Știrea zilei
Manevră politică la ”Apă”! Pesediștii au demisionat ca să trântească CA-ul și să scape de Cîrlan din funcția de director

Prima mutare după pierderea de către PSD a postului de conducere de la societatea Nova Apaserv, după ce partidul a avut controlul Consiliului de Administrație și a rămas fără el, a fost făcută la începutul primăverii.

Din 7 doar 3 au rămas

 

Pe data de 1 martie, singurii social-democrați rămași cu mandate de administratori și-au depus demisiile. Este vorba despre Simion Drelciuc și Ioan Comarița care au renunțat la funcții, ceea ce a făcut ca actualul CA să rămână în trei membri și astfel în imposibilitatea de a mai funcționa. Iar asta după ce, și Albert Tănasă a demisionat în data de 9 februarie 2021.

 

Pentru că legislația incidentă prevede ca un CA să fie compus din cinci membri pentru a putea fi decizional.

 

În prezent în CA-ul de la Apă au rămas:

 

Narcis Ștefan

Gabriel Apotrosoaei

Daniel Tupiluș

*Călin Bosovici și-a depus demisia pe 1 noiembrie 2020, fiind incompatibil cu calitatea de consilier local

 

Mandate depuse în mare, mare grabă 

 

Revenind la Simion Drelciuc și Ioan Comarița, deși legislația în vigoare prevede o perioadă de preaviz de 30 de zile, este posibil ca această obligativitate nu va fi respectată și în realitate.

 

„Deși există prevedere contractuală, respectiv în contractul de mandat de administratori, necesitatea acordării unui preaviz de 30 de zile. Nu au cum să renunțe la preaviz, pentru că acel preaviz este practic în favoarea CA-ului, nu pot renunța. Ei au evitat să facă precizări cu privire la acest preaviz”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Pe de altă parte, nerespectarea preavizului nu produce consecințe extrem de grave pentru cei doi demisionari care pot, cel mult, să-și piardă indemnizația pe o lună. În cazul în care prin depunerea mandatului fără cele 30 de zile de preaviz, se aduc prejudicii de orice fel societății, situația poate fi tranșată doar de instanță. Procedură de durată, în cazul de față.

 

Nici Simion Drelciuc și nici Ioan Comarița nu și-au explicat deciziile. „Sunt la volan acum și nu pot să vorbesc”, a fost răspunsul lui Ioan Comarița, contactat de Botoșăneanul, Simion Drelciuc nu a răspuns deloc la telefon.

 

Ce se întâmplă mai departe?

 

„Procedura legală este foarte simplă: se numesc administratori provizorii. Se poate face o paralelă cu situația anterioară, de acum o lună, cu vacantarea postului de director general. Când am numit un director general provizoriu, fiind de competența strict a CA-ului. Acum, fiind vorba de administratori, competența exclusivă este a Adunării Generale ordinare a Acționarilor”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

 

55 de entități

fac parte din AGA, respectiv unități administrativ teritoriale ale județului, printre care și Primăria Botoșani însă cu un Consiliu Județean majoritar cu 97% din acțiuni.

 

„În mod cert, decident va fi Consiliul Județean”, tranșează situația președintele CA.

 

Următorul pas este acela prin care CA convoacă de îndată AGA unde „se fac propuneri de la 2 până la 4 administratori. Noi putem funcționa cu minim cinci membri în CA”, mai spune Narcis Ștefan.

 

Nominalizările urmează a fi făcute din exterior, având în vedere că „lista scurtă” a administratorilor participanți la concurs s-a terminat odată cu intrarea în CA a lui Narcis Ștefan, în urmă cu trei ani.

 

Administratorii provizorii pot fi desemnați inclusiv prin consultare de CV-uri.

 

„Provizoratul poate funcționa de la 4 la 6 luni până se face o procedură de selecție. Ideea și chestiunea frumoasă este că mandatul actual al administratorilor în funcție expiră pe 30 iunie. Cred că aparent, va fi o nominalizare, foarte posibil doar pentru doi ca să fie viabil CA-ul, avem chestiuni foarte importante de votat luna asta, fiind vorba de bugetul de venituri și cheltuieli și acolo este atributul exclusiv al CA-ului”,

Narcis Ștefan, președintele CA Nova Apaserv

 

Marea miză: care CA organizează concursul pentru postul de director general

 

Mandatele actualilor administratori expiră oricum în data de 30 iunie 2021.

 

Însă tocmi aici este și marea miză.

 

Pesediștii încearcă să recâștige controlul CA-ului întrucât CA-ul este cel care organizează concurs pentru postul de director general. Ei doresc să își impună propriii oameni pentru ca mai departe să poată organiza concursul pentru funcția de director general astfel încât să fie câștigat de persoana agreată de partid și să scape de Gabriel Cîrlan, numit director provizoriu cu sprijinul PNL și Pro România.

 

Noua manevră nu face altceva decât să confirme disperarea partidelor de a căpăta controlul SC Nova Apaserv SA într-o luptă politică vecină cu inconștiența dată fiind situația economică extrem de gravă în care se află compania și faptul că, tocmai din cauza stării financiare foarte proaste, consecință a disputelor politice interminabile, riscă să piardă cea mai mare finanțare europeană din istoria județului. 

 

loading...
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
Loading...
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Loading...
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO
”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.
Botoșani DECIDE: Primarul întreabă botoșănenii - Împrumutăm sau nu 13 milioane de euro pentru tramvaie noi? - VIDEO
După amenințarea cu închiderea Primăriei pentru datoria uriașă cauzată de falimentara Termica, actualul edil-șef se află în fața unui nou impas decizional pe fondul unei nevoi generale a comunității. Continuarea proiectului european pentru reabilitarea infracturii pentru transportul cu tramvaiul este pusă la acest moment sub semnul întrebării.
Stire pe saitul botosaneanul.ro. pentru un salariu mic cum sunt la noi in tara, un tanar a murit la lucrarile de montaj conducte de canalizare la Vaslui. La Botosani s=a inceput lupta pentru o taierea unor felii din fondurile europene de 200 milioane de euro destinate lucrarilor de retele de apa si canalizare ale Nova Apaserv. Cand se vor satura de bani acesti oameni?
3 martie 2021, 19:37
Sa vina Budi cel cu studii la hareta ca sa ne lumineze :lll
3 martie 2021, 18:55
mare surpriza! ori erau in consiliul de administratie astia ori Offossu sau Pabrinni de la Cs Botosani tot acelasi rezultat aveam, ba nu eram in play off.
3 martie 2021, 15:07
Menajera & neo-bolșevicii ciumați și analfabeți vor lăsa până la urmă orașul fără apă, doar pentru că vor să fie stăpânii absoluți ai acestui județ nenorocit tot de către ei.
3 martie 2021, 09:01
Inca odata se da dovada de nesimtire si lacomie in detrimentul cetateanului ! De asta va doare capul stimati politicieni de la conducerea C.J-ului? in loc sa va preocupati de gasirea unei solutii de recapitalizare si continuare a programului european, voi va cramponati de niste functii pentru a conduce o societate aflata la ATI. Mi-e scarba de intrigile voastre !
3 martie 2021, 07:56
...Cînd începe concurența, vreau să candidez, la CA , DG, Dex și orice ciolan , este de papa bun!!!
3 martie 2021, 07:32
Vă mai aduceți aminte în campania electorală cum aproape toți politicienii o ardeau cu "iubesc Botoșaniul și botoșănenii" Uite că așa și este, cum dovedesc ei promisiunea. Cum de dragul nostru se întămplă toate astea. Cât de răi sunteți ca să scrieți că sunt jocuri politice. Aici este strict interesul cetățeanului.
3 martie 2021, 07:10
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În programul de Guvernare am zis că în 120 de zile o să anunțăm calendarul pentru pensii. Nu mi-am permis să dau speranțe pe care nu pot să le îndeplinesc. Acei 200 de lei se vor acorda. Acel sprijin pentru pensiile mici, de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3869 lei
CHF
Francul elveţian
4.7398 lei
GBP
Lira sterlină
5.8407 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8469 lei
XAU
Gramul de aur
255.1246 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3444 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1289 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4377 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
8.9 o C
Darabani
5.2 o C
Saveni
10.1 o C
Ştefăneşti
8.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.