Știrea zilei
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL

Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.

Mandatul i se termină cam în același timp cu primăvara


Silvia Diaconu a fost numită în funcție tocmai în 2012, la scurt timp după ce Uniunea Social Liberală a preluat guvernarea în urma destituirii în Parlament a Guvernului Ungureanu, iar Mihaela Huncă fusese numită inspector școlar general.


Orele în funcție îi sunt însă numărate. Chiar astăzi i se termină inclusiv prelungirea la mandatul de patru ani, iar liberalii nu au de gând să piardă posibilitatea de a-și impune un membru pe funcție.

 

Inspectoratul Școlar, simplu spectator la schimbare


Mai ales că nu au nevoie de vreun aviz al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), instituție unde nu au reușit deocamdată să își propulseze decât un singur reprezentant, Paul Octav, pe cele trei posturi de conducere.


”Din momentul în care îi expiră mandatul, pe 29, poate fi numită în continuare cu detașare în interesul învățământului sau poate fi numită o altă persoană de către ministrul Educației, fără consultarea Inspectoratului Școlar, nu prevede așa ceva legislația”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Culmea este că, atunci când au avut posibilitatea de a-și promova un om, PNL-iștilor nu le-a fost tocmai simplu întrucât nu este chiar facil de găsit o persoană care să îndeplinească toate condițiile legale pentru ocuparea postului.


”În această perioadă am uitat puțin politica, am fost mult mai preocupat de rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, de lupta cu pandemia. Noi chiar respectăm prevederile legale pentru ocuparea posturilor la stat și vom veni cu o propunere care să îndeplinească toate criteriile”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Chiar profesor la bază, senatorul a arătat că se dorește ca un cadru didactic din fostul Colegiu Dorohoi să ocupe funcția pentru ca și această zonă să fie reprezentată în structurile județene de conducere.

 

silvia diaconu

 

Pleacă Silvia, vine Sorin


De altfel, liberalii au făcut și un mic studiu din care a reieșit că doar aproximativ 60 de cadre didactice din întreg județul ar corespunde cerințelor legale ale postului, foarte puține din Dorohoi.

 

În acest fel s-a ajuns să fie sprijinit Sorin Luca (foto Facebook), profesor titular fizică-chimie la Liceul Regina Maria Dorohoi.

 

Cadrul didactic are un CV vast. A absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 1997, iar în 2016, la aceeași universitate, a urmat și un master în fizică. Printre altele, este membru în Corpul Național al Experților în management educațional și manager de proiect la Asociația Proeuro-Cons. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu CCD, absolvind mai multe cursuri și fiind inclusiv formator și facilitator local al instituției.

 

Peste toate acestea, este cumnatul președintelui PNL Botoșani, care a făcut declarații ample despre numirile liberalilor în fruntea instituțiilor publice într-un interviu care va fi publicat de Botoșăneanul săptămâna viitoare. Sorin Luca ar urma să fie numit director la CCD cât de curând, Silviei Diaconu nefiindu-i prelungit mandatul.

 

sorin luca


Silvia Diaconu este și consilier local va fi probabil prima șefă social-democrată de instituție schimbată după preluarea guvernării de către PNL.

 

loading...

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Loading...
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Loading...
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Pentru Vio si Ion.Nimeni nu barfeste. Toata lumea expune o parere sincera si... daca e asa... e jale.
29 mai 2020, 18:16
bravooooooo, Soptica ai mai pus un roscat ...e bunn tipulllll ca tine ...dar pacat e rudaaaaaa
29 mai 2020, 16:57
NU MAI BARFITI ATATA, Îl pune director pe CUMNATUL SAU! Nu e cumatrul nu e fin e bărbatul sorasii, care prin alianța cu psd are multe venituri! Greu de gasit, nu e iubita e CUMNATUL, totul in familie se macină doar e om de afaceri Costelus,!,,,
29 mai 2020, 15:28
Of! nici Covid ul nu vă liniștește, barfitorilor, oameni de nimic ce sunteți! Diaconu și Luca au întrunit condițiile legale pentru a fi nominalizați pe post.
29 mai 2020, 13:54
Diaconu a fost director 8 ani, Luca va fi, ce atâta bârfă. Crapă ficatul în voi de atâta invidie.Vine covid ul 19 și are să vă sature...
29 mai 2020, 13:08
Tot ce a fost numit in functii de liviu puscarie sa ne lase.
29 mai 2020, 12:34
În sfârșit ! Diaconu chiar nu avea ce să caute la CCD , habar nu avea ce presupune munca acolo , nu că acum ar fi mai în temă ! A fost o rușine prezența ei la conducerea acestei instituții ! De une avenit , de la Palatul Copiilor ? Instructor de ...? Corect, consultați CV-ul ei .
29 mai 2020, 12:27
Deci si PNL e aceiasi Mărie cu altă pălărie.Este bine de știu ca să știm ce votăm.
29 mai 2020, 09:07
D-na respectivă nici nu avea ce căuta acolo. Cercetați putin cv-ul la data numirii în funcție, sau studiile. E clar că n-avea nici o treabă cu instituția pe care a condus-o. A avut grijă însă să facă fel de fel de cursuri,pe banii Casei desigur, ca apoi să facă parte din fel și fel de comitete și comiții foarte bine plătite.
29 mai 2020, 08:42
Dupa formula PSD, iata ca si PNL-ul isi promoveaza cumnatii, finii si cumatrii. Vor avea aceiasi soarta.
29 mai 2020, 08:04
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Este o zi cu o încărcătură emoțională foarte mare pentru mine. N-am mai trăit asemenea emoții de prin 2012, deci timp de opt ani am fost mai relaxată. Astăzi, toate emoțiile s-au adunat și am să îmi cer scuze pentru ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8359 lei
USD
Dolarul SUA
4.0751 lei
CHF
Francul elveţian
4.4904 lei
GBP
Lira sterlină
5.3679 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8595 lei
XAU
Gramul de aur
268.4712 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3964 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.