Știrea zilei
Moare și ultima rămășiță PDL-istă din municipiu, fosta casă „portocalie” a fost eliberată! Primăria cu ochii pe partidele „în moarte clinică” – FOTOGALERIE

Partidul Democrat Liberal (PDL), fostul Partid Democrat (PD) a fost un partid politic parlamentar din România. PD a luat ființă în 1993 din fostul Front al Salvării Naționale, când Petre Roman s-a despărțit de Ion Iliescu. Iar PDL în 2007. A dispărut cu totul în 2014 când a fuzionat cu PNL.

A fost odată PDL!

 

Amintirea PDL la Botoșani a fost menținută cumva „vie” prin fostul sediu din Aleea Maxim Gorki care a găzduit o sumedenie de evenimente politice, de la conferințe de presă la pregătirea unor alegeri de toate tipurile.

 

În vara anului trecut, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cosmin Andrei, fosta casă pedelistă care era utilizată ca sediu secundar al actualului PNL Botoșani a trecut în administrarea Primăriei, fiind preluat de la SC Locativa SA. Aceeași hotărâre stipula că se reziliază și contractul de închiriere în vigoare iar argumentul întregului demers a constat în faptul că o primărie poate acorda un singur sediu pentru un partid, în vederea desfășurării activității.

 

La jumătate de an distanță, clădirea în care funcționa și un cabinet parlamentar a fost eliberată cu totul.

 

Iar din bugetul pe 2023 au fost alocate fonduri pentru lucrări de modernizare.

 

„După preluarea clădirii din Maxim Gorki am alocat finanțarea necesară reabilitării acestui imobil care se află într-o stare de degradare, pentru a fi folosit conform destinației pe care am decis-o atunci când am făcut solicitarea de preluare și anume sediul Direcției de Dezvoltare a Primăriei, astfel încât să putem elibera spații de la Casa Cărții pentru celelalte servicii ale noastre pentru că în acest moment colegii lucrează în condiții improprii”,

Cosmin Andrei, primar

 

Din sediu de partid, birouri pentru Primărie

 

Se intenționează ca până în vara acestui an să fie efectuate lucrările de modernizare, care constă în învelitoare nouă și igienizarea spațiilor din interior.

 

În acest fel urmează să fie pusă în valoare o clădire din patrimoniul orașului.

 

„Va fi licitație pentru aceste lucrări. Clădirea fiind în patrimoniul Primăriei, noi nu avem un serviciu de reabilitare imobile așa cum au cei de la Locativa, echipă proprie cu care mai fac anumite lucrări la imobilele pe care le au în gestiune”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Preluarea fostului sediu PDL a deschis calea spre noi analize privitoare la astfel de imobile ale Primăriei utilizate de formațiuni politice.

 

Și, acolo unde există suspiciuni că sunt sedii în care nu este desfășurată activitate, municipalitatea ar folosi toate pârghiile pentru redobândirea lor.

 

„Dacă ne permite legislația, da. În acest moment cred că mai potrivit ar fi ca acele partide să ne returneze clădirile și aici mă refer la PRM care are un imobil generos care nu este reabilitat și pentru care plătesc chirie, iar activitatea nu mai este la fel de intensă cum a fost când au avut cele mai bune rezultate în alegeri. Dar legea nu permite în acest moment și poate ar fi trebuit o modificare legislativă prin care să putem acorda sedii doar partidelor parlamentare”,

Cosmin Andrei, primar

 

Politica de subzistență 

 

Liderul Partidului România Mare (PRM) – Filiala Botoșani, formațiune practic inactivă în spațiul public, în anii fără alegeri, a rămas Valeriu Apetrei, văzut recent pe la AUR.

 

Deși nu are o activitate politică intensă, liderul PRM susține că sediul din cartierul Bucovina este totuși folosit de membrii de partid.

 

„Mereu suntem noi, trecem, venim... Nu suntem acum. La noi nu sunt bani la partid ca să stea în permanență. Noi nu primim fonduri, nimic. Noi suntem cu autoadministrare, autogospodărire, auto... Din cotizații, noi strângem cotizațiile, dacă avem sediul și-l întreținem din cotizații cu toate plățile la zi, înseamnă că nu-și permite nimeni să dea niște bani degeaba”,

Valeriu Apetrei, președinte PRM

 

 

PRM ar urma să revină pe scena politică locală începând cu luna mai a acestui an, unul preelectoral, promite președintele de la Botoșani.

 

Valeriu Apetrei susține că partidul pe care-l conduce numără în jur de 500 de membri cotizanți în întreg județul și că în 2024 dorește să se regăsească pe listele de alegeri, probabil în alianță cu alte formațiuni. Cât despre sediul de partid, refuză să se gândească la varianta în care l-ar preda Primăriei Botoșani. Ba mai mult, s-a gândit să-l cumpere: „Am vrut să-l cumpărăm prin 2020, dar nu am reușit. Poate, pe la anul reușim să-l cumpărăm”.

 

600 de lei pe lună,

achită PRM Botoșani chirie lunară către Locativa

 

În urmă cu 20 de ani, în această clădire a funcționat Inspectoratul de Stat pentru Persoane cu Handicap, structură care funcționa separat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

De-a lungul anilor au tot fost înregistrate solicitări din partea mai multor filialele politice de la Botoșani pentru sedii de la Primărie, însă acestea nu au fost onorate, întrucât municipalitatea nu mai are imobile pentru această destinație.  

 

Printre partidele neparlamentare care au sedii de la Primărie se regăsesc: PMP, ALDE și PRM.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a votat: PSD-iștii i-au lăsat pe liberali fără fosta casă a PDL-iștilor
ACUM: PNL-iştii îşi încep campania la fostul sediu al PDL - FOTOGALERIE
Flutur după ședința cu scântei: Colegii din vechiul PNL au fost cu 30 mai mulți decât cei din fostul PDL

 

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.5 o C
Dorohoi
11.3 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
10.7 o C
Saveni
10.1 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.