Știrea zilei
Încăierare pentru postul de director la ”Apă”, prima doamnă a liberalilor a dat peste domnul cu banii de la PSD

Operatorul licențiat de apă și canalizare derulează în aceste zile procedura de selecție a trei dintre cei patru directori. Iar una dintre funcțiile scoase la concurs a generat prima ciocnire PNL – PSD pentru șefia unei unități de stat după revenirea liberalilor la guvernare și trecerea social-democraților în opoziție.

Omul și postul în două cazuri


După primul tur al alegerilor prezidențiale, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a declanșat procedura de ocupare a posturilor de director executiv, director economic și director operațional.


Primele două sunt deținute cu contract de mandat, până la 31 ianuarie 2020, de către Cristina Panait și Daniela Jîtarașu, iar al treilea s-a eliberat prin plecarea lui Ady Petrușcă la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Botoşani.


dan deleanuLuni a expirat perioada de înscriere. Pentru funcția de director economic și-a depus dosarul doar Daniela Jîtarașu, adică actuala ocupantă a postului, iar pentru cel de director operațional numai Romeo Obuf, inginerul companiei care de fapt coordonează de ani buni aproape toate intervențiile la avarii.

 

Concurență la ”executiv”


În schimb, pentru director executiv, pe lângă persoana în funcție, Cristina Panait, și-a depus dosarul și Dan Deleanu, proaspăt eliberat din postul de subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP). Înainte de a pleca la MAP, acesta a activat la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară și a deținut chiar funcția președinte al consiliului de administrație la SC Nova Apaserv SA.


Practic, avem de-a face în acest caz și cu o confruntare politică la șefia unei societăți de stat, întâia după ce PNL și PSD și-au inversat rolurile.


cristina panaitCristina Panait este președintele Organizației Femeilor Liberale din municipiul Botoșani, în timp ce Dan Deleanu este trezorierul PSD Botoșani.


Iar postul de director executiv a crescut în importanță după ce a preluat și atribuțiile celui de director tehnic, părăsit de Cătălin Fetcu pentru cel de director de dezvoltare la Primăria Botoșani. Totodată, directorul executiv este și cel care îl înlocuiește pe directorul general, atunci când acesta este indisponibil.

 

”Generalul” încă stă liniștit


Și pentru că veni vorba de prima funcție executivă, trebuie spus că postul de director general este singurul pentru care nu se organizează concurs deoarece mandatul lui Albert Tănasă expiră abia în 2021.


SC  Nova Apaserv SA are în organigramă patru posturi de directori: general, executiv (care a preluat și atribuțiile fostului director tehnic), operațional și economic (care a preluat și atribuțiile fostului director comercial Cristian Romanovschi).


Deocamdată, SC Nova Apaserv SA se află în faza de selecție a dosarelor, nefiind exclusă apariția unei surprize în sensul respingerii unei candidaturi. De concurs se ocupă comitetului de nominalizare și remunerare (format din Narcis Ștefan, Simion Drelciuc și Călin Bosovici) asistat de un expert independent specializat în recrutarea resurselor umane. Hotărârea finală aparține consiliului de administrație.

 

loading...
EXCLUSIV: Numire BOMBĂ - Primul secretar de stat de la PNL Botoșani desemnat de Ludovic Orban
Demitere fulger după un control ministerial, directorul dat afară face plângere penală

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

O frumoasă tânără artistă din Botoșani s-a măritat! Cerută în căsătorie pe o plajă din Thailanda cu inel cu diamante – GALERIE FOTO
Una dintre cele mai gingașe artiste pe care le-a dat Botoșaniul s-a căsătorit weekendul trecut cu bărbatul de care s-a îndrăgostit și alături de care a ales să își întemeieze o familie.
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
Loading...
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Loading...
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Asta e o petarda. O pista falsa. Deleanu e pregatit sa ia locul lui Turcanu la Cornisa .. postul ala de director nou infiintat. Au bagat-o aici sa vada cat de tare fumega. Nu le iese, ochii-s prea multi pe Nova Apa...si-s din aia care nu uita!
19 decembrie 2019, 22:04
acest om ok ar trebui in mod normal sa fie iarasi seful consiliului de administratie , ca sa ne intoarcem de unde s-a plecat, deoarece postul i se cuvine, a dat concurs pt. selectie de administrator.
19 decembrie 2019, 18:38
bre, unde o lucrat acest deleanu pana sa fie numit de partid subsecretar de stat, ce functie a detinut ????? ca sa pun o intrebare de 2 lei.
19 decembrie 2019, 18:32
Simion Drelciuc si Calin Bosovici vor avea ca misiune sa-i analizeze competenta cumatrului Deleanu, iar nota finala nu trebuie sa o scoata din sarite pe cumatra sefa.
19 decembrie 2019, 16:34
omul este ok...cu studii la zii...chiar f bunn...in rest multa discutie de 2 lei..
19 decembrie 2019, 16:27
Concursul e afisat de ceva timp pe site-ul de la Apa.... De ce nu s-au inscris si vajnicii postaci de serviciu? Sa castige cel mai bun!
19 decembrie 2019, 14:45
cum sa se eficientizeze societatea cu un astfel de varf incompetent, de 30 de ani ei fac comunicate ca urmeaza majorarea pretului la apa si canal +apa meteo, astfel ca botosanenii platesc factura inmultita cu 3. Este o crasa incompetenta de sus pana jos, afara de amaratii care sapa iarna la avarii. Propun, scoaterea tuturor posturilor necesare la concurs pe bune si intarirea echipelor de interventii, deci prin urmare cu un aparat mai suplu, cam la 25 % din cei care sunt acum, se poate vorbi de zorii eficientizarii societatii. Altfel anunta mereu scumpiri si atat
19 decembrie 2019, 11:48
e pacat ca in continuare sunt promovate nulitatile iar cei care au ceva de spus raman sa priveasca de pe margini. acest individ ruda apropiata a sefei de partid de la cosula nu s-a remarcat prin nimic in toti anii de cand a absolvit facultatea, nu stim ce-l recomanda pentru un asemenea job. nu stie altceva decat sa ameninte in stanga si in dreapta cu functia cumatrei sale, este un tip conflictual - cel mai bine stiu cei care au lucrat cu el - de altfel acestuia i se potriveste perfect dictonul: prostul nu cunoaste om mai destept ca el - Montesquieu.
19 decembrie 2019, 11:46
PSD va continua sa lupte pentru fiecare roman care are rude in partid și in special ruda cu Doina Federovici și Marius Budai.
19 decembrie 2019, 11:36
Ciuma rosie a parjolit judetul 30 de ani si vad ca nu se opreste.
19 decembrie 2019, 11:25
-- Bravo Federovici ! cu o mana de fier a indepartat membrii de partid capabili si si-a construit puterea in PSD cu cumatri, fini, etc, iar acum pas cu pas trebuie sa le asigure si viitorul profesional acestor slugi politice, cunoscut fiind faptul ca partidul este pe cale de disparitie cu asa specimene.
19 decembrie 2019, 08:50
ar fi chiar nostim ca Panait care a muncit la partea de proiecte POIM fazat si POIM cu finantare nerambursabila UE si a inteles aceste proiecte in sensul de cum trebuiesc abordate si implementate si sa vina un tovaras sau domn, nu stiu cum sa-i spun, sa o concureze, este de noaptea mintii. Tupeul este major, oare d-nul ex-subsecretar de stat stie macar ce sunt contractele de tip FIDIC si de cate feluri sunt. Daca este asa dornic de munca de ce nu candideaza intai pentru o functie de manager de proiect sa vada cum e si dupa aia sa aspire la lucruri mai pretentioase.
19 decembrie 2019, 08:30
care Deleanu ? cumatrul Doinei Federovici ? ba da astia nu se mai opresc ?
19 decembrie 2019, 08:25
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
”De câte ori nu am trăit scenariul acesta? Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri unde se duc banii pe care an de an susţineţi că-i dirijaţi către reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, către asfaltări şi parc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8024 lei
USD
Dolarul SUA
4.4395 lei
CHF
Francul elveţian
4.5257 lei
GBP
Lira sterlină
5.7281 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9880 lei
XAU
Gramul de aur
240.4606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9261 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3365 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1907 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6429 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.