Știrea zilei
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.

PSD are nevoie de un vot de la alt partid ca să facă majoritatea


Ceea ce v-am anunțat încă de ieri a fost confirmat la centralizarea proceselor-verbale din județ: în deliberativul județean vor intra patru partide, singurele care au reușit să facă pragul electoral de 5%.


Este vorba despre PSD, PNL, ALDE și Pro România.


În prima fază li s-au atribuit câte 14, 12, 2 și respectiv 2 mandate în CJ. Social-democrații și liberalii-democrați au avut resturile cele mai mari astfel încât la redistribuire au mai primit câte un loc în CJ.


Rezultă astfel următoarea configurație a noului Consiliu Județean:


PSD – 15
PNL – 12
ALDE – 3
Pro România – 2.


Lor li se adaugă președintele CJ, rezultând cele 33 de mandate.


Aceasta înseamnă că PSD va avea practic 16 oameni în noul CJ și va avea nevoie să facă alianță cu ALDE sau cu Pro România pentru a face majoritatea. Sigur, cel puțin teoretic nu este exclusă o majoritatea PNL - ALDE - Pro România, care ar asigura cele 17 voturi minime pentru adoptarea hotărârilor.

 

Social-democrații vor trebui probabil să cedeze un vicepreședinte


Din rândul acestor 33 de consilieri (din care unul este președinte) se vor alege cei doi vicepreședinți, ceea ce înseamnă că PSD ar urma să cedeze un mandat de vicepreședinte la ALDE sau Pro România. Sigur, negocierea poate viza și acordarea unor anumite posturi la sumedenia de unități subordonate CJ, de la SC Nova Apaserv SA la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, însă practica legislaturilor precedente arată că inclusiv atunci când al doilea partid din coaliție a avut doar doi consilieri județeni, unul a devenit vicepreședinte, cazul Partidului Conservator în perioada 2004 – 2008.


Componența noului CJ


Redăm mai jos consilierii județeni care au dobândit mandate, cu specificația că mai mulți dintre ei ar putea demisiona în scurt timp.


Grupul PSD


Doina Federovici
Marius Budăi
Lucian Trufin
Dorin Birta
Alexandra Huțu
Ramona Guraliuc
Constantin Pătrăuceanu
Cristian Nistor
Cristina Breșug
Gabriel Galan
Dan Deleanu
Andron Țîmpău
Cătălin Olaru
Galia Hrimiuc
Sergiu Marian
Cristian Pintilei

Primii supleanți:

Mioara Jurgiu
Andreea Andrei

 

Grupul PNL


Costel Șoptică
Cătălin Flutur
Viorel Iliuță
Radu Malancea
Gabriel Alecsandru
Rodica Abăcioaei
Valerian Andrieș
Liviu Hrimiuc
Sorin Cornilă
Claudiu Vrajotis
Ionuț Gireadă
Mirela Saucă


Primii supleanți


Lucian Aroșoaie
Agnes Holca
Tiberiu Nichiteanu
Daniela Aramă

 

Grupul ALDE

 

Bogdan Dăscălescu
Floarea Marocico
Gheorghe Nazare

 

Grupul Pro România

 

Mihaela Huncă
Liviu Toma


Primii supleanți


Mihaela Hrițcu
Doru Gavrilaș

 

9


consilieri au făcut parte și din precedentul CJ, dar numărul lor va crește după demisii.

 

Urmează un val de demisii


La PSD vor fi minim două renunțări la mandate, parlamentarii Lucian Trufin și Marius Budăi, la PNL s-ar putea ajunge chiar la patru (Costel Șoptică, Cătălin Flutur, Viorel Iliuță, care este și pe lista de la Consiliul Local și Radu Malancea, care ar fi incompatibil cu funcția de manager la Spitalul Mavromati), iar la Pro România ambii consilieri ar putea renunța la mandat (Mihaela Huncă ar rămâne în Parlament, iar Liviu Toma este și pe lista de la Consiliul Local).


Decisive în stabilirea finală a membrilor vor fi soluționarea contestațiilor pentru funcția de primar al municipiului și desemnarea viceprimarilor.

 

loading...
Doina Federovici, după o noapte albă: Categoric voi rămâne președintele CJ și după data de 6 decembrieVIDEO&FOTO
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Urmăriri cu mașinile după un pesedist care ar fi fost trimis de deputat la rupt afișe, acuze cu bătaie la Botoșani: Cu furci, cu topoare, urmăriri cu mașini, cu blocat, stai puțin dle, pentru ce?VIDEO
Campania electorală își arată și partea urâtă în zone unde candidații sau echipele lor intră în conflicte pe fondul luptei electorale. La fiecare patru ani de zile astfel de episoade sunt nelipsite, mai ales în mediul rural, unde se ajunge la bătăi în toată regula.
Acum imi dau seama de ce a pierdut Soptica. Cu iliuta pe lista si cu alti habarnisti, (in)succesul este asigurat. Falimentatorii te duc spre faliment.
30 septembrie 2020, 14:28
ALDE să facă alianță cu PNL și Pro Romania. Varianta cea mai buna! Succes!
30 septembrie 2020, 08:56
ALDE e tare de tot! Felicitări Alde! Felicitări domnule Nazare! Un OM capabil și cu mult bun simt care merita sincere felicitări! Multa bafta și sănătate va doresc!
30 septembrie 2020, 08:46
Carai e vinovat!!!
30 septembrie 2020, 08:35
Si la psd și la pnl listele sunt pline de neamuri Fata fostei primarite de la Vf.Câmpului, cumătrul Doinei, consilierul de profesie Marian, cu nevasta director prin CJ etc. La pnl și mai și: feciorul primaritei de la Călărași, nepotul lui Verginel, Cornilă,,sluga lui Țurcanu. Și o întrebare: e vreo legătură între Galia și Liviu Hrimiuc?
30 septembrie 2020, 08:26
pentru un echilibru perfect si intr-o alianta PNL-ALDE-ProRomania cea mai buna varianta de vicepresedinti CJ cu experienta politica, administratie si in domeniul privat sunt ILIUTA si TOMA, iar Dascalescu director la Nova sau Drumuri Judetene
30 septembrie 2020, 08:05
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.6 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
11.7 o C
Saveni
10.6 o C
Ştefăneşti
9.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.