Știrea zilei
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO

Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.

Monștrii pandemiei 

 

Alții, pe trepte, completează tot felul de cereri. Întrebați de ce nu fac acest lucru în interiorul instituției, răspund că nu sunt lăsați să intre.

 

 

 

 

La ușă, același paznic din urmă cu două luni, când instituția a fost vizitată de președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, cu aceleași reguli și ordine „de sus”. În calitate de jurnalist la Botoșăneanul transmit că doresc să ajung la doi dintre directorii care își desfășoară activitatea în clădire. Paznicul îmi răspunde că nu am voie.

 

Insist, mai ales în contextul în care prefectul Dan Nechifor, la momentul periplului liderului PNL prin instituții, anunța că ia toate măsurile necesare pentru ca accesul în unitățile PUBLICE să fie neîngrădit. O fi fost valabilă chestia asta prin alte părți, pe șefii de la Casa de Pensii, care țin oamenii în soare, ploaie, ninsoare, pare să îi intereseze puțin spre deloc de ce le cere prefectul.

 

Insist pentru că mă aflu totuși într-o clădire în care se lucrează cu public și mă aflu acolo în vederea obținerii de informații necesare redactării unui articol. În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, care permite accesul jurnaliștilor în instituții și în condițiile în care una dintre activitățile de bază ale jurnalismului presupune colectarea de date din teren. Inclusiv deplasarea la tot felul de directori de la stat.

 

 

Instituțiile publice sau proprietatea paznicilor și a directorilor?

 

Paznicul strigă că are ordine de sus prin care să nu permită accesul nimănui, inclusiv al jurnaliștilor. Un angajat al Casei de Pensii, aflat în apropiere, încearcă să-l convingă să se retragă la ușa pe care o păzește și să mă lase să îmi continui drumul. Paznicul se încăpățânează și repetă că are ordine de sus să nu intre nimeni.

 

Îl întreb care director i-a dat respectivul ordin, îmi răspunde că are patru de care ascultă. Pun mâna pe clanță pentru a deschide respectiva ușă, paznicul, care este angajat al unei firme de pază care are încheiat contract cu CJP se repede, mă împinge cu putere și se postează în fața ușii și repetă obsesiv: „am ordin să nu dau voie la nimeni să urce”.

 

 

Gestul de violență al paznicului și contactul fizic sunt incidente de care aproape că nu am avut parte în cei peste 10 ani de jurnalism. Nici la intrarea în Prefectura Botoșani, Consiliul Județean sau Primărie. Nici la sediile Poliției, Parchetului, DIICOT-ului sau Jandarmeriei, unde există pază militarizată, însă unde niciun angajat nu a îndrăznit vreodată să bruscheze vreun jurnalist oricât de tensionată ar fi fost situația.

 

Scena are loc în fața ușii cu acces către etajele superioare pe care scrie sugestiv: „acces permis doar angajaților. Nu izbiți ușa”.

 

Angajatul din Casa de Pensii care se afla în apropiere a intervenit imediat și a deschis ușa pentru a putea urca scările către etajul 1 unde se află biroul Cristinei Anton, încercând să-l țină deoparte pe respectivul paznic.

 

 

La etajul 1 al instituției, holul chiar pustiu semn că într-adevăr nu ajunge niciun cetățean acolo. Apare un funcționar care mirat de prezența mea, mă întreabă ce caut și cum am ajuns acolo. Își confundă propria sufragerie cu locul de muncă care se presupune că este public. Este imediat trimis înapoi la treabă de directorul economic Ioan Buzilă, apelat și el de paznic după scena de la parter. 

 

 

La câteva minute a urcat și șefa CJP, care susține că se afla la parter într-o audiență cu un pensionar. Am întrebat simplu de ce a interzis accesul în instituție, chiar și la etajele superioare, pentru jurnaliști:

 

Cristina Anton: Dar nu este interzis. Doar că relațiile cu publicul se dau jos la parter și oamenii nu mai au voie să urce sus, la etaj”

 

 

Reporter: De ce?

 

Cristina Anton:„Pentru că relațiile cu publicul se dau jos la parter, ei își primesc absolut toate informațiile de care au nevoie, doar jos la parter. Atât. Este un flux stabilit și în urma pandemiei”.

 

În prealabil avusese o discuție cu Marcel – paznicul care și-a justificat gestul prin faptul că nu purtam mască de protecție.

 

Cristina Anton: „Ați avut mască când ați urcat? Mi-a spus: a fost doamna și nu am lăsat-o să urce pentru că nu avea mască la gură. Așa mi-a spus”

 

Fals, aveam masca de protecție la momentul în care am fost bruscată, lucru care se vede și din imaginile surprinse. (foto jos)

 

 

Directorul CJP, Cristina Anton, a fost de asemenea întrebat dacă este reală afirmația bărbatului privitoare la interzicerea accesului în unitate.

 

„Nu este adevărat. Am spus așa: nu au voie să urce la etajele superioare. Funcționarii statului i-am mutat la ghișeele de la parter, ca să fie ordine și un flux, atât. Nu stau afară oamenii să completeze. Ce ați văzut afară sunt oameni de la expertiza medicală. În urma faptului că d-na doctor de la Dorohoi a ieșit la pensie, acum Botoșaniul deservește întregul județ. Și este foarte greu ca un singur medic de expertiză medicală să acopere întreg județul și să deservim absolut toate serviciile medicale”,

Cristina Anton, director executiv CJP

 

A continuat și a arătat că: „În această clădire sunt două instituții publice, este și AJPIS-ul”. Cu atât mai mult, accesul cetățenilor ar trebui să fie permis, chiar și spre birourile funcționarilor, pentru a nu mai exista aglomerație la parter, și oameni care să fie nevoiți să completeze cereri pe genunchi.

 

Cristina Anton: „Ce să facă la etajele superioare? Dar înainte ce făceau? Jos la parter toate ghișeele deservesc absolut toate serviciile din cadrul Casei Județene de Pensii”

 

Și a explicat cum s-a ajuns aici:

 

„A fost atunci procedura impusă pe perioada stării de urgență, a venit starea de alertă și fluxul acesta de intrări - ieșiri s-a păstrat. Toate serviciile către public sunt la ghișeele de la parter, orice persoană care vine sau dorește o audiență, chiar cu directorii, nu-i nicio problemă, se sună și noi coborâm. Nu putem să stăm toată ziua jos la parter, avem diferite activități”.

 

 

Pandemia blocată doar în instituții

 

Din criza sanitară s-a scurs deja un an și aproape 5 luni de zile, iar în prezent în județul Botoșani s-a ajuns la o rată de infectare de 0.02%. Pe data de 18 iulie 2021 era înregistrat un singur caz, la o persoană din comuna Nicșeni. Asta după o mulțime de zile cu zero cazuri.

 

Mai mult decât atât, în municipiul reședință de județ, unde sunt concentrate toate instituțiie publice de stat, în ultimele 14 zile a fost înregistrat un singur caz activ, la o populație de 119.035 de persoane. Și o rată de infectare de 0.01 %.

 

Însă, o parte dintre cei care se află la conducerea unor unități ale statului continuă să se prevaleze de această pandemie care permite luarea de tot felul de reguli idioate care să producă o ruptură în adevăratul sens al cuvântului între funcționari și cetățeni. Reguli care anul trecut erau probabil justificate. Nu și la acest moment și nu cu atâta exces de zel și chiar cu accese de violență când vine vorba de a fi permis accesul într-o instituție.

 

„Presa poate să intre oricând, oricând pot să intre și să filmeze. Nu am nicio problemă cu dvs. sub nicio formă”, a oferit asigurări Cristina Anton, deși realitatea și comportamentul celui pe care l-a păstrat în instituție, la ușă, o contrazic.

 

Același paznic NU i-a permis accesul în Casa de Pensii deputatului Costel Șoptică care este și președintele PNL Botoșani. Parlamentarul a fost nevoit să-l apeleze telefonic pe Ioan Buzilă, directorul adjunct al CJP, iar după ce acesta a ajuns în hol, a avut acces în interior.

 

Înainte de asta, într-o discuție cu același paznic, am încercat să-i explic faptul că sunt jurnalist și în mod normal am voie să intru în instituție: „aaa, mai ales presa nu are voie să intre”, a fost răspunsul lui simplu, de om care a învățat bine cum să respecte ordinele de sus.

 

Și după cele două incidente a fost menținut, fără a fi luată vreo măsură de către conducere, semn că poate omul avea dreptate în mintea lui și chiar respecta niște ordine.

 

Venite de la directorul executiv care a avut până de curând clădirea în administrare, Cristina Anton, șefa de la Dorohoi care a rămas ancorată în trecutul pandemic, cu tot cu regulile ce decurg din el.

 

loading...
Casa de Pensii Botoșani se adaptează măsurilor de siguranță impuse: ”Vom fi mult mai receptivi în consilierea telefonică și on-line”
Președintele PNL, după periplul prin instituții: Da, Șoptică, te-ai plimbat, și ce dacă?!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Loading...
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Loading...
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Șefa de instituție de la Botoșani care recunoaște că fără partid nu ar fi obținut funcția - VIDEO
Deși aproape întreg aparatul bugetar este politizat, încă există mulți șefi de instituție care continuă să susțină că ocupă funcțiile de conducere datorită competențelor profesionale, exclusiv.Există și profesioniști care recunosc faptul că, fără a fi membri ai vreunui partid, nu ar fi avut șansa de a ocupa funcții de conducere. Aceștia sunt însă extrem de puțini.
Misiune imposibilă: Ori face, ori nu face uriașul proiect cu liniile și tramvaiele noi, Primăria devine datoare vândută pe o mulțime de ani
Primarul Cosmin Andrei a discutat o oră cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru a găsi o soluție de deblocare a proiectului privitor la infrastructura rutieră pentru circulația tramvaielor.Misiunea Primăriei a devenit deja imposibilă în condițiile în care la orizont s-a ivit un nou risc de corecții financiare uriașe care să fie aplicate orașului.
Îmi povestea cineva că la apă plătea factura fără probleme, era la zi, şi, şi a venit Macac-ul şef, a jurat să scoată pierderile din iarbă verde, s-a uitat prin hârţoage şi a observat că o serie de abonaţi nu făcuseră verificarea metrologică la apometre, nimeni nu i-a atenţionat, au fost trecuţi automat la pauşal cu câteva luni în urmă. Deşi erau la zi cu plata le-a venit o altă factură cu calculul la pauşal, bine au zis ei plătim şi mergem să facem verificarea la apometre, na, na, na a zis Macac-ul, anul ăsta nu se mai fac verificări aşa că plătiţi la pauşal până la anul. Un nene le-a vândut pontul, mergeţi şi luaţi apometre de la nea patronul FC, costă 150 lei şi aţi rezolvat problema! Plandemie, plandemie să dea domnul să te ţie muuulţi ani!
21 iulie 2021, 15:06
Da, dar vrem degeaba! Tara este ocupata de nesimtiti, lichele si nonprofesionalisti. Institutii supraaglomerate pline cu tot soiul de beizadele pesediste, peneliste si apartinand si altor secte. Din fericire pentru Botosani mai traieste inca acel"caine de paza al democratiei"- presa, care tot din fericire este libera. Deocamdata. Insa nu esti bruscat doar la casa de pensii, esti bruscat si amenintat si la spitalul judetean. Poti lua si bataie de la golanii de acolo. O revolutie adevarata ne poate salva de prostocratia marsava instalata, de capusele acestea nerusinate cu carnet de partid. Stii tu nulitate care"vrei o tara ca afara" ce inseamna lucrul acesta? Nu stii, habar nu ai! Afara cetateanul platitor de impozite este centrul universului unui stat civilizat si prosper, nu putorile care nu vor sa fie deranjate! Felicitari jurnalistilor! Cetatenii trebuie sa-i sprijine pe jurnalisti, fiindca se pare ce sunt ultima farama de democratie din tara aceasta agonizanta.
20 iulie 2021, 22:49
cloaca de țărani acolo, habar nu au de legi, isi iau salariile...... despre disprețul fata de cetățeni ce sa mai spui?, aduși si puși politic, asta sunt!, nici carte nu prea stiucu privatele lor..... stau si ma intreb daca nu le e lene sa se uite pe toate documentele din dosarele de pensionare?, am auzit ca la BT sunt calculate cele mai mici pensii din tara!...... normal ar fi sa fie dati toti afara si organizate concursuri pe bune pt 1/2 din nr posturidin organigrama
20 iulie 2021, 17:27
RUSINE să le fie...nu e vorba aici ca nu a lăsat un jurnalist, vorba e cum ne tratează pe noi toți. Sunt plătiți din contributiile poporului, ar trebui sa fie in slujba cetățeanului...NU DISPRET, NU IGNORANTA, NU MUTRE ACRE, NU PREAMARIRE, NUUUU...cu toți suntem oameni, se pare că in acea instituție nu chiar toți sunt Oameni. RUSINE!
20 iulie 2021, 16:25
Presa are prea multa libertate ! Esti un reporter care se baga in sufletul omului, slab. Are rost sa mentionez de anumite presiuni pe care le faci ? ...de traficul de influenta ? Daca nu te-as sti ..nu as spune. Hai sa fim civilizati daca tot vrem o tara ca afara. In nici o instutie nu este voie sa filmezi, fotografiezi si mai ales ca jurnalist sa intri abuziv peste oameni...apropo de legi. Daca e instutie a statului inseamna ca ai doar drepturi ? Stiu sigur ca acest comentariu nu va fi postat dar cel putin tu Gabriela sau tovarasul Sergiu il va citit...presa de slaba calitate. Cum e cu articolele platite despre ridicarea in slavi a unor sefi de institutii? Vrei exemplu si dovada ? Urat.
20 iulie 2021, 09:45
Aceasta mare divă după ce a fentat PSD-UL să o pună directoare, l-a prostit și pe Șoptică să o lase în continuare pe acest post mai are și tupeu să se ia și cu presa. Este o vorbă că îl cunoști pe om după ce ii dai funcție. Din tăietor de bilete a ajuns mare director și vedem ce îi poate capul. PNL chiar nu aveți oameni competenți? Sau șpaga este mare?
20 iulie 2021, 09:44
După cum se vede în poză, marea realizare managerială a directorului, este acel afiș NU TRÂNTIȚI UȘA!Nu i-a trecut directorului prin tărtăcuța goală ideea să monteze chiar și din banii lui mulți(și așa îi ia degeaba) un amortizor care costă cca.30 de lei.
20 iulie 2021, 09:42
Îmi place la nebunie liberalismul ÎNGRĂDIT, instalat în instituțiile Statului, care funcționează pe banii noștri, dar în folosul angajaților.Cînd Budăi stătea cu ușa biroului deschisă și intrau la el pensionarii fără nici o planificare nu era bine!Acum că stau pensionarii precum câinii comunitari în așteptarea unui os sub zidurile instituției, e bine.E un bun prilej, ca presa liberă și neaservită să se manifeste ca atare.
20 iulie 2021, 09:36
in casa de pensii,toate astea,sunt de la directorul adjunct,Buzila Ioan.El dicteaza ca un vechil.Nu recunosc salariatii sau nu vor sa spuna,dar asta-i adevarul .
20 iulie 2021, 08:35
Se stie,paznicul este director la toate institutiile!
20 iulie 2021, 07:58
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9474 lei
USD
Dolarul SUA
4.7141 lei
CHF
Francul elveţian
4.8270 lei
GBP
Lira sterlină
5.8404 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6881 lei
XAU
Gramul de aur
276.8333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2466 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2792 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2954 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6722 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.6 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
18.1 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.