Știrea zilei
Lovitură de palat la o instituţie publică
Unul dintre serviciile publice deconcentrate din Botoşani riscă să rămână în scurt timp fără şef. Aceasta după o serie de evenimente cel puţin ciudate care s-au întâmplat la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru desemnarea conducătorului instituţiei. Examinarea trebuia să aibă loc miercuri, însă totul s-a contramandat.

ANFP a scos la concurs pentru perioada 26 – 28 octombrie postul de director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoşani. Directorul interimar Ion Constantin ar fi obţinut aprobarea de la partid pentru a se înscrie, lucru pe care l-a şi făcut. Marţi s-a deplasat la Bucureşti pentru ca astăzi să poată susţină prima probă, numai că, ajuns acolo, a avut marea surpriză să constate că, de fapt, nu este singurul participant. Cu foarte puţin timp înainte de a expira perioada limită de depunere a dosarelor s-a mai primit unul: cel al lui Gheorghe Manole (foto stânga), fost director al Direcţiei Agricole. Potrivit reprezentanţilor ANFP, în astfel de cazuri întreaga comisie de concurs ar fi trebuit să se întrunească pentru analizarea dosarelor cu 48 de ore înainte de testare, însă n-ar fi venit toţi membrii deoarece ei nu ştiau de existenţa celei de a doua candidaturi şi intenţionau să se deplaseze la ANFP chiar în ziua concursului deoarece atunci când există un singur pretendent nu mai este necesară întrunirea comisiei cu două zile înainte. În aceste condiţii s-a decis suspendarea şi amânarea concursului pentru o dată care nu a fost anunţată.
ANFP ar fi constatat nerespectarea unor prevederi legale
Decizia a fost luată în baza articolului 73 din HG 611/2008 privind aprobarea normelor de organizare şi dezvoltare a carierei funcţionarilor publici. „În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte funcţia publică pentru care se organizează concursul sau Agenţia este sesizat(ă) cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată”, se arată în respectivul articol. Ion Constantin (foto dreapta) ocupa cu titlu de interimar conducerea APIA şi nu mai poate să primească un nou mandat deoarece a beneficiat deja de două în acest an. Şi în urmă cu trei luni i s-a întâmplat un lucru asemănător, după ce s-a înscris la concurs nu a mai luat parte, iar examinarea s-a amânat. Atunci i s-au predat pentru o scurtă perioadă de timp atribuţiile de director Gicăi Huţanu, după care Ion Constantin a primit un nou mandat de interimar. La finele lunii acestuia i se termină însă mandatul şi, cum arătam, altul nu mai poate primi.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI :

 EXCLUSIV : Lovitură de palat la APIA, Constantin nu mai este director

Urmărește-ne și pe Google News

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sincer,nu fac politica,Manole este un bun specialist,iar tiganul cu care birfeste dimineata,este DOCTOR IN STIINTE AGR.,nuabsolvent de AGROMONTANOLOGIE ,fara nici 1(una)ZI de productie,SCUZE DOMNULE ADEVARAT SALARIAT.
26 octombrie 2011, 23:03
Sincer,nu fac politica,Manole este un bun specialist,iar tiganul cu care birfeste dimineata,este DOCTOR IN STIINTE AGR.,nuabsolvent de AGROMONTANOLOGIE ,fara nici 1(una)ZI de productie,SCUZE DOMNULE ADEVARAT SALARIAT.
26 octombrie 2011, 22:55
Manole de cand este in DADR altceva nu a facut decat sa sape locul altora si intalniri la partid unde cersea un post de director pe unde o fi.Dimineata barfeste cu un tigan prapadit si nespalat de la APIA cate 2 ore, dupa care nu-l mai vede nimeni.
26 octombrie 2011, 17:29
Numai in Botosani se poate intamplaasa ceva,Manole nu este angajat la APIA si posturile sunt blocate cum de se angajeaza sau transfera acum. Manole este cel mai slab om din agricultura botosaneana, intrebatii pe fermieri nu pe politicieni. Un om care nu are rezultate de nici un fel de cand este in sistem cum poate fi promovat in functie, politic-politic, dar macar promovati oameni competenti nu sobolani de birou.Acest om niciodata nu s-a interesat deagricultura , trece luna merge leafa si atat.
26 octombrie 2011, 11:35
Partidul e-n toate indiferent cine este la putere. Profesionalismul , stiinta de carte sunt la rubrica si altele. "Manolo" a batut toba la partidul portocaliu suparat ca a fost last fara functe la Directia Agricola. Asa se scrie istoria in scumpa noastra tarisoara fanariota!.
26 octombrie 2011, 11:28
Dar de cand da partidul aprobari ??? Chiar au confiscat totul cele trei triburi (asa zise partide politice) Avem in 2011 partidul stat ??? Care e partidul si care e statul Roman ???
26 octombrie 2011, 08:32
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.