Știrea zilei
Mișcare feministă pentru doamnele care votează la Județ, unele bogate de-a dreptul la Botoșani, altele fără locuință
  • Gabriela Firea, actual ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse, este co-inițiator al unui proiect de lege prin care femeile să facă parte în mod obligatoriu din listele depuse de partide la alegeri.
  • Proiectul prevede obligativitatea asigurării a trei locuri de zece pentru doamne.

Decizii pe tocuri

 

Dacă ar fi să ne raportăm la Consiliul Județean Botoșani, la masa deciziilor au luat loc 13 femei, printre care și președintele ales nominal, Doina Federovici, la un număr total de 33 de consilieri județeni, inclusiv șefa CJ. Ceea ce înseamnă că această regulă pusă în discuție, la Botoșani deja este aplicată.

 

Dar cine sunt femeile din plenul județean care votează pentru binele județului?

 

Doina Federovici (PSD)

 

Este fost parlamentar și președinte al Consiliului Județean Botoșani.

 

În declarația de avere are trecute un teren agricol și o casă de locuit în localitatea Coșula și un apartament în municipiu. De asemenea, are un autoturism marca BMW X4 și două depozite bancare de 70.650 de lei. În declarația de avere sunt trecute și două credite de 15.000, respectiv 25.000 de lei.

 

Șefa CJ a avut anul trecut o indemnizație de 164.268 de lei.

 

 

Rodica Abăcioaie (PNL)

 

Deține cinci terenuri în localitatea Flămânzi intravilane sau agricole, precum și două case de locuit. Conduce o Skoda Octavia din 2012 și are două depozite bancare în valoare de 36.000, respectiv 20.000 de lei. Este profesor la Școala Gimnazială Ion Bojoi din Flămânzi unde are un venit anual de 57.057 lei. Anul trecut a mai realizat venituri de 24.800 de lei din postura de inspector școlar, precum și 19.100 de lei în calitate de expert discriminare. Soțul este pensionar.

 

Andreea Andrei (PSD)

 

Face parte din categoria aleșilor care au declarațiile de avere aproape goale. Singurele câmpuri completate sunt cele care indică veniturile. În calitate de economist, Andreea Andrei a câștigat anul trecut 43.647 de lei la care se adaugă o sumă de 17.560 de lei, indemnizația de consilier județean. Soțul ei, Răzvan Andrei, este expert ANSRC, iar în trecut a fost director la o companie privată.

 

Daniela Aramă (PNL)

 

Consiliera de la Județ are în trecute în declarația de avere două terenuri intravilane în Botoșani și Răchiți, fără însă nicio o trimitere la locuința de domiciliu.

 

Familia mai deține trei autoturisme, un Citroen și două automobile Mercedes, dar și bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Există un singur credit de 70.000 de euro trecut în declarația de avere și venituri de 64.094 de lei din postura de economist în cadrul CNAIR dar și în calitate de consilier personal în Ministerul Transporturilor, în valoare de 23.882 de lei. Soțul este pensionar MAI.

 

Cristina Breșug (PSD)

 

Deține șase suprafețe de teren, agricole sau forestiere, un apartament în municipiul Botoșani, un spațiu comercial și un autoturism marca Dacia din anul 2000. Nu are depozite bancare sau credite iar venitul anual se ridică la suma de 21.337 de lei. Asemenea soțului, lucrează în mediul privat.

 

Ramona Guraliuc (PSD)

 

Este șefa Unității de Primiri Urgențe și are trecute în declarația de avere un teren în municipiu, o casă de locuit construită anul trecut și un credit în valoare de 672.800 de lei. Are un venit anual de 290.624 de lei ca medic, la care se adaugă indemnizația de consilier județean. Soțul său este viceprimar.

 

Agnes Holcă (PNL)

 

Are în proprietate două apartamente și două case de locuit. Conduce un Mercedes fabricat în 2013 și este titulara mai multor depozite bancare în euro, dolari sau moneda românească, respectiv 25.770 de dolari, 20.000 de euro, 32.869 de lei.

 

Este director general la o companie privată importantă din municipiu, cu un venit anual de 246.448 lei și o indemnizație de consilier județean de 15.875 de lei pe an.

 

Galia Hrimiuc (PSD)

 

Vine de la Darabani, unde are un teren agricol de 1.000 mp. Conduce o Toyota CHR fabricată în anul 2020 și este îndatorată la bancă cu suma de 110.000 lei.

 

A fost director la Școala Gimnazială Leon Dănăilă din Darabani, cu un venit anul de 71.715 lei plus indemnizația de consilier județean de 13.140 de lei.

 

Mihaela Lafontain (Pro România)

 

A primit sub formă de donație un teren intravilan în municipiul Botoșani, alături de soț. Deține o casă de locuit și un autoturism BMW. Familia are contractate trei credite bancare de 37.000 de euro. Din servicii de contabilitate, Mihaela Lafontain a câștigat anul trecut 35.019 lei, la care se adaugă 13.140 de lei indemnizația de ales local. Soțul activează în mediul privat.

 

Mioara Jurgiu (PSD)

 

Este fiica fostului consilier județean Gheorghe Vâzdoagă. Mioara Jurgiu deține un teren intravilan și o casă de locuit în județul Mureș și un apartament în municipiu. Lucrează pe un post de expert la Inspectoratul de Stat în Construcții cu un salariu anual de 48.960 de lei. Și indemnizația de consilier județean, bineînțeles.  

 

Floarea Marocico (ALDE)

 

Are trecute în declarația de avere cinci terenuri, trei case de locuit, un apartament și un spațiu comercial de producție de aproape 5.000 mp. Familia Marocico mai are în proprietate două autoturisme Mitsubishi, un VW Touareg și două tractoare. În bancă economiile se ridică la 73.000 de euro. Ambii soți sunt pensionari, veniturile totale fiind de peste 80.000 de lei, sumă completată cu 300.000 de lei din activități agricole și zootehnice.

 

Mirela Saucă (PNL)

 

Și Mirela Saucă se poate lăuda cu suprafețe generoase de teren, în număr de șase, toate în orașul Săveni, localitatea natală. De asemenea, tot acolo mai are în proprietate un spațiu comecial de producție, două case de locuit și mai multe anexe. Mai deține un Suzuki Jimny. Lucrează într-un laborator medical și are un venit anual de 22.424 de lei.

 

Raluca Vaipan (PSD)

 

Aproape că nu există doamnă de la Județ care să nu aibă primul paragraf din declarația de avere completat. Și Raluca Vaipan deține un teren în localitatea Ștefănești. Mai are un apartament și o casă de locuit. La capitolul mașini este trecută o Dacia Logan cu an de fabricație 2019. Are datorii de 85.000 de lei, respectiv 45.000 de euro.

 

A realizat venituri anul trecut din postura de profesor (71.238 lei), de consilier local la Ștefănești (2.680 lei) și de consilier județean (10.950 lei). Soțul este polițist.

 

(Sursa foto - depositphotos.com)

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Femeile vor în Consiliile Locale și Județene: Propunerea care schimbă listele partidelor la următoarele alegeri
AVEREA lui Marius Budăi: A cumpărat două autoturisme și a vândut alte două mașini

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.