Știrea zilei
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO

Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.

ATOP condus de o doamnă 

 

În ciuda unor pronosticuri politice, funcția de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) i-a revenit Cristinei Breșug, femeie de afaceri și consilier județean aflat la al doilea mandat, aleasă pe listele PSD Botoșani.

 

O femeie care conduce o structură dedicată mai ales bărbaților, având în vedere că din acest ATOP fac parte, prin lege, și șefii structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

 

Această autoritate nu a funcționat jumătate de an, deși trebuia să se constituie imediat după alegerile locale din 27 septembrie 2020, având în vedere noua configurație politică. Cum pandemia a suspendat toate ședințele instituționale, ATOP nu a mai fost o prioritate, dar în același timp, nici nu a fost vreo persoană care să-i simtă lipsa.

 

Luni însă, subprefectul Aneta Gireadă a convocat ședința de constituire, în vederea reluării activității. Dintre membrii desemnați să facă parte din ATOP a lipsit doar Adrian Lupu, o persoană oricum necunoscută publicului, dar care a fost desemnată de președintele Doina Federovici, prin dispoziție, ca reprezentant al societății civile.

 

Jumătate de an de pauză din trei motive

 

Ședința s-a ținut și fără el, după ce Dorin Birta l-a apelat telefonic și s-a convins de absența sa.

 

Aneta Gireadă a deschis ședința:

 

„De o perioadă mai lungă nu a mai funcționat, din diferite motive, nici nu mai contează care, fie pandemie, fie alegerile locale, fie mișcările politice”,

 

A explicat că în cadrul întrunirii se aleg președintele ATOP pentru următorii trei ani și jumătate și membrii din cele trei comsii de lucru:

 

  • Comisia de coordonare, situații de urgență și petiții
  • Comisia de planificare, stabilire și evaluare a indicatorilor de performanță minimali
  • Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanță și drepturile omului

 

Cristina Breșug a fost singura propunere înaintată în ședință, nominalizarea fiind privită ca o surpriză în condițiile în care colegul său Dan Deleanu a fost văzut ca favorit.

 

În lipsa altor propuneri, Cristina Breșug a devenit noul președinte, cu unanimitate de voturi.

 

„Votul dvs. de astăzi mă și onorează, dar mă și obligă în același timp. Îmi doresc un mandat cu o abordare proactivă orientată pe nevoile de securitate și siguranță a cetățeanului, în care să punem accent pe prevenire și nu pe sancționare”,

Cristina Breșug, președinte ATOP

 

ATOP - o necunoscută pentru cetățeni 

 

A făcut parte, în calitate de simplu membru și din vechea structură ATOP, când a remarcat o problemă și anume vizilitatea redusă a acestei autorități care are un rol consultativ și ar trebui să mențină un dialog între cetățeni și instituțiile implicate.

 

 

„Din acest dialog ne lipsește un element esențial și anume cetățeanul. Deși, așa cum știm cu toții, principalul obiectiv al acestei autorități este prezentarea și promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de securitate și siguranță publică. Sunt convinsă că marea majoritate a populației acestui județ nici nu știe de existența noastră. De aceea mi-aș dori o sporire a vizibilității noastre, în special în mediul online”,

Cristina Breșug, președinte ATOP

 

 

A propus chiar ca la ședințe să fie invitat și președintele Consiliului Județean al Elevilor care să prezinte eventuale probleme din unitățile de învățământ.

 

Și a primit încurajări din partea vicepreședintelui Consiliului Județean.

 

„Vă urez succes în următorul mandat pe care, în numele ambelor autorități ne cerem scuze că l-ați început cu întârziere, dar niciodată nu e prea târziu”,

Dorin Birta, vicepreședinte CJ Botoșani

 

În cadrul aceleiași ședințe au fost desemnați și membrii din cele trei comisii de lucru, fiecare primind câte un loc în acestea, indiferent de culoarea politică sau instituția pe care o reprezintă.

 

Componența ATOP:

 

Cristina Breșug – președinte

Aneta Gireadă – subprefect

Sergiu Marian – consilier județean PSD

Dan Deleanu – consilier județean PSD

Gabriel Alecsandru – consilier județean PNL

Ionuț Gireadă – consilier județean PNL

Floarea Marocico – consilier județean ALDE

Gabriel Galan – reprezentant al societății civile (consilier județean PSD)

Bogdan Catruc – reprezentant al societății civile

Adrian Lupu – reprezentant al societății civile

Viorel Șerbănoiu - inspector șeful IPJ

Decebal Muraru - inspector șef ISU

Cristian Feciuc - comandantul Jandarmeriei

Valeriu Harabulă - șeful Poliției de Frontieră

Ioan Onuțu - directorul Poliției Locale

Cătălin Corneanu - din partea Corpului Național al Polițiștilor

 

loading...
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Loading...
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Loading...
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
ie in atop numa sicuristi numa analfabieti rusine cand ieream ieu era regula ....bine , si eu, am tot la seral fakultatea!
23 mai 2021, 15:15
Eu propun sa inventarieze psd si pnl si usr toate consiliie de administratie si sa il numeasca pe cumatru’ deleanu.
27 aprilie 2021, 18:38
Șefi, cei mai slabi dintre cei slabi- noua politica de partid. Jalnic.
27 aprilie 2021, 17:11
Întreb și eu. E normal și legal ca o asociație de proprietari să-și tină "anumite" ședințe în sediul poliției locale? Hau, hauuu!
27 aprilie 2021, 16:59
Ptr eu...Nu contează a cui frate este d-l Nazare Ghe, era omul potrivit la locul potrivit! A fost polițist și știa foarte bine ce să facă în această funcție. Dacă nu cunoști situația și nu cunoști persoana mai bine nu mai comenta aiurea. In astfel de funcții ar fi normal și corect să fie puse persoane cu studii pe măsură. Nazare venea direct din acest domeniu și mai era și capabil...așa că răutăcioșii nu fac decât comentarii care nu își au rostul.
27 aprilie 2021, 14:44
Măi Ionel...ești copilul lui Nazare??? Ce merite deosebite are omulețul că n-am văzut nimic notabil! Aaaa e fratele de la Concești...
27 aprilie 2021, 12:49
O mare bătaie de joc cu numirile unor persoane care nu au nici o legătura cu domeniul securitate și siguranța cetateanului. Pana când trebuie sa mai asistam la jocurile lui Turcanu și Federovici, care nu respecta cu aceste numiri nici măcar regulile bunului simt.
27 aprilie 2021, 11:55
Ce cauta Deleanu acolo,iar vrea sa acopere vreo măgărie?
27 aprilie 2021, 10:28
Daca-i numit de Federovici,acest Adrian Lupu poate să fie fiul fostei colege de secretariat a Doiniței.
27 aprilie 2021, 09:41
Totul se duce de râpă! Domnul Nazare Gheorghe a fost un președinte ATOP cum nimeni altul nu va mai fi! A știut să gestioneze ATOP-ul așa cum a trebuit, dar din păcate dumnealui nu a mai fost in grațiile celor care fac aceste numiri politice, persoanele capabile nu mai sunt promovate în ziua de astăzi. Păcat!!! Rușine pt cei care au luat aceasta decizie! In zilele noastre prostia este promovată.
27 aprilie 2021, 09:20
o cârnățăreasă si doua girezi! Rușine să vă fie partide de mafioți obraznici!
27 aprilie 2021, 09:17
Ar fi de ras daca nu ar fi de plans..
27 aprilie 2021, 08:57
Și ce o sa le povestească dna colonel, maior, căpitan ( nu știu gradul cu precizie) in rezerva colegilor in ședințele ATOP ? Despre “siguranța carnatului și soricului in tigaie “ ?
27 aprilie 2021, 08:04
Onuțu cu pensie și salar, cu sporuri peste sporuri mai trebuie sa fie și în ATOP? Câți bani mai ia? Domnule primar parca pensionarii mergeau acasa? In prima sedinta a ATOP ului ar fi fost bine o analiza obicetiva a politiei locale. Sa meargă reprezentanții ATOP la aceasta instituție sa vadă cum cei care muncesc sunt trași la răspundere iar birourile sunt pline de neamuri si pilele lui Onutu. Dispeceratul ,un exemplu e plin de oameni cu studii superioare făcuți consilieri superiori peste noapte. Un audit pentru aceste promovări ar fi benefic.
27 aprilie 2021, 07:30
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.1 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.4 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.3 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.