Știrea zilei
Microbuzele unor firme din Botoșani BLOCATE în toiul nopții de Poliția Locală – GALERIE FOTO

Astfel de acțiuni nocturne ale polițiștilor locali au loc la anumite intervale de timp și sunt adesea soldate cu amenzi consistente.

La fel s-a întâmplat și într-una din nopțile acestei săptămâni, când trei echipaje de la Poliția Locală Botoșani au acționat timp de patru ore pe străzile din municipiu.

 

Au căutat să identifice autotuturisme care transportă marfă sau călători și care sunt parcate pe domeniul public. Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, aceste autovehicule trebuie să fie parcate în garajele societăților și nu în fața blocurilor unde locuiesc șoferii.

 

„În cursul nopții de 25 spre 26 martie, în intervalul 3:30 – 7:30, s-a acționat cu un număr de trei echipaje de polițiști din cadrul Biroului Circulație al Poliției Locale Botoșani, pe raza municipiului pentru a constata și sancționa fapte de natura parcării autovehiculelor și mijoacelor de transport mărfuri și bunuri”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Aceste microbuze, prin lege, trebuie parcate în locurile declarate de către firmă la înmatriculare sau în spații proprietate privată și nu pe domeniul public.

 

„În momentul de față, șoferul de la o societate comercială, dacă el dimineață trebuie să plece în cursă, se duce în fața blocului și parchează mașina cu marfă. Și este o problemă în momentul de față, pe raza municipiului Botoșani cu locurile de parcare. Și atunci ar trebui respectată legea, acest tip de autovehicule să fie parcate în locuri autorizate”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Au fost depistate opt autovehicule parcate pe locuri interzise. Roțile au fost blocate, iar șoferii au fost sancționați cu amenzi contravenționale de câte 400 de lei fiecare. Mașinile au fost surprinse în zone precum: strada Independenței, Grivița, Calea Națională, Primăverii sau Împărat Traian.

 

„Acesta s-a dorit să fie un semnal că în continuare vom desfășura astfel de acțiuni tocmai pentru a găsi o ordine din punct de vedere al vehiculelor de transport marfă sau călători pe raza municipiului Botoșani”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală.

 

Seria acțiunilor desfășurate de polițiștii locali botoșăneni vor continua și în lunile următoare.

 

loading...
Noi posturi scoase la concurs la Poliţia Locală - CARE sunt cerințele
CONTROALE în piață în urma unor reclamaţii de la cetăţeni: Şase patroni amendaţi de poliţişti - FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
Bai astia de la botosaneanul...Sunteti niste pupincuristi. Nu ati vrut sa aratati cum parcheaza unii pe pietonalul de langa teatrul Eminescu. Ati marsat pe microbuzele lui Balan. Probabil nu a vrut sa va sponsorizeze si trageti in el.Pupati-i in cur in continuare pe cei de la prefectura si consiliul judetean.
28 martie 2019, 14:02
bre nu se stie, este schema ca la sondajele sociologice electorale, se iau esantioane, asa si aici, politia locala a esantionat si se face calculul statistic, cat la %, iar de microbuzele marca balan, nu va mai legati ca ar fi o mare nenorocire, .... se debusoleaza tot transportul public local si atunci sunt afectati beneficiarii acestui serviciu de interes public local, daca se supara balan si ia masinile si pleaca la Iasi spre exemplu, ce ne facem?
28 martie 2019, 13:26
Bravo ! Foarte bine, buna initiativa, la cat mai multe actiuni de genul. Cam putine oricum si ar trebui gasiti toti, nu prferential. Doar asa civilizati cocalarii, cu forta, lovindu i la portofele !
28 martie 2019, 12:55
Mergeti in fata garii sa vedeti cate microbuze de la Microbuzul sunt parcate acolo!!!!
28 martie 2019, 10:38
Gogu-le cine plateste cotizatia lunara la politie scapa de amenda. E plin orasul si de cei ce parcheaza pe trotuare si nu patesc nimic, cand si-au facut ei treaba sa o faca si acum ?!
28 martie 2019, 10:01
microbuzele lui Balan nu se vad??? sunt mititele? stau parcate la maternitate cate 2-3 in statia de maxitaxi si sub blocul de vis a vis.
28 martie 2019, 09:07
Trebuie făcute cât mai multe acțiuni de genul ăsta. Din cauza avalanșei de mașini aduse din UE orașul este burdușit prin toate parcările. Chiar și amenzile pentru parcări si taxa de deblocare ar trebui mărite. Iar Politia Locală să fie mai vigilentă, cam putine masine blocate.
28 martie 2019, 08:23
Doar 8 masini ??? Atat ??? Pe bune ??? Pai sunt cred aproape de 100 masini de Marfa sau calatori parcate aiurea pe spatial public !! Ce filtre ati aplicat de ati blocat doar 8 ? Sau nu aveti decat 8 dispositive de blocat ?
28 martie 2019, 08:15
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.