Știrea zilei
Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”

Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.

Ministru de trei luni


În 2020 este rândul Partidului Mișcarea Populară să aibă un candidat de import. Cristian Petrescu a susținut marți, când a fost prezentat oficial drept cap de listă al PMP la Senat, că se află pentru a patra oară la Botoșani.


Nu a precizat când ne-a vizitat județul în precedentele trei rânduri, dar și-a exprimat convingerea că, ”județul Botoșani are nevoie de mine ca senator care să-l reprezinte în Parlamentul României și care să ajute Botoșaniul să se dezvolte”.


Aceasta pentru că a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Trei luni în Cabinetul Ungureanu înlăturat în 2012 de defunctul USL prin moțiune de cenzură.

 

”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani”

 

Și plecând de la importantul post pe care l-a ocupat în Executiv, a făcut referire la toalete, un barometru al civilizației și al nivelului de trai din orice țară a lumii.


cristian petrescu”E nevoie de această dezvoltare, e nevoie să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă. Să nu mai stea omul să dea în gropi... Veneam ieri pe drumul dintre Târgu-Frumos și Botoșani, nu poți nici măcar să mergi cu viteza legală”,


Cristian Petrescu, candidat PMP la Senat.


La a patra vizită în Botoșani a găsit soluția pentru a dezvolta județul:


”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani să se dezvolte și pe botoșăneni să aibă un trai decent, dacă nu foarte bun”.


De la instructor sportiv la deputat


Cristian Petrescu este în prezent director general al Centrului Național de Învățământ Turistic, o structură care în ciuda denumirii este de fapt o societate pe acțiuni în care Statul Român este unic acționar.


Are 49 de ani, în 2004 a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ecologică, universitate la care în 2008 a finalizat și un master în Ecoturism și Protecția Mediului. Și-a început cariera ca instructor sportiv la Federația Română de Modelism, după care a ocupat posturi cu precădere în aparatul de stat: șef birou și șef serviciu la Ministerul Tineretului și Sportului, director executiv al Direcției Dezvoltare Turism a Primăriei București, consilier local la Sectorul 3, administrator al Companiei Municipale pentru Sport București.


În legislatura 2008 – 2012 a fost deputat PDL în comisia pentru industrii și servicii, după care a trecut la PMP.


Este asociat și administrator la două firme și asociat la altele două. Se prezintă drept ”manager în turism”.

 

”Ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat”


Liderul județean al Mișcării Populare susține că fostul oficial guvernamental nu este parașutat politic la Botoșani.


corneliu popescu ”Am solicitat Bucureștiului sprijin pentru a ne întări echipa de candidați și ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat. Deci iată, eu am cedat candidatura mea la Senat pentru un candidat trimis din București. Este prietenul meu, Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Cum a ajuns un bucureștean să fie trimis/cerut în nordul Moldovei ca să dezvolte Botoșaniul? Ne explică tot Corneliu Popescu:


”Pentru că un fost ministru al Dezvoltării înțelege foarte bine exact ce îi trebuie acestui județ, un județ care nu a dat niciodată mai puțin de 65.000 de voturi Stângii, PSD-ului, și situația din județ o cunoașteți foarte bine. Niciodată nu mi-a plăcut să spun că este un județ sărac, sunt doar județe în care nu a avut loc dezvoltare, cum sunt Botoșani, Vaslui, dar le fel de bine sunt și în sud, cum sunt Giurgiu, Teleorman, Caraș-Severin sau Mehedinți, care sunt județe pe ultimul loc în ceea ce privește anumite standarde de dezvoltare”.

 

100.000


de gospodării cu WC în curte are Botoșaniul.


10.000


de gospodării din Botoșani nu au deloc WC.


Nu există la nivel județean un proiect de anvergură pentru construcția unor toalete și de racordare a acestora la rețeaua de apă și canalizare.

 

loading...
Iată partidul în care președintele NU e cap de listă! – CANDIDAȚII PMP la Parlament
După o săptămână de școală Guvernul alocă bani și pentru școlile botoșănene cu WC în curte – LISTA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Loading...
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
Loading...
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Mare noroc am avut noi, botosanenii, ca ni s-a dat ( candidat de la Bucuresti), ca altfel ar fi fost vai si-amar de noi; asa, avem viitorul( luminos)asigurat!Ce penibil(i)!
22 octombrie 2020, 13:34
Onor candindatul PMP pentru Botoșani dovedește că are capu-n traistă și habar n-are de legile statului. Păi, cum vrei matale, măi nenicule, să construiești WC-uri în mediu rural la casele cetățenilor cu bani publici?? Noi știm că legea prevede clar că banii publici pot fi utilizați doar pentru lucrări de utilitate publică, de interes general, nu pentru nevoile unor persoane private.De exemplu, o canalizare publică, o instalație publică de aducțiune a apei - dar până la limita proprietății private.
22 octombrie 2020, 11:45
Nu a găsit Popescu un constructor de WC-uri local, să-l pună candidat?Astă arată ce probleme au cu forța de muncă cei din construcții și în special constructorii de WC-uri.Deoare sunt mulți mâncători de rahat, problema s-ar rezolva rapid prin angajarea acestora la igenizat curțile sătenilor.
22 octombrie 2020, 09:56
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.6 o C
Dorohoi
18.4 o C
Bucecea
19.0 o C
Darabani
18.0 o C
Saveni
19.0 o C
Ştefăneşti
17.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.