Știrea zilei
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO

Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.

”Actorul este, pentru el şi pentru ceilalţi, un fel de tunel al timpului. El se transportă pe el şi pe martorii lui, adică pe spectatori, într-un alt timp”, spunea marea actriță Olga Tudorache. Un timp căruia nu doar actorul, ci și spectatorul îi plătește un tribut mai mare sau mai mic.

 

Cuvintele actriței Olga Tudorache capătă astăzi o altă semnificație, într-un timp în care tunelul însuși riscă să fie confiscat de un mecanism al lumii care bulversează întreaga societate, cu tot ce înseamnă ea, de la lucrurile mărunte ale vieții până la cele esențial-umane.  

 

A vorbi despre scenă, teatru, actor, cultură în aceste vremuri este aproape o îndrăzneală egală cu incitarea la revoltă: nu mai avem acces în sala de spectacol, actorul este nevoit să se supună restricțiilor de ”distanțare”, distanța care, iată, pentru prima dată în istoria teatrului o depășește pe cea obișnuită (scenă – sală).

 

Însă chiar și în aceste condiții, actorii reușesc să ajungă la public. Chiar și în aceste condiții, scena nu rămâne goală, ci vibrează și strălucește, chiar dacă nu mereu în lumina reflectoarelor, nu mereu în aplauzele a sute și sute de spectatori.

 

Și asta pentru că - sau mai ales pentru că – teatrul se face cu inima, cu dăruire și cu generozitate. O spune, în cuvinte simple, și cel căruia îi dedicăm materialul de față, actorul Daniel Badale:

 

”Răsplata vine din lucrurile frumoase pe care noi, actorii, le dăruim oamenilor. Iubirea nu poate fi definită decât cu... sufletul”.

 

 

Drumul de la Trușești la Botoșani

 

S-a născut pe 15 august 1969, în Trușeștii Botoșanilor. Singur la părinți, și-a purtat maica în suflet ca pe-o icoană. Poate de aceea, atunci când s-a stins candela acasă, Daniel s-a simțit sfârșit, singur, fără ”inima inimii”. Dar nu a avut răgaz să plângă. Își amintește că, atunci când a murit mama, el juca pe scenă, în ”Micul infern” (regia regia Mircea Cornișteanu, la Teatrul Național București).

 

(Daniel Badale alături de mama)

 

Spectacolul se termina cu o melodie în vogă la acea vreme, ”Steluța”. Steluța era și numele de botez al mamei. ”Mama era la morgă la Botoșani, și eu cântam și lumea râdea… Singur la părinți, am fost un copil alintat. Dispariția mamei a fost pentru mine ca și cum universul în care trăiam a dispărut. Sentimentul e cumplit. Te trezești singur în fața singurătății…”, povestește Daniel Badale. 

 

 

Patru visători și un stagiar

 

Până să dezlege tainele actoriei în mediul academic bucureștean, o altă întâlnire avea să îi decidă soarta: cea cu Dan Puric aici, la Botoșani.

 

Era vremea în care tinerii la acea vreme Vlad Ivanov, Daniel Badale, Dana Tapalagă, Carmen Ungureanu, alături de Dan Puric, au scris o pagină în istoria teatrului botoșănean, în istoria boemei atât de pitorești. Dan Puric, proaspăt absolvent de Teatru, fusese repartizat și se oprise curajos în Botoșanii eminescieni. Niciunul dintre cei patru pe care îi strânsese în jurui-i nu era actor profesionist. Dar toți au urcat, mai târziu, pe prima scenă a țării!

 

O mărturie mai mult decât grăitoare avem de la Dana Tapalagă.

 

"Cea mai intensă a fost pregătirea spectacolului "Secvențe", alături de prietenii mei Carmen Ungureanu, Vlad Ivanov și Daniel Badale… Sub bagheta magică a lui Dan Puric am lucrat intens câteva luni. Dan ne-a crescut și ne-a format ca viitori artiști",

actrița Dana Tapalagă

 

Pentru Vlad Ivanov, anii de atunci au stat la baza unor cariere extraordinare în teatru și film.

 

"Era înainte de 1989, iar Dan Puric venise ca actor stagiar. Cochetam cu pantomima, eu și încă doi colegi, și l-am rugat să vadă niște numere de-ale noastre. A fost foarte încântat și s-a bucurat că poate face o trupă pe care s-o conducă. Cu această trupă am ajuns în Bucurețti și, practic, toți din trupa de pantomimă suntem acum actori. E vorba de Daniel Badale, de Carmen Ungureanu și Dana Tapalagă",

actorul Vlad Ivanov

 

 

Admirație pentru marele Dem Rădulescu: ”I-am dus crucea”

 

Drumul a curs firesc pentru Daniel Badale. A plecat la București, unde a dat admitere la Academia de Teatru și Film. A intrat ”dintr-un foc”, după cum spune astăzi actorul botoșănean. La clasa profesorului Dem Rădulescu. Cel căruia avea să îi poarte, pentru totdeauna, un respect uriaș și un dor nesfârșit.

 

”De la Dem Rădulescu am învățat rigoarea. Rigoarea, respectul față de partener și respectul față de public, chiar și când este un singur spectator în sală”,

actorul Daniel Badale

 

(Dem Rădulescu)

 

Tulburătoare este imaginea de la căpătâiul marelui actor, plecat în veșnicie (septembrie 2000), cu un actor, fost student, care nu s-a desprins de sicriu mai bine de 20 de ore. Tot el avea să îi poarte crucea până la mormânt. Actorul era Daniel Badale…

 

”Între mine și domnul profesor a fost o legătură mai deosebită, pentru că dumnealui spunea că să stârnești râsul îți trebuie ceva în plus. L-am iubit, l-am adorat, pot să spun că l-am divinizat. Sunt actorul care acasă, în cămăruța lui, icoana pe care Domnul Profesor a avut-o când s-a dus în stele. Icoana pe care actorul a avut-o pe piept, familia mi-a dat-o mie după ce am stat timp de 20 și ceva de ore la căpătâiul lui și i-am dus crucea. Și sunt un actor foarte bogat”.

 

 

Înapoi la Botoșani

 

După absolvirea Academiei de Teatru și Film din București, în anul 1994, Daniel Badale a revenit la Botoșani, de data aceasta ca actor profesionist. Al Teatrului ”Mihai Eminescu” și al Teatrului de păpuși ”Vasilache”.

 

Actorul a dăruit publicului botoșănean roluri memorabile. De la Volodea (în ”Dragă Elena Sergheevna, regia Petru Vutcarau, rol de debut), Iuda (în spectacolul ”Iuda”, de Leonid Andreev, regia Ion Sapdaru) sau Nebunul, Seful de secție (în ”Însemnările unui nebun”, de Nicolai Vasilievici Gogol, regia Ion Sapdaru), la cele care aveau să îi aducă și recunoașterea supremă pe scena botoșăneană: Hamlet (în ”Hamlet”, de William Shakespeare, regia Ion Sapdaru) și Ivan Turbincă (în ”Ivan Turbincă”, de Ion Creangă, regia Ion Sapdaru).

 

 

Marea scenă a Naționalului bucureștean

 

Din anul 2006, Daniel Badale joacă pe scena Teatrului Național din București. O scenă care i-a mijlocit întâlnirea cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Alexandru Tocilescu, Nae Caranfil, Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele.

 

(Ion Caramitru și Daniel Badale în ”Eduard al III-lea”, regia Alexandru Tocilescu, TNB)

 

Despre trecerea de pe scena din Botoșani pe cea a Naționalului, Ion Caramitru face o emoționantă mărturisire. Actorul își amintea cum, la 21 de ani, a interpretat pentru prima dată Hamlet, un rol în care făcuseră deja istorie Valer Valentineanu, George Vraca și George Calboreanu, primul dintre ei fiind considerat și cel mai bun Hamlet al epocii.

 

"Eram student. La ieșirea actorilor, mă aștepta un bătrânel care mi-a spus: Tinere, te-am urmărit, ai făcut un lucru extraordinar în Hamlet. A însemnat enorm pentru mine",

Ion Caramitru, in emisiunea Profesioniștii

 

Bătrânelul, mai spune Caramitru, era marele Valer Valentineanu.

 

"A așteptat Ion Caramitru pe cineva la ieșirea actorilor?", a întrebat atunci Eugenia Voda, realizatoarea emisiunii.

 

”Mulți ani după întâmplarea cu Valentineanu, după un spectacol "Ivan Turbincă" al Teatrului din Botoșani pe scena Teatrului National, în 2006, l-am așteptat la ieșirea actorilor pe Daniel Badale. I-am spus: Mi-a plăcut foarte mult cum ai jucat, îți propun să vii actor la Teatrul National. Badale este astăzi actor la Teatrul National și face o carieră strălucită. Ca odată, Valentineanu, numai că el nu avea atunci ce să îmi ofere",

actorul Ion Caramitru, director al Teatrului National București

 

 

Daniel Badale se joacă pe sine

 

Anul 2020, atipic prin restricțiile impuse de pandemie, nu i-a ținut departe de teatru pe actori. La Teatru Național București (TNB), prima premieră din perioada de pandemie a fost "Jurnal de România. 1989", conceput şi regizat de Carmen Lidia Vidu.

 

Spectacolul se joacă în sala Amfiteatru de pe acoperişul TNB.

 

În distribuție, patru actori ai Naţionalului povestesc experienţele personale din perioada respectivă, felul în care au trăit acele evenimente sângeroase şi modul în care li s-a schimbat sau nu viaţa de atunci, se arată în descrierea spectacolului.

 

 

Printre ei, și actorul Daniel Badale. Ceilalți, nume de referință în teatrul românesc: Ion Caramitru, Oana Pellea și Florentina Țilea.

 

Chiar după 30 de ani de la Revoluție, ni-l amintim cu toții pe Ion Caramitru, fiind "legendară" expresia televizată în direct - "Fraţilor, am învins!".

 

Prea puțini dintre noi am știut, în tot acești ani, că în 1989 Daniel Badale era soldat în Armată. "Teoretic", așadar, era împotriva revoluţionarilor.

 

O scenă (de viață reală) avea să fie descifrată peste mulți ani, când doi dintre protagoniștii de atunci aveau să își mărturisească cum, la Revoluție, s-au aflat față în față: Caramitru în fața unui TAB, Badale soldat, pregătit să primească ordinul de tragere. 

 

”Badale se afla în unul dintre cele trei TAB-uri. El mi-a spus, acum câțiva ani, erau cei care făceau baricada în Piața Romană. În spatele TAB-urilor se aflau soldații în termen, înarmați, în spatele soldaților în termen se aflau soldații Securității, în uniformele specifice, înarmați, și în spatele lor securiști în civil înarmați. Iar comandantul celor trei TAB-uri era un maior care îmi spunea: Plecați, plecați vă rog, că o să primesc ordin să trag și nu o să pot să nu o fac. Ia uitați ce e în spate!

Atunci am realizat și mi-am adus aminte de instrucțiile din armată: când ți se ordonă să pleci la atac să nu cumva să fugi înapoi de frică, pentru că în spate sunt colegi care te împușcă dacă te întorci.

În unul dintre acele TAB-uri era Badale. Am aflat mult mai târziu”,

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București

 

Mărturisirea a fost făcută în cadrul unui interviu realizat de Florin Ghioca pe platforma YouTube a Teatrului Național București.

 

 

Badale, ”cireașa de pe tort”

 

Povestea a fost preluată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, cea care l-a convins pe Daniel Badale să facă parte din distribuția spectacolului "Jurnal de România. 1989". Recunoaște că nu a fost ușor.

 

”Foarte greu l-am convins pe Daniel Badale să intre în această distribuție. Nu și-a dorit și nici nu îi cunoșteam povestea. Stând de vorbă cu Ion Caramitru, mi-a spus: dar există un moment real, în care eu stăteam în fața TAB-ului și un soldat era în TAB. Acel soldat a devenit peste ani actor al Teatrului Național. Cred că este o secvență care merită să te facă pe tine să întâlnești acest fost soldat din TAB.

Teatrul documentar e un tip nou de teatru pentru el, dar a fost o surpriză extrem de plăcută. Pe lângă faptul că este un om cu foarte mult umor, povestea lui este foarte emoționantă. Cred că este cireașa de pe tort  a spectacolului”,

Carmen Lidia Vidu, regizor "Jurnal de România. 1989"

 

 

Daniel Badale spune că este un ”rol” nou, cu care nu s-a mai confruntat, și anume acela de a se juca pe sine însuși.

 

”Cu acest text e prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Mi-a făcut un refresh la întreaga mea existență. Începând să mă întâlnesc cu Carmen, am răspuns întrebărilor și a ieșit un text foarte frumos. Textul este foarte bine structurat și foarte bine scris. Regizorul transmite o energie pozitivă, cu atmosferă plăcută la repetiții”,

Daniel Badale, actor Teatrul Național București

 

Momentul 1989 a însemnat și atunci, și acum, unul care îl răscolește.

 

”Eram tânăr, aveam 20 de ani și m-am trezit pur și simplu într-un TAB. Făcusem trageri, știam să folosesc o armă, dar în momentul acela nu mi-aș fi dorit să o folosesc. Dacă prin absurd mi s-ar fi ordonat să trag? Atunci aș fi lăsat arma, m-aș fi dus în mulțime și aș fi dezertat.

Întrebările lui Carmen m-au răscolit. Ar trebui să îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru că a făcut în așa fel încât, chiar dacă am fost într-un punct fierbinte al Revoluției Române, al așa-zisei Revoluții, am avut noroc că nu am ajuns la Televiziunea Română pe 22 decembrie, pentru că a murit multă lume acolo. Cred că astăzi nu aș mai fi fost. Au murit colegi de ai mei. E un capitol care face parte din viața mea, mi-l asum, dar nu mă gândesc cu bucurie la acele zile”,

Daniel Badale

 

 

Lecția Revoluției

 

Despre acele zile, Daniel Badale își amintește întâmplările care l-au impresionat, cum ar fi, de pildă, faptul că ”românii sunt foarte solidari în aceste momente” și că ”erau de o inconștiență totală, bulevardul de oameni, chiar dacă se trăgea, nu am văzut unul să o ia la fugă”.

 

Dar au rămas până astăzi întrebările fără răspuns.

 


(Daniel Badale în ”Jurnal de România. 1989”, foto: Florin Ghioca)

 

”Numărul celor care și-au dat viața în acele zile mi s-a părut mare, inutil și, hai să spunem, inexplicabil. Au murit degeaba. Păcat de tinerețea lor. Sunt părinți care ne urmăresc și sunt în asentimentul lor. Sacrificiul lor a fost mult prea mare și noi nu știm să mulțumim acelor tineri care prin inconștiența lor și prin dorința lor de a schimba ceva au plătit cu prețul suprem.

Atunci nu mi-am dat seama. Dar apoi, dând totul înapoi, am înțeles că lucrurile era foarte bine structurate, foarte bine organizate, știa când să vină, cine să vină și unde să vină”,

Daniel Badale, actor Teatrul Național București

 

 

”Felii de viață”

 

Spectatorii află povestea chiar de la Daniel Badale. Care în acest fel își joacă propriul rol. Nu fără emoție, pentru că, spune el, de data aceasta nu mai are de a face cu un personaj, ci cu ”felii de viață”.

 

”E prima oară în cariera mea când vorbesc despre mine. E un alt fel de emoție. Adică sunt propriile tale trăiri, propriile tale emoții. Când interpretezi un text, indiferent de dramaturg, joci o situație, joci un personaj. Aici nu e vorba de personaj, aici sunt patru felii de viață, fiecare cu individualitatea lui, cu emoțiile lui, și cred că asta va plăcea foarte mult, că e un spectacol foarte bine structurat și lumea o să afle niște lucruri de la oameni care au trăit acele momente, foarte obiectiv și foarte sincer. Nu e nimic cosmetizat. Este adevărul adevărat”,

Daniel Badale

 

 

Botoșani, ”locul unde am învățat tainele meseriei”

 

Se simte onorat că face parte din colectivul Teatrului Național București. Cu toate acestea, spune că nu se poate considera o vedetă, mai ales că noțiunea de vedetă e înțeleasă greșit în România.

 

 

”Vedetă a fost Amza Pellea. Vedetă a fost Olga Tudorache. George Constantin și întreaga pleiadă de mari actori…”.

 

Gândul lui Daniel Badale se îndreaptă către ”toți colegii mei, din toate teatrele”, pe care îi consideră a fi ”frumoși și talentați”.

 

”În sufletul meu am rămas țăran. Îmi păstrez acea suprafață neîntinată de vremuri, de lucruri, de oameni, de situații. Încerc să am o bucățică din mine despre care să spun: asta e partea mea frumoasă, asta e partea mea curată.  V-o dăruiesc din toată inima”

Daniel Badale

 

Nu uită că acolo, în micul teatru de la Botoșani, a trăit emoții și a construit personaje datorită cărora a ajuns pe marea scenă bucureșteană. Iar mesajul către foștii colegi este unul al speranței că actorul va fi mereu acolo, ”pe o scenă adevărată”.

 

”La Botoșani e teatrul care m-a format, teatrul în care am debutat, locul unde am învățat tainele meseriei. Colegilor mei minunați le doresc sănătate și inspirație și să dea bunul Dumnezeu să se întoarcă, dacă se poate cât mai repede, pe o scenă adevărată”,

Daniel Badale

 

 

Publicația Botoșăneanul.ro îi urează actorului Daniel Badale La mulți ani cu sănătate, roluri pe măsura talentului și bucuria unei vieți împlinite!

 

(Foto: facebook/Daniel Badale)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
O șefă de la Urban Serv pe cale să preia conducerea noului serviciu de administrare a piețelor și cimitirelor de la Primărie
Preluarea de către Primăria Botoșani a administrării piețelor, oborului și cimitirelor a intrat în faza finală. În cursul zilei de astăzi ar urma să fie desemnat și conducătorul structurii nou create.
Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”
Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Loading...
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Loading...
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Prietena mea e româncă. Fetele din zona mea, Los Angeles, sunt foarte frumoase, dar caracterul lor e… special. Nu neapărat în sensul bun”,Sebastian Dobrincu, milionarul din Silicon Valley, originar din Botoșani  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8743 lei
USD
Dolarul SUA
4.1768 lei
CHF
Francul elveţian
4.5595 lei
GBP
Lira sterlină
5.4111 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0006 lei
XAU
Gramul de aur
251.6793 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3269 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9377 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1343 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1785 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6545 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.0 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.