Știrea zilei
Mânerele ușii de la intrarea într-o instituție cu mare afluență de public, scoase ca să nu mai intre lumea – GALERIE FOTO

O mulțime de idei, care mai de care mai ingenioase și lipsite de bun simț, au fost implementate în pandemie de directori care se cred la serviciu pe moșia personală ca să scape de oamenii datorită cărora primesc lunar lefuri grase.

O idee numai bună de brevetat la OSIM: ușa bugetară fără clanță


Și dacă erați gata să credeți că le-ați văzut pe toate, ei bine aflați că în fosta clădire a Direcției Muncii s-a mai bifat o premieră.


La ușa de la intrarea dinspre Direcția Agricolă au fost scoase mânerele astfel încât botoșănenii care doresc să pătrundă pe acolo în clădire nu mai au nici măcar de ce trage întrucât clanță oricum nu exista.


Ușa din cealaltă parte a clădirii, pe direcția diametral opusă, era la rândul ei închisă cu cheia. Avea în schimb aproape un coș de gunoi destinat fumătorilor, eventual să se mai liniștească oamenii pe care îi apucă nervii când văd cum sunt tratați.


Singura cale de acces rămâne intrarea principală, dinspre Calea Națională. Alături de aceasta, miercuri dimineață se aflau zeci de botoșăneni care stăteau la coadă în ninsoare și la temperaturi de sub 0 grade.

 

Stăpâni pe moșia altora


Deși hotărârile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și statuate apoi prin acte normative adoptate de Guvernul României sunt cât se poate de clare, în sensul că au acces în instituții toți posesorii de certificat verde, în amintitul imobil se precizează într-un anunț: ”accesul numai pe ușa principală, intrarea A, cu aplicarea Ordinului 407 al CNPP”.


Iar persoanele cu dizabilități, care nu se pot deplasa, sunt îndemnate să sune la un telefon fix sau la două mobile.


Dincolo de reglementările CNSU și ale Executivului, menținerea unui asemenea anunț poate fi interpretată drept o practică abuzivă.


Asta pentru simplul fapt că se invocă un ordin al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), ori clădirea din Calea Națională 85 nu mai este administrată de Casa Județeană de Pensii, unitate subordonată CNPP, ci de celălalt locatar.


În respectivul imobil își desfășoară activitatea Casa Județeană de Pensii și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).


”Am semnat protocolul de predare-primire în urmă cu o săptămână. Anunțul este rămas din perioada în care imobilul era administrat de Casa de Pensii. S-a dorit atunci să se creeze un flux, iar acea ușă să fie folosită doar pentru ieșire”,


Sebastian Tocariu, director AJPIS Botoșani.


Șeful agenției a arătat că intenționează schimbarea în totalitate a ușilor, întrucât s-au șubrezit în timp, nu doar montarea înapoi a mânerelor.


Aceasta este însă doar una dintre probleme, o altă fiind aceea a cazanelor de încălzire de la demisol care au început să se defecteze.

 

AJPIS a preluat administrarea imobilului în cauză în baza unei Hotărâre de Guvern adoptate în a doua parte a acestui an.

 

Ce le mai place pandemia!


Ceea ce se întâmplă la imobilul construit inițial ca sediu pentru Direcția Muncii și care în timp a adăpostit și Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) este definitoriu pentru comportamentul unor conducători de la unitățile de stat.


Interpretând legislația specifică pandemiei în avantaj propriu, au transformat unitățile publice în fortărețe cu acces restricționat excesiv astfel încât să nu mai fie deranjați de prea multă lume.


Iar aceste practici abuzive au fost menținute în unele locuri și după ce Guvernul a stabilit cât se poate de clar că orice persoană vaccinată poate intra într-o instituție publică.


Bineînțeles că reciproca nu este valabilă, bugetarii nevaccinați pot veni fără probleme la serviciu. În schimb, oamenii din afară care au treabă la respectivele unități de stat, trebuie neapărat să fie imunizați.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
  

download from google playdownload from apple store
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
Sunt plătiți din contributiile oamenilor, lucreaza pentru oameni, dar....nu le plac oamenii.
12 decembrie 2021, 13:44
Legislatia in vigoare prevede ca accesul in institutii se face pe baza de certificat verde. Problema este ca la aceste insitutii le sunt ingradite drepturile si celor vaccinati. Atunci la ce ne mai vaccinăm dacă fiecare director face legea in felul lui?
11 decembrie 2021, 12:32
jeguri ordinare
11 decembrie 2021, 09:26
si au pus si la parcare Bariera de acces , tot prin abuz, Alo Dl. Ministru , cum e cu liberul acces ?
11 decembrie 2021, 09:05
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.2 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.