Știrea zilei
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.

Primul primar care va fi suspendat de prefect

 

 

Primarul comunei Blândești, ales pentru a doua oară de comunitate, are probleme din cauza unui conflict de interese depistat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu o taxă la o licitație pentru pajiștea comunală.

 

Problemele pentru Stelian Maxim au apărut în 2017 și de atunci s-au tot aflat pe rolul instanțelor de judecată. Recent însă, a primit o soluție nefavorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată în ședința din 15 aprilie 2021. Magistrații de la ÎCCJ i-au respins recursul formulat împotriva unei decizii de la Curtea de Apel Suceava, iar în aceste condiții Stelian Maxim este la un pas să-și piardă mandatul de primar.

 

„Este o hotărâre a Înaltei Curți, eu trebuie să aștept raportul de la ANI ca să pot emite un ordin de prefect”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

 

Povestea conflictului de interese

 

 

Necazurile lui Stelian Maxim provin încă din perioada în care era consilier local, calitate în care a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștei prin licitație publică pe un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei.

 

Din aceeași postură a votat și HCL privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștei comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 din caietul de sarcini.

 

Aceasta în condițiile în care a încheiat cu Consiliul Local Blândești un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei HCL prin care a fost împuternicit să verifice lucrările efectuate pe respectiva pajiște.

 

 

Explicații ca de la un... erou

 

 

„Eu am dat într-un mușuroi, din 2007 și până în 2016, se consumau câte 100 de euro pe hectarul de pășune, mărindu-se, în 2015, în 2016 se luau 200 de euro pe hectarul de pășune, unde era concesionată pășunea de către o cooperativă pe care eu am considerat-o nelegal constituită. Dacă ați veni să luați interviu la oameni să vedeți cum oamenii stăteau cu animalele în grajd, erau câțiva oameni de birou care luau pășunea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești (foto)

 

 

 

Mai departe, liberalul susține că a fost practic nevoit să participe la licitația pentru respectiva pajiște pentru oamenii din comună care nu aveau unde să-și pască animalele.

 

 

„Nu aveam unde să pasc animalele, trebuia să mă mut în altă comună. Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou. Dar așa, dacă statul este cum este, cel care vrea dreptate ajunge ca să fie judecat”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Condiția de participare la licitația este ca participanții să facă dovada că dețin 200 de vaci și 400 de oi, mai explică primarul și cum nimeni nu îndeplinea aceste criterii, pajiștile erau concesionate de o entitate care i-ar fi avut în spate pe o parte dintre consilieri.

 

„La noi în comună nu exista așa ceva și se dădea cu destinație cooperativei unde consilierii locali din perioada 2012 – 2016 erau acționari. ANI a mers cu mine în raport, cu ei, nu. Mie mi-a făcut sesizare fostul primar și cu toți consilierii de la PSD, patru consilieri care erau la vremea aceea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Nu-i mai trebuie Primărie

 

De altfel, primarul susține că tot acești oameni în frunte cu fostul primar sunt cei care i-au făcut sesizarea la ANI. Și din acest motiv va face tot posibilul să-și găsească dreptatea.

 

„Este o cale de atac la Curtea Constituțională a României. Încerc și eu să-mi caut dreptatea, dacă mi-o voi găsi, deși cred că nu o să mi-o găsesc pentru că nu se vrea să fie găsită”.

 

Cel mai probabil, în comuna Blândelti vor fi organizate alte alegeri pentru funcția de primar, având în vedere că au trecut doar șase luni și trei săptămâni de la „locale”. Stelian Maxim nu are de gând să mai candideze, susține că i-a ajuns.

 

 

„Eu nu sunt omul să fug după funcții, eu am încercat pentru comunitatea din Blândești, să văd dacă într-adevăr pot face ceva, am reușit și am făcut. Ddacă îmi va fi soarta să vin acasă, vin cu toată plăcerea și bucuria, le doresc succes celor care vor candida și care vor conduce”

 

După suspendare, atribuțiile de primar vor fi preluate în cel mai plauzibil caz de Mihaela Băghiceanu, viceprimarul comunei.

 

loading...
STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA
Primar în conflict de interese, ANI a descoperit afaceri groase cu terenuri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Loading...
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Loading...
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Șefa de instituție de la Botoșani care recunoaște că fără partid nu ar fi obținut funcția - VIDEO
Deși aproape întreg aparatul bugetar este politizat, încă există mulți șefi de instituție care continuă să susțină că ocupă funcțiile de conducere datorită competențelor profesionale, exclusiv.Există și profesioniști care recunosc faptul că, fără a fi membri ai vreunui partid, nu ar fi avut șansa de a ocupa funcții de conducere. Aceștia sunt însă extrem de puțini.
Misiune imposibilă: Ori face, ori nu face uriașul proiect cu liniile și tramvaiele noi, Primăria devine datoare vândută pe o mulțime de ani
Primarul Cosmin Andrei a discutat o oră cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru a găsi o soluție de deblocare a proiectului privitor la infrastructura rutieră pentru circulația tramvaielor.Misiunea Primăriei a devenit deja imposibilă în condițiile în care la orizont s-a ivit un nou risc de corecții financiare uriașe care să fie aplicate orașului.
Măi Lyly dar frumos i-ai mai răspuns lui Gil!
17 mai 2021, 13:47
Niște „bombardieri” ai corupției fără limite,asociați și sprijiniți in „munca” lor...
12 mai 2021, 10:18
Da, vulpoiul bătrân, trimite amenințări grozave, moartea dușmanilor, răzunări năprasnice de tip mafiot...
10 mai 2021, 10:23
Cel puţin 12 vulpi au fost găsite, joi, într-o casă părăsită de pe raza localităţii Blândeşti din judeţul Botoşani.De-acum cad toți!!!
7 mai 2021, 13:41
Oare e adevărat așa cum scrie Gil că a dat coada vacii pe ștampila primăriei?Dar asta se întâmplă numai în bancuri și-n pilde!Vai de mama noastră,dacă am ajuns așa!!!
5 mai 2021, 13:54
N-o cheamă Karma,așa că nu scoate arma...O cheamă Fudula...
4 mai 2021, 13:18
Erou împuns de vacă!
22 aprilie 2021, 13:29
„Dar mâine va mai fi pământ?Mai fivor toate câte sunt?”Mașină,slugi și bani cu sacuCu ce rămâne-n clește racu?
21 aprilie 2021, 22:29
Propun o verificare a averii la toți aleșii de la Blândești!Să justifice toți cum și-au făcut averile.până la ultimul leuț și să vedeți acolo eroi...începând cu cirezile de vitei și turmele de oi,decimate și „halite” la spargerea CAP-ului până la pământurile ținute cu japca,imasul din spatele casei împrejmuit abuziv,subventie din bani europeni incasata impotriva legii și multe multe altele.Cred că așa arată eroii la Dracșani,am mai văzut și alții la fel...
20 aprilie 2021, 13:13
Oamenii in van era dramei pentagrame pe icoaneDuhul antihristic in reclameHolograme cu iz mistic hedonisticNihilismul ascunde atent crezul patristicCând o vezi, nici nu-ţi dai seamaNu-i de bine, începe teamaCine-i dama?O cheamă Karma, scoate arma!
20 aprilie 2021, 12:19
Poate prelua conducerea comunei o persoana care are doar 8 clase?Ce sa mai spunem,orice e posibil la noi...
20 aprilie 2021, 08:19
Eu am lucrat in strainatate si am venit sa fac o afacere cu animale in satul meu la Blandesti si mi s-a spus ca nu mai este imas.Acum imasul de la Blandesti este detinut de persoane care nu mai au animale si care incaseaza subventia.Sunt care au afaceri cu produse lactate fara sa aiba animale...nu prea miroase bine...oare sa fi gresit instantele de judecata,sa fi gresit in fata unui erou?
20 aprilie 2021, 08:17
„Eu nu fug după funcții”...dar să lași coada vacii pentru ștampila primariei cum se cheama?Dar de cinci ani unde sunt banii de la imas?Până în anul 2016 s-au facut adapatori,s-a curățat garla de pe imas s-au făcut fântâni pentru adapat in toate satele,se dadea cu ingrasamant si se curata imasul anual.Acum mai sunt cateva vaci,eroule si imas nu mai este!Poti explica?Alo DNA!Verificati acest erou si vedeti cum a bagat o suma uriasa in niste fantani goale pe care le-a parasit!Verificati cum a facut la scoala o fantana cu zece preturi pe un teren privat iar parametrii din documentatia de licitatie sunt departe de ceea ce s-a facut in teren.Daca tu inchizi ochii si te crezi erou,mai intreaba si pe cei din jur.Cine este eroul care te sustine si cate clase ai tu cu vicele tau la un loc?...Rautate,minciuna si lacomie dusa la extrem!
20 aprilie 2021, 08:12
Sigur a deranjat un “prieten” binevoitor. Am auzit ca la Consiliul Local Botosani este unul Timofte Miluta care voteaza de câteva luni Proiectele de Hotărâre in care este implicată societatea comercială la care are calitatea de salariat, pana când ? Pana ce un “prieten” ii va face o sesizare.
20 aprilie 2021, 08:09
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9474 lei
USD
Dolarul SUA
4.7141 lei
CHF
Francul elveţian
4.8270 lei
GBP
Lira sterlină
5.8404 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6881 lei
XAU
Gramul de aur
276.8333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2466 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2792 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2954 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6722 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
13.7 o C
Saveni
21.1 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.