Știrea zilei
Iubire politică consumată după o lună și jumătate! Dezastrul de la parlamentare mai rupe un partid „proaspăt” de la Botoșani

Fuziunea a fost gândită pentru a fi crescute șansele la obținerea a cât mai multe mandate de senatori sau deputați. Și o eventuală intrare la guvernare, prin alianță, bineînțeles. Exact cum s-a întâmplat și la alegerile locale unde, cel puțin la Botoșani, fostul ALDE și-a adjudecat o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean, iar Pro România a obținut un viceprimar, grație unui singur vot.

Planurile de acasă...

 

Liderii ALDE și Pro România de la nivel național și-au făcut o serie de calcule înainte de alegerile generale al căror rezultat era unul, de departe, câștigător. Realitatea și voința alegătorilor (nu doar de la Botoșani) au arătat altceva.

 

Politicienii atât din ALDE cât și din Pro România au rămas în afara celor două camere din Parlamentul României.

 

Cine a tras în jos pe cine?

 

Rămâne de văzut, în urma analizelor interne de partid care se vor face. Până acolo, însă, la Botoșani, această mini struțo-cămilă formată din două partide cu doctrine opuse este la un pas de destrămare înainte de a se usca cerneala pe actul de fuziune.

 

Liderul neoficial al ALDE-iștilor a fost deja la raport la șefii centrali.

 

„Deocamdată am fost chemat la București, am avut o întâlnire cu colegii din Moldova și cu conducerea partidului, dl Chițoiu, le-am explicat punctul meu de vedere. Le-am zis că trebuie să facem o analiză foarte serioasă, undeva lucrurile nu au funcționat, având în vedere că fuziunea aceasta nu a dus la rezultatul dorit, scontat și asumat, obiectivul a fost clar să intrăm în Parlament. Noi ne-am făcut datoria la locale, am trecut pragul, ne-am făcut datoria și acum dar nu știm cum s-au adunat voturile. În principiu, am trecut pragul și acum și cred că va fi greu din punctul meu de vedere de finalizat această fuziune”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE (Pro România)

 

Stânga și dreapta nu fac casă bună 

 

Fostul președinte al PNL Botoșani a explicat că la Pro România a dat de „oameni deosebiți, și altfel de oameni”. Și un stil total diferit de a face campanie. A evitat să intre în mai multe detalii însă a dezvăluit că neoficial a fost unul dintre oponenții fuziunii.

 

Și ar fi văzut mai degrabă o alianță cu PNL, cu scopul de a se întări „dreapta”.

 

„Stilul nostru din ALDE este total diferit de cel găsit în Pro România. Suntem pe stiluri diferite, în ceea ce privește organizarea, abordarea, e mai dificil. Poziția mea a fost clar la București să punem capăt fuziunii, eu rămân la ideea că ALDE trebuie să revină acasă, să facem o fuziune cu PNL-ul. Eu am asta am susținut și înainte de a face fuziunea cu Pro România și s-a decis că, cu Pro România e mai bine, că ne oferă mai multe poziții și până la urmă nu am mai câștigat nimic”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE (Pro România)

 

Țurcanu vrea acasă 

 

O eventuală fuziune cu PNL încă face parte din viziunea lui Florin Țurcanu care își dorește în continuare a revenire „acasă”, în partidul care l-a format ca politician.

Dincolo de scopul personal, Florin Țurcanu consideră că o eventuală victorie a partidelor de dreapta peste 4 ani, prin câștigarea Consiliului Județean ar fi posibilă doar printr-o uniune completă a formațiunilor de dreapta, adică a PMP, ALDE, USR și PNL.

Acesta calcul i-ar fi fost explicat și președintelui PNL, Costel Șoptică, înainte de alegerile locale.

 

„Dacă eram într-o alianță USR- ALDE – PMP – PNL mai câștiga PSD Consiliul Județean? Am explicat acest calcul de la început, cu creionul în mână, că eu sunt mai de modă veche, că singura șansă să se bată cu Doina Federovici de la egal la egal este să unim dreapta. Și el a zis că o bate oricum, asta este”

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE (Pro România)

 

Divorț politic pe cale amiabilă 

 

Întrebat dacă a discutat cu coordonatorul județean al Pro România despre anularea fuziunii, Florin Țurcanu a răspuns: „Nu, nici nu m-a întrebat”.

 

Mihaela Huncă nu a putut fi contactată la momentul redactării articolului, fiind într-o ședință la Parlament.

În schimb, a răspuns la telefon Liviu Toma.

 

„Nu aș vrea să fac niciun fel de declarație politică, dacă e dorința dlui, mai mult ca sigur nu o să avem ce face, respectăm dorința. Deocamdată e singura declarație pe care o fac, până la urmă într-adevăr, se va lua o decizie la nivel ierarhic superior, la București, după aceea ne vom întâlni și vom analiza și noi, și vom pune în discuție dacă trebuie un vot în sensul acesta, cu siguranță îl vom da la momentul respectiv”,

Liviu Toma, coordonatorul Organizației Municipale din Pro România

 

Rezultatele obținute la alegerile parlamentare ar putea însemna o reconfigurare politică în teritoriu, în sensul în care Pro România să se alieze cu PSD pentru menținerea majorităților din consiliile locale și județene iar ALDE să meargă alături de PNL pentru a pregăti din timp candidații care vor fi trimiși „la luptă” peste 4 ani de zile.

loading...
Cătălin Silegeanu: Mă dezic total de votul colegului meu, viceprimarul Liviu Constantin Toma, care a votat pentru reducerea burselor școlare!
Silegeanu le-a urat baftă candidaților: Cei care vor merge în Parlament să se țină de cuvânt

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Țurcanu a sperat sa o faca parlamentara pe roxana, sa-si lase familia cu o sursa de venit, pana iese de la mititica. Acum nu mult timp, umbla si el pe la ajofm sa facă un curs de fochist, sa aibă patalamaua la mana, ca sa-si faca rost de un post caldut la zdup.
16 decembrie 2020, 18:31
E de rasul curcilor,si ALDE si ProRomania,nu au intrat in Parlament,au fost sanctionati la vot la alegerile parlamentare.Nu e exclus,e la moda traseismul politic, cei alesi la locale din partea ALDE & Pro Romania sa treaca curand cu arme si bagaje in tabara PSD,pentru pastrarea functiilor si privilegiilor! Urmeaza anchete penale,vezi dosarele lui Tariceanu(ALDE),se va vedea si cu Pro Romania ce se va intampla. Pariati,va rog,dar nu pe looseri )))
16 decembrie 2020, 17:38
Tu poți întări pnlul și poți chiar sa i pui și o lumânare în mana, sa i faci parastas și după aceea
16 decembrie 2020, 16:36
Dacă dna Hunca punea condiția sa nu între alde cu țurcana în campanie, altul ar fi fost rezultatul. Asa, cu aldele plin de hahalere și corupți, pro România a fost tras patru ani pe dreapta, alături de pmpul lui Petrov care și a pus nulitatea de fiica pe liste. Sunteți acolo unde meritați.
16 decembrie 2020, 16:13
Meseriașul ăsta a scos 3 judecători la pensie iar acum vroia să scoată şi România la pensie.
16 decembrie 2020, 14:32
Asta mai trebuie. Să muște Soptică din logica peronala a lui Florin. E adevărat că PSD poate avea probleme serioase și în CJ si în CL dacă Turcanu bate palma cu Soptica. Pierde și CL si CJ. Și e foarte posibil asta. Circ și panaramă pe voturile noastre. De aștia numai așa scăpăm, decât votând AUR sau alt partid.
16 decembrie 2020, 12:44
Mai incearca sa traiesti si tu din munca cinstita! Cu politica s-a cam terminat pentru tine mai ales ca toti cei care ti-au intins o mana de ajutor cand erai mic si mai putin hoț, au sfarsit-o rau. Hai pa!
16 decembrie 2020, 10:02
La abator, Florine, acolo e locul tău! Lasă jocurili aiestea di doi bani, cî ti cunoaşti tăt jiudeţul, uăi omuli!
16 decembrie 2020, 09:21
După ce ai nenorocit PNL-ul, acum râvnețti la un loc călduț, muncit de alții si daca s-ar putea, tot PNL să te scape de pușcărie. A fost o mișcare periculoasă si cea cu aducerea lui Mihăită Turcanu pe post de director la ANSVSA, si acolo s-a pierdut incredere si voturi. Iti amintesti unde ajunsese PNL după mandatul tau, Turcane? Las-o balta!
16 decembrie 2020, 09:17
Asta este un dezastru politic, merge numai pe negocieri personale pentru el și nevasta-sa. Nu înțeleg cum de cei de la ProRomania l-au acceptat.
16 decembrie 2020, 08:19
ce texte are tzurcanu pe dansul...acum se vrea pe dreapta, ca vezi doamne el asa a vrut dintotdeauna. tzurcanule, nu vrei tu sa te lași de politica? mai poți sa te miligesti când ka unul, când la altul? nu mai ai nimic de oferit, nimeni nu te mai susține, s-a lămurit botosaniul cu tine și consoarta ta.chiar prosti sa fie cei de la pnl sa va accepte...
16 decembrie 2020, 08:07
Turcanu a “ tras in jos “ tot “ giudetul” , știm cu toții cine este Turcanu.
16 decembrie 2020, 08:03
Ha ha ha ha , după ce a distrus Alde, a reușit sa distrugă și ProRomania după alianță, ce mai vrea Turcanu sa distrugă și PNL-ul ???? Unde apare Turcanu dispar voturile .
16 decembrie 2020, 07:34
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.2 o C
Dorohoi
27.5 o C
Bucecea
29.1 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
25.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.