Știrea zilei
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL

Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.

Mandatul i se termină cam în același timp cu primăvara


Silvia Diaconu a fost numită în funcție tocmai în 2012, la scurt timp după ce Uniunea Social Liberală a preluat guvernarea în urma destituirii în Parlament a Guvernului Ungureanu, iar Mihaela Huncă fusese numită inspector școlar general.


Orele în funcție îi sunt însă numărate. Chiar astăzi i se termină inclusiv prelungirea la mandatul de patru ani, iar liberalii nu au de gând să piardă posibilitatea de a-și impune un membru pe funcție.

 

Inspectoratul Școlar, simplu spectator la schimbare


Mai ales că nu au nevoie de vreun aviz al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), instituție unde nu au reușit deocamdată să își propulseze decât un singur reprezentant, Paul Octav, pe cele trei posturi de conducere.


”Din momentul în care îi expiră mandatul, pe 29, poate fi numită în continuare cu detașare în interesul învățământului sau poate fi numită o altă persoană de către ministrul Educației, fără consultarea Inspectoratului Școlar, nu prevede așa ceva legislația”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Culmea este că, atunci când au avut posibilitatea de a-și promova un om, PNL-iștilor nu le-a fost tocmai simplu întrucât nu este chiar facil de găsit o persoană care să îndeplinească toate condițiile legale pentru ocuparea postului.


”În această perioadă am uitat puțin politica, am fost mult mai preocupat de rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, de lupta cu pandemia. Noi chiar respectăm prevederile legale pentru ocuparea posturilor la stat și vom veni cu o propunere care să îndeplinească toate criteriile”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Chiar profesor la bază, senatorul a arătat că se dorește ca un cadru didactic din fostul Colegiu Dorohoi să ocupe funcția pentru ca și această zonă să fie reprezentată în structurile județene de conducere.

 

silvia diaconu

 

Pleacă Silvia, vine Sorin


De altfel, liberalii au făcut și un mic studiu din care a reieșit că doar aproximativ 60 de cadre didactice din întreg județul ar corespunde cerințelor legale ale postului, foarte puține din Dorohoi.

 

În acest fel s-a ajuns să fie sprijinit Sorin Luca (foto Facebook), profesor titular fizică-chimie la Liceul Regina Maria Dorohoi.

 

Cadrul didactic are un CV vast. A absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 1997, iar în 2016, la aceeași universitate, a urmat și un master în fizică. Printre altele, este membru în Corpul Național al Experților în management educațional și manager de proiect la Asociația Proeuro-Cons. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu CCD, absolvind mai multe cursuri și fiind inclusiv formator și facilitator local al instituției.

 

Peste toate acestea, este cumnatul președintelui PNL Botoșani, care a făcut declarații ample despre numirile liberalilor în fruntea instituțiilor publice într-un interviu care va fi publicat de Botoșăneanul săptămâna viitoare. Sorin Luca ar urma să fie numit director la CCD cât de curând, Silviei Diaconu nefiindu-i prelungit mandatul.

 

sorin luca


Silvia Diaconu este și consilier local va fi probabil prima șefă social-democrată de instituție schimbată după preluarea guvernării de către PNL.

 

loading...
Directoare de instituție de la Botoșani pusă să dea cu mopul alături de salariați
PSD-istă (re)confirmată ca director

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Loading...
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Loading...
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban
Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.
Iubire politică consumată după o lună și jumătate! Dezastrul de la parlamentare mai rupe un partid „proaspăt” de la Botoșani
Fuziunea a fost gândită pentru a fi crescute șansele la obținerea a cât mai multe mandate de senatori sau deputați. Și o eventuală intrare la guvernare, prin alianță, bineînțeles. Exact cum s-a întâmplat și la alegerile locale unde, cel puțin la Botoșani, fostul ALDE și-a adjudecat o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, iar Pro România a obținut un viceprimar, grație unui singur vot.
Pentru Vio si Ion.Nimeni nu barfeste. Toata lumea expune o parere sincera si... daca e asa... e jale.
29 mai 2020, 18:16
bravooooooo, Soptica ai mai pus un roscat ...e bunn tipulllll ca tine ...dar pacat e rudaaaaaa
29 mai 2020, 16:57
NU MAI BARFITI ATATA, Îl pune director pe CUMNATUL SAU! Nu e cumatrul nu e fin e bărbatul sorasii, care prin alianța cu psd are multe venituri! Greu de gasit, nu e iubita e CUMNATUL, totul in familie se macină doar e om de afaceri Costelus,!,,,
29 mai 2020, 15:28
Of! nici Covid ul nu vă liniștește, barfitorilor, oameni de nimic ce sunteți! Diaconu și Luca au întrunit condițiile legale pentru a fi nominalizați pe post.
29 mai 2020, 13:54
Diaconu a fost director 8 ani, Luca va fi, ce atâta bârfă. Crapă ficatul în voi de atâta invidie.Vine covid ul 19 și are să vă sature...
29 mai 2020, 13:08
Tot ce a fost numit in functii de liviu puscarie sa ne lase.
29 mai 2020, 12:34
În sfârșit ! Diaconu chiar nu avea ce să caute la CCD , habar nu avea ce presupune munca acolo , nu că acum ar fi mai în temă ! A fost o rușine prezența ei la conducerea acestei instituții ! De une avenit , de la Palatul Copiilor ? Instructor de ...? Corect, consultați CV-ul ei .
29 mai 2020, 12:27
Deci si PNL e aceiasi Mărie cu altă pălărie.Este bine de știu ca să știm ce votăm.
29 mai 2020, 09:07
D-na respectivă nici nu avea ce căuta acolo. Cercetați putin cv-ul la data numirii în funcție, sau studiile. E clar că n-avea nici o treabă cu instituția pe care a condus-o. A avut grijă însă să facă fel de fel de cursuri,pe banii Casei desigur, ca apoi să facă parte din fel și fel de comitete și comiții foarte bine plătite.
29 mai 2020, 08:42
Dupa formula PSD, iata ca si PNL-ul isi promoveaza cumnatii, finii si cumatrii. Vor avea aceiasi soarta.
29 mai 2020, 08:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-7.0 o C
Dorohoi
-6.9 o C
Bucecea
-6.7 o C
Darabani
-6.7 o C
Saveni
-7.0 o C
Ştefăneşti
-4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.