Știrea zilei
Lovitura de la miezul nopții: Prefectul Colbu DEMIS de Guvern

Cu o zi înainte de a împlini trei luni de la numire, Alexandru Colbu și-a pierdut deja funcția de prefect. Întrunit marți seară în ședință, Guvernul a hotărât să îl înlocuiască tocmai cu adjunctul.

Virusul l-a lăsat fără coro(a)na de prefect


Primul reprezentant al Guvernului în Botoșani este de noaptea trecută Dan Nechifor, fost subprefect până ieri și ex-prefect în perioada guvernării tehnocrate.


Cel puțin oficial lui Alexandru Colbu i se reproșează prestația în privința epidemiei de coronavirus.


Printre altele, Colbu a secretizat toate ședințele de Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în care s-a dezbătut problema temutei gripe, ba chiar și-a folosit purtătorul de cuvânt pentru a da jurnaliștii afară, după ce inițial li se transmisese la una dintre întruniri că pot asista la CJSU.


Mai mult, în timp ce la București se organizează de mai multe ori pe zi conferințe de presă în care se transmite situația la zi privind răspândirea virusului, numărul de îmbolnăviri și de vindecări și măsurile care se iau pentru prevenirea înmulțirii cazurilor de infectare, la Botoșani nici Prefectura și nici CJSU nu au organizat nici măcar o singură astfel de ședință la care să comunice populației situația din județ.


Întreaga comunicare a Prefecturii pe această temă s-a redus la câteva postări pe Facebook, în mare parte dintre ele o bătaie de joc la adresa populației județului care așteaptă de la autorități informații clare, veridice și precise despre această boală.


Iată un exemplu de ”informare” postată pe pagina de Facebook a Prefecturii:


”În vederea eficientizării acțiunilor de coordonare integrată și răspuns pentru prevenirea și gestionarea riscului de răspândire a infecției cu SARS-COV-2 la nivelul județului Botoșani, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit în data de 07.03.3020, orele 11.00, in sala ”Nicolae Iorga” din cadrul Palatului Administrativ.


Acestora li s-au adus la cunoștință hotărârile și măsurile luate la nivel național și s-a supus votului proiectul de Hotărâre nr. 5 al CJSU Botoșani.

 

Conform acestuia s-au adoptat la nivel județean măsurile CNSSU și ale Grupului de Suport Tehnico Științific privind Gestionare Bolilor Înalt Contagioase, astfel operaționându-se grupul de suport tehnic la nivelul CJSU.


La ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a participat si secretarul de stat în M.A.I., domnul Gheorghe Sorescu”.

 

Liberalii au copt înlocuirea chiar dinaintea numirii


Schimbarea atât de rapidă a prefectului are însă și o componentă politică solidă. În luna decembrie a anului trecut liberalii botoșăneni ar fi acceptat în cele din urmă numirea unui prefect susținut de ALDE după ce li s-ar fi promis ferm că este doar o măsură temporară.

 

Atunci li s-ar fi transmis să pregătească din timp un înlocuitor, iar aceasta ar fi și explicația pentru care Dan Nechifor ar fi acceptat să renunțe la postul de la Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași pentru funcția de subprefect. Liberalii au așteptat și verdictul în procesul lui Florin Țurcanu, liderul de facto al ALDE Botoșani și au găsit prilejul schimbării în gestionarea situației coronavirusului.

 

dan nechifor

 

Și-a bătut singur cuie


Schimbarea ar fi fost grăbită chiar de Alexandru Colbu prin unele măsuri care i-au enervat deopotrivă pe liberali, dar și pe social-democrați. Astfel, și unii și ceilalți ar fi digerat greu solicitarea prefectului trimisă autorităților locale de a i se comunica ziua întrunirii Consiliului Local printr-o adresă semnată și de Roxana Anușca Țurcanu, directorul cancelariei și președintele ALDE Botoșani.

 

De asemenea, cu câteva săptămâni înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile locale, prefectul a solicitat Primăriei Botoșani informații privind asociațiile de proprietari, aceasta bineînțeles fără vreo legătură cu faptul că unui anumit partid i-ar fi foarte necesare acele date pentru pregătirea scrutinului din vară.

 

dan nechifor alexandru colbu

 

Revine la Direcția Copilului, însă oare pentru cât timp?


Alexandru Colbu ar urma să se întoarcă pe postul de director adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), post de care nu se știe cât de sigur mai este atât timp cât în cele trei luni de mandat ca prefect a reușit să îi enerveze atât pe liberali, cât și pe social-democrați.

DGASPC este o instituție care se subordonează direct Consiliului Județean Botoșani, iar cele mai importante hotărâri le ia planul CJ format doar din consilieri de la PSD și PNL.

 

De altfel, unele acțiuni ale lui Alexandru Colbu nu i-ar fi căzut tocmai bine nici predecesorului său, Dan Șlincu, cel care ar fi început să aibă temeri că relația DGASPC cu anumite instituții ar putea avea de suferit.

 

Cert este că Alexandru Colbu devine prefectul din ultimele două decenii cu cel mai scurt mandat după cel de o lună și ceva al lui Ion Diaconu, în 2005.

 

loading...
Subprefect în fustă pregătit pentru Botoșani
Liderul PSD aruncă bomba: Orban a numit ilegal 24 de prefecți și subprefecți

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
inpuff.ro
Loading...
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Loading...
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Acțiune UMANITARĂ fără precedent la Botoșani! Oamenii de afaceri au donat peste 200.000 de euro pentru spitale – LISTA firmelor
Campania a izvorât din dorința comunității de a se proteja. Inițiator a fost unul dintre cei mai apreciați botoșăneni la acest moment, Vlad Plăcintă, în calitate de președinte al Asociației „Salvează o inimă”.
Coronavirusul bate și la ușa IPJ! Angajat de la Pașapoarte pozitiv la COVID detașat la Poliție, teamă și-n rândul polițiștilor
Oamenii pe care ne bazăm în principal și care sunt trimiși în linia întâi în lupta pandemică, fac parte din categoria celor mai expuse persoane la infectarea cu noul virus.
Coronavirusul a întors lumea pe dos: Nunți ANULATE și zeci de înmormântări ATIPICE la Botoșani
De la jumătatea lunii martie asistăm la tot felul de măsuri care ne afectează pe toți, într-o mică sau mai mare măsură. Ne supunem neputincioși la tot felul de interdicții luate de autorități în vedere împiedicării răspândirii coronavirusului. Și astfel s-a ajuns ca viitorii miri să-și anuleze nunțile, iar înmormântările să se facă în condiții speciale.
Tinerii din Botoșani au cântat Hristos a înviat! - ”Am dorit să fie o mângâiere și o speranță, să transmitem oamenilor că totul o să fie bine” - VIDEO
Momente emoționante create de tinerii din Botoșani scot la iveală forța unificatoare a credinței, chiar și atunci - sau mai ales atunci - când vremurile par potrivnice.
Bravooo PNL!!!Ati ales prefectul perfect, un bun profesionist care isi face treaba cu seriozitate Si responsabilitate oriunde ar fi.
11 martie 2020, 12:35
Fiecare sat trebuie sa aiba un prost de serviciu. Asa e la noi traditional.
11 martie 2020, 09:54
Chiar l-am pierdut pe unicul, irepetabilul, inegalabilul, inimitabilul, geniul Botosani-ului? Paguba-n ciuperci.Asteptam in combatere un comentariu de la coana Maria zisa Michaela.
11 martie 2020, 09:41
Foarte bine PNL.puneți în loc pe mizeria aia de Dan Nechifor cu facultatea la x și 0 Petre Andrei . Îl puneți pe Sorescu altă nulitate care a învățat la x și 0 la MAI. Nu va plac oamenii cu studii ?. Degeaba se caca prostii ăștia pe ei în comentarii Omul are în spate macar un cv serios și a făcut ceva real în viața asta.
11 martie 2020, 09:25
ai acceptat fara sa cracnesti sa fii sluga familiei turcanu, nu ai avut pic de orgoliu in tine...sa nu te asociezi cu asa specimene doar pentru a ocupa vremelnic o functie...te-ai facut de ras...daca te mai fugaresc astia si de la dgaspc (in paranteza fie spus, ar cam trebui, ca si acolo freci buha), iti iese pe ochi politica ...
11 martie 2020, 08:37
fata de Slincu care umla dupa Federovici prin judet, Colbu a fost un prefect serios si cu mult rafinament ceea ce politrucilor nu place
11 martie 2020, 08:26
N-a suparat pe nimeni. Dar ca prefect ar trebui sa ai si ceva glagorie. Or...in acest caz...vai, mama noastra, cea mereu insarcinata.
11 martie 2020, 07:30
Ca sa vezi competenta alora de-si zic militari, incasand si pensie si salariu. Sluga pentru cuplul anusca-turcanu sau, ma rog, turcanu-anusca...ca acolo nu stii cine-i barbatul. Iar la Protectia Copilului cum a ajuns ?! Tot sprijinit politic ca altfel...este complicat si de traversat strada.
11 martie 2020, 04:25
A suparat politrucii aia era problema.
11 martie 2020, 01:27
Era si timpul cu ALDE 3-4% , Turcanu condamnat,Tariceanu cu dosare la greu...
11 martie 2020, 01:20
Competenta generalizata si fara leac.
11 martie 2020, 00:47
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.