Știrea zilei
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO

Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.

Fie că s-au adunat în centrul orașului, pentru a asista la focul de artificii, fie că au ieșit în fața restauratelor, a localurilor care au organizat petreceri de revelion, oamenii și-au manifestat bucuria cu sticle de șampanie, unii chiar și cu propriile artificii în mâini.

 

Cei mai mulți botoșăneni au pornit încă de la 23.30 către Piața Revoluției, acolo unde Primăria a organizat în acest an un spectaculos foc de artificii. Foarte mulți copii, de toate vârstele, însoțiți de părinți, au ieșit din case spre a admira luminile strălucitoare.

 


 

Fără concert, fără celebra numărătoare inversă care anunța momentul trecerii în noul an, atmosfera nu a fost una lipsită de emoție. Cu ochii pe ceas, mulți dintre cei prezenți au numărat secundele până când spectacolul de lumini a izbucnit de pe clădirea Palatului Administrativ. În explozii de bucurie, oamenii au desfăcut sticlele și au închinat paharele de șampanie, îmbrățișându-se și urându-și la mulți ani.

 

 

Sute de botoșăneni în biserici

 

În multe dintre biserici, credincioșii s-au strâns în rugăciune. Au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite în anul trecut, pentru sănătate, rugându-se pentru cei dragi și pentru spor în anul 2022. S-au rugat deopotrivă și pentru cei trecuți la cele veșnice, unii victime ale pandemiei.

 

Zeci de credincioși s-au adunat în Biserica ”Izvorul Tămăduirii” din satul Agafton, pentru a participa la ”slujba de mulțumire”. Oamenii s-au rugat alături de părintele Florin-Constantin Istrate, însă mai presus de toate au mulțumit pentru darurile primite în anul ce s-a încheiat. Au mulțumit pentru sănătate, pentru bucuria de a fi împreună cu cei dragi. La sfârșit au cântat ”La mulți ani”.

 

 

La Biserica Vovidenia, din municipiul Botoșani, slujba de Anul Nou a început pe 31 decembrie, la ora 20.00, creștinii rugându-se și aducând Slavă lui Dumnezeu pentru un an cu greutăți depășit cu bine. În jurul orei 22.00, credincioșii au pornit către case, pentru a se bucura de momentul trecerii dintre ani alături de cei dragi.

 

Preotul Partenie Apostoaie, parohul Bisericii Vovidenia, a vorbit despre recunoștință, despre mulțumire, dar și despre provocările cu care noul an vine în viața noastră.

 

 

”Pășim în Noul An 2022 și dăm slavă lui Dumnezeu că suntem aici împreună, în această sfântă biserică, și mulțumim pentru toate darurile pe care le-am primit în anul care a trecut. Și ne aducem aminte de toți cei dragi ai noștri. Nu a fost un an ușor, nu a fost un an facil, dar cu mila Domnului iată-ne din nou aici, la un nou început de an. Facem bilanțul anului, dar facem cu speranță și proiecte pentru noul an 2022. Sunt multe ispite, provocări, care stau în fața ochilor noștri, în viața noastră, dar cu credință puternică în Dumnezeu, cu credință că biserica cea sfântă, una sobornicească este stâlpul și temelia adevărului, ne conduce către țara făgăduinței, vom avea putere să învingem toate provocările și greutățile vieții. Cu credința aceasta puternică că Dumnezeu intervine în viața noastră să avem și dragoste față de semenii noștri. Să avem grijă de copii, de sănătatea morală a tinerilor, să ne implicăm în ajutorarea bătrânilor, să nu îi uităm pe părinții i bunicii noștri. Să fim o mână întinsă a lui Dumnezeu către cei bolnavi, către cei în suferință, către cei singuri, neajutorați, Pe lângă credința puternică în Dumnezeu și dragostea față de semeni să avem grijă de omul nostru lăuntric. Să îmbogățim mintea cu lucrurile cele bune și frumoase, să păstrăm viața sufletească curată, să știm că cel mai mare dușman al omului nu este altul decât păcatul. Așa să ne ajute Dumnezeu în orice timp al vieții noastre”, a spus preotul Partenie Apostoaie.

 

La Biserica ”Sf. Vasile cel Mare”, zeci de creștini se aflau în rugăciune cu puțin înainte de miezul nopții. Preotul Petru Chirvase a citit Acatistul Sfântului Vasile cel Mare, sfântul ocrotitor al bisericii din curtea Spitalului Mavromati.

 

 

La Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul”, din municipiul Botoșani, trecerea dintre ani i-a prins pe creștini împreună, în rugăciune.

 

 

”Ne rugăm ca și anul acesta să avem binecuvântare, spor și ajutor, o viață plăcută Domnului și spre mântuirea sufletelor noastre. Știm foarte bine că viața noastră este plină de sfințenie cu Dumnezeu. De aceea, așa este rânduiala, ca timpul acesta la cumpăna dintre ani să îl petrecem cu Dumnezeu. Am muncit și am trudit un an de zile. Ne-am rugat lui Dumnezeu și am săvârșit fapte bune. Și acum, după ce am marcat cu bucurie firească trecerea anului despre care am vorbit, iată, cumpăna dintre ani dorim să fie cu Dumnezeu. Și să ne rugăm Domnului să ne binecuvânteze și anul acesta cu sănătate, înțelepciune, dar de fapte bune și bună creștere. E chiar binevenită această drumeție spre casa lui Dumnezeu Acesta este obiceiul nostru. Ne întâlnim cu cei dragi, gustăm din bucatele alese, iar după acea masă a comuniune, să facem și o plimbare în casa lui Dumnezeu, cumpăna dintre ani să ne găsească stând de vorbă cu Dumnezeu, și în rugăciune”, a spus preotul protopop Petru Fercal, parohul Bisericii ”Sf. Ioan Botezătorul”.

 

A trecut un an dificil, marcat de pandemie, de restricții, de pierderea multor oameni dragi. Însă anul 2022 vine cu speranțe de mai bine, cu planuri și proiecte noi.

 

 

La mulți ani, Botoșani!

La mulți ani, botoșăneni!
2022 cu împliniri și sănătate!

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Comisarii cu mita, OUT de la Protecția Consumatorilor, au picat pe o interceptare din altă direcție
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează și în prezent doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari care au și părăsit instituția.
ONG din Botoșani – sală de cultură renovată european peste Prut și inaugurată printr-un festival cu tricolorul pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
31 ianuarie 2018 a fost ziua în care o delegație a Asociației B-Right Media din Botoșani a pășit pragul Palatului Municipal de Cultură din orașul Edineț alături de viceprimarul Rodelia Vasilcov. Încremenită în alte vremuri, construcția reprezentativă a capitalei raionului cu același nume necesita intervenții care să îi aducă măcar sala de spectacole mai aproape de timpul prezent.
Cinci apartamente din Botoșani scoase la vânzare de executor pentru datorii la apă! Se pregătește și un val de debranșări în apartamente pentru datorii uriașe
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, debranșările de la serviciile de utilitate publică au fost interzise, inclusiv evacuările din locuințe.Cei doi ani pot fi priviți ca un „rai al datornicilor” și un coșmar pentru operatorii de servicii.
Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Loading...
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Loading...
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„L-a adus într-o bocceluță asistenta care l-a văzut că este bine format, țipă, respiră. Și a coborât două etaje, cât ne despărțeau, să îi oferim îngrijirea necesară. Cântărea 900 de grame și mama nu știa câte luni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9429 lei
USD
Dolarul SUA
4.6098 lei
CHF
Francul elveţian
4.8066 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6289 lei
XAU
Gramul de aur
275.5597 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2579 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2900 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6187 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
26.1 o C
Bucecea
27.0 o C
Darabani
25.7 o C
Saveni
26.6 o C
Ştefăneşti
25.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.