Știrea zilei
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.

Primul primar care va fi suspendat de prefect

 

 

Primarul comunei Blândești, ales pentru a doua oară de comunitate, are probleme din cauza unui conflict de interese depistat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu o taxă la o licitație pentru pajiștea comunală.

 

Problemele pentru Stelian Maxim au apărut în 2017 și de atunci s-au tot aflat pe rolul instanțelor de judecată. Recent însă, a primit o soluție nefavorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată în ședința din 15 aprilie 2021. Magistrații de la ÎCCJ i-au respins recursul formulat împotriva unei decizii de la Curtea de Apel Suceava, iar în aceste condiții Stelian Maxim este la un pas să-și piardă mandatul de primar.

 

„Este o hotărâre a Înaltei Curți, eu trebuie să aștept raportul de la ANI ca să pot emite un ordin de prefect”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

 

Povestea conflictului de interese

 

 

Necazurile lui Stelian Maxim provin încă din perioada în care era consilier local, calitate în care a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștei prin licitație publică pe un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei.

 

Din aceeași postură a votat și HCL privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștei comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 din caietul de sarcini.

 

Aceasta în condițiile în care a încheiat cu Consiliul Local Blândești un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei HCL prin care a fost împuternicit să verifice lucrările efectuate pe respectiva pajiște.

 

 

Explicații ca de la un... erou

 

 

„Eu am dat într-un mușuroi, din 2007 și până în 2016, se consumau câte 100 de euro pe hectarul de pășune, mărindu-se, în 2015, în 2016 se luau 200 de euro pe hectarul de pășune, unde era concesionată pășunea de către o cooperativă pe care eu am considerat-o nelegal constituită. Dacă ați veni să luați interviu la oameni să vedeți cum oamenii stăteau cu animalele în grajd, erau câțiva oameni de birou care luau pășunea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești (foto)

 

 

 

Mai departe, liberalul susține că a fost practic nevoit să participe la licitația pentru respectiva pajiște pentru oamenii din comună care nu aveau unde să-și pască animalele.

 

 

„Nu aveam unde să pasc animalele, trebuia să mă mut în altă comună. Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou. Dar așa, dacă statul este cum este, cel care vrea dreptate ajunge ca să fie judecat”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Condiția de participare la licitația este ca participanții să facă dovada că dețin 200 de vaci și 400 de oi, mai explică primarul și cum nimeni nu îndeplinea aceste criterii, pajiștile erau concesionate de o entitate care i-ar fi avut în spate pe o parte dintre consilieri.

 

„La noi în comună nu exista așa ceva și se dădea cu destinație cooperativei unde consilierii locali din perioada 2012 – 2016 erau acționari. ANI a mers cu mine în raport, cu ei, nu. Mie mi-a făcut sesizare fostul primar și cu toți consilierii de la PSD, patru consilieri care erau la vremea aceea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Nu-i mai trebuie Primărie

 

De altfel, primarul susține că tot acești oameni în frunte cu fostul primar sunt cei care i-au făcut sesizarea la ANI. Și din acest motiv va face tot posibilul să-și găsească dreptatea.

 

„Este o cale de atac la Curtea Constituțională a României. Încerc și eu să-mi caut dreptatea, dacă mi-o voi găsi, deși cred că nu o să mi-o găsesc pentru că nu se vrea să fie găsită”.

 

Cel mai probabil, în comuna Blândelti vor fi organizate alte alegeri pentru funcția de primar, având în vedere că au trecut doar șase luni și trei săptămâni de la „locale”. Stelian Maxim nu are de gând să mai candideze, susține că i-a ajuns.

 

 

„Eu nu sunt omul să fug după funcții, eu am încercat pentru comunitatea din Blândești, să văd dacă într-adevăr pot face ceva, am reușit și am făcut. Ddacă îmi va fi soarta să vin acasă, vin cu toată plăcerea și bucuria, le doresc succes celor care vor candida și care vor conduce”

 

După suspendare, atribuțiile de primar vor fi preluate în cel mai plauzibil caz de Mihaela Băghiceanu, viceprimarul comunei.

 

loading...
STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA
Primar în conflict de interese, ANI a descoperit afaceri groase cu terenuri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Loading...
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Loading...
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Măi Lyly dar frumos i-ai mai răspuns lui Gil!
17 mai 2021, 13:47
Niște „bombardieri” ai corupției fără limite,asociați și sprijiniți in „munca” lor...
12 mai 2021, 10:18
Da, vulpoiul bătrân, trimite amenințări grozave, moartea dușmanilor, răzunări năprasnice de tip mafiot...
10 mai 2021, 10:23
Cel puţin 12 vulpi au fost găsite, joi, într-o casă părăsită de pe raza localităţii Blândeşti din judeţul Botoşani.De-acum cad toți!!!
7 mai 2021, 13:41
Oare e adevărat așa cum scrie Gil că a dat coada vacii pe ștampila primăriei?Dar asta se întâmplă numai în bancuri și-n pilde!Vai de mama noastră,dacă am ajuns așa!!!
5 mai 2021, 13:54
N-o cheamă Karma,așa că nu scoate arma...O cheamă Fudula...
4 mai 2021, 13:18
Erou împuns de vacă!
22 aprilie 2021, 13:29
„Dar mâine va mai fi pământ?Mai fivor toate câte sunt?”Mașină,slugi și bani cu sacuCu ce rămâne-n clește racu?
21 aprilie 2021, 22:29
Propun o verificare a averii la toți aleșii de la Blândești!Să justifice toți cum și-au făcut averile.până la ultimul leuț și să vedeți acolo eroi...începând cu cirezile de vitei și turmele de oi,decimate și „halite” la spargerea CAP-ului până la pământurile ținute cu japca,imasul din spatele casei împrejmuit abuziv,subventie din bani europeni incasata impotriva legii și multe multe altele.Cred că așa arată eroii la Dracșani,am mai văzut și alții la fel...
20 aprilie 2021, 13:13
Oamenii in van era dramei pentagrame pe icoaneDuhul antihristic in reclameHolograme cu iz mistic hedonisticNihilismul ascunde atent crezul patristicCând o vezi, nici nu-ţi dai seamaNu-i de bine, începe teamaCine-i dama?O cheamă Karma, scoate arma!
20 aprilie 2021, 12:19
Poate prelua conducerea comunei o persoana care are doar 8 clase?Ce sa mai spunem,orice e posibil la noi...
20 aprilie 2021, 08:19
Eu am lucrat in strainatate si am venit sa fac o afacere cu animale in satul meu la Blandesti si mi s-a spus ca nu mai este imas.Acum imasul de la Blandesti este detinut de persoane care nu mai au animale si care incaseaza subventia.Sunt care au afaceri cu produse lactate fara sa aiba animale...nu prea miroase bine...oare sa fi gresit instantele de judecata,sa fi gresit in fata unui erou?
20 aprilie 2021, 08:17
„Eu nu fug după funcții”...dar să lași coada vacii pentru ștampila primariei cum se cheama?Dar de cinci ani unde sunt banii de la imas?Până în anul 2016 s-au facut adapatori,s-a curățat garla de pe imas s-au făcut fântâni pentru adapat in toate satele,se dadea cu ingrasamant si se curata imasul anual.Acum mai sunt cateva vaci,eroule si imas nu mai este!Poti explica?Alo DNA!Verificati acest erou si vedeti cum a bagat o suma uriasa in niste fantani goale pe care le-a parasit!Verificati cum a facut la scoala o fantana cu zece preturi pe un teren privat iar parametrii din documentatia de licitatie sunt departe de ceea ce s-a facut in teren.Daca tu inchizi ochii si te crezi erou,mai intreaba si pe cei din jur.Cine este eroul care te sustine si cate clase ai tu cu vicele tau la un loc?...Rautate,minciuna si lacomie dusa la extrem!
20 aprilie 2021, 08:12
Sigur a deranjat un “prieten” binevoitor. Am auzit ca la Consiliul Local Botosani este unul Timofte Miluta care voteaza de câteva luni Proiectele de Hotărâre in care este implicată societatea comercială la care are calitatea de salariat, pana când ? Pana ce un “prieten” ii va face o sesizare.
20 aprilie 2021, 08:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.4 o C
Dorohoi
16.3 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
15.9 o C
Saveni
17.4 o C
Ştefăneşti
16.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.