Știrea zilei
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare

Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.

Licitația în SEAP

 

La începutul săptămânii, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a avut loc licitația pentru achiziție de autobuze Euro 6, care să circule în oraș până la finalizarea marelui proiect de 32 de milioane de euro accesat de Primărie, finanțat prin Programul Operațional Regional și menit să aducă la standarde ridicate transportul public de la Botoșani.

 

Procedura de achiziție este un leasing operațional valabil pentru o perioadă de 5 ani de zile, interval în care călătorii botoșăneni vor folosi autobuze noi pentru traseele din oraș. Ulterior, când vor fi deja achiziționate noile tramvaie, autobuzele urmează să fie predate băncii.

 

Revenind la licitația care a avut loc, s-au arătat interesate de livrarea micii flote, șase furnizori. Au depus oferte doi dintre ei, iar cea completă a fost din partea BCR Fleet Management SRL în calitate de lider de asociație și firma Anadolu Automobil Rom SRL în calitate de partener.

 

Autobuze din Turcia 

 

Ambele companii sunt din Turcia în condițiile în care România nu există producători de autobuze.

 

„Procedura încă nu este finalizată, dacă totul se desfășoară online nu avem încă acces la oferta financiară. Urmează trei zile de clarificări, ei trebuie să trimită la ANI toate cererile din documentele de eligibilitate, după ce primesc de la noi procesele verbale de adjudecare. Totul se face în mediul online. Estimez eu ca săptămâna viitoare să semnăm contractul de finanțare”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

 

Conform contractului, maximum 150 de zile este termenul de livrare al autobuzelor însă acestea pot fi aduse și mai repede, în funcție de disponibilitatea furnizorilor care au câștigat licitația și care pot avea autobuze pe stoc.

 

9 autobuze noi pentru Botoșani 

 

În total vor fi achiziționate 9 autobuze care vor avea o lungime de 10 metri și o capacitate de 73 de locuri, respectiv 22 pe scaune și restul în picioare. Autobuzele, conform cerințelor actuale vor fi prevăzute cu spații pentru persoanele cu handicap dar și pentru mame cu cărucioare pentru copii.

 

Autobuzele, cu podea joasă pentru un acces mai facil vor avea un număr de trei uși.

 

Sunt pregătiți pentru a le șofa actuali vatmani din cadrul societății. Iar dacă sunt persoane care sunt sceptice la această variantă, directorul societății dă asigurări că nu vor fi introduși pe trasee conducători auto începători.

 

„Oamenii care fac școală de șoferi au permis categoria C, deci nu școlarizăm persoane care nu au minim, permis pentru categoriile B sau C. Cel care are B face 72 de ore de școlarizare, cel care are C sau D1 face numai 40 de ore de școală. Nu există începători”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

În aceeași ordine de idei, marți, în cadrul unei vizite la Primăria Botoșani, a fost prezent la invitația primarului Cătălin Flutur, pentru semnarea unui contract european de aproape 1 milion de euro, Cezar Grozavu, directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava.

 

 

A fost atins și subiectul proiectului privitor la reabilitarea și modernizarea căii de rulare, depoului, stațiilor și achiziției de noi tramvaie.

 

UE ne dă bani doar pentru tramvaie 

 

A subliniat că Uniunea Europeană a finanțat proiecte care vizau aproape exclusiv transportul cu tramvaiul și există orașe dezvoltate din România, cum este Constanța spre exemplu, care deși în trecut au renunțat la acest tip de transport, în prezent doresc să îl reintroducă.

 

La Botoșani a existat un plan de mobilitate urbană, un studiu făcut de specialiști care a indicat că tramvaiul este cea mai bună variantă pentru municipiu. Însă o cale de rulare modernă cu mijloace de transport noi, vor schimba percepția botoșănenilor asupra tramvaielor.

 

„Mă bucur că s-a semnat contractul pentru tramvaie pentru că am lucrat în urmă cu câțiva ani la planul de mobilitate urbană la nivelul municipalităților din România, la introducerea conceptului și Botoșani alături de Iași este una dintre puținele municipalități care încă are tramvaiul ca modalitate de transport ecologic și durabil”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Aveam posibilitatea legală să accesăm acest proiect pentru altceva decât tramvaiul?

 

„Aici, aceste nevoi vin în baza unui studiu, acel studiu se numește planul de mobilitate urbană care arată necesarul de mijloace de transport ecologice sau hibrid la nivel de comunitate. Iar acel plan asta a scos în evidență, ponderea pe transport electric. Sunt municipalități din România care și-au pus problema reintroducerii. Tramvaiul la nivel european capătă din nou o valoare foarte importantă”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Ghidul european vorbește în principal de transportul cu tramvaiul, iar teoriile cu desființarea acestui tip de transport nu pot fi susținute și din punct de vedere al procedurilor și regulamentelor.

loading...
ASTĂZI! Licitație pentru autobuze noi, tramvaiele chiar vor deveni istorie – VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
VIRUSUL chinezesc pare să fi pătruns și în Direcția de Sănătate Publică Botoșani, un serviciu întreg a fost ÎNCHIS
O mare parte dintre angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP), instituția care este cea mai activă în actualul context epidemiologic, au intrat în contact cu un coleg a cărui soție a fost confirmată cu COVID – 19.
Situație CRITICĂ la Botoșani! NU se știe numărul infectaților, vestea bună este că avem aparat de testare
Începând de joi, 2 aprilie 2020, la Botoșani ar urma să fie pus în funcțiune aparatul ”Analizor Real Time PCR” care efectuează teste în timp real pentru pacienții suspecți de COVID – 19.
Cum s-au strâns la Botoșani peste 500.000 de lei în 13 zile pentru lupta cu Covid-19 - totul a pornit de la un grup pe WhatsApp
Ideea i-a venit antreprenorului Sorin Cornilă cu două zile înainte ca România să intre în Stare de Urgență. A creat un grup pe WhatsApp prin care să reunească oamenii de afaceri din Botoșani.
COVID -19: Botoșănenii jecmăniți de unii comercianți, CÂT au ajuns să plătească pentru unele produse - FOTOGALERIE
Criza generată de coronavirus se adâncește tot mai tare, iar pandemia a adus inevitabil și scumpiri de prețuri.
Actrița din Italia, mesaje din mijlocul coșmarului: Începem să ne întrebăm cu toții dacă n-o fi ceva în aer. Ne pare foarte ciudată această explozie
Este actriță de film. Am văzut-o pe marele ecran la Cinema Unirea, jucând alături de actori de marcă de la Hollywood. Scenariile ei au devenit povești pe peliculă. Însă nimic din ce a scris sau jucat nu putea anticipa criza pe care întreaga lume o străbate astăzi.
Honda făcută bucăți la miezul nopții, șoferul rupt de beat a fost aruncat din mașină - FOTOGALERIE
Ordonanțele militare adoptate de Guvern au fost complet ignorate noaptea trecută de un conducător auto din comuna Corni.  
Cea mai frumoasă șoferiță de TIR, la datorie! Aprovizionează supermarketurile din Germania: Lumea este speriată de acest virus și de foame - FOTOGALERIE
Există și botoșăneni care nu s-au întors acasă, ci își continuă munca în țări precum Germania, Italia sau Spania. Mălina Ghileschi este una dintre aceste persoane.
INTERZIS noaptea pe străzi!!! Poliția și Jandarmeria au amendat toți șoferii găsiți după ora 22:00 în trafic – GALERIE FOTO & VIDEO
În prima noapte de când a intrat în vigoare restricția pe perioada nopții a circulației rutiere, echipaje de Poliție și Jandarmerie au efectuat controale drastice în trafic. Orașul era în marea lui parte pustiu, autoturismele care circulau fiind puține în comparație cu zile din vremuri normale.
Taximetriștii din Botoșani sunt la datorie! Au primit măști și materiale dezinfectante – GALERIE FOTO
O categorie profesională care își continuă în aceste vremuri activitatea este compusă din persoanele care efectuează curse de transport persoane în regim de taxi.
Loading...
Autorul crimei din Centrul Vechi lăsat SĂ PLECE ACASĂ cu mai multe interdicții
În luna august a acestui an se vor împlini trei ani de la crima din Centrul Istoric, care a avut loc pe 23 august 2017. În toată această perioadă suspectul principal a rămas în arest preventiv la Penitenciarul Botoșani.
SCANDAL uriaș la Teatrul Mihai Eminescu, actorii somați să aleagă între concediu și somaj tehnic: Nu poți să stai acasă și să iei salarii integral DOCUMENT
În actualul context epidemiologic când mai multe instituții publice, dar și operatori economici privați au intrat „pe linie moartă” pe perioadă nedefinită, Teatrul Mihai Eminescu dă în clocot. Și probabil că nu este singura unitate care se confruntă cu o asemenea situație.
Botoșănenii din carantină, catering cu fugă! CINE și CUM livrează mâncarea oamenilor aflați în centre – GALERIE FOTO
Aproape 70 de botoșăneni se află la momentul prezent în stare de izolare totală în mai multe centre din municipiul Botoșani.
IREAL!!! Doctorița cu 2 și ceva la examen trimisă șefă la București să lupte cu coronavirusul
Fosta directoare adjunctă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, demisă de ministrul Sănătății în 2017 fiindcă ar fi pus bancuri pe Facebook în timpul programului de lucru, a fost detașată la București. Iar Florian Bodog, cel care a destituit-o în urmă cu aproape trei, a dezvăluit că ar fi fost promovată tocmai pe postul de director al DSP București.
Coronavirusul transformă Botoșanii: bancă fără bani în bancomate, alimente de bază raționalizate la un supermarket, afișe unicat – GALERIE FOTO
Pandemia de coronavirus a provocat la Botoșani apariția unor fenomene care nu s-au mai întâlnit, cel puțin după revoluție. Băncile și supermarketurile, dar nu doar acestea, s-au confruntat cu situații extreme.
Loading...
Ce prevede EXACT legea în SITUAȚIILE DE URGENȚĂ, de la razii la raționalizări; NU ESTE OBLIGATORIE aplicarea tuturor măsurilor
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă seară instituirea stării de urgență urgenţă începând de săptămâna viitoare. Șeful statului a arătat că măsura va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.
Bărbatul internat cu forța la Psihiatrie de fosta soție a fost găsit mort în pat! Acuzații la adresa femeii: Tu l-ai omorât GALERIE FOTO
În iunie 2018 șapte botoșăneni și-au scos fratele din Secția de Psihiatrie fără permisiunea medicilor. Ciobanu Daniel era pe atunci bătut, cu urme vizibile pe corp. L-au adus la Poliție în pijamale și desculț. După doi ani de zile fratele lor a fost găsit mort în casă.
Un funcționar din Primărie și-a scutit întreaga familie de plata taxelor și impozitelor ani la rând
Situație de necrezut petrecută la o administrație publică în vremuri în care organele de cercetare penală cercetează oameni corupți pe bandă rulantă.
Mărturia unei botoșănence blocată în Italia: E jale, lumea e nebună, nu ai voie sa ieși pe stradă că vine PolițiaFOTOGALERIE
Aproape o iarnă întreagă italienii, ca și românii de altfel, au privit știrile de la TV despre China și coronavirus ca pe un film de la Hollywood. Părea ceva mult prea îndepărtat și parcă ireal. Un fel de, ”se întâmplă în Asia, în Europa nu este posibil așa ceva”.
ZECE botoșăneni escortați la Agafton și băgați în carantină, dramă la marginea orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Epuizare psihică și oboseală. Asta s-a văzut la oamenii care au ajuns miercuri după-amiază, în autocarul firmei Ramiro la Tabăra Agafton, după o cursă Italia – România. Au plecat la drum când încă țara unde lucrau nu era în carantină totală. După zeci de ore de mers au ajuns în țara natală. Nu și acasă.
Lovitura de la miezul nopții: Prefectul Colbu DEMIS de Guvern
Cu o zi înainte de a împlini trei luni de la numire, Alexandru Colbu și-a pierdut deja funcția de prefect. Întrunit marți seară în ședință, Guvernul a hotărât să îl înlocuiască tocmai cu adjunctul.
Ce dobitoci suntem, toata lumea merge spre ecologic, electric, noi ne întoarcem la diesel.
25 februarie 2020, 16:06
Deci ... 22 pe scaune, si ... minimum 53 " in picioare" !!! Ce ???!!! :)))
6 februarie 2020, 20:43
dupa ce vin tramvaiele le puteti da la Dorohoi
6 februarie 2020, 15:30
Dacă-s din Turcia chiar îs minunăţii. Doamne ajută!! Chinezăriile-s bijuterii.
6 februarie 2020, 14:21
Pentru Stefan-Sa schimbe legea și sa permita circulatia pe linia de tramvai a autobuzelor,deoarece sunt si statiile care i-ar ajuta.Numai sa vina autobuzele...
6 februarie 2020, 14:05
Va participa și vicepremiera pe tocuri la călătoria inaugurală?
6 februarie 2020, 13:58
aceste autobuze vor inlocui tramvaiele pe perioada reabilitarii caii de rulare si pana la venirea tramvaielor noi. Nu sunt doar doua poze, ci vor circula in Botosani. Banuies ca si atunci vor fi carcotasi suficienti fara a dori sa vada realitatea. PSD ne tot tine cu minciuni si am ajuns sa nu mai credem nimic. Oara chiar ne-a spalat pe creier, pe toti?
6 februarie 2020, 11:32
da de ce trb sa cadem pe spate pt 9 autobuze produse si asigurate de straini?, acest lucru, cu dotarea trb facut acum cel putin 15 ani, asa am fost si suntem pt inca 6 ani la cheremul alora cu droagele de maxi taxi, in care ploua sau e frig sau cal de-ti crapa capul!, prea suntem tampiti!, de ce nu s-a facut modernizarea pana acum?, cum au facut alte orase cu pretentii de municipiu?, aaaaaa, o sa spuneti ca nu au fost bani!, pe naiba....banii si imprumuturile s-au dus pe prostii, pe flecustete, pe iepurasi de pasti, pe festivaluri pt negri, pe prostii, astfel ca in jur de 40% din strazile din municipiu sunt sparte sau sunt din pamant, mai rau ca la cel mai din urma sat din Ro. Nu va impaunati domnilor edili, caci sunteti mai mult decat penibili......
6 februarie 2020, 10:46
Guvernele care sau perindat pe la conducerea tari au directive precise din partea UE sa nu de-a posibilitate ca Romania sa nusi revigoreze industria constructoare de masini ,ci sa fim in continuare o colonie a UE .
6 februarie 2020, 09:43
Guvernanti si nu numai inclusiv driguitori europei (UE)
6 februarie 2020, 09:39
Poluati fratilor! Ca tramvaiele 100% eco, nu puteau fi achizitionate.
6 februarie 2020, 09:36
Asta au facut comunistii post decembristi... Au distrus toata economia romănească si s- au urcat ca scroafa in copac (vorba unui proverb românesc).... Si- au facut partide de tâlhari si se lupta pentru macră (oasele le dau prostimii).E posibil ca o tara atat de mare, ca România, sa nu aiba macar o unitate de fabricatie autobuze??? Sau fabrică, spuneti- i cum doriti.Sa aducem de la turci... Autobuze... Haine... Aur.... Cartofi.... Stiti ce relief au ei? Ce conditii climatice?Ce s- a intamplat cu economia romaneasca se numeste CRIMĂ. Pe cand vor da socoteala... criminalii??? Iata alta intrebare fara raspuns.
6 februarie 2020, 09:16
Măi ăsta cu articolul, tramvaiele nu vor fi istorie ci, din contră, trebuie să le avem pentru viitorul apropiat deoarece nu poluează mediul înconjurător. Crezi că dacă câțiva ciumeți vor ca Balan să preia totul în Botoșani, marea majoritate a cetățenilor nu contează???In plus, ar fi cazul să verificați unele date și informații pentru că nici un proiect finanțat de UE nu poate avea - la jumătatea exercițiului financiar - un termen de 5 ani. Toate proiectele trebuie să se finalizeze până în anul 2022. Sau poate Flutur a aranjat un blat cu președintele Comisiei Europene? Parcă poți să știi!!
6 februarie 2020, 09:01
Numai de n-o fi si aici o pacaleala ca cea cu drumeagul BT - Tg. Misto ca la pacaleli politicienii nostri sint specialisti, ba unii au si doctoratul in domeniu.
6 februarie 2020, 08:58
E foarte frumos. Dar eu sunt curios pe unde o sa circule in conditiile in care Calea Nationala a fost gandita pentru circulatia tramvaielor nu a autobuzelor. Asa sa dam 2 poze si sa promitem avioane e simplu. Si o alta problema ar fi faptul ca la noi militia locala de noapte nu este in stare sa amendeze handicapatii care parcheaza in spatiile destinate mijloacelor de transport in comun. Asa ca hai sa vedem cum facem ca e cale lunga de la vorba la fapta.
6 februarie 2020, 08:17
Doamne ajută!Numai să fie așa,că am mai văzut niște minuni și am rămas minunați...
6 februarie 2020, 08:01
Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
“Copiii sunt încântați că pot fi utili si că pot participa, într-o anumita măsură, pentru a trece cu bine de această problemă cu care toți ne confruntăm. Multumesc dui Câșlariu pentru donația făcută, pentru implicare ș ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8314 lei
USD
Dolarul SUA
4.4445 lei
CHF
Francul elveţian
4.5663 lei
GBP
Lira sterlină
5.4595 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0744 lei
XAU
Gramul de aur
236.0954 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2400 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3400 lei
AUD
Dolarul Australian
2.7427 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1682 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6471 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.