Știrea zilei
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO

De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.

Un eveniment muzical inedit

 

Colaborarea dintre celebra cântăreață, care are și rolul de compozitor, cu artiștii din cadrul Filarmonicii Botoșani se înscrie în seria evenimentelor care ies din tipare prin îmbinarea stilurilor muzicale și care atrag ca un magnet publicul botoșănean.

 

Irina Rimes a cântat în fața unei săli arhipline, fiind nevoie de alocarea de locuri suplimentare pentru botoșănenii pasionați de muzica și atrași de talentul ei, care nu au apucat să-și cumpere bilet. Cererea a fost una extrem de ridicată, biletele fiind epuizate în câteva ore de la punerea în vânzare.

 

Artista a fost primită de o sală plină de entuziasm și emoție, iar atmosfera a fost magică pe parcursul întregului concert.

 

„Nu am mai fost la Botoșani de foarte mult timp și în seara asta am onoarea să fiu împreună cu Filarmonica de Stat George Enescu Botoșani condusă de dirijorul Alexandru Ilie. Am pregătit un program special așa că tare, tare sperăm că o să vă placă”,

a mărturisit artista în debutul concertului

 

Irina Rimes a reușit să încânte publicul botoșănean cu vocea sa plină de emoție. Artista a interpretat cu pasiune și sensibilitate piesele sale celebre, cum ar fi ”Visele”, „Nu știu”, ”Nu știi tu să fii bărbat”, „Iubirea noastră mută”, „N-avem timp”, „Octombrie roșu”, „Bandana”, ”S-a dus”, ”Gelos”, ”Prolog”, ”Cosmos” și ”Ielele”.

 

Acompaniamentul orechestrei simfonice botoșănene a creat o simbioză ce a oferit publicului o experiență muzicală de neuitat.

 

”Dacă ne mai chemați la Botoșani, eu vin cu mare drag”

 

Această colaborare a adus laolaltă două stiluri muzicale diferite, dar complementare, într-un mod elegant și armonios. Publicul a avut ocazia să se bucure de sunetul unic al unei orchestre simfonice, alături de vocea și carisma Irinei Rimes.

 

Ideea a părut să fie pe placul artistei din Republica Moldova care a dezvăluit că-și dorește să repete experiența.

 

„Îmi place ceea ce văd aici și vreau să vă mulțumesc. Vă mulțumim că ne-ați primit la voi acasă și ne-ați făcut să ne simțim bine și e un lucru mare. Și pentru asta, dacă ne mai chemați la Botoșani, eu vin cu mare drag”,

Irina Rimes, artistă

 

A adresat mulțumiri publice și celor care au făcut posibilă această colaborare extraordinară, respectiv lui Mirel Manea, managerul Filarmonicii și impresarului Liviu Sorinel.

 

Surprize pregătite de organizatori

 

Irina Rimes a avut și un invitat surpriză, un tânăr botoșănean pe nume Cosmin care este concurent la Vocea României și face parte din echipa sa.

 

„Aș vrea să vă cântăm o piesă care n-a încăput la Vocea României. Am vrut să o cântăm acolo, până acum nu a încăput, dar ce se întâmplă mai departe, nu știu. Dar hai să nu dăm din casă”,

 

Irina Rimes, artistă

 

Un alt moment inedit, gândit de conducerea Filarmonicii pentru a aminti de originile moldovenești ale artistei, a fost prezența Corului Comunității Rușilor Lipoveni din Botoșani, cu un moment programat înaintea concertului în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, o replică a atmosferei de la Bolshoi Theatre din Moscova, una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură ale lumii. 

 

„Pentru noi a fost un moment deosebit, a fost și o provocare și un prilej de a ne prezenta cântecul nostru tradițional în fața celor care au dorit să participe la spectacolul Irinei Rimes. A fost o invitație venită din partea managerului Filarmonicii Botoșani, dl Mirel Manea, cu care am discutat aspectele privind pregătirea acestui concert al artistei. Ne-am pregătit așa cum am considerat noi mai bine, având în vedere că publicul botoșănean în mare parte cunoaște cântecul nostru, cunoaște tradițiile noastre și am vrut să aducem un plus de frumusețe acestui moment pregătit de Filarmonica Botoșani. A fost un moment foarte bine primit de publicul prezent la concert, au stat, ne-au urmărit întregul program. Pentru noi a fost un moment cât se poate de frumos și care ne motivează pentru viitor să pregătim și alte spectacole frumoase”,

Ovidiu Ivanov, președintele Comunității Rușilor Lipoveni de la Botoșani

 

Irina Rimes a avut un concert de aproximativ o oră și jumătate, iar la final cei peste 700 de spectatori s-au ridicat în picioare, au aplaudat minute în șir și au rechemat-o pe scenă pentru o ultimă piesă, de rămas bun.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Concert omagiu, între tristețe și bucurie: Foștii mari muzicieni ai Botoșanilor, și nu numai, premiați într-un spectacol aniversar cu Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic – VIDEO & GALERIE FOTO
Sălile pline de la Filarmonică sunt pe cale să mute orchestra într-un imobil încărcat cu istorie al orașului

 

Artistul de la spitalul care pune culoare în mâncarea pacienților, absolvent de facultate lucrează la bucătărie – VIDEO & GALERIE FOTO
Are 32 de ani și este absolvent al Facultății de Artă și Design, după ce în prealabil absolvise cursurile Liceului de Artă Ștefan Luchian.
S-a lansat canalul ”Botoșăneanul” pe WhatsApp! Cu un singur click afli primul tot ce este nou și important în Botoșani și nu numai – VIDEO
Ziarul Botoșăneanul este primul din județul nostru care și-a creat propriul canal de știri pe WhatsApp. În luna septembrie a anului trecut, Meta, compania care deține aplicația de mesagerie cea mai răspândită din lume, a lansat noul său produs: „Channels” (Canale).
Spitalul din Botoșani unde angajatorii își trimit salariații pentru teste de... somnologie – VIDEO
Astfel de testări sunt efectuate periodic la solicitarea unora dintre angajatorii botoșăneni care au semne de întrebare privitoare la proprii angajați.
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Groaznica tinuta !!! Denota lipsa de respect total pentru public !!!
14 noiembrie 2023, 20:18
Sondaj
Va reuși Valeriu Iftime să obțină pentru PNL Botoșani un scor electoral mai mare decât cel din 2020, care a fost de 34% la CJ?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Observ cu tristețe că străzile din Botoșani arată ca după bombardament, au avut interpelări și colegii noștri în diverse rânduri dar se pare că nu se găsesc soluții pentru această problemă”,Maricel Maxim, ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
6.6 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
11.8 o C
Saveni
7.1 o C
Ştefăneşti
16.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.