Știrea zilei
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO

În mai puțin de un an de zile, consorțiul care deține lanțul german de magazine a reușit în cazul Botoșaniului să elibereze un teren, să demoleze o clădire părăsită și să ridice în loc un magazin modern cu o parcare extrem de generoasă.

Începutul anului nu anunța nimic nou în zona Ștefan cel Mare din apropiere de „casa pompierilor” excepție făcând doar un anunț lipit pe fosta clădire Simcos despre o nouă investiție anunțată la Botoșani.

 

Finele anului aduce o imagine nouă asociată acestei zone, cu un magazin nou deschis, parcare și un sens giratoriu amenajat de beneficiar.

 

În dimineața zilei de 5 decembrie 2019 s-a anunțat marea deschidere a noului Lidl de la Botoșani. Deși firele întunericului încă erau răsfirate peste străzile orașului, într-un gri de iarnă, aproape 100 de oameni erau adunați ciucure la intrarea în magazin, indicată cu tradiționala arcadă din baloane care prevestește astfel de evenimente.

 

Reprezentanții magazinului au apelat chiar la o firmă privată de pază în cazul în care lucrurile ar fi degenerat. În stradă două echipaje ale Biroului Rutier se aflau la datorie pentru dirijarea traficului rutier. Tabloul era completat și de un echipaj de jandarmi prezent și disponibil să intervină dacă ar fi fost solicitat.

 

Nu a fost cazul.

 

Oamenii s-au împins puțin pentru a intra în magazin, din curiozitate mai degrabă pentru a vedea cum arată dar împinși și de frigul matinal al acestei dimineți de decembrie.

 

În interior, ultimele pregătiri. Noul colectiv, compus din oameni noi pe alocuri și angajații de la magazinul din Bulevardul Mihai Eminescu marcau începutul cu fotografii de grup. Casierele și-au ocupat locurile la cele opt linii iar șefii răscoleau totul cu privirea pentru ca prima impresie să fie pozitivă.

 

Și parcarea s-a umplut de mașini, semn că primii clienți nu au fost clasicii pensionari care formează în general astfel de cozi.

 

Despre magazinul de la Botoșani:

 

Lidl îşi dezvoltă reţeaua de magazine adoptând soluţii pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Astfel, prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcţiilor şi în conformitate cu normele de protecţie a mediului, magazinul nou dispune de soluţii şi tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficienţă energetică.

 

De exemplu, în Lidl Botoșani sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenţă şi sisteme de recuperare a căldurii, integrate în instalaţiile de ventilaţie.

 

Dispune de peste 100 locuri de parcare, orarul de funcţionare fiind  de luni până sâmbătă, între 7:30 şi 22:00 şi duminică între 8:00 şi 20:00.

 

Ca parte a strategiei de sustenabilitate a companiei, Lidl optimizează în mod constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar şi să ofere o experienţă de cumpărături cât mai bună. Atunci când anumite magazine nu mai corespund standardelor Lidl, acestea sunt înlocuite cu unităţi noi. Astfel, noul magazin Lidl de pe Strada Ştefan cel Mare, Nr. 10 înlocuieşte magazinul Lidl de pe Bd. Mihai Eminescu, care s-a închis începând cu 4 decembrie.   

 

Deschiderea noilor unităţi îi aşteaptă pe clienţi cu promoţii speciale. În ziua inaugurării vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar şi la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri şi altele.

Următorul magazin Lidl ce va fi deschis la Botoșani va fi construit pe Șoseaua Iașului.

loading...
Se ÎNCHIDE unul dintre cele mai vizitate supermarketuri din municipiul Botoșani – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile mari ale orașului va fi DEMOLATĂ – Se construiește un Lidl uriaș cu spații verzi și locuri de parcare – FOTOGALERIE
Clădire uriașă pentru centrul comercial inaugurat la sărbători, un nou sens giratoriu deja construit la Botoșani – GALERIE FOTO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
"Am vazut o fază cu ceva timp in urmă, Carefour Botosani aniversa „n” ani si dădeau tort, iar românașii se bateau la propriu pentru o felie de tort." Păi dacă kkmunismul i-a învăţat că pentru şmecheri se dă gratis. Acum se dă căldură la 30% din preţ, plătesc fraierii pentru ei, avem asociaţii de proprietari pentru şmecheri care profită din plin cu "preşedinţi şi administratori" cu dedicaţie, stau 8 în apartament şi plătesc pentru 4, fac tot felul de escrocherii iar preşedintele le ţine partea în timp ce pe cei ce întarzie o lună cu banii îi poartă prin tot felul de procese. Deci pleaşca face parte din educaţia lui românică.
5 decembrie 2019, 20:11
Draga CCC,daca politia si jandarmii,ar fi stat nepasatoare,stiind ca este aceasta deschidere,unde se puteau intampla si evenimente mai putin placute,iar nu era bine...Și acest supermarchet este platitor de taxe si impozite in romania...
5 decembrie 2019, 11:57
Suntem jalnici ! Ne punem poze de profil pe facebook de 1 decembrie si mesaje lacrimogene gen „mandru ca sunt roman” dar ne călcăm în picioare cand deschid străinii cate un hipermarket. Am vazut o fază cu ceva timp in urmă, Carefour Botosani aniversa „n” ani si dădeau tort, iar românașii se bateau la propriu pentru o felie de tort.
5 decembrie 2019, 11:31
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
„Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8722 lei
USD
Dolarul SUA
4.1883 lei
CHF
Francul elveţian
4.5207 lei
GBP
Lira sterlină
5.3309 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9731 lei
XAU
Gramul de aur
249.2556 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3324 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9451 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1240 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.2 o C
Bucecea
12.1 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.