Știrea zilei
Nervi grei de la funcția de prefect, vărul Flutur a băgat liberalii botoșăneni în ședință: De ce mai primesc telefoane?

După ce s-a întâlnit miercuri cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, Gheorghe Flutur a avut o întrevedere și cu liderii PNL Botoșani. Ședința s-a desfășurat în cabinetul prefectului și a avut ca temă principală tocmai bătălia care se poartă în organizație pe această funcție.

”Să respectăm democrația de partid!”


Președintele CJ Suceava, care este și prim-vicepreședinte național al PNL, s-a arătat contrariat de faptul că este contactat în continuare de unii capi ai filialei de la Botoșani pentru a bloca înlocuirea lui Dan Nechifor sau pentru a impune o altă persoană în această funcție.


”Să respectăm democrația de partid”, a fost îndemnul lui Gheorghe Flutur, care a amintit faptul că Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a votat deja susținerea lui Sorin Cornilă pentru ocuparea acestui post.


Hotărârea a fost adoptată încă de la începutul lunii octombrie a anului trecut, iar Gheorghe Flutur i-a întrebat pe liberalii prezenți la ședință ”de ce mai primesc telefoane?”


Și-a exprimat nedumerirea și față de faptul că, în ciuda deciziei din BPJ, unii liberali au făcut intervenții pe cont propriu și la București pentru nerespectarea acesteia și rămânerea în funcție a lui Dan Nechifor sau nominalizarea altei persoane decât Sorin Cornilă.

 

Unde-s foștii pedeliști?


Culmea este că în acea ședință restrânsă Gheorghe Flutur și-a exprimat nemulțumirea și față de atitudinea vărului său, Cătălin Flutur, care ar fi încercat blocarea schimbării prefectului.


De altfel, prim-vicepreședintele PNL a întrebat unde se află actualul consilier local și a fost informat că este plecat în concediu, în Dubai.


Gheorghe Flutur a întrebat și de ce lipsește Cristian Achiței, unul dintre cei prezenți răspunzându-i că a fost invitat și nu cunoaște motivele pentru care nu a venit la întrunire.


”Atunci ne supărăm”, a fost reacția lui Gheorghe Flutur.

 

Mulțumiri lui Dan Nechifor


Acesta le-a transmis liberalilor să se liniștească și să se alinieze în spatele ”lui Costel” (Costel Șoptică – președintele PNL Botoșani – n.r.) și să înceteze orice acțiune privitoare la schimbarea prefectului care nu respectă hotărârea aprobată de BPJ.


La final, Gheorghe Flutur chiar i-a strâns mâna lui Dan Nechifor, căruia i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca prim reprezentant al Guvernului în județ, exprimându-și totodată dorința ca acesta să rămână în continuare în echipa liberalilor.


Doar că actualul prefect a replicat că se va întoarce la Fisc pe un post de funcționar public și nu va putea activa decât ca simplu membru PNL.


De altfel, la ședință a luat parte și succesorul desemnat al lui Dan Nechifor, consilierul județean Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Alături de deputatul Costel Șoptică, la întâlnire au participat primarii orașelor Flămânzi – Dan Oloieriu, Darabani – Alin Gârbaci, Ștefănești – Florin Buțura, Mihai Eminescu – Verginel Gireadă și Păltiniș – Costel Romanescu.


Când Gheorghe Flutur și-a exprimat consternarea pentru meciurile din PNL Botoșani s-a făcut liniște, mai ale că unul dintre cei prezenți la ședință s-a dat peste cap pentru a impune alt prefect decât cel votat în BPJ.

 

De ce atâta înverșunare pentru această funcție


Unii lideri proveniți din fostul PDL și alții din actualul ALDE, care va fuziona însă cu PNL, încearcă din octombrie, de la nominalizarea lui Sorin Cornilă, blocarea accederii acestuia pe post.  


Miza înlocuirii prefectului este una uriașă pentru ex-primar întrucât relația pe care o are cu Dan Nechifor a constituit o centură de siguranță pentru fostul edil șef. Astfel, unele hotărâri ale Consiliului Local pe care social-democrații reușeau să și le impună chiar dacă nu au majoritatea, erau atacate de prefect în instanță, blocând astfel aplicarea lor. Valul de atacuri asupra hotărârilor privitoare la SC Eltrans SA, acolo unde liberalii dețineau postul de director, este un exemplu în această privință.


Ei bine, numirea unui alt prefect ar putea însemna startul inițierii hotărârilor referitoare la destructurarea SC Locativa SA, condusă de Cătălin Flutur și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement, în fruntea căreia se află Eugen Țurcanu, doi ex-PDL-iști care sunt directorii acestor unități încă de la înființarea lor.

 

PSD-iștii: oricine, numai Nechifor nu


Sunt proiecte pe care social-democrații nici nu le-au inițiat de când au preluat conducerea Primăriei Botoșani și pentru că erau convinși că și chiar dacă reușesc să obțină girul Consiliului Local, Prefectura le-ar fi atacat în instanță și nu ar fi putut să le aplice.


Ori tema schimbării prefectului a fost abordată se pare și la întâlnirea pe care lidera județeană a PSD a avut-o cu omologul sucevean de la PNL. Și asta în condițiile în care, nemulțumiți de atacarea de către prefect a bugetului pentru drumuri al CJ pe 2021 și a mai multor hotărâri ale Consiliului Local inițiate de primarul Cosmin Andrei, social-democrații ar fi transmis la negocierile privind împărțirea funcțiilor de conducere la Prefectură, că sunt de acord să primească PNL postul de prefect doar cu condiția ca Dan Nechifor să fie înlocuit.


Iar Gheorghe Flutur le-ar fi dat de înțeles că schimbarea se va produce, posibil chiar săptămâna viitoare.

 

loading...
loading...
Val de demiteri în rândul prefecților și subprefecților, s-au făcut și mai multe numiri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Un Dorel pe buldoexcavator a distrus o țeavă, a provocat o avarie și i-a zburat patronului 18.000 de euro din buzunar
Muncitorul unei firme de construcții i-a provocat o daună în toată regula angajatorului său.În timp ce lucra pe un șantier a spart cu buldoexcavatorul a conductă de apă și a provocat o avarie de proporții.
AMENINȚĂRI din partea unui consilier - fost polițist, care a votat cu două mâini și riscă să plece acasă: O să contactez un avocat și o să vă ia pe toți la rând DOCUMENT
Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în data de 24 august 2022 o listă cu șapte persoane care au fost cercetate administrativ.
”Îngerul” de la tastatură: Botoșăneanul care a creat platforme online unicat pentru oamenii loviți de soartă – Tot am învățat singur 
Pasiunea pentru programare și dorința neîncetată de autoperfecționare, ambele combinate cu o înclinație spre ajutorarea celor aflați în nevoi, au fost ingredientele succesului pentru un tânăr din Botoșani care a creat câteva sisteme unicat ce vin în sprijinul celor bătuți de soartă. 
Biserica simbol a orașului a fost finalizată, Primăria scoate panourile în cel mai scurt timp: A ieșit super bine
Au existat o serie de discuții privitoare la lucrările de modernizare care au fost realizate timp de doi ani la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani.Mici probleme care au fost remediate pentru ca obiectivul să fie predat de constructor și să redevină al botoșănenilor.
I-as trimite pe toti in Dubai si as aduce aduce altii care au lucrat ceva util, au experienta minimum 10 ani si nu au furat.
22 ianuarie 2022, 17:55
am impresia ca unii crapa de ciuda ca prin schimbarea lui nechifor, le cad scaunele, wauuu, devin chiar someri si cum nu stiu nika sa faca decat datul cu gura, e jale ba
22 ianuarie 2022, 17:15
Poate te sună "băse"Sau poate "nuți"p.s pentru oi
22 ianuarie 2022, 13:37
Nu vă este rușine?Băsiști,i aia care ați pupat și pupați dosul.Acum sunteți "liberali"?Serios....niște zdrențe curviștine....zdrențe....Toți informatori și membri comuniști!!!!Oamenii mureau în spitale fără tratament, iar tu aveai rezerva și mâncare de la restaurant ptr că erai "medic"Marș!Vii tu acum și faci ordine?Mută oile de pe munte!Acum nu mai scrii nimic pentru Elena Udrea?Eu la 14 ani am ieșit în Piața Revoluției, tu ai fost ascuns prin "grajuduri" cu unul cozmâncă (ăla de la Talpa)
22 ianuarie 2022, 13:35
soptica și cățelul cornila sunt mana în mana cu PSD. Asta e realitatea, de asta se și vrea impunerea gusatului la prefectura...
22 ianuarie 2022, 13:00
Eujeeen!!! Unde ești capi tuti capi??? Hai treci in particular javra ordinara.
22 ianuarie 2022, 12:01
Curvarsareala PSD-PNL pe banii nostri.Asta votează prostimea. Niste nulități care după ce se vad vedete încep să nu mai încapă unul de altul.Culmea, acuma stau bot la bot, mâine se spurca pe la televiziuni și în presa. Iar noi suportăm acești nesimțiți care li se pare ca ei pot decide soarta oamenilor, cand ei nici pe a lor nu o au clară și nu o decid corect.Duduia Federovici cu scoala vieții, având doar golani analfabeti pe lângă ea, nu-i convine de cei cu scoala.Incet, încet, aceasta elimină toti adevărații intelectuali, iar Botosani va fi sub dominația de gașca făcuți unul și unul pe același calapot. Șoferi, metrese, menajere, fufe care sa-i cante osanele.Federovici = Elena Ceaușescu
22 ianuarie 2022, 11:24
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Aveți un operator la Nova Apaserv, în momentul în care cineva face o reclamație, este o doamnă care spune în felul următor: primarul v-a închis apa. Primarul nu știu ce a făcut. Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9479 lei
USD
Dolarul SUA
5.1794 lei
CHF
Francul elveţian
5.2155 lei
GBP
Lira sterlină
5.5370 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5788 lei
XAU
Gramul de aur
269.2661 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2630 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1997 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3069 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7520 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2005 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
9.8 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.