Știrea zilei
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO

”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.

Atunci când preotul mărturisește că nu a mai oficiat o asemenea înmormântare


”Luceafărul” a fost, este și va fi pentru copil, soție, soră și părinți, dar nu doar pentru ei, Gheorghiță Iulian Cojocaru, fiul patronilor de la Popas Cucorăni, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a trecut la cele veșnice în urma unui accident rutier petrecut la Cervicești.


După cum însuși preotul paroh a recunoscut-o, înhumarea tânărului saxofonist a reprezentat un eveniment cum n-a mai avut parte în activitatea sa de slujitor al acestui locaș de cult.


Sute și sute de oameni, de la vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu, la primarul de Concești, Costel Nazare, câțiva dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Botoșani, foști colegi din lumea artistică, dar și o mulțime de botoșăneni care nu au apucat să îl cunoască, au ținut să îi fie alături în ziua cea din urmă.


A fost nevoie ca circulația în zonă să fie dirijată de mai multe echipaje de poliție dată fiind afluența de automobile, care s-au înlănțuit pe sute de metri.

 

Prea multă durere, prea puține cuvinte


Sicriul a fost scos din biserică pe la 12:00, pe cărări de lumânări, flori și coroane, moment în care curtea de la ”Sfântul Ilie” Dealu Mare a devenit neîncăpătoare astfel că unii credincioși au urcat în așezământul parohial și au participat din balcon la oficiere.


Chiar starețul Mănăstirii Zosin, Teodosie Pleșca, care a oficiat slujba alături de zece preoți, a îndemnat participanții să încerce să respecte, pe cât posibil, normele sanitare de distanțare încă în vigoare.


Pentru ceea ce s-a întâmplat mai departe cuvintele par prea puține să exprime câtă durere a fost acolo. Ilona, soția lui Iulian, a fost ținută mereu în brațe de tatăl său, care a plâns în hohote în mai multe rânduri. Mama tinerei văduve se afla acasă cu Tudor, băiețelul Ilonei și al lui Iulian.


Părinții tânărului plecat atât de repede – ar fi trebuit să împlinească 28 de ani pe 10 iunie - au fost împietriți de durere, incapabili parcă de vreo reacție.

 

DE CE? Pentru că ”mintea omenească nu poate înțelege deciziile luate de Dumnezeu”


Preoții care au slujit au încercat să explice în mai multe rânduri că, ”mintea omenească nu poate înțelege deciziile luate de Dumnezeu” și că ne este peste putință să pricepem ceea ce s-a întâmplat. Și aceasta pentru că întrebarea ”DE CE?” se citea parcă pe buzele tuturor și îi va urmări întreaga viață pe membrii familiei, pe rude, prieteni, apropiați și cunoscuți.


Au rostit predici starețul Mănăstirii Zosin, Teodosie Pleșca și preotul paroh Ionuț Apetrei. Și astfel credincioșii au putut afla că slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare pentru că aici s-au căsătorit Iulian cu Ilona și tot aici și-au botezat băiețelul, Tudor Ioan.

 

Dragostea pentru muzică l-a însoțit de la 5 ani până în ultima zi a vieții sale


Profesorul Marcel Dupu, cel care l-a inițiat în tainele muzicii pe Gheorghiță Iulian, a transmis la rândul său un mesaj. Nu a avut puterea să-l citească și i l-a înmânat, pe o hârtie preotului paroh.

 

Dragostea pentru muzică a tânărului s-a manifestat încă de la frageda vârstă de 5 ani, când a pășit pentru prima oară treptele Clubului Copiilor Dorohoi. Cu timpul a excelat la pian și saxofon, câștigând numeroase premii la competiții naționale.

 

A absolvit Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi și apoi Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași. Dar dragostea pentru muzică i-a rămas intactă până în tragica noapte de 22 spre 23 mai 2021, când întors de la un eveniment la care a cântat și-a pierdut viața într-un accident.

 

”Ultima sărutare”


Cel mai greu moment, ”ultima sărutare”, după cum l-a intitulat părintele Ionuț Apetrei, i-a făcut și pe cei mai tari de înger să lăcrimeze. Soția, sora și părinții au rămas momente bune îmbrățișați și fără glas lângă sicriu, sprijinindu-și unii pe alții durerea fără margini pe care au fost, sunt și vor fi nevoiți să o trăiască.


Cortegiul a plecat apoi spre Dorohoi, parcarea din fața Primăriei fiind special rezervată pentru ca toți participanții să își poată lăsa mașinile și pentru a putea merge mai departe fără automobile spre cimitir.


S-a făcut un apel către toată lumea să ia parte la praznicul de la Popas Cucorăni, acolo unde nu de puține ori Iulian încânta auditoriul.


Și, ținând cont de ceea ce spunea unul dintre preoții care au oficiat slujba de înhumare, spiritul lui Gheorghiță Iulian a fost probabil acolo pentru că, într-adevăr, ”astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre” și tot preoții au spus că, ”dar tot astăzi el se naște pe cerul dragostei noastre”.

 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească alături de cei drepți

 

loading...
ACUM: Sute de oameni alături de familia Cojocaru, la înmormântarea lui Iulian - GALERIE FOTO&VIDEO
Lacrimi de durere pentru Iulian Cojocaru, mesaje transmise și de artiști - Un munte de talent, un tânăr cu un bun simț extraordinar

 

download from google play download from apple store
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Loading...
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Loading...
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
In loc sa fiti asa rautaciosi, mai bine ati face altceva cu timpul vostru. Drum lin catre stele, Iuliane! Nu te vom uita nicidoata!
26 mai 2021, 18:59
Unde este distantarea sociala .Sau legile sunt doar ptr prosti.
26 mai 2021, 11:25
Ce să-ți spun, mare personalitate, Costel Nazare
26 mai 2021, 08:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
 Poate credem, unii dintre noi, că am auzit de prea multe ori că trebuie să ne deșteptăm, așa cum spune probabil cel mai cunoscut vers al Imnului. Dar oare înțelegem cu adevărat chemarea la trezire? La rațiune? La ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9198 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5704 lei
GBP
Lira sterlină
5.7754 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7739 lei
XAU
Gramul de aur
243.1200 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2312 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3765 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0534 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3243 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.1 o C
Dorohoi
29.4 o C
Bucecea
29.6 o C
Darabani
28.3 o C
Saveni
30.0 o C
Ştefăneşti
36.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.