Știrea zilei
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO

Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.

Monștrii pandemiei 

 

Alții, pe trepte, completează tot felul de cereri. Întrebați de ce nu fac acest lucru în interiorul instituției, răspund că nu sunt lăsați să intre.

 

 

 

 

La ușă, același paznic din urmă cu două luni, când instituția a fost vizitată de președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, cu aceleași reguli și ordine „de sus”. În calitate de jurnalist la Botoșăneanul transmit că doresc să ajung la doi dintre directorii care își desfășoară activitatea în clădire. Paznicul îmi răspunde că nu am voie.

 

Insist, mai ales în contextul în care prefectul Dan Nechifor, la momentul periplului liderului PNL prin instituții, anunța că ia toate măsurile necesare pentru ca accesul în unitățile PUBLICE să fie neîngrădit. O fi fost valabilă chestia asta prin alte părți, pe șefii de la Casa de Pensii, care țin oamenii în soare, ploaie, ninsoare, pare să îi intereseze puțin spre deloc de ce le cere prefectul.

 

Insist pentru că mă aflu totuși într-o clădire în care se lucrează cu public și mă aflu acolo în vederea obținerii de informații necesare redactării unui articol. În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, care permite accesul jurnaliștilor în instituții și în condițiile în care una dintre activitățile de bază ale jurnalismului presupune colectarea de date din teren. Inclusiv deplasarea la tot felul de directori de la stat.

 

 

Instituțiile publice sau proprietatea paznicilor și a directorilor?

 

Paznicul strigă că are ordine de sus prin care să nu permită accesul nimănui, inclusiv al jurnaliștilor. Un angajat al Casei de Pensii, aflat în apropiere, încearcă să-l convingă să se retragă la ușa pe care o păzește și să mă lase să îmi continui drumul. Paznicul se încăpățânează și repetă că are ordine de sus să nu intre nimeni.

 

Îl întreb care director i-a dat respectivul ordin, îmi răspunde că are patru de care ascultă. Pun mâna pe clanță pentru a deschide respectiva ușă, paznicul, care este angajat al unei firme de pază care are încheiat contract cu CJP se repede, mă împinge cu putere și se postează în fața ușii și repetă obsesiv: „am ordin să nu dau voie la nimeni să urce”.

 

 

Gestul de violență al paznicului și contactul fizic sunt incidente de care aproape că nu am avut parte în cei peste 10 ani de jurnalism. Nici la intrarea în Prefectura Botoșani, Consiliul Județean sau Primărie. Nici la sediile Poliției, Parchetului, DIICOT-ului sau Jandarmeriei, unde există pază militarizată, însă unde niciun angajat nu a îndrăznit vreodată să bruscheze vreun jurnalist oricât de tensionată ar fi fost situația.

 

Scena are loc în fața ușii cu acces către etajele superioare pe care scrie sugestiv: „acces permis doar angajaților. Nu izbiți ușa”.

 

Angajatul din Casa de Pensii care se afla în apropiere a intervenit imediat și a deschis ușa pentru a putea urca scările către etajul 1 unde se află biroul Cristinei Anton, încercând să-l țină deoparte pe respectivul paznic.

 

 

La etajul 1 al instituției, holul chiar pustiu semn că într-adevăr nu ajunge niciun cetățean acolo. Apare un funcționar care mirat de prezența mea, mă întreabă ce caut și cum am ajuns acolo. Își confundă propria sufragerie cu locul de muncă care se presupune că este public. Este imediat trimis înapoi la treabă de directorul economic Ioan Buzilă, apelat și el de paznic după scena de la parter. 

 

 

La câteva minute a urcat și șefa CJP, care susține că se afla la parter într-o audiență cu un pensionar. Am întrebat simplu de ce a interzis accesul în instituție, chiar și la etajele superioare, pentru jurnaliști:

 

Cristina Anton: Dar nu este interzis. Doar că relațiile cu publicul se dau jos la parter și oamenii nu mai au voie să urce sus, la etaj”

 

 

Reporter: De ce?

 

Cristina Anton:„Pentru că relațiile cu publicul se dau jos la parter, ei își primesc absolut toate informațiile de care au nevoie, doar jos la parter. Atât. Este un flux stabilit și în urma pandemiei”.

 

În prealabil avusese o discuție cu Marcel – paznicul care și-a justificat gestul prin faptul că nu purtam mască de protecție.

 

Cristina Anton: „Ați avut mască când ați urcat? Mi-a spus: a fost doamna și nu am lăsat-o să urce pentru că nu avea mască la gură. Așa mi-a spus”

 

Fals, aveam masca de protecție la momentul în care am fost bruscată, lucru care se vede și din imaginile surprinse. (foto jos)

 

 

Directorul CJP, Cristina Anton, a fost de asemenea întrebat dacă este reală afirmația bărbatului privitoare la interzicerea accesului în unitate.

 

„Nu este adevărat. Am spus așa: nu au voie să urce la etajele superioare. Funcționarii statului i-am mutat la ghișeele de la parter, ca să fie ordine și un flux, atât. Nu stau afară oamenii să completeze. Ce ați văzut afară sunt oameni de la expertiza medicală. În urma faptului că d-na doctor de la Dorohoi a ieșit la pensie, acum Botoșaniul deservește întregul județ. Și este foarte greu ca un singur medic de expertiză medicală să acopere întreg județul și să deservim absolut toate serviciile medicale”,

Cristina Anton, director executiv CJP

 

A continuat și a arătat că: „În această clădire sunt două instituții publice, este și AJPIS-ul”. Cu atât mai mult, accesul cetățenilor ar trebui să fie permis, chiar și spre birourile funcționarilor, pentru a nu mai exista aglomerație la parter, și oameni care să fie nevoiți să completeze cereri pe genunchi.

 

Cristina Anton: „Ce să facă la etajele superioare? Dar înainte ce făceau? Jos la parter toate ghișeele deservesc absolut toate serviciile din cadrul Casei Județene de Pensii”

 

Și a explicat cum s-a ajuns aici:

 

„A fost atunci procedura impusă pe perioada stării de urgență, a venit starea de alertă și fluxul acesta de intrări - ieșiri s-a păstrat. Toate serviciile către public sunt la ghișeele de la parter, orice persoană care vine sau dorește o audiență, chiar cu directorii, nu-i nicio problemă, se sună și noi coborâm. Nu putem să stăm toată ziua jos la parter, avem diferite activități”.

 

 

Pandemia blocată doar în instituții

 

Din criza sanitară s-a scurs deja un an și aproape 5 luni de zile, iar în prezent în județul Botoșani s-a ajuns la o rată de infectare de 0.02%. Pe data de 18 iulie 2021 era înregistrat un singur caz, la o persoană din comuna Nicșeni. Asta după o mulțime de zile cu zero cazuri.

 

Mai mult decât atât, în municipiul reședință de județ, unde sunt concentrate toate instituțiie publice de stat, în ultimele 14 zile a fost înregistrat un singur caz activ, la o populație de 119.035 de persoane. Și o rată de infectare de 0.01 %.

 

Însă, o parte dintre cei care se află la conducerea unor unități ale statului continuă să se prevaleze de această pandemie care permite luarea de tot felul de reguli idioate care să producă o ruptură în adevăratul sens al cuvântului între funcționari și cetățeni. Reguli care anul trecut erau probabil justificate. Nu și la acest moment și nu cu atâta exces de zel și chiar cu accese de violență când vine vorba de a fi permis accesul într-o instituție.

 

„Presa poate să intre oricând, oricând pot să intre și să filmeze. Nu am nicio problemă cu dvs. sub nicio formă”, a oferit asigurări Cristina Anton, deși realitatea și comportamentul celui pe care l-a păstrat în instituție, la ușă, o contrazic.

 

Același paznic NU i-a permis accesul în Casa de Pensii deputatului Costel Șoptică care este și președintele PNL Botoșani. Parlamentarul a fost nevoit să-l apeleze telefonic pe Ioan Buzilă, directorul adjunct al CJP, iar după ce acesta a ajuns în hol, a avut acces în interior.

 

Înainte de asta, într-o discuție cu același paznic, am încercat să-i explic faptul că sunt jurnalist și în mod normal am voie să intru în instituție: „aaa, mai ales presa nu are voie să intre”, a fost răspunsul lui simplu, de om care a învățat bine cum să respecte ordinele de sus.

 

Și după cele două incidente a fost menținut, fără a fi luată vreo măsură de către conducere, semn că poate omul avea dreptate în mintea lui și chiar respecta niște ordine.

 

Venite de la directorul executiv care a avut până de curând clădirea în administrare, Cristina Anton, șefa de la Dorohoi care a rămas ancorată în trecutul pandemic, cu tot cu regulile ce decurg din el.

 

loading...
Casa de Pensii Botoșani se adaptează măsurilor de siguranță impuse: ”Vom fi mult mai receptivi în consilierea telefonică și on-line”
Președintele PNL, după periplul prin instituții: Da, Șoptică, te-ai plimbat, și ce dacă?!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Îmi povestea cineva că la apă plătea factura fără probleme, era la zi, şi, şi a venit Macac-ul şef, a jurat să scoată pierderile din iarbă verde, s-a uitat prin hârţoage şi a observat că o serie de abonaţi nu făcuseră verificarea metrologică la apometre, nimeni nu i-a atenţionat, au fost trecuţi automat la pauşal cu câteva luni în urmă. Deşi erau la zi cu plata le-a venit o altă factură cu calculul la pauşal, bine au zis ei plătim şi mergem să facem verificarea la apometre, na, na, na a zis Macac-ul, anul ăsta nu se mai fac verificări aşa că plătiţi la pauşal până la anul. Un nene le-a vândut pontul, mergeţi şi luaţi apometre de la nea patronul FC, costă 150 lei şi aţi rezolvat problema! Plandemie, plandemie să dea domnul să te ţie muuulţi ani!
21 iulie 2021, 15:06
Da, dar vrem degeaba! Tara este ocupata de nesimtiti, lichele si nonprofesionalisti. Institutii supraaglomerate pline cu tot soiul de beizadele pesediste, peneliste si apartinand si altor secte. Din fericire pentru Botosani mai traieste inca acel"caine de paza al democratiei"- presa, care tot din fericire este libera. Deocamdata. Insa nu esti bruscat doar la casa de pensii, esti bruscat si amenintat si la spitalul judetean. Poti lua si bataie de la golanii de acolo. O revolutie adevarata ne poate salva de prostocratia marsava instalata, de capusele acestea nerusinate cu carnet de partid. Stii tu nulitate care"vrei o tara ca afara" ce inseamna lucrul acesta? Nu stii, habar nu ai! Afara cetateanul platitor de impozite este centrul universului unui stat civilizat si prosper, nu putorile care nu vor sa fie deranjate! Felicitari jurnalistilor! Cetatenii trebuie sa-i sprijine pe jurnalisti, fiindca se pare ce sunt ultima farama de democratie din tara aceasta agonizanta.
20 iulie 2021, 22:49
cloaca de țărani acolo, habar nu au de legi, isi iau salariile...... despre disprețul fata de cetățeni ce sa mai spui?, aduși si puși politic, asta sunt!, nici carte nu prea stiucu privatele lor..... stau si ma intreb daca nu le e lene sa se uite pe toate documentele din dosarele de pensionare?, am auzit ca la BT sunt calculate cele mai mici pensii din tara!...... normal ar fi sa fie dati toti afara si organizate concursuri pe bune pt 1/2 din nr posturidin organigrama
20 iulie 2021, 17:27
RUSINE să le fie...nu e vorba aici ca nu a lăsat un jurnalist, vorba e cum ne tratează pe noi toți. Sunt plătiți din contributiile poporului, ar trebui sa fie in slujba cetățeanului...NU DISPRET, NU IGNORANTA, NU MUTRE ACRE, NU PREAMARIRE, NUUUU...cu toți suntem oameni, se pare că in acea instituție nu chiar toți sunt Oameni. RUSINE!
20 iulie 2021, 16:25
Presa are prea multa libertate ! Esti un reporter care se baga in sufletul omului, slab. Are rost sa mentionez de anumite presiuni pe care le faci ? ...de traficul de influenta ? Daca nu te-as sti ..nu as spune. Hai sa fim civilizati daca tot vrem o tara ca afara. In nici o instutie nu este voie sa filmezi, fotografiezi si mai ales ca jurnalist sa intri abuziv peste oameni...apropo de legi. Daca e instutie a statului inseamna ca ai doar drepturi ? Stiu sigur ca acest comentariu nu va fi postat dar cel putin tu Gabriela sau tovarasul Sergiu il va citit...presa de slaba calitate. Cum e cu articolele platite despre ridicarea in slavi a unor sefi de institutii? Vrei exemplu si dovada ? Urat.
20 iulie 2021, 09:45
Aceasta mare divă după ce a fentat PSD-UL să o pună directoare, l-a prostit și pe Șoptică să o lase în continuare pe acest post mai are și tupeu să se ia și cu presa. Este o vorbă că îl cunoști pe om după ce ii dai funcție. Din tăietor de bilete a ajuns mare director și vedem ce îi poate capul. PNL chiar nu aveți oameni competenți? Sau șpaga este mare?
20 iulie 2021, 09:44
După cum se vede în poză, marea realizare managerială a directorului, este acel afiș NU TRÂNTIȚI UȘA!Nu i-a trecut directorului prin tărtăcuța goală ideea să monteze chiar și din banii lui mulți(și așa îi ia degeaba) un amortizor care costă cca.30 de lei.
20 iulie 2021, 09:42
Îmi place la nebunie liberalismul ÎNGRĂDIT, instalat în instituțiile Statului, care funcționează pe banii noștri, dar în folosul angajaților.Cînd Budăi stătea cu ușa biroului deschisă și intrau la el pensionarii fără nici o planificare nu era bine!Acum că stau pensionarii precum câinii comunitari în așteptarea unui os sub zidurile instituției, e bine.E un bun prilej, ca presa liberă și neaservită să se manifeste ca atare.
20 iulie 2021, 09:36
in casa de pensii,toate astea,sunt de la directorul adjunct,Buzila Ioan.El dicteaza ca un vechil.Nu recunosc salariatii sau nu vor sa spuna,dar asta-i adevarul .
20 iulie 2021, 08:35
Se stie,paznicul este director la toate institutiile!
20 iulie 2021, 07:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
9.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.