Știrea zilei
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare

Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.

Licitația în SEAP

 

La începutul săptămânii, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a avut loc licitația pentru achiziție de autobuze Euro 6, care să circule în oraș până la finalizarea marelui proiect de 32 de milioane de euro accesat de Primărie, finanțat prin Programul Operațional Regional și menit să aducă la standarde ridicate transportul public de la Botoșani.

 

Procedura de achiziție este un leasing operațional valabil pentru o perioadă de 5 ani de zile, interval în care călătorii botoșăneni vor folosi autobuze noi pentru traseele din oraș. Ulterior, când vor fi deja achiziționate noile tramvaie, autobuzele urmează să fie predate băncii.

 

Revenind la licitația care a avut loc, s-au arătat interesate de livrarea micii flote, șase furnizori. Au depus oferte doi dintre ei, iar cea completă a fost din partea BCR Fleet Management SRL în calitate de lider de asociație și firma Anadolu Automobil Rom SRL în calitate de partener.

 

Autobuze din Turcia 

 

Ambele companii sunt din Turcia în condițiile în care România nu există producători de autobuze.

 

„Procedura încă nu este finalizată, dacă totul se desfășoară online nu avem încă acces la oferta financiară. Urmează trei zile de clarificări, ei trebuie să trimită la ANI toate cererile din documentele de eligibilitate, după ce primesc de la noi procesele verbale de adjudecare. Totul se face în mediul online. Estimez eu ca săptămâna viitoare să semnăm contractul de finanțare”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

 

Conform contractului, maximum 150 de zile este termenul de livrare al autobuzelor însă acestea pot fi aduse și mai repede, în funcție de disponibilitatea furnizorilor care au câștigat licitația și care pot avea autobuze pe stoc.

 

9 autobuze noi pentru Botoșani 

 

În total vor fi achiziționate 9 autobuze care vor avea o lungime de 10 metri și o capacitate de 73 de locuri, respectiv 22 pe scaune și restul în picioare. Autobuzele, conform cerințelor actuale vor fi prevăzute cu spații pentru persoanele cu handicap dar și pentru mame cu cărucioare pentru copii.

 

Autobuzele, cu podea joasă pentru un acces mai facil vor avea un număr de trei uși.

 

Sunt pregătiți pentru a le șofa actuali vatmani din cadrul societății. Iar dacă sunt persoane care sunt sceptice la această variantă, directorul societății dă asigurări că nu vor fi introduși pe trasee conducători auto începători.

 

„Oamenii care fac școală de șoferi au permis categoria C, deci nu școlarizăm persoane care nu au minim, permis pentru categoriile B sau C. Cel care are B face 72 de ore de școlarizare, cel care are C sau D1 face numai 40 de ore de școală. Nu există începători”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

În aceeași ordine de idei, marți, în cadrul unei vizite la Primăria Botoșani, a fost prezent la invitația primarului Cătălin Flutur, pentru semnarea unui contract european de aproape 1 milion de euro, Cezar Grozavu, directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava.

 

 

A fost atins și subiectul proiectului privitor la reabilitarea și modernizarea căii de rulare, depoului, stațiilor și achiziției de noi tramvaie.

 

UE ne dă bani doar pentru tramvaie 

 

A subliniat că Uniunea Europeană a finanțat proiecte care vizau aproape exclusiv transportul cu tramvaiul și există orașe dezvoltate din România, cum este Constanța spre exemplu, care deși în trecut au renunțat la acest tip de transport, în prezent doresc să îl reintroducă.

 

La Botoșani a existat un plan de mobilitate urbană, un studiu făcut de specialiști care a indicat că tramvaiul este cea mai bună variantă pentru municipiu. Însă o cale de rulare modernă cu mijloace de transport noi, vor schimba percepția botoșănenilor asupra tramvaielor.

 

„Mă bucur că s-a semnat contractul pentru tramvaie pentru că am lucrat în urmă cu câțiva ani la planul de mobilitate urbană la nivelul municipalităților din România, la introducerea conceptului și Botoșani alături de Iași este una dintre puținele municipalități care încă are tramvaiul ca modalitate de transport ecologic și durabil”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Aveam posibilitatea legală să accesăm acest proiect pentru altceva decât tramvaiul?

 

„Aici, aceste nevoi vin în baza unui studiu, acel studiu se numește planul de mobilitate urbană care arată necesarul de mijloace de transport ecologice sau hibrid la nivel de comunitate. Iar acel plan asta a scos în evidență, ponderea pe transport electric. Sunt municipalități din România care și-au pus problema reintroducerii. Tramvaiul la nivel european capătă din nou o valoare foarte importantă”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Ghidul european vorbește în principal de transportul cu tramvaiul, iar teoriile cu desființarea acestui tip de transport nu pot fi susținute și din punct de vedere al procedurilor și regulamentelor.

loading...
ASTĂZI! Licitație pentru autobuze noi, tramvaiele chiar vor deveni istorie – VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
inpuff.ro
Loading...
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Loading...
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Ce dobitoci suntem, toata lumea merge spre ecologic, electric, noi ne întoarcem la diesel.
25 februarie 2020, 16:06
Deci ... 22 pe scaune, si ... minimum 53 " in picioare" !!! Ce ???!!! :)))
6 februarie 2020, 20:43
dupa ce vin tramvaiele le puteti da la Dorohoi
6 februarie 2020, 15:30
Dacă-s din Turcia chiar îs minunăţii. Doamne ajută!! Chinezăriile-s bijuterii.
6 februarie 2020, 14:21
Pentru Stefan-Sa schimbe legea și sa permita circulatia pe linia de tramvai a autobuzelor,deoarece sunt si statiile care i-ar ajuta.Numai sa vina autobuzele...
6 februarie 2020, 14:05
Va participa și vicepremiera pe tocuri la călătoria inaugurală?
6 februarie 2020, 13:58
aceste autobuze vor inlocui tramvaiele pe perioada reabilitarii caii de rulare si pana la venirea tramvaielor noi. Nu sunt doar doua poze, ci vor circula in Botosani. Banuies ca si atunci vor fi carcotasi suficienti fara a dori sa vada realitatea. PSD ne tot tine cu minciuni si am ajuns sa nu mai credem nimic. Oara chiar ne-a spalat pe creier, pe toti?
6 februarie 2020, 11:32
da de ce trb sa cadem pe spate pt 9 autobuze produse si asigurate de straini?, acest lucru, cu dotarea trb facut acum cel putin 15 ani, asa am fost si suntem pt inca 6 ani la cheremul alora cu droagele de maxi taxi, in care ploua sau e frig sau cal de-ti crapa capul!, prea suntem tampiti!, de ce nu s-a facut modernizarea pana acum?, cum au facut alte orase cu pretentii de municipiu?, aaaaaa, o sa spuneti ca nu au fost bani!, pe naiba....banii si imprumuturile s-au dus pe prostii, pe flecustete, pe iepurasi de pasti, pe festivaluri pt negri, pe prostii, astfel ca in jur de 40% din strazile din municipiu sunt sparte sau sunt din pamant, mai rau ca la cel mai din urma sat din Ro. Nu va impaunati domnilor edili, caci sunteti mai mult decat penibili......
6 februarie 2020, 10:46
Guvernele care sau perindat pe la conducerea tari au directive precise din partea UE sa nu de-a posibilitate ca Romania sa nusi revigoreze industria constructoare de masini ,ci sa fim in continuare o colonie a UE .
6 februarie 2020, 09:43
Guvernanti si nu numai inclusiv driguitori europei (UE)
6 februarie 2020, 09:39
Poluati fratilor! Ca tramvaiele 100% eco, nu puteau fi achizitionate.
6 februarie 2020, 09:36
Asta au facut comunistii post decembristi... Au distrus toata economia romănească si s- au urcat ca scroafa in copac (vorba unui proverb românesc).... Si- au facut partide de tâlhari si se lupta pentru macră (oasele le dau prostimii).E posibil ca o tara atat de mare, ca România, sa nu aiba macar o unitate de fabricatie autobuze??? Sau fabrică, spuneti- i cum doriti.Sa aducem de la turci... Autobuze... Haine... Aur.... Cartofi.... Stiti ce relief au ei? Ce conditii climatice?Ce s- a intamplat cu economia romaneasca se numeste CRIMĂ. Pe cand vor da socoteala... criminalii??? Iata alta intrebare fara raspuns.
6 februarie 2020, 09:16
Măi ăsta cu articolul, tramvaiele nu vor fi istorie ci, din contră, trebuie să le avem pentru viitorul apropiat deoarece nu poluează mediul înconjurător. Crezi că dacă câțiva ciumeți vor ca Balan să preia totul în Botoșani, marea majoritate a cetățenilor nu contează???In plus, ar fi cazul să verificați unele date și informații pentru că nici un proiect finanțat de UE nu poate avea - la jumătatea exercițiului financiar - un termen de 5 ani. Toate proiectele trebuie să se finalizeze până în anul 2022. Sau poate Flutur a aranjat un blat cu președintele Comisiei Europene? Parcă poți să știi!!
6 februarie 2020, 09:01
Numai de n-o fi si aici o pacaleala ca cea cu drumeagul BT - Tg. Misto ca la pacaleli politicienii nostri sint specialisti, ba unii au si doctoratul in domeniu.
6 februarie 2020, 08:58
E foarte frumos. Dar eu sunt curios pe unde o sa circule in conditiile in care Calea Nationala a fost gandita pentru circulatia tramvaielor nu a autobuzelor. Asa sa dam 2 poze si sa promitem avioane e simplu. Si o alta problema ar fi faptul ca la noi militia locala de noapte nu este in stare sa amendeze handicapatii care parcheaza in spatiile destinate mijloacelor de transport in comun. Asa ca hai sa vedem cum facem ca e cale lunga de la vorba la fapta.
6 februarie 2020, 08:17
Doamne ajută!Numai să fie așa,că am mai văzut niște minuni și am rămas minunați...
6 februarie 2020, 08:01
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și dv. și noi plătim bani grei. Să-și curețe. Să se gândească din timp și în cele patru zone din oraș în care avem probleme să redimensioneze tot ce înseamnă rețelele lor. Să ne întrebăm fiecare dintre noi: de ce pl ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8430 lei
USD
Dolarul SUA
4.2615 lei
CHF
Francul elveţian
4.5370 lei
GBP
Lira sterlină
5.3361 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9708 lei
XAU
Gramul de aur
246.6921 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3631 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9616 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1276 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1814 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6506 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.