Știrea zilei
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare

Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.

Licitația în SEAP

 

La începutul săptămânii, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a avut loc licitația pentru achiziție de autobuze Euro 6, care să circule în oraș până la finalizarea marelui proiect de 32 de milioane de euro accesat de Primărie, finanțat prin Programul Operațional Regional și menit să aducă la standarde ridicate transportul public de la Botoșani.

 

Procedura de achiziție este un leasing operațional valabil pentru o perioadă de 5 ani de zile, interval în care călătorii botoșăneni vor folosi autobuze noi pentru traseele din oraș. Ulterior, când vor fi deja achiziționate noile tramvaie, autobuzele urmează să fie predate băncii.

 

Revenind la licitația care a avut loc, s-au arătat interesate de livrarea micii flote, șase furnizori. Au depus oferte doi dintre ei, iar cea completă a fost din partea BCR Fleet Management SRL în calitate de lider de asociație și firma Anadolu Automobil Rom SRL în calitate de partener.

 

Autobuze din Turcia 

 

Ambele companii sunt din Turcia în condițiile în care România nu există producători de autobuze.

 

„Procedura încă nu este finalizată, dacă totul se desfășoară online nu avem încă acces la oferta financiară. Urmează trei zile de clarificări, ei trebuie să trimită la ANI toate cererile din documentele de eligibilitate, după ce primesc de la noi procesele verbale de adjudecare. Totul se face în mediul online. Estimez eu ca săptămâna viitoare să semnăm contractul de finanțare”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

 

Conform contractului, maximum 150 de zile este termenul de livrare al autobuzelor însă acestea pot fi aduse și mai repede, în funcție de disponibilitatea furnizorilor care au câștigat licitația și care pot avea autobuze pe stoc.

 

9 autobuze noi pentru Botoșani 

 

În total vor fi achiziționate 9 autobuze care vor avea o lungime de 10 metri și o capacitate de 73 de locuri, respectiv 22 pe scaune și restul în picioare. Autobuzele, conform cerințelor actuale vor fi prevăzute cu spații pentru persoanele cu handicap dar și pentru mame cu cărucioare pentru copii.

 

Autobuzele, cu podea joasă pentru un acces mai facil vor avea un număr de trei uși.

 

Sunt pregătiți pentru a le șofa actuali vatmani din cadrul societății. Iar dacă sunt persoane care sunt sceptice la această variantă, directorul societății dă asigurări că nu vor fi introduși pe trasee conducători auto începători.

 

„Oamenii care fac școală de șoferi au permis categoria C, deci nu școlarizăm persoane care nu au minim, permis pentru categoriile B sau C. Cel care are B face 72 de ore de școlarizare, cel care are C sau D1 face numai 40 de ore de școală. Nu există începători”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

În aceeași ordine de idei, marți, în cadrul unei vizite la Primăria Botoșani, a fost prezent la invitația primarului Cătălin Flutur, pentru semnarea unui contract european de aproape 1 milion de euro, Cezar Grozavu, directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava.

 

 

A fost atins și subiectul proiectului privitor la reabilitarea și modernizarea căii de rulare, depoului, stațiilor și achiziției de noi tramvaie.

 

UE ne dă bani doar pentru tramvaie 

 

A subliniat că Uniunea Europeană a finanțat proiecte care vizau aproape exclusiv transportul cu tramvaiul și există orașe dezvoltate din România, cum este Constanța spre exemplu, care deși în trecut au renunțat la acest tip de transport, în prezent doresc să îl reintroducă.

 

La Botoșani a existat un plan de mobilitate urbană, un studiu făcut de specialiști care a indicat că tramvaiul este cea mai bună variantă pentru municipiu. Însă o cale de rulare modernă cu mijloace de transport noi, vor schimba percepția botoșănenilor asupra tramvaielor.

 

„Mă bucur că s-a semnat contractul pentru tramvaie pentru că am lucrat în urmă cu câțiva ani la planul de mobilitate urbană la nivelul municipalităților din România, la introducerea conceptului și Botoșani alături de Iași este una dintre puținele municipalități care încă are tramvaiul ca modalitate de transport ecologic și durabil”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Aveam posibilitatea legală să accesăm acest proiect pentru altceva decât tramvaiul?

 

„Aici, aceste nevoi vin în baza unui studiu, acel studiu se numește planul de mobilitate urbană care arată necesarul de mijloace de transport ecologice sau hibrid la nivel de comunitate. Iar acel plan asta a scos în evidență, ponderea pe transport electric. Sunt municipalități din România care și-au pus problema reintroducerii. Tramvaiul la nivel european capătă din nou o valoare foarte importantă”,

Cezar Grozavu, director BRCT

 

Ghidul european vorbește în principal de transportul cu tramvaiul, iar teoriile cu desființarea acestui tip de transport nu pot fi susținute și din punct de vedere al procedurilor și regulamentelor.

loading...
ASTĂZI! Licitație pentru autobuze noi, tramvaiele chiar vor deveni istorie – VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Spitale PERICOL PUBLIC la Botoșani, două rapoarte sub doi miniștri cu sumedenie de nereguli care pot arde oameni - DOCUMENT
A fost nevoie de mai multe tragedii pentru ca actorii decizionali să se aplece cu atenție și asupra condițiilor de totală nesiguranță a pacienților, din punctul de vedere al infrastructurii, fără referire la calitatea actului medical.
12 luni de ședințe SECRETE și ILEGALE la CJ - AUDIO EXCLUSIV Ce se întâmplă când i se cere șefei Consiliului să facă ședințe publice
Plenul Consiliului Județean Botoșani a bifat joi încă o ședință secretă. Cu excepția celei din ianuarie și a celor în care consilierii desemnați după alegerile din toamnă au depus jurământul, toate celelalte au fost organizate în sistem de audioconferință de la începutul pandemiei.
Administrație pe furiș: Noii aleși se folosesc de pandemie ca să-și ascundă fețele în ședințe și să voteze în secret hotărâri esențiale pentru Botoșani - VIDEO & FOTOGALERIE
Pandemia care la nivel macro a lovit mai ales în populația ce se confruntă cu restricții de toate felurile, pare să fie totuși în interesul unora. Al celor care ocupă funcții de orice fel, în aparatul de stat.
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
Loading...
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Loading...
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Ce dobitoci suntem, toata lumea merge spre ecologic, electric, noi ne întoarcem la diesel.
25 februarie 2020, 16:06
Deci ... 22 pe scaune, si ... minimum 53 " in picioare" !!! Ce ???!!! :)))
6 februarie 2020, 20:43
dupa ce vin tramvaiele le puteti da la Dorohoi
6 februarie 2020, 15:30
Dacă-s din Turcia chiar îs minunăţii. Doamne ajută!! Chinezăriile-s bijuterii.
6 februarie 2020, 14:21
Pentru Stefan-Sa schimbe legea și sa permita circulatia pe linia de tramvai a autobuzelor,deoarece sunt si statiile care i-ar ajuta.Numai sa vina autobuzele...
6 februarie 2020, 14:05
Va participa și vicepremiera pe tocuri la călătoria inaugurală?
6 februarie 2020, 13:58
aceste autobuze vor inlocui tramvaiele pe perioada reabilitarii caii de rulare si pana la venirea tramvaielor noi. Nu sunt doar doua poze, ci vor circula in Botosani. Banuies ca si atunci vor fi carcotasi suficienti fara a dori sa vada realitatea. PSD ne tot tine cu minciuni si am ajuns sa nu mai credem nimic. Oara chiar ne-a spalat pe creier, pe toti?
6 februarie 2020, 11:32
da de ce trb sa cadem pe spate pt 9 autobuze produse si asigurate de straini?, acest lucru, cu dotarea trb facut acum cel putin 15 ani, asa am fost si suntem pt inca 6 ani la cheremul alora cu droagele de maxi taxi, in care ploua sau e frig sau cal de-ti crapa capul!, prea suntem tampiti!, de ce nu s-a facut modernizarea pana acum?, cum au facut alte orase cu pretentii de municipiu?, aaaaaa, o sa spuneti ca nu au fost bani!, pe naiba....banii si imprumuturile s-au dus pe prostii, pe flecustete, pe iepurasi de pasti, pe festivaluri pt negri, pe prostii, astfel ca in jur de 40% din strazile din municipiu sunt sparte sau sunt din pamant, mai rau ca la cel mai din urma sat din Ro. Nu va impaunati domnilor edili, caci sunteti mai mult decat penibili......
6 februarie 2020, 10:46
Guvernele care sau perindat pe la conducerea tari au directive precise din partea UE sa nu de-a posibilitate ca Romania sa nusi revigoreze industria constructoare de masini ,ci sa fim in continuare o colonie a UE .
6 februarie 2020, 09:43
Guvernanti si nu numai inclusiv driguitori europei (UE)
6 februarie 2020, 09:39
Poluati fratilor! Ca tramvaiele 100% eco, nu puteau fi achizitionate.
6 februarie 2020, 09:36
Asta au facut comunistii post decembristi... Au distrus toata economia romănească si s- au urcat ca scroafa in copac (vorba unui proverb românesc).... Si- au facut partide de tâlhari si se lupta pentru macră (oasele le dau prostimii).E posibil ca o tara atat de mare, ca România, sa nu aiba macar o unitate de fabricatie autobuze??? Sau fabrică, spuneti- i cum doriti.Sa aducem de la turci... Autobuze... Haine... Aur.... Cartofi.... Stiti ce relief au ei? Ce conditii climatice?Ce s- a intamplat cu economia romaneasca se numeste CRIMĂ. Pe cand vor da socoteala... criminalii??? Iata alta intrebare fara raspuns.
6 februarie 2020, 09:16
Măi ăsta cu articolul, tramvaiele nu vor fi istorie ci, din contră, trebuie să le avem pentru viitorul apropiat deoarece nu poluează mediul înconjurător. Crezi că dacă câțiva ciumeți vor ca Balan să preia totul în Botoșani, marea majoritate a cetățenilor nu contează???In plus, ar fi cazul să verificați unele date și informații pentru că nici un proiect finanțat de UE nu poate avea - la jumătatea exercițiului financiar - un termen de 5 ani. Toate proiectele trebuie să se finalizeze până în anul 2022. Sau poate Flutur a aranjat un blat cu președintele Comisiei Europene? Parcă poți să știi!!
6 februarie 2020, 09:01
Numai de n-o fi si aici o pacaleala ca cea cu drumeagul BT - Tg. Misto ca la pacaleli politicienii nostri sint specialisti, ba unii au si doctoratul in domeniu.
6 februarie 2020, 08:58
E foarte frumos. Dar eu sunt curios pe unde o sa circule in conditiile in care Calea Nationala a fost gandita pentru circulatia tramvaielor nu a autobuzelor. Asa sa dam 2 poze si sa promitem avioane e simplu. Si o alta problema ar fi faptul ca la noi militia locala de noapte nu este in stare sa amendeze handicapatii care parcheaza in spatiile destinate mijloacelor de transport in comun. Asa ca hai sa vedem cum facem ca e cale lunga de la vorba la fapta.
6 februarie 2020, 08:17
Doamne ajută!Numai să fie așa,că am mai văzut niște minuni și am rămas minunați...
6 februarie 2020, 08:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.2 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
1.2 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.