareș ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.4 o C
Bucecea
-5.0 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-3.5 o C
Ştefăneşti
-3.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.