Știrea zilei
Încasări istorice! Muzica bate fotbalul: Filarmonica a ajuns să aibă mai mulți spectatori la un concert decât FC Botoșani la un meci

Schimbarea profundă a repertoriului și aducerea unor nume mari din muzica românească la Botoșani constituie o rețetă a succesului financiar pentru Filarmonica ”George Enescu”. Instituția Consiliului Local Botoșani a înregistrat anul trecut cele mai mari venituri proprii din ultimii patru ani.

S-a depășit cu mult planul


Și dacă 2020 și 2021 au fost ani mai dificili din cauza restricțiilor impuse de pandemie, comparația cu 2019, ultimul an complet de libertate socială generală, arată o creștere a încasărilor proprii cu 20%.


Mai exact, anul precedent instituția a vândut biletele în sumă totală de 263.046 de lei, depășind cu mult prevederile bugetare de 150.000 de lei.


Aproape 200.000 de lei au fost făcuți în a doua jumătate a anului, după învestirea lui Mirel Manea în funcția de manager. Efectiv însă ar trebui luate în calcul doar ultimele patru luni fiindcă atunci au avut loc spectacole cu bilet.


În iulie a fost vacanță, iar în august Festivalul Instituțiilor de Cultură din Centrul Istoric, unde nu s-a plătit intrare.


Noul manager a reușit astfel să treacă într-un timp foarte scurt de obiectivul de 165.000 de lei încasări anuale pe care și-l impusese prin planul de management.

 

Nume mari, încasări mari


Spectacolul ”Carmina Burana” și cele care i-au avut capete de afiș pe Gheorghe Zamfir, Direcția 5 și Ozana Barabancea & Nicolae Voiculeț au adus o explozie a încasărilor, fiecare dintre aceste concerte fiind susținut cu o sală plină până la refuz.


Pe lângă artiștii de top care au stârnit interesul publicului botoșănean, a contat și inițiativa impresarului Liviu Sorinel de a implementa vânzarea de bilete și electronic, prin intermediul platformei ebilet.ro, lucru care a făcut ca la spectacolele Filarmonicii Botoșani să asiste spectatori din Suceava, Neamț și chiar Bistrița.

 

S-a întâmplat minunea: Mai mulți oameni la Filarmonică decât pe stadion


În acest fel s-a ajuns la situația inimaginabilă în urmă cu doar câteva luni ca la unele concerte ale Filarmonicii publicul să fie mai numeros decât la anumite meciuri ale FC Botoșani.


De exemplu, la cea mai categorică victorie a fotbaliștilor din acest campionat, 5 – 0 cu Petrolul Ploiești, au asistat 553 de spectatori pe Stadionul Municipal, pe o vreme în care, ce-i drept, temperatura a scăzut sub 0 grade.


Cu doar trei zile înainte, pe 3 februarie mai exact, Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” și Filarmonica George Enescu Botoșani au pus în scenă musicalul ”Bonjour, bonne nuit, Paris!” la care nu doar că s-au ocupat toate cele 716 locuri, ci s-a mai amplasat încă un rând de scaune.

 

”Începe marea transformare”


Pe 16 iunie 2022, după câștigarea concursului organizat de Primărie Botoșani și cu câteva zile înainte de a prelua mandatul, Mirel Manea a fost invitat la ”Botoșăneanul TV” unde declara:


”Va începe marea transformare la Filarmonica Botoșani. Vreau să îi readuc un renume internațional și să pun în practică tot ceea ce am văzut eu prin lume la cele mai mari instituții de concerte și prin urmare sunt necesari pași concreți de regândire al demersului artistic și estetic al Filarmonicii. Evident că trebuie ieșit cât mai urgent din anonimatul provincial”.


Emisiunea integrală o puteți viziona accesând materialul video de mai jos.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Acord în capitala Cehiei pentru un spectacol unicat la Botoșani: Filarmonica din Praga va concerta în Centrul Vechi – GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: Horațiu Mălăele în fața a peste 600 de botoșăneni – Puteți să fumați sau să faceți sex, adică este liber. Dar nu să filmați - VIDEO & FOTOGALERIE

 

Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Și cât a plătit pentru aceste încasări? Normal că au venit spectatori la spectacole cu nume mari, iar vedetele invitate și-au luat partea, tot mare. În final cât rămâne în bugetul Filarmonicii contează. Ce organizeză Mirel, ziaristule, nu sunt concerte, sunt spectacole, unele chiar de cabaret. Filarmonica a ajuns o instituție organizatoare de spectacole. N-ar mira pe nimeni să invite într-o zi și cntăreți de manele, să vedeți atunci încasări!
9 februarie 2023, 20:37
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.1 o C
Bucecea
15.7 o C
Darabani
13.8 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.