Știrea zilei
Mitingul PSD, inside story: Dribling din BMW, pancarta umbrelă, copiii cu... love și bodyguarzii cu... bastonul – GALERIE FOTO

După șirul de evenimente din țară, în care Liviu Dragnea a fost huiduit la mai multe acțiuni electorale, social-democrații botoșăneni au ținut secret programul vizitei acestuia și, mai ales, traseul pe care îl urma prin oraș.

Manevre și secrete pentru evitarea huiduielilor

 

Astfel, președintele PSD a sosit mai întâi la Hotel Maria, de unde ar fi putut veni pe jos, preț de 10 – 15 minute, pe Pietonalul Unirii.


A preferat însă luxul BMW-ului, care a evitat să treacă prin fața fostului magazin Tati din Marchian, unde era în toi o contramanifestație, și a luat-o pe bulevardul Mihai Eminescu, de unde a făcut stânga spre Casa de Cultură a Sindicatelor.


A intrat în clădire prin partea laterală și a ieșit apoi din nou afară, unde a făcut o baie de mulțime, fără să se apropie însă prea mult de strada Marchian, unde protestatarii strigau lozinci precum, ”PSD, ciuma roșie” sau ”Dragnea – Jilava”.


Locul sosirii a fost schimbat de o mulțime de ori, exasperându-i chiar și pe unii social-democrați, care mărturiseau că, ”nu mai înțelegem nimic, nu știm ce să le mai spunem la oameni, la fiecare 10 minute ni se spune altceva”.

 

PSD-ist sărac, PSD-ist bogat


În aceste condiții, în funcție de ultimele comunicări, dispozitivul PSD-ist de la amintitul obiectiv se tot muta. Oricum, imaginea de ansamblu era aceeași: o masă de oameni simpli, ca să nu spunem chiar necăjiți, în mare parte aduși de pe la țară, unii dezorientați și derutați, alții bucuroși că-l văd ”pe domn președinte”, alții total absenți.

 

Această mare de social-democrație de la talpa țării era spartă din când în când de un social-democrat din... capul țării, al județului sau orașului, în costum la patru ace, care părea a fi din cu totul alt film decât mulțimea pe care o reprezintă prin Parlament, Guvern, Consiliul Județean, Consiliul Local.

 

Copii la miting, pancarte la gunoi


Printre aceștia se regăseau și câțiva adolescenți îmbrăcați în costume populare care purtau în mâini pancarte cu ”Liviu Dragnea președinte”, ”I love Botoșani” și ”I love România”. Unii dintre ei ajunseseră să fie așezați cu mâinile de către organizatori, chiar și câțiva centimetri stânga-dreapta ori spate-față părând atunci că sunt foarte importanți numai să dea bine la ”domnu președinte”.

 

În doar câteva zeci de minute, pancartele lor, dar și ale altor participanți la miting au fost aruncate la pubelele de gunoi stradale. Aceasta după ce unele fuseseră folosite ca umbrele date fiind reprizele de ploaie care au tot fugărit din manifestanți.

 

Polițiști, jandarmi, SPP-iști, polițiști locali, bodyguarzi


Măsurile de securitate au fost cât se poate de serioase. Parcarea pe strada Cuza Vodă, de la sensul giratoriu până spre Biserica Vovidenia, a fost interzisă, unii șoferi care își lăsaseră din timp mașinile acolo fiind obligați să le mute.

 

O mulțime de echipaje de polițiști, jandarmi și polițilti locali au avut treabă pe acolo, tot așa cum mai mulți SPP-iști cu căști în urechi au tot supervizat zona. Dar nici aceștia nu au fost suficienți.

 

Pentru evenimentul politic s-a contractat și o firmă privată, cinci bodyguarzi fiind postați la intrarea principală a Casei de Cultură a Sindicatelor, pe unde Liviu Dragnea a ieșit să dea mâna cu oamenii care l-au așteptat mai bine de o oră, ba în soare, ba în ploaie, numai să le apară în față, dar el i-a surprins prin... spate.

 

loading...
Simulacru de alegeri la PSD Botoșani: În 5 minute Doina a devenit președinte cu Costică în coaste – LISTA & VIDEO
Preşedintele PSD aşteptat cu fluierături şi huiduieli: Dragnea nu uita, Botoșaniul nu te vrea- VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
inpuff.ro
Loading...
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
Loading...
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Dupa aspectul lor ne dam seama ca e imaginea timpurilor de mult apuse.Pacat ca se lasa manipulati pentru 50 lei sau un plin de benzina.
21 aprilie 2019, 07:52
Draknea presedinte la Jilava cu slugile sale toante si infractoare ca vice.
20 aprilie 2019, 18:26
Păi Budai din sărac a ajuns și el ceva. Dar nu din munca lui. Partidul i-a dat tot . ANL în care a stat cu salar de director pe spinarea statului apoi s-a dat post de sparlamentar trebuie casa mare si altele. Nu a făcut nimic în viata lui. A facut scoala la a doua tinerețe la fel si nevasta sa. Si daca ii ei pe toti Feodorovici, Trofin aceeasi poveste la indigo. Ce se asemăna se aduna. Cand vor cadea analfabetii ne va fi si noua mai bine.
20 aprilie 2019, 16:47
Aceleasi figuri de oameni necajiti se pot gasi si la intalnirile PNl, sau PDL pe vremuri. Nimic nou.
20 aprilie 2019, 14:22
PSD este un partid forte in Botosani, comunismul are radacini putrenice!
20 aprilie 2019, 09:14
Majoritatea celor care sustin psd acolo si pretutindeni sunt aceleasi persoane care in 65 au adus comunistii la putere..cu acelasi aplomb
20 aprilie 2019, 08:31
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Foștii colegi și conducerea Liceului "Alexandru cel Bun" Botoșani deplâng plecarea în lumea de dincolo a celei care a ghidat în fascinanta lume a chimiei numeroase generații de elevi și a îndrumat, în calitate de director ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8421 lei
USD
Dolarul SUA
4.3983 lei
CHF
Francul elveţian
4.5368 lei
GBP
Lira sterlină
5.3915 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0827 lei
XAU
Gramul de aur
243.7483 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2484 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3853 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9100 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1935 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6495 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.