Știrea zilei
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri

Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.

PSD are nevoie de un vot de la alt partid ca să facă majoritatea


Ceea ce v-am anunțat încă de ieri a fost confirmat la centralizarea proceselor-verbale din județ: în deliberativul județean vor intra patru partide, singurele care au reușit să facă pragul electoral de 5%.


Este vorba despre PSD, PNL, ALDE și Pro România.


În prima fază li s-au atribuit câte 14, 12, 2 și respectiv 2 mandate în CJ. Social-democrații și liberalii-democrați au avut resturile cele mai mari astfel încât la redistribuire au mai primit câte un loc în CJ.


Rezultă astfel următoarea configurație a noului Consiliu Județean:


PSD – 15
PNL – 12
ALDE – 3
Pro România – 2.


Lor li se adaugă președintele CJ, rezultând cele 33 de mandate.


Aceasta înseamnă că PSD va avea practic 16 oameni în noul CJ și va avea nevoie să facă alianță cu ALDE sau cu Pro România pentru a face majoritatea. Sigur, cel puțin teoretic nu este exclusă o majoritatea PNL - ALDE - Pro România, care ar asigura cele 17 voturi minime pentru adoptarea hotărârilor.

 

Social-democrații vor trebui probabil să cedeze un vicepreședinte


Din rândul acestor 33 de consilieri (din care unul este președinte) se vor alege cei doi vicepreședinți, ceea ce înseamnă că PSD ar urma să cedeze un mandat de vicepreședinte la ALDE sau Pro România. Sigur, negocierea poate viza și acordarea unor anumite posturi la sumedenia de unități subordonate CJ, de la SC Nova Apaserv SA la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, însă practica legislaturilor precedente arată că inclusiv atunci când al doilea partid din coaliție a avut doar doi consilieri județeni, unul a devenit vicepreședinte, cazul Partidului Conservator în perioada 2004 – 2008.


Componența noului CJ


Redăm mai jos consilierii județeni care au dobândit mandate, cu specificația că mai mulți dintre ei ar putea demisiona în scurt timp.


Grupul PSD


Doina Federovici
Marius Budăi
Lucian Trufin
Dorin Birta
Alexandra Huțu
Ramona Guraliuc
Constantin Pătrăuceanu
Cristian Nistor
Cristina Breșug
Gabriel Galan
Dan Deleanu
Andron Țîmpău
Cătălin Olaru
Galia Hrimiuc
Sergiu Marian
Cristian Pintilei

Primii supleanți:

Mioara Jurgiu
Andreea Andrei

 

Grupul PNL


Costel Șoptică
Cătălin Flutur
Viorel Iliuță
Radu Malancea
Gabriel Alecsandru
Rodica Abăcioaei
Valerian Andrieș
Liviu Hrimiuc
Sorin Cornilă
Claudiu Vrajotis
Ionuț Gireadă
Mirela Saucă


Primii supleanți


Lucian Aroșoaie
Agnes Holca
Tiberiu Nichiteanu
Daniela Aramă

 

Grupul ALDE

 

Bogdan Dăscălescu
Floarea Marocico
Gheorghe Nazare

 

Grupul Pro România

 

Mihaela Huncă
Liviu Toma


Primii supleanți


Mihaela Hrițcu
Doru Gavrilaș

 

9


consilieri au făcut parte și din precedentul CJ, dar numărul lor va crește după demisii.

 

Urmează un val de demisii


La PSD vor fi minim două renunțări la mandate, parlamentarii Lucian Trufin și Marius Budăi, la PNL s-ar putea ajunge chiar la patru (Costel Șoptică, Cătălin Flutur, Viorel Iliuță, care este și pe lista de la Consiliul Local și Radu Malancea, care ar fi incompatibil cu funcția de manager la Spitalul Mavromati), iar la Pro România ambii consilieri ar putea renunța la mandat (Mihaela Huncă ar rămâne în Parlament, iar Liviu Toma este și pe lista de la Consiliul Local).


Decisive în stabilirea finală a membrilor vor fi soluționarea contestațiilor pentru funcția de primar al municipiului și desemnarea viceprimarilor.

 

loading...
Doina Federovici, după o noapte albă: Categoric voi rămâne președintele CJ și după data de 6 decembrieVIDEO&FOTO
Renumărarea voturilor nule de la municipiu s-a blocat, nu se știe când și dacă va mai avea loc

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Loading...
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Loading...
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Semnături peste semnături de susținere! La Botoșani se pregătește un ministru în noul Guvern – DOCUMENT trimis la Iohannis și Orban
Negocierile purtate la nivel central pentru noul Guvern i-au determinat și pe crescătorii de animale să intre în joc. Asociațiile grupate în Federația Crescătorilor de Ovine și Caprine din Romania “Romovis” se implică direct în desemnarea noului ministru al Agriculturii.
Acum imi dau seama de ce a pierdut Soptica. Cu iliuta pe lista si cu alti habarnisti, (in)succesul este asigurat. Falimentatorii te duc spre faliment.
30 septembrie 2020, 14:28
ALDE să facă alianță cu PNL și Pro Romania. Varianta cea mai buna! Succes!
30 septembrie 2020, 08:56
ALDE e tare de tot! Felicitări Alde! Felicitări domnule Nazare! Un OM capabil și cu mult bun simt care merita sincere felicitări! Multa bafta și sănătate va doresc!
30 septembrie 2020, 08:46
Carai e vinovat!!!
30 septembrie 2020, 08:35
Si la psd și la pnl listele sunt pline de neamuri Fata fostei primarite de la Vf.Câmpului, cumătrul Doinei, consilierul de profesie Marian, cu nevasta director prin CJ etc. La pnl și mai și: feciorul primaritei de la Călărași, nepotul lui Verginel, Cornilă,,sluga lui Țurcanu. Și o întrebare: e vreo legătură între Galia și Liviu Hrimiuc?
30 septembrie 2020, 08:26
pentru un echilibru perfect si intr-o alianta PNL-ALDE-ProRomania cea mai buna varianta de vicepresedinti CJ cu experienta politica, administratie si in domeniul privat sunt ILIUTA si TOMA, iar Dascalescu director la Nova sau Drumuri Judetene
30 septembrie 2020, 08:05
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-11.2 o C
Dorohoi
-10.9 o C
Bucecea
-11.5 o C
Darabani
-9.8 o C
Saveni
-11.2 o C
Ştefăneşti
-5.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.